Hopp til innholdet
Hjem » Innlegg » Beste Cashback kredittkort 2023 – Spar penger på dagligvarer!

Beste Cashback kredittkort 2023 – Spar penger på dagligvarer!

cashback kredittkort.

Med et Cashback kredittkort kan du spare betydelige summer når du handler dagligvarer. Dette fordi at du får penger tilbake etter at du har kjøpt en vare eller tjeneste.

Mange kredittkortselskaper tilbyr cashback, rett og slett for å få deg som kundeDerfor gjelder det å være på vakt og finne kortet med de beste fordelene. Så hvilket kredittkort har de beste cashback-fordelene? Dette har vi undersøkt og svaret finner du i denne artikkelen! 

Topp 3 beste cashback kredittkort i 2023 

 1. Morrow Bank: En favoritt hos nordmenn. Utallige nettsider har kåret Morrow Bank til beste kredittkort i 2023, og det med god grunn. Her får man flere fordeler, som gode rentebetingelser, men viktigst av alt – høy cashbackbonus. Alle nettkjøp gir 2% cashback og 1% i butikk. 
 2. TF Bank Mastercard: TF Bank Mastercard stikker seg markant ut når det kommer til cashback. Her får du nemlig inntil 30 (!) prosent rabatt hos en rekke forhandlere. Ønsker du å sjekke ut et av Norges soleklart beste cashback kredittkort, kommer du ikke utenom TF Bank
 3. Bank Norwegian: Et populært kort hvor du får 1% cashback på alle kjøp og inntil 20% på kjøp av flybilletter. Kortet er spesielt gunstig om du reiser mye med Norwegian. Reiseforsikring og dagligvareforsikring er også inkludert. 

Sammenligning av beste kredittkort med cashback 

Morrow Bank kredittkort

 • Kåret til beste kredittkort 2023
 • Opptil 100 000 kroner i kredittgrense
 • 100 % gebyrfritt kredittkort og ingen årsavgift
 • Gebyrfrie kontantuttak og inntil 50 dager rentefri betaling
 • Reise- og avbestillingsforsikring, kjøpsforsikring og ID-tyveriforsikring inkludert
 • 2 % bonus på kjøp av varer på internett*
Morrow bank beste kredittkort

(Annonse) Eksempel: Effektiv rente 24,42 %, 12 000 kr o/12 md, kostnad 1 481 kr, totalt 13 481 kr.

TF Bank Mastercard

 • Effektiv rente: 25,16 %
 • Rentefrie dager: 43 dager
 • Gratis avbestillings- og reiseforsikring
 • Gratis egenandelsforsikring for leiebil og ID-tyveriforsikring
 • Dealpass, som har et store rabatter (opptil 30 %) på netthandel, reise, shopping etc.
 • Gebyrfri bruk verden over

Eksempel: Eff. Rente 26,69% kr 25.000/12 mnd, kost. 3 337 totalt kr. 28 337

Bank Norwegian Kredittkort

 • Ingen gebyrer
 • Rentefrie dager: Inntil 45 dager
 • Opptil 150,000 kroner i kredittgrense
 • Cashback på alle kjøp
 • Reiseforsikring
 • Gebyrfrie kontantuttak

Eksempel: Effektiv rente 24,4%, 15,000 kroner over 1 år, kostand: 1849 kroner, totalt 16,849 kroner.

Hva er et cashback kredittkort? 

Et cashback kredittkort er et kort hvor man får igjen en viss prosent av beløpet man har handlet for. Helt enkelt betyr det at du får igjen penger hver gang du bruker kortet. Så om man har et kredittkort med cashback, kan man spare mye penger på å handle dagligvarer. 

Enkelte kredittkortselskaper tilbyr cashback på hele 5 prosent, som i realiteten betyr at du får 5 prosent rabatt på det du kjøper. Dette varierer riktignok, og kommer helt an på vilkårene til kredittkortselskapet. I tillegg er det en del begrensninger i forhold til hvilke produkter og tjenester man får cashback på. Også dette avhenger av hvilket kredittkort man velger. 

Men la oss si at du velger et cashback kredittkort som gir en “kickback” på 5 prosent. Handler du da for 200,000 i året, betyr det at du får igjen 10,000 kroner. Skulle du derimot ha en kickback på 10 prosent, vil du få igjen så mye som 20,000 kroner. 

Som regel utbetales i form av rene penger, men det kan også hende beløpet blir trukket fra kredittkortregningen man er nødt til å betale. Hva som faktisk gjelder, avhenger av kortet man har. I noen tilfeller står man fritt til å velge mellom begge løsningene. 

kredittkort.

