Hopp til innholdet

Sparing og investering

Ved å investere har du muligheten til å øke avkastningen på dine penger. Dette gir deg et godt grunnlag for å skape det livet du ønsker å leve.

Få innsikten du trenger

For å sette deg selv opp for økonomisk suksess er du nødt til å la pengene jobbe for deg. Dette er i stor kontrast til å ha pengene i banken, hvor verdiene tapes over tid på grunn av inflasjon og lave renter.

✔️ Få smarte investeringstips
✔️ Finn en investeringsstrategi som passer deg
✔️ Oppnå en bedre privatøkonomi

investering og sparing

Start din investeringsreise

Å sette dine penger til arbeid gjennom investering bør være en del av din økonomiske plan. Ved å starte tidlig vil du også få bedre utbytte av rentes rente-effekten, som betyr at du får renter (avkastning) både på pengene du har satt inn og på de rentene (avkastningen) du får hvert år. Små beløp kan vokse seg store over tid, og det viktigste er å komme i gang!

Få kontroll på din økonomi

Før du går i gang med å investere er det viktig at du har kontroll på din økonomi. Ha en oversikt over ditt forbruk og bli kvitt eventuell dyr gjeld. Dette er første steget for å oppnå en god og sunn økonomi.

Øk sparebeløpet

Etter å ha gått gjennom inntekt & forbruk, vil du helt sikkert innse at du har noen unødvendige utgifter. Dette kan frigjøre mer penger til sparing, som setter deg opp for økonomisk suksess.

Invester pengene

Å ha pengene i sparekontoen vil føre til at du taper penger over tid. La pengene jobbe for deg. I stedet for å ha pengene i banken, sett dem til arbeid. Aksjemarkedet har vært en god investeringsmåte over tid.

Invester ut fra dine målsettinger

Hvor mye du vil spare, når du trenger pengene og hvor mye risiko du ønsker å ta vil bidra til å kartlegge hva du bør sette pengene dine i.

I våre artikler forklarer vi de ulike egenskapene til de forskjellige aktivaklassene. Dette vil øke sjansen for at du oppnår dine målsettinger!

sparing og investering

Ønsker du oppdatert markedsinfo? Registrer deg på vårt nyhetsbrev!

Bør jeg kjøpe aksjer nå?

Dette er fjorårets beste fond

Tiden er din beste venn i aksjemarkedet

Nvidia dro lasset til resten av markedet

Dårlig råd kan gjøre deg fysisk syk

En gyllen kjøpsmulighet i boligmarkedet?

Magnificent Seven holder festen gående

Stadig flere er bekymret for egen økonomi

Hvordan plukke fond som aktiv fondssparer?

Små kutt i utgifter kan gi millioner

Når vil AI-revolusjonen ta fart?

Spådommer for aksjemarkedet 2024

Tiden inne for små selskaper?

Et tilbakeblikk på «det tapte tiår»

Invester i aksjer, fond og mer. Alle investeringer tas på egen risiko.

X