Hopp til innholdet
Hjem » Innlegg » Hvordan kjøpe Bitcoin (BTC) i 2024?

Hvordan kjøpe Bitcoin (BTC) i 2024?

Bitcoin, handel, kryptovaluta

Vurderer du å kjøpe Bitcoin (BTC), men usikker på hvordan komme i gang med handelen? Da er denne guiden perfekt for deg. Vi beskriver og illustrerer hvordan du kan kjøpe Bitcoin raskt, trygt og enkelt.

Siden du allerede vurderer å investere i kryptovalutaen, har du sikkert gjort deg opp en mening om hva dette er og hva som gjør det til en potensielt god investering?

Om ikke kan du bruke denne artikkelen til å få mer innsikt i verdens første kryptovaluta. Vi forklarer alt som er verdt å vite om Bitcoin investeringer, hva som gjør at så mange har investert og hva du bør passe på dersom du skal kjøpe bitcoins.  

Slik kjøper du Bitcoin i Norge!

Å kjøpe Bitcoin er enkelt. Alt du behøver å gjøre er å opprette konto på en kryptobørs som tilbyr kryptovalutaen. Det du imidlertid bør være obs på er at du kan kjøpe bitcoins på flere måter. Du kan enten investere direkte i kryptovalutaen, eller indirekte gjennom derivater og fond.

Uavhengig av metode vil du normalt kunne bruke trygge betalingsmetoder som kredittkort, bankoverføring eller andre betalingsløsninger som Paypal. La oss komme i gang med din Bitcoin-investering.

1. Finn en egnet kryptobørs:

Markedet svømmer over av aktører som tilbyr kjøp og salg av Bitcoin og andre kryptovaluta, og ikke alle er til å stole på. Du bør derfor gjøre grundige undersøkelser før du tar ditt valg. Vi mener det er ekstra viktig å undersøke følgende:

 • Sikkerhet: Dette er det aller viktigste. Er plattformen trygg? For å finne ut av dette bør du sjekke om den er regulert og lisensiert. Det kan også være lurt å undersøke hvilke tiltak som er gjort for å beskytte brukerkontoer.
 • Kostnader: Ert like viktig punkt som sikkerhet, er kostander. Du taper rett og slett penger om du betaler høye gebyrer. Spesielt utslagsgivende er gebyrer som kurtasje og spredning. Disse sier noe om prisen du betaler for å kjøpe og selge Bitcoin.
 • Funksjoner og verktøy: Verktøy til analyse og funksjoner for risikostyring bør være noe alle handelsplattformer inneholder. Dette gjelder særlig om du skal trade Bitcoin.
 • Brukervennlighet: Du bør av opplagte årsaker velge en plattform tilpasset ditt mål og erfaringsnivå.
 • Type plattform: Sist, men ikke minst må plattformen være i tråd med din profil. Skal du investere på lang sikt er det lite vits å velge en plattform forbeholdt tradere.

På grunnlag av ovennevnte punkter kan vi anbefale fire plattformer. Våre anbefalte Bitcoin-plattformer har unike egenskaper og utmerker seg derfor på hver sin måte. La oss ta en titt:

Beste plass å kjøpe Bitcoin:

 1. Crypto.com: Alt i alt beste Bitcoin-plattform. Crypto.com har det største utvalget og kan skimte med flere spennende krypto-funksjoner. Her får du tilgang til staking-muligheter, en Crypto Wallet og en markedsplass for NFT. Gebyrene er også på et overkommelig nivå.
 2. Firi: Nordens største Bitcoin-plattform. Er et godt valg om du foretrekker en Norsk kryptobørs. Firi tilbyr flere fordeler, som rask og enkel registering med BankID.
 3. Nordnet: Beste Bitcoin-plattform om du vil handle i Bitcoin ETFer. Dette er ingen tradisjonell kryptobørs, men tilbyr altså børsfond som sporer prisen til verdens først krypto. Nordnet er dessuten et ypperlig valg om du vil investere i aksjer.
 4. Skilling: Beste plattform om du vil trade BTC. Skilling er en populær plattform hos tradere. Det på grunn av et godt utvalg, lave gebyrer samt at de tilbyr flere prisbelønte verktøyer til analyse. Plattformen tilbyr imidlertid kun krypto som CFD.

