Hopp til innholdet
Hjem » Innlegg » Billigste kredittkort i 2024

Billigste kredittkort i 2024

Billigste kredittkort

Billigste kredittkort forbindes ofte med kredittkortene med lavest rente, men har dette noe rot i virkeligheten? Ikke nødvendigvis. Det er nemlig flere elementer som må med i betraktningen dersom du vil få kloa i markedets billigste kredittkort.  

Så hva definerer egentlig et billig kredittkort? Nettopp dette skal vi utforske i denne artikkelen. Vårt mål er å hjelpe deg med å finne det billigste kredittkortet til ditt behov. Du finner også en oversikt over kort som ofte faller under kategorien “prisvennlig”.   

Topp 3 billige kredittkort i 2024

Ut fra våre undersøkelser er det kredittkortene nedenfor som stikker seg ut som “billigst i 2024”.

TF Bank Mastercard

 • Kåret til beste kredittkort 2023
 • 43 rentefrie dager
 • Gratis avbestillings- og reiseforsikring
 • Gratis egenandelsforsikring for leiebil og ID-tyveriforsikring
 • Dealpass, som har et store rabatter (opptil 30 %) på netthandel, reise, shopping etc.
 • Gebyrfri bruk verden over
TF Bank Mastercard

(Annonse) Eksempel: Eff. Rente 26,69% kr 25.000/12 mnd, kost. 3 337 totalt kr. 28 337

Morrow Bank kredittkort

 • Opptil 100 000 kroner i kredittgrense
 • 100 % gebyrfritt kredittkort og ingen årsavgift
 • Gebyrfrie kontantuttak og inntil 50 dager rentefri betaling
 • Reise- og avbestillingsforsikring, kjøpsforsikring og ID-tyveriforsikring inkludert
 • 2 % bonus på kjøp av varer på internett*
Morrow bank billigste kredittkort

(Annonse) Eksempel: Effektiv rente 24,42 %, 12 000 kr o/12 md, kostnad 1 481 kr, totalt 13 481 kr.

Instapay Mastercard

 • Markedets laveste rente
 • Effektiv rente: 16,9 %
 • Egen nettbank
 • Ny rabatt hver måned
 • Opptil 100 000 kroner i kreditt
 • Bruk kortet over hele verden
Instapay kredittkort

(Annonse) Låneeksempel: nom. rente 14,9 %, eff. rente 18,13 %, 45 000 kr, o/1 år, kostnad: 4 194 kr, totalt: 49 194 kr

Hva er det billigste kredittkortet? 

Markedets billigste kredittkort defineres gjerne av følgende: 

 • Det har lav rente
 • Det har lave gebyrer
 • Det har en rentefri periode
 • Det tilbyr økonomiske fordeler av ulikt slag

Mange tenker naturligvis at renten er den viktigste faktoren å se på for å finne det billigste kredittkortet . Dette stemmer i og for seg bra, men betaler du kredittkortregningene innen betalingsfristen vil ikke renten spille like stor rolle. 

Årsaken er at de fleste kredittkort har en rentefri periode, som normalt er på rundt 45 dager. Den rentefrie perioden gjør at du kan låne penger «gratis». Har du derimot behov for betalingsutsettelse vil renten ha stor betydning. Kort sagt vil høyere rente bety større utgiftspost for deg, som altså gjelder om du ikke betaler innen betalingsfristen. 

Billige kredittkort i 2023

Videre er gebyrer og avgifter viktige punkter å undersøke. I forhold til gebyrer kan man være nødt til å betale en årsavgift, som kan variere fra en femtilapp til flere hundre kroner. I tillegg kan noen kort kreve en liten avgift ved kontantuttak. 

Enkelte kort kan også være helt uten gebyrer og avgifter, men disse kan i gjengjeld ha få fordeler inkludert. Dermed handler det om å finne kredittkortet som passer til sitt eget forbruksmønster. Det kan for eksempel være billigere for deg å velge et kort med høy rente dersom dette kortet gir deg økonomiske fordeler.  

Hva som er billigste kredittkort avhenger av dine bruksvaner

Det er med andre ord ikke gitt at det som er årets billigste kredittkort for deg, er det billigste for en annen. Til syvende og sist er det altså dine bruksvaner som er avgjørende. Som presisert kan det kanskje lønne seg å velge dyre kredittkort dersom det gir deg gunstige fordeler.  

Såkalte cashback kredittkort tilbyr bonuser og rabatter på spesifikke varer og nettbutikker. Morrow Bank, som er kåret til beste kredittkort av oss, har for eksempel 2% cashback på alle nettkjøp. Så om du handler mye på nett gjennom et år, kan kanskje dette være det billigste kredittkortet for deg, selv om Morrow Bank skulle ha høyere rente enn andre kort. 

Vårt poeng er at du må tenke nøye gjennom hva slags fordeler du trenger og hvilke fordeler du vil dra mest nytte av. Kun på den måten kan man virkelig definere hva som er et billig kredittkort.  

