Hopp til innholdet
Hjem » Innlegg » Kjøp aksjer hos eToro: Steg-for-steg

Kjøp aksjer hos eToro: Steg-for-steg

Kjøp aksjer hos eToro

I denne guiden ser vi på hvordan du kommer i gang med å kjøpe aksjer gjennom handelsplattformen til eToro. Vi har laget en kort og detaljert steg-for-steg liste, som gir deg all informasjon du trenger for å starte din aksjehandel.

Å kjøpe aksjer hos eToro er enkelt og lite tidkrevende, selv om du er nybegynner. Her ser du stegvis hvordan du kommer i gang:

Steg 1 – Registrer konto 

Kjøp aksjer hos eToro ved å gå til eToros hjemmeside og klikk på “Begynn å investere”. Vi gjør oppmerksom på at eToro er en kompleks plattform hvor du kan handle CFD-er, som innebærer høy risiko. Du risikerer å tape dine penger.

Investere hos eToro
Finansielle verdipapirer kan både stige og falle i verdi. Det er en risiko for at du ikke får tilbake pengene du har investert.

Du er deretter nødt til å oppgi din e-postadresse samt opprette en passord. Når det er gjort får du tilsendt en bekreftelseskode på e-postadressen du oppga. Gå derfor til din epost, og følg instruksene som gis. 

Du må nå til å oppgi identitet. Siden eToro er utenlandsregistrert plattform kan du ikke bruke BankID. Du må isteden gjennomgå en prosess kalt for “KYC”, som er en forkortelse for “Know Your Customer”. Dette er et lovpålagt tiltak for å forhindre hvitvasking av penger og annen kriminell virksomhet. I tillegg er det en måte å beskytte din brukerkonto. 

KYC-prosessen gjennomføres på følgende vis: 

  • Sende kopi av et godkjent ID-kort (pass eller førerkort)
  • Svare på noen investeringsreleaterte spørsmål samt hva som er hensikten med kontoopprettelsen
  • Du må også oppgi skattested og annen informasjon om deg selv. 

{etoroCFDrisk} % av ikke-profesjonelle kunder taper penger ved å handle CFDer.  Du bør vurdere om du har råd til å ta den høye risikoen for å tape pengene dine.

Steg 2 – Gjør et innskudd 

Når kontoen er klar er neste steg å gjøre et innskudd. Hos eToro må du betale et litt konverteringsgebyr, men utover det koster det ingenting å gjøre et innskudd. Du trenger heller ikke sette inn mer enn 50 dollar. Betalingsmetodene som tilbys er:

  • Bankoverføring
  • Betalingskort (Visa & Mastercard)
  • Elektroniske løsninger (Paypal og Skrill) 

Alle innskudd er også umiddelbare, foruten bankoverføringer. Da kan det ta opptil 3 dager før pengene er på kontoen. 

Innskudd hos plattformen til eToro

Steg 3 – Søk etter aksjer

eToro har spesialisert seg inn mot nybegynnere, noe som skinner tydelig gjennom takket være det enkle grensesnittet. Her er det lite problematisk å navigere seg frem til riktig plass. 

Vet du hvilke aksjer du skal kjøpe, kan du bare søke i søkefeltet. Ønsker du derimot å sjekke ut hele utvalget, er det bare å klikke på kategorien «aksjer». 

Om du er usikker på om en aksje er riktig for deg, kan du klikke deg inn på informasjonssiden for å lese mer om det respektive aksjeselskapet. Der finner du mye nyttig informasjon, blant annet nåværende kurs, graf over kursutviklingen, handelsvolum, nyheter om aksjen og ikke minst analytikernes kursprognoser. 

Steg 4 – kjøp aksjer 

Har du bestemt deg for en aksje klikker du på den grønne knappen hvor det står “investere”. Du velger deretter beløpet du ønsker å kjøpe for, og når det er gjort klikker du på “Åpne handel”. Er børsen stengt vil det stå «angi rekkefølge”. Da gjennomføres handelen så fort børsen åpner.  

Investere i aksjer hos eToro

{etoroCFDrisk} % av ikke-profesjonelle kunder taper penger ved å handle CFDer.  Du bør vurdere om du har råd til å ta den høye risikoen for å tape pengene dine.

eToro is a multi-asset platform which offers both investing in stocks,  as well as trading CFDs.

Please note that CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. {etoroCFDrisk}% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work, and whether you can afford to take the high risk of losing your money.

Past performance is not an indication of future results. Trading history presented is less than 5 complete years and may not suffice as basis for investment decision.

Copy Trading does not amount to investment advice. The value of your investments may go up or down. Your capital is at risk.

Ønsker du oppdatert markedsinfo? Registrer deg på vårt nyhetsbrev!