Hopp til innholdet

Investere i aksjer

Aksjer er lønnsomt over tid

Har du en tidshorisont på over fem år, er det anbefalt å sette pengene sine i aksjemarkedet. I løpet av de siste 50 årene har det globale aksjemarkedet gitt årlig en avkastning på over 11 prosent.

✔️ Fin måte å øke pengene over tid
✔️ Du får eierandeler i selskap du har troen på
✔️ Tar del i verdiskapningen i næringslivet

aksjer investering

Investeringene kommer med risiko

Det er viktig å være klar over at aksjeinvesteringer kommer med en viss form for risiko. Dersom du ønsker å investere i enkeltaksjer kreves det:

✔️ Kunnskap, tid og interesse
✔️ At du forstår hva du investerer i
✔️ Holder deg oppdatert om selskapet

Å investere i enkeltaksjer kan være lærerikt, men er ikke nødvendigvis den riktige strategien for alle. Hvis du ønsker en mer passiv tilnærming, kan fond være et bedre alternativ. Da investerer du i en portefølje av flere aksjer.

aksjer risiko portefølje

Ønsker du oppdatert markedsinfo? Registrer deg på vårt nyhetsbrev!

Slik investerer du i aksjer

Å komme i gang med å investere i aksjer er ikke så vanskelig. Det er litt som å gå på matbutikken å plukke ut hvilke matvarer du ønsker å putte i handlekurven. Du bør derimot velge aksjer med omhu, ettersom aksjene du velger kan ha stor innvirkning på din totale avkastning. Ved å kjøpe flere aksjer sprer du risikoen og er mindre utsatt for store tap. Det kan være lurt å spre investeringene på tvers av land og sektorer. Dette gir deg en mer robust portefølje.

1. Finn en handelsplattform

Det første steget er å finne et sted å investere gjennom. Du kan velge en handelsplattform eller eventuelt banken dersom de har investering i aksjer og fond tilgjengelig. Brukervennlighet, utvalg og priser er viktige faktorer.

2. Velg hvilken aksje du vil kjøpe

Deretter går du i gang med å søke opp de aksjene du ønsker å investere i. Husk at du bør ha gjort grundig research i forkant. Mange handelsplattformer gir nyttig informasjon om selskapene, som finansielle resultater og kurshistorikk.

3. Kjøp aksjene

Deretter går du i gang med å kjøpe aksjer for ønsket beløp. Hvor mye én aksje koster avhenger av hvor mye aksjen i et selskap er verdt. Etter kjøpet bør du følge med på utviklingen til selskapet.

Vi anbefaler Nordnet

Nordnet er Nordens største handelsplattform. Her får du et stort utvalg av både norske og internasjonale aksjer. I tillegg vil du få tilgang til Shareville, som er en læringsplattform hvor du kan få inspirasjon og å lære av andre. Hos Nordnet kan du enkelt bygge en bred portefølje av aksjer, de tilbyr markedsdyktige priser og plattformen er svært brukervennlig.

Invester hos Nordnet
Finansielle verdipapirer kan både øke og minke i verdi.

Siste artikler om aksjer

Utvide porteføljen med indiske aksjer?

Beste investering 2024 – Hva er den beste investeringen for deg?

Aksjesparing for nybegynnere – Slik sparer du i aksjer

Selskaper på Oslo Børs – Liste over Norges største selskaper

Meta-aksjen suser videre: Oppgang på 20 prosent etter tallslipp

Slik lager du din investeringsstrategi

Real Estate Investment Trusts: Derfor bør du vurdere REITs-investeringer

Topp 10 aksjer med månedlig utbytte i 2024!

Spådommer for aksjemarkedet 2024

Hva er kurtasje? Alt du må vite!

Gi aksjer eller fond i gave – Smart, lønnsomt og nyttig!

Tiden inne for små selskaper?

Aksjer med best avkastning i 2023

Hvordan investere på Oslo Børs?

Et tilbakeblikk på «det tapte tiår»

Sparing i fond til barn – gi barnet et godt økonomisk utgangspunkt!

Beste måten å investere 1 million kroner på?

Hva er passiv inntekt og hvordan tjene penger uten å jobbe for dem?

Beste nordiske fond 2024: Invester i det nordiske aksjemarkedet

Er Moskva-børsens oppgang kun en illusjon? 

Man kan ha ulike insentiver for å investere i aksjemarkedet. For mange er det en interesse for å dypdykke i markedet og på selskapsnivå, som gir en bredere forståelse for hvordan samfunnet fungerer. For andre kan det utelukkende være for å skape en bedre økonomi for seg og sin familie.

Din interesse for å investere vil være med på å påvirke hva slags type investor du er. I Investeringstips ønsker vi å legge til rette for alle personer; enten du er en aktiv investor med høy risikovillighet eller en passiv investor som tenker langsiktig.

Beste rentefond 2023

Dersom du kun lar pengene stå i en sparekonto, vil du gå glipp av verdiskapningen som skjer i aksjemarkedet. Dette kan påvirke din fremtidige, økonomiske situasjon.

De siste 10-årene har aksjemarkedet levert god årlig avkastning. Du ville dermed ha sittet igjen med vesentlig mer penger dersom du investerte i aksjemarkedet for 20 år siden sammenlignet hvis du kun fikk renter fra banken.Invester i aksjer, fond og mer. Alle investeringer tas på egen risiko.

X