Videre er det mange som spør oss om det er trygt å kjøpe Bitcoin. Det korte svaret er ja, men forutsatt at du bruker trygge plattformer til å handle i fra. I tillegg må du gjøre deg kjent med at risikoen. Dette er et aktivum som kan variere mye i pris.

De siste to siste årene har bitcoin kurs gått fra en topp på 69,000 dollar, for å så falle ned til 15,000 dollar et knapt år senere. Året etter dette igjen var Bitcoin oppe og nikket på 60,000 dollar igjen. Det kan med andre ord være smart å tenke langsiktig når man kjøper Bitcoin.

2. Opprett konto og verifiser deg

Når du har valgt plattform er det bare å følge instruksene som oppgis. Som regel går kontoopprettelsen ut på å oppgi epostadresse og lage et passord. Deretter får du en mail som du er nødt til å bekrefte.

Når dette er gjort, er neste steg å verifisere identitet. Da må du blant annet oppgi hvor du bor, ditt skattested samt sende inn en kopi av et godkjent ID-kort. Det kan være ditt pass eller førerkort. Mange kan kanskje være skeptisk til å gi fra seg en slik informasjon, men frykt ikke. Dette er et sikkerhetstiltak, kjent som en KYC-prosedyre, og det skal forhindre blant annet hvitvasking av penger. Bruker du en norsk plattform derimot, er ID-verifiseringen automatisert gjennom BankID.

Kryptovaluta involverer høy risiko. Du kan tape dine penger.

3. Gjør et innskudd

For å sette inn penger behøver du bare å klikke på innskuddsknappen, som ofte er å finne i menyen på de ulike plattformene. Normale betalingsmetoder er som følger:

 • Bankkort
 • Bankoverføringer
 • Digital lommebøker, eksempelvis PayPal

Mange lurer også på om det er mulig å kjøpe Bitcoin med Vipps? Ja, det er mulig hos Firi. Dog er Firi eneste plattform som tillater deg å gjøre en investering med Vipps. Videre varierer minsteinnskuddet hos de ulike aktørene. Hos blant annet Skilling må du sette inn minst 1000 kroner. Nordnet har på sin side ingen krav til et minsteinnskudd.

4. Kjøp Bitcoin!

Når pengene er på konto kan du investere i Bitcoin, men først og fremst må du bestemme deg for å en investeringsmetode. Du kan som nevnt kjøpe BTC på flere måter:

 1. Investere direkte i Bitcoin: En direkte investering innebærer at du kjøper og eier bitcoins. Velger du denne metoden kan det være smart å anskaffe seg en kryptolommebok. Da er det du selv som har ansvaret for oppbevare dine coins trygt, og du vil ikke være utsatt skulle plattformen du kjøper fra oppleve sikkerhetsbrudd.
 2. Investere i Bitcoin ETF: Dette er fond som sporer prisutviklingen til BTC, og det er en indirekte form for investering. Ved å investere på denne måten etterlater du investeringen til profesjonelle fondsforvaltere. For nybegynnere kan dette være en lur måte å kjøpe Bitcoin på.
 3. Kjøpe Bitcoin som CFD: Også dette er en indirekte form for investering. Her eier du en kontrakt som lar deg spore prisbevegelsen til kryptovalutaen. Du trenger altså ikke å tenke på oppbevaring. Dog er denne måten beste egnet til trading. Dette fordi du i enkelte tilfeller må betale gebyrer for å holde dine CFD-posisjoner over natten.

Kursen til Bitcoin er i skrivende stund 65,000 dollar. Dermed nærmer prisen seg toppnivået fra 2021, og mange tror det går mot svært lyse tider for kryptokongen. Mye av årsaken til det er Bitcoin Halving, som historisk sett har har sendt prisen til himmels.

Hvordan selge Bitcoin til NOK?

Hvordan du selger dine bitcoins og tar dem ut i vanlige penger avhenger av hvordan du oppbevarer myntene og hvilken plattform du kjøpte i fra.