Slik finner du det billigste kredittkortet for deg

Følgende kan være lurt å tenke over før du skal velge deg et kredittkort: 

 • Skal du reise mye: Blant reiselystne vil det være mye penger å spare på å velge kredittkort med reiseforsikring og rabatter på flyreiser, hotell og lignende. De beste kredittkortene for reise har både reiseforsikring, tyveriforsikring, lavt valutapåslag og diverse rabatter.  
 • Handler du mye på nett eller fra bestemte butikker og kjeder:  Den nevnte cashback-ordningen er også noe man kan spare mye penger på. Får du 2 prosent kikcback på alle dine varekjøp, vil du få tilbake 2000 kroner om du handler for 100,000 kroner i løpet av et år. I noen tilfeller kan man få en cashback på opptil 30 prosent. 
 • Effektiv rente kontra antall rentefrie dager: Vet du at regningene vil bli betalt i tide, kan du heller fokusere på antall betalingsfrie dager fremfor den effektive renten. Skulle du derimot planlegge å dele opp betalingen bør du legge mest vekt på den effektive renten. 
 • Hvor høy kreditt trenger du: Planlegger du større innkjøp kan det være en fordel å velge et kort med en høy kredittgrense, forutsatt at du har kapasitet til å betale regningene i tide. Skulle dette være usikkert, kan du heller vurdere å velge et forbrukslån fremfor et kredittkort.

Bruk en sammenligningstjeneste for å finne de billigste kredittkortene 

Om du ønsker å undersøke flere billige kredittkort kan det være smart å bruke en sammenligningstjeneste. Da kan du enkelt sjekke flere kort på en og samme plass. Dette er ikke bare utrolig tidsbesparende, men det øker også sannsynligheten for at du finner kortet som passer til ditt behov.  

Lendo

 • Sammenlign flere kredittkort i én søknad
 • Velg kortet som passer deg
 • Få svar innen få timer
 • Gratis og uforpliktende søknad
Lendo.

(Annonse) Eff. Rente 26,69%, kr 25.000 o/12 mnd. Kostnad kr 3.337. Totalt kr 28.337. Ulike kort har ulike renter.

Hva er laveste rente på kredittkort? 

Våre undersøkelser viser at Instapay Mastercard og Santander Red har den laveste renten på markedet. Deres effektive rente er på henholdsvis 16,9 % og 17,1 %, mens øvrige kort ofte har en rente på et sted mellom 24 og 30 %. 

Instpay har imidlertid ikke en rentefri periode, som vil si at rentene begynner å løpe i det du tar i bruk kortet. Dermed er Instapay kun anbefalt om du har behov for å utsette betalingen. Santander Red har på sin side en rentefri periode på opptil 50 dager. Nedenfor ser du hvilke 5 kort som har den laveste renten for øyeblikket. 

Topp 5 kredittkort med lav rente i 2024: 

 1. Instapay Mastercard: Effektiv rente på 16,9%
 2. Santander Red: Effektiv rente på 17,1%
 3. Bank Norwegian: Effektiv rente på 24,4%
 4. Morrow Bank: Effektiv rente på 24,42% 
 5. TF Bank Mastercard: Effektiv rente på 26,96%

Gebyrer på kredittkort 

Når det gjelder øvrige gebyrer på kredittkort bør du undersøke følgende for å finne et billig kredittkort: 

 • Uttaksgebyr: Ved kontantuttak må du hos de fleste kurstilbydere betale et lite gebyr. Dette kan forekomme i en liten prosentandel av summen du tar ut eller så kan det være fastsatt på forhånd. I noen tilfeller kan det også være en kombinasjon av begge. 
 • Valutapåslag: Dette er en avgift du betaler hver gang du bruker kortet i utlandet. Denne avgiften ligger normalt på et sted mellom 1 og 2 prosent, og det er noe de fleste kredittkort har. Skal du reise mye utenlands vil et kredittkort med lavt valutapåslag være et billig alternativ for deg. 
 • Årsavgift: De fleste kort i dag kommer uten årsavgift. Det betyr at eventuelle utgifter nesten utelukkende knyttes opp mot ditt kortbruk. Noen unntak er det selvsagt, men i bunn og grunn tilbyr de fleste aktører kredittkort uten årsgebyr. 

Oppsummering

For å finne årets billigste kredittkort er det flere ting du må overveie. Den effektive renten er som nevnt uhyre viktig dersom du har behov for ut utsette betalingene dine. Er ikke dette tilfellet, kan du mer eller mindre se bort i fra den effektive renten. Da ville vi heller ha fokusert på antall rentefrie dager og øvrige fordeler som cashback, bonuser og forsikringer. 

I bunn og grunn er det dine egne forbruksvaner som legger grunnlaget for hvilke kort som er billige. Med en klar plan på hvilke fordeler du skal dra nytte av, bør det være en grei sak å skaffe seg oversikt over billige kredittkort. Dette gjelder særlig om du tar i bruk en sammenligningstjeneste. 

Admin
Website | + innlegg

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Invester i aksjer, fond og mer. Alle investeringer tas på egen risiko.

X