Hopp til innholdet
Hjem » Innlegg » Bytte strømavtale? Så enkelt kan du sammenligne strømpriser!

Bytte strømavtale? Så enkelt kan du sammenligne strømpriser!

Lei av rekorddyr strøm? Da kan det være smarte å bytte strømavtale. Ved å bytte til en billigere strømleverandør kan du spare betydelige summer. Det mange heller ikke vet er at det er både enkelt og gratis å bytte strømleverandør. Se hvordan her!

Hvordan bytte strømavtale?

Å bytte strømavtale er en enkel prosess, som potensielt kan spare deg flere tusen kroner i året. Alt du trenger å gjøre for å finne den beste strømavtalen er å bruke anbudstjenester, som for eksempel Tjenestetorget.

Dette er en gratis tjeneste som lar deg sammenligne tilbud fra flere strømselskaper. Tjenesten er også uforpliktende og gratis. Du står selv fritt til å takke ja eller nei til tilbudene. Ved å bruke Tjenestetorget slipper du å oppsøke strømleverandørene selv, og vil på den måten gjøre at strømselskapene konkurrerer om deg.

Nedenfor beskriver vi stegvis hvordan du bytter strømselskap.

Så enkelt er det å bytte strømleverandør

  1. Klikk på denne linken for å gå til Tjenestetoget. Tjenestetorget henter tilbud fra flere selskaper og over 1 million privatkunder og bedrifter har benyttet seg av deres tjenester.
Bytte strømavtale. Tjenestetorget.

2. Fyll ut skjemaet. Du må oppgi bostedsadresse, navn og kontaktinformasjon. Klikk deretter på den blå knappen hvor det står «Få pris på strøm».

Spar penger på å bytte strømleverandør.

3. Nå er det bare å vente på tilbud og sammenligne avtalene. Finner du en strømavtale du er tilfreds med og takker ja, vil den nye avtalen tre i kraft automatisk. Du trenger ikke å si opp din gamle avtale, dette gjør den nye leverandøren for deg. Gratulerer, du har nå byttet strømavtale!

Tjenestetorget.

Hvilken strømavtale er best?

For å finne beste strømavtale 2023 er det flere ting å ta hensyn til, men du bør ta utgangspunkt i egen privatøkonomi og din husholdning. Bindingstid er også en viktig faktor som bør avveies, slik at du finner avtalelengden som passer deg best.

Det absolutt viktigste å tenke over derimot, er om du skal ha spotpris, fastpris eller variabel strømpris.

  • Fastpris strøm: Med en fastprisavtale på strøm betaler du det samme beløpet hver eneste måned over en tidsbestemt kontraktsperiode. Normal løpetid er på alt fra seks måneder til omkring tre år. En slik avtale passer for deg som ønsker og har behov for forutsigbarhet. Selv i perioder med skyhøy spotpris vil dine strømregninger ikke påvirkes av dette, som for øvrig gjelder også når spotprisen er lav.
  • Spotpris strøm: Med en spotprisavtale følger du svingningene i kraftprismarkedet. Faller spotprisen betaler du mindre for strøm i måneden, men stiger spotprisen betaler du mer. Denne avtalen egner seg godt for personer som har økonomi til å betale ekstra i perioder hvor spotprisen er høy. Leser du tipsene til eksperter vil du se at det er denne avtalen som er anbefalt. Over tid er en sportprisavtale det billigste.  
  • Variabel strøm: En variabel strømpris er slags hybrid mellom sportprisavtale og en fastprisavtale. Her bestemmes prisen av strømleverandøren i en gitt periode, men justeres regelmessig etter spotprisen. Strømleverandøren plikter å informere kundene sine i god tid før prisendringene tres i kraft.   

Hvorfor bytte strømavtale?  

Den mest opplagte grunnen til å bytte strømavtale er for å spare penger. Faktisk er bytte av strømleverandør den absolutt enkleste måten å spare penger på strøm. Likevel er dette noe som går i glemmeboka for de fleste av oss.

Kanskje har det en sammenheng med at det tidligere var både slitsomt og tidkrevende å sammenligne strømpriser på egenhånd. Heldigvis kan vi i dag, takket være tjenester som Tjenstetoget, enkelt sammenligne tilbud med noen klikk på datamaskinen eller mobiltelefonen.   

Hvor lang tid tar det å bytte strømavtale?

I snitt tar et strømbytte rundt tre uker. Det nye strømselskapet må nemlig kontakte den gamle leverandøren og deretter bli enige om en byttedato.

For deg personlig vil denne prosessen ikke påvirke i særlig stor grad. Alt du behøver å gjøre når du bytter strømavtale er å takke ja til et tilbud, og det nye selskapet ordner resten. Du vil også ha strøm i perioden frem til byttedatoen.

Hvor ofte kan man bytte strømavtale?

I teorien kan du bytte strømavtale så ofte du bare vil, med mindre du har bindingstid. Har du bindingstid er di kontraktsbundet helt til kontrakten utløper. Uten bindingstid kan du så ofte du bare ønsker sammenligne tilbud og takke ja til de beste strømavtalene.

Oppsummering

Å bytte strømleverandør er hverken vanskelig eller tidkrevende. Det gjelder særlig om du bruker sammenligningstjenester som Tjenestetorget. De gjør det krevende jobben for deg ved å innhetene tilbud fra flere strømselskaper. Ikke betal mer strøm enn du må og sjekk ut Tjenestetorget i dag!   

Ofte stilte spørsmål

Hva er beste strømavtale 2023?

For å finne beste strømavtale bør du sammenligne strømpriser fra flere strømselskaper. Dette kan gjøres her.  

Hvilken strømavtale bør jeg velge?

Det avhenger av dine preferanser og bopel. Med en spotprisavtale betaler du mer om vinteren og mindre om sommeren, men med en fastprisavtale betaler du et fastbeløp uavhengig av spotprisen.

Hvor mye koster det å bytte strømleverandør?

Det koster ingenting å bytte strømavtale.

Hvor raskt kan man bytte strømavtale?

Vanligvis tar det omtrent tre uker før den nye avtalen trer i kraft. Det er den nye strømleverandøren som avslutter ditt gamle kundeforhold. For din del kan et strømavtalebytte gjennomføres med noen få klikk på datamaskinen.

Er det mye å spare på å bytte strømavtale?

Potensielt kan du spare flere tusen kroner i året ved å bytte strømavtale.

Finans sparing økonomi
Finansjournalist
+ innlegg

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Invester i aksjer, fond og mer. Alle investeringer tas på egen risiko.

X