Har du kjøpt via en plattform som Skilling eller Firi, der myntene automatisk lagres i din handelskonto, trenger du bare å gå til porteføljen og klikke på Bitcoin. Deretter klikker du på «Lukk handel», eventuelt «Close Trade» om det er en Bitcoin-CFD du eier, hvor pengene overføres til din handelskonto.

Du må da overføre pengene til din bankkonto ved å klikke på «ta ut penger», eller «withdraw money» om plattformen er på engelsk. Merk at du må skatte av realisert gevinst. Du kan lese mer om skatt på kryptovaluta her.

Har du dine bitcoins oppbevart i en Crypto Wallet derimot, er prosessen noe ulik, men ikke nødvendigvis. Forskjellen er at du må koble lommeboken til en markedsplass hvor du kan selge Bitcoin. Eventuelt må du overføre myntene fra din lommebok til en handelskonto, ved å skrive inne såkalte lommeboksadresser, for å deretter selge Bitcoin.

Hva er Bitcoin enkelt forklart

Å forstå Bitcoin er en god idé om du skal investere. Under finner du derfor litt fakta om den populære kryptovalutaen.

 • Bitcoin er verdens første og verdens største kryptovaluta målt i markedsverdi. Totalt finnes tusenvis av ulike kryptovaluter. Kryptoen ble opprettet i 2009 av en anonym person med dekknavnet Satoshi Nakamoto.
 • Bitcoin er en digital og desentralisert valuta driftet på et åpent nettverk kalt Blockchain. Det som gjør bitcoins unik er at hver «mynt» fungerer uavhengig av banker og finansmyndigheter. Det betyr at BTC-mynter kan sendes til hvor som helst i verden uten å gå via et mellomledd, noe som gjør det raskere og billigere å gjennomføre transaksjoner.    
 • Totalt finnes det 21 millioner bitcoins (BTC). Rundt 19 millioner av dem sirkulerer på det åpne markedet i dag. Antallbegrensningen gjør Bitcoin motstasndytkig mot inflasjon. De resterende myntene utvinnes gjennom en prosess som kalles for Bitcoin mining.  
 • Bitcoin brukes til transaksjoner direkte mellom privatpersoner, men er nok mest brukt som en spekulativ investering for å tjene penger.

Hvorfor kjøpe Bitcoin?

Det er spesielt to grunner til at folk velger å investere i Bitcoin. Den største og mest opplagte årsaken er for å tjene penger.

Kursøkningen er ikke annet enn ellevill de fem og ti siste årene, der Bitcoin regelrett har knust aksjemarkedet sett i forhold til avkastning.

Siden 2015 og frem til i dag kan Bitcoin vise til en avkastning på flere tusen prosent. I tillegg har kryptovalutaen ved flere tilfeller vist at den kan stige mye i verdi og det på svært kort tid. Dermed har det populært blitt brukt som en måte å tjene raske penger på.

Investere i Bitcoin.

Årsak to til at folk investerer i BTC er for at de tror på teknologien og ser for seg Bitcoin som en slags sikring i usikre tider, i likhet med gull. Bitcoin er en knapp ressurs, noe som kan gjøre at prisen fyker til værs. Dette riktignok med et forbehold om at kryptovalutaen fortsetter å være populær.

Bitcoin muliggjør i tillegg raske og rimelige transaksjoner direkte mellom to personer, og diskriminerer ikke basert på regionale restriksjoner. Stadig flere tror at desentraliserte valuta, som Bitcoin, vil være av stor betydning for fremtiden.

Fordeler med investere i Bitcoin

 • Bitcoin har steget mye i verdi de siste ti og fem årene.
 • Bitcoin er markedets første og soleklart største kryptovaluta. I dag finnes det tusenvis av forskjellige krypto, hvor mange av dem har en teknologi som kan bli viktig for fremtiden.
 • Bitcoin muliggjør raske og billige transaksjoner direkte mellom to personer på tvers av landegrenser.
 • Bitcoin er av flere vurdert som «fremtidens valuta».
 • Bitcoin er en knapp ressurs. Dersom etterspørselen forblir høy vil det resultere i stor prisvekst.

