Hopp til innholdet
Hjem » Innlegg » Kjøp aksjer hos eToro: Steg-for-steg

Kjøp aksjer hos eToro: Steg-for-steg

Kjøp aksjer hos eToro

I denne guiden ser vi på hvordan du kommer i gang med å kjøpe aksjer gjennom handelsplattformen til eToro. Vi har laget en kort og detaljert steg-for-steg liste, som gir deg all informasjon du trenger for å starte din aksjehandel.

Å kjøpe aksjer hos eToro er enkelt og lite tidkrevende, selv om du er nybegynner. Her ser du stegvis hvordan du kommer i gang:

Steg 1 – Registrer konto 

Kjøp aksjer hos eToro ved å gå til eToros hjemmeside og klikk på “Begynn å investere”. 

Investere hos eToro

Du er deretter nødt til å oppgi din e-postadresse samt opprette en passord. Når det er gjort får du tilsendt en bekreftelseskode på e-postadressen du oppga. Gå derfor til din epost, og følg instruksene som gis. 

Du er nå nødt til å oppgi identitet. Siden eToro er utenlandsregistrert plattform kan du ikke bruke BankID. Du må isteden gjennomgå en prosess kalt for “KYC”, som er en forkortelse for “Know Your Customer”. Dette er et lovpålagt tiltak for å forhindre hvitvasking av penger og annen kriminell virksomhet. I tillegg er det en måte å beskytte din brukerkonto. 

KYC-prosessen gjennomføres på følgende vis: 

  • Sende kopi av et godkjent ID-kort (pass eller førerkort)
  • Svare på noen investeringsreleaterte spørsmål samt hva som er hensikten med kontoopprettelsen
  • Du må også oppgi skattested og annen informasjon om deg selv. 

Steg 2 – Gjør et innskudd 

Når kontoen er klar er neste steg å gjøre et innskudd. Hos eToro er alle innskudd uten kostnader, og du trenger heller ikke sette inn mer enn 50 dollar. Betalingsmetodene som tilbys er:

  • Bankoverføring
  • Betalingskort (Visa & Mastercard)
  • Elektroniske løsninger (Paypal og Skrill) 

Alle innskudd er også umiddelbare, foruten bankoverføringer. Da kan det ta opptil 3 dager før pengene er på kontoen. 

Innskudd hos plattformen til eToro

Steg 3 – Søk etter aksjer

eToro har spesialisert seg inn mot nybegynnere, noe som skinner tydelig gjennom takket være det enkle grensesnittet. Her er det lite problematisk å navigere seg frem til riktig plass. 

Vet du hvilke aksjer du skal kjøpe, kan du bare søke i søkefeltet. Ønsker du derimot å sjekke ut hele utvalget, er det bare å klikke på kategorien «aksjer». 

Investering i aksjer hos eToro

Om du er usikker på om en aksje er riktig for deg, kan du klikke deg inn på informasjonssiden for å lese mer om det respektive aksjeselskapet. Der finner du mye nyttig informasjon, blant annet nåværende kurs, graf over kursutviklingen, handelsvolum, nyheter om aksjen og ikke minst analytikernes kursprognoser. 

Steg 4 – kjøp aksjer 

Har du bestemt deg for en aksje klikker du på den grønne knappen hvor det står “investere”. Du velger deretter beløpet du ønsker å kjøpe for, og når det er gjort klikker du på “Åpne handel”. Er børsen stengt vil det stå «angi rekkefølge”. Da gjennomføres handelen så fort børsen åpner.  

Investere i aksjer hos eToro

Ønsker du oppdatert markedsinfo? Registrer deg på vårt nyhetsbrev!

Invester i aksjer, fond og andre finansielle aktivaklasser Besøk eToro