Hopp til innholdet
Hjem » Innlegg » Topp 10 aksjer med månedlig utbytte i 2024!

Topp 10 aksjer med månedlig utbytte i 2024!

Aksjer med månedlig utbytte

På utkikk etter aksjer med månedlig utbytte? I denne oversikten finner du 10 kruttsterke alternativer. Å investere i månedlige utbytteaksjer kan være utrolig lønnsomt. Årsaken er enkel. Man får nemlig betalt utbytte hver eneste måned, noe som gir en jevn og kontinuerlig inntektsstrøm. 

Les videre om du vil lære mer om slike aksjer, fordeler og ulemper med å investere i dem, samt hvordan du kan kjøpe dem. 

10 populære aksjer med månedlig utbytte 

Å navigere seg gjennom mylderet av utbytteaksjer kan være en kompleks øvelse. Vi har derfor utformet denne listen for å gi deg bedre oversikt over aksjer med månedlig utbytte. Husk derimot at egne undersøkelser er nødvendig før du investerer.     

 1. 2020 Bulkers: Norsk tørrlastrederi som i snitt betalte et månedlig utbytte på omkring 0,5 kroner per aksje i 2023. 2020 Bulkers er et av veldig få selskaper fra Norge som betaler månedlig utbytte.  
 2. Realty Income Corp: Et såkalt “REIT”, som vil si at det er et inntektsgenererende eiendomsselskap. Er en av de fremste utbyttemaksinene i verden. Selskapet har betalt månedlig utbytte helt siden 90-tallet. Utbyttene har attpåtil økt hvert eneste år de siste 25 årene.    
 3. LTC Properties Inc: Nok en såkalt “REIT”-aksje, som kontinuerlig har betalt et månedlig utbytte de siste årene. Eier man LTC-Properties aksjer vil man få 0,19 dollar per aksje man eier i måneden i 2024.   
 4. EPR Properties: Eiendomsselskapet EPR Properties er basert i USA og Canada, der de investerer i eiendomssegmenter av ulikt slag. Selskapet har hatt et økende utbytte de siste årene.  
 5. Noram Drilling: Enda en norsk utbytteaksje med månedlige utbetalinger. Noram Drilling driver hovedsakelig med leveranse av maskiner og tilhørende utstyr til infrastrukturprosjekter. Selskapet betalte i snitt et månedlig utbytte på om lag 0,5 kroner i 2023.  
 6. Ellington Financial Inc: Amerikansk investeringsselskap som betalte et fast utbytte på 0,15 dollar per aksje i 2023. Aksjen har en direkteavkastning på 8 prosent i skrivende stund.    
 7. Agree Realty Corp: Amerikansk “REIT” som har kjente merkevarer som Walmart og 7-Eleven i porteføljen. Betaler etter planen 0,25 per aksje i utbytte i 2024. 
 8. Global Water Resources Inc: Et såkalt vannressursforvaltningsselskap som eier, driver og administrerer vannverk hovedsakelig i Arizona. Har et utbytte på 0,30 dollar per aksje. 
 9. Cibus Nordic Real Estate: Listens svenske tilskudd. Investeringsselskap som har samarbeide med flere store matvarekjeder rundt om i Norden.  
 10. AGNC Investment: Det amerikanske selskapet driver med investeringer i primært boliglånssikrede verdipapirer. Selskapet betaler et månedlig utbytte på 0,12 dollar per aksje. 
Kjøpe månedlige utbytteaksjer hos Nordnet. Investeringstips.
Finansielle verdipapirer kan både øke og minke i verdi. Du risikerer å tape dine penger.

Hvilke månedlige utbytteaksjer skal jeg velge? 

Som du ser i listen ovenfor domineres listen av inntektsgenererende eiendomsselskaper, bedre kjent som “REITs”. Det skyldes at disse selskapene er lovpålagte å gi aksjonærene en meget stor del av sitt overskudd – hele 90 prosent. Dermed er slike aksjer utrolig gunstige å eie, dersom man ønsker å få utbetalt månedlige utbytter. 

Som vi også har sett har mange av disse “REIT”-aksjene, eksempelvis Realty Income Corp og LTC Properties Inc, økt utbyttet hvert eneste år. Blant profesjonelle utbytteinvestorer er kontinuerlig økende utbytter et tydelig “kjøpssignal”, og et tegn på at aksjene kan fortsette å gi god avkastning også i fremtiden. 

Så, REITs-aksjene Realty Income Corp og LTC Properties Inc kan derfor være et godt tilskudd til porteføljen. Er det derimot norske aksjer med månedlig utbytte du vil investere i, er det altså aksjene 2020 Bulkers og Noram Drilling du bør sjekke ut. 