Det er finnes flere typer cashbackordninger  

I likhet med at det finnes utallige kredittkort, er det flust av ulike cashbackordninger: 

 • Generell cashback: Kredittkortene med generell cashback tilbyr kickback på samtlige kjøp. Det gjelder uansett hvilken butikk man handler i og uavhengig av hva man kjøper. Alle kjøp innebærer at man får penger tilbake, noe som gjør slike kort meget gunstige til hverdagslig bruk. Man må imidlertid forvente en lavere cashback-rate på denne ordningen.   
 • Spesifisert/kategorisert cashback: Denne formen for cashback innebærer at man får rabatt på enten spesifiserte butikker og kjeder eller spesifikke varer. Det er for eksempel vanlig at kredittkortselskapene gir cashback på klær, drivstoff, reise, blant flere ting. 
 • Tidsbegrenset cashback: Enkelte ganger vil kredittkortene gi cashback på diverse kategorier innenfor en tidsbegrenset periode. Ofte kan man få rabatt på for eksempel flybilletter om man bestiller innen en bestemt periode. 

Fordeler med et cashbackkort 

Å skaffe et kredittkort med cashback gir deg flere fordeler. Du får som sagt igjen en prosentandel av beløpet du bruker med kortet. Potensielt kan det resultere i store besparelser i løpet av et år. Det gjelder særlig om du velger et kort som passer til ditt bruk. 

Er det for eksempel klær du bruker mest penger på i løpet av et år, foruten øvrige avgifter som på mat, vil det være mest hensiktsmessig med et cashbackkort som gir bonusfordeler på klær. Ved å være nøye på valg av kredittkort, vil du kunne utnytte fordelene på best mulig måte. 

Det er imidlertid uhyre viktig at du alltid betaler kredittkortregningene før forfallsdatoen. Dersom dette ikke gjøres, vil rentene begynne å løpe – og da risikerer du å måtte betale langt mer enn det du faktisk har brukt. Så om man ikke bruker kortet på en ansvarsfull måte, vil de mange fordelene med et kredittkort raskt bortfalle. 

I verste fall kan man også risikere å dra på seg gjeld og havne i økonomiske problemer. Men er man bevisst på å bruke kortet med omhu, vil det kunne gi større økonomisk fleksibilitet.

Hvorfor tilbyr selskaper kredittkort med cashback?  

Grunnen til at banker og selskaper tilbyr kredittkort med cashback, er for å trekke til seg kunder. Mellom de ulike leverandørene foregår det en innbitt kamp om å vinne gunsten til forbrukerne, som gjør at de laster på med lukrative tilbud. For leverandørenes del avhenger deres inntjening nemlig av hvor mange kunder de har. Nettopp derfor brukes cashback nærmest som et slags lokketilbud. 


Les også om:


Oppsummering   

Vi håper at du nå har fått en bedre forståelse for hvilket cashback kredittkort du skal velge. Våre favoritter er som nevnt Morrow Bank, TF Bank Mastercard, og Bank Norwegian. Vi ønsker imidlertid å minne om at ovennevnte kredittkort ikke er i nærheten av å representere det fulle utvalget. 

Det finnes flere titalls leverandører, og det er ikke gitt at våre favoritter er de beste kortene for deg. Du er selv nødt til å gjøre undersøkelser. Kun på denne måten kan du finne kortet som er det beste til ditt behov.   

Ofte stilte spørsmål 

Hvilket kredittkort gir best cashback? 

Det er ingen fasit på hva som er det beste cashback kredittkortet. Du må selv vurdere betingelser og vilkår som passer deg

Hva er et cashback kredittkort? 

Et kredittkort med cashback er et kort hvor du får penger tilbake hver gang du bruker kortet.

Hva bør jeg se etter når jeg velger et kredittkort med cashback? 

Når du velger deg et cashback kredittkort bør du undersøke rentene, gebyrer, cashback-rate og om de øvrige fordelene passer til ditt behov. 

Hva er fordelene med et kredittkort med cashback? 

Den største fordelen med et kredittkort med cashback er at du kan spare mye penger på dine innkjøp. 

Hvilke kredittkort tilbyr cashback? 

Det finnes en rekke kredittkort-leverandører som tilbyr cashback, deriblant Morrow Bank og TF Bank Mastercard.

Admin
Website | + innlegg

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Invester i aksjer, fond og mer. Alle investeringer tas på egen risiko.

X