Ulemper med å kjøpe Bitcoin

Det er, som du ser ovenfor, flere ting som gjør Bitcoin til en spennende investering. Samtidig er en investering forbundet med høy risiko.

For det første er Bitcoin meget volatil. Det betyr at prisen varierer mye, som gjør at prisen kan falle raskt og brutalt.

For det andre er Bitcoin uregulert og har ingen iboende verdi annet enn hva folk er villige til å betale for det. Dermed er Bitcoin, av de største kritikerne vel og merke, betegnet som et utspekulert «pyramidespill» basert på «the greater fool»-teorien.

Kort fortalt går denne teorien ut på å kjøpe overvurderte eiendeler i håp om å selge den videre til en «større idiot» for å tjene penger. Denne teorien baserer seg på at investorene til slutt ikke kan benekte for at prisen korrelerer negativt virkeligheten som fører til betydelige fall, og i verste fall helt ned til null og ingenting.

Så alt i alt er Bitcoin en investering med et høyt gevinstpotensial, men som involverer stor risiko. Du bør derfor vurdere om dette er en risiko du har råd til å ta.

Oppsummering – Slik kjøper du Bitcoin raskt og enkelt

Å investere i Bitcoin er i dag enkelt og lite tidkrevende. Alt du trenger å gjøre er å opprette konto på en handelsplattform, som for eksempel Crypto.com eller Firi. Investeringen krever heller ikke mye kapital, der du hos n Skilling ikke behøver å gjøre større innskudd enn 1000 kroner.

Før du begynner investeringen bør du tenke nøye gjennom risikoen som er involvert, og iallfall ikke bruke mer penger enn du har råd til å tape. Bitcoin er utvilsomt en spennende investering med et høyt gevinstpotensial, men husk at gevinster aldri er garantert.

Kryptovaluta involverer høy risiko. Du kan tape dine penger.

Ofte stilte spørsmål

Er det mulig å tjene penger på Bitcoin?

Ja, det er mulig å tjene penger på Bitcoin investeringer. Verdien har steget vanvittig mye de fem siste årene, men husk at en investering innebærer høy risiko. Verdien kan falle raskt og brutalt.

Er det lov å kjøpe bitcoin i Norge?

Det er lovlig å investere i Bitcoin i Norge, og det omfatter de alminnelige reglene for inntekts- og formuesbeskatning. Det betyr at du må betale skatt på dine kryptovaluta-investeringer og oppføre dine handler i skattemeldingen.

Er Bitcoin lovlig i Norge?

Ja, Bitcoin er lovlig, men det er en uregulert eiendel.

Hvor kan man investere i Bitcoin?

Du kan investere i Bitcoin på en kryptbørs, som for eksempel Firi.

Hvordan kjøpe Bitcoin?

For å kjøpe Bitcoin må du opprette konto på en handelsplattform. Les hvordan her.

Hvordan selge Bitcoin i Norge?

Hvordan du selger Bitcoin avhenger av hvordan du kjøpte. Har du kjøpt på en plattform som Crypto.com trenger du bare å gå til porteføljen, klikk deg inn på aktivumet for å så «lukke handelen». Pengene overføres da rett til din handelskonto.

Hvor er det trygt å kjøpe Bitcoin?

Det er å trygt å kjøpe Bitcoin på plattformer som Skilling og Firi. Bare husk at det å kjøpe BTC er forbundet med risiko.

Hva er beste kryptobørs til Bitcoin investering?

Det avhenger av din preferanser og behov. Både Skilling og Firi er populære valg her til lands.

Er det smart å investere i Bitcoin nå?

Bitcoin er for tiden på sitt høyeste på over to år, og mye tyder på at veksten skal fortsette. Det kan derfor være spennende å kjøpe Bitcoin nå.

Hvor høyt kan Bitcoin gå?

Noen tror prisen til Bitcoin kan overstige 100,000 dollar før året er omme. Det er imidlertid også en viss fare for at prisen faller.