Hopp til innholdet

Investere i eiendom

Investering i eiendom kan være en god langsiktig investering. Da tjener du både penger på verdiøkningen til boligen du eier samtidig som du kan oppnå gode passive inntekter.

Hvorfor investere i eiendom?

Eiendomsinvestering er dyrt, men kan passe godt for de som har mye i egenkapital. Med et utleieobjekt vil du motta penger hver måned, som gjør at lånet betales av seg selv. I tillegg tjener du på verdiøkningen til selve eiendommen.

✔️ Eiendomsmarkedet har steget markant de siste årene
✔️ Kun 22 prosent skatt av inntektene du tjener på utleie
✔️ Gode passive inntekter hver måned

Investering i eiendom

Eiendom krever en del arbeid

Å investere i en eiendom kan være svært lønnsomt, men det er viktig å være klar over at det krever en del arbeid. Det inkluderer:

✔️ Administrering av utleie
✔️ Kontinuerlig oppussing og vedlikehold
✔️ Praktisk arbeid følger med

Har du tid tilgjengelig og ikke er skremt av arbeidet som følger med? Da kan i så fall en eiendomsinvestering være midt i blinken for deg.

Eiendom har gitt store verdier

Å investere i eiendom i Norge, og i verden, har vært lønnsomt i lang tid. Boligprisene har over de siste 10-årene steget mye, noe boligeiere har nytt godt av. Dette er også en av årsakene til at flere har begynt å investere i eiendom, i motsetning til kun å kjøpe bolig for et sted å bo.

Spesielt når finansmarkedene er usikre, kan eiendomsinvesteringer være trygt. Som man har opplevd, har eiendomsprisene fortsatt å stige til tross for børskrakk, finanskriser og pandemi.

Årlig avkastning på over 10 %

Siden 2000 og frem til siste kvartal av 2021 har verdiene til brukte boliger i Norge økt med 244 %. Dette er en årlig avkastning på over 10 %, kun ved å eie en bolig i Norge.

Dersom man også hadde eid for utleie, ville man fått leieinntekter i tillegg til boligens prisøkning. Det er derfor ikke så rart at flere har begynt å investere i eiendomsmarkedet.

Investere eiendom
eiendomsinvestering

I likheten med at gearing-effekten kan slå positivt ut, kan den også bidra til det motsatte. På den postitive siden har boligmarkedet over tid steget mye i verdier, som gjør at man som regel vil få en positiv effekt - så lenge man eier boligen i lang nok tid.

Det er derimot ikke alle boliger som vil stige i verdi. Dette er noen faktorer som er lurt å se på når du skal investere i en bolig:

Invester i aksjer, fond og mer. Alle investeringer tas på egen risiko.

X