Egen research er nødvendig

Men til syvende og sist må du gjøre egne vurderinger på hvilke aksjer som passer deg best. Men hvordan klarer man det? Hva bør man egentlig evaluere for å finne solide aksjer med månedlige utbytter? Vi tror følgende faktorer kan være hensiktsmessige å undersøke ved valg av aksjer: 

 • Direkteavkastningen: Også kjent som utbyttegrad, sier noe om hvor høyt utbyttet er i forhold til aksjekursen. Er direkteavkastningen høy, betyr det at du får mer i fortjeneste av utbyttet i forhold til per investerte krone. Høy direkteavkastning er imidlertid ikke utelukkende positivt. Det kan være en konsekvens av dårlige økonomiske utsikter for selskapet, og man bør derfor ikke se blindt på denne.   
 • Utbyttehistorikk:  Å se på selskapets tidligere utbetalinger kan gi deg verdifull innsikt. Har selskapet hatt et stabilt utbytte de siste årene, er dette et klart sunnhetstegn. Enda bedre er selskapet har økt utbyttet med årene. Dette er ofte en indikasjon på at selskapet vil klare å opprettholde utbyttet i fremtiden.    
 • Selskapets som helhet: Selskapets økonomiske situasjon, fremtidsutsikter og bransjen det opererer i er også noe du bør evaluere. Har selskapet forutsetningene på plass for å fortsette å betale utbytte i fremtiden? Og hva om det skulle møte på økonomiske problemer i fremtiden – Er det robust nok til å overkomme eventuelle hindringer? 

Fordeler og ulemper med å kjøpe aksjer med månedlig utbytte

Fordelen med å kjøpe aksjer med månedlig utbytte er nettopp det at man får utbetalt penger hver måned, men uten at man behøver å selge aksjene man eier. Dette har flere tiltalende oppsider:

 • Månedlig inntektsstrøm: Månedlige utbytteaksjer gir en stabil kontantstrøm hver måned. Dermed kan slike aksjer nærmest fungere som en ekstra lønnsslipp.  
 • Passive inntekter: Aksjer med månedlig utbytte er en fin måte å oppnå passive inntekter. Du arbeider ikke for pengene du får utbetalt, og på sett og vis er det pengene som jobber for deg. 
 • God utnyttelse av renters rente effekten: Den myteomspunnede renters rente effekten vil virkelig finne sin rett takket være aksjer med månedlige utbytter. Hvis du reinvesterer utbyttet i nye aksjer, vil du få utbytte på allerede opptjent utbytte. Dette vil øke og akselerere din månedlige inntektsstrøm. 
 • God risikojustert avkastning: En annen ting som er uhyre tiltalende med utbytteaksjer er at de gir god risikojustert avkastning. Den stabile inntektsstrømmen kan bidra til å utjevne tap ved et kursfall.  

Når det gjelder ulempene med å kjøpe månedlige utbytteaksjer, er det generell markeds- og selskapsrisiko som er de største fallgruvene. Selv om aksjen gir månedlig utbytte er det ikke gitt at man ender opp med positiv avkastning. 

Aksjer kan tape seg i verdi og i verste fall kan selskapet man har investert i gå konkurs. Dette kan gjøre at man ender opp med å tape sine penger. En annen ting man bør vite, er at utbyttet kan variere år til år, og noen ganger kan det bortfalle helt. 

Hvordan kjøpe aksjer med månedlig utbytte? 

De fleste aksjene nevnt i vår topp 10-liste kan kjøpes på handelsplattformen Nordnet. Hos Nordnet er det ingen sak å kjøpe aksjer, uansett om det er norske eller utenlandske. Nordnet har også et bredt fondsutvalg, og er derfor et populært valg hos norske sparere. 

For å kjøpe aksjer hos Nordnet trenger du kort og godt å opprette konto ved BankID, for å deretter gjøre et innskudd. De har ingen krav til hvor mye du må sette inn, som betyr at du står fritt til å velge det beløpet du vil. Når pengene er på konto, er det bare å bruke deres søkefelt for å finne frem til de månedlige utbytteaksjene du ønsker å investere i.  

Ikke overbevist om at Nordnet er den riktige plattformen for deg? Det finnes et hav av andre alternativer, og i artikkelen “beste nettmegler” kan du lese om noen av de andre plattformene vi anbefaler. 

Kjøp aksjer med månedlig utbytte hos Nordnet. Investeringstips.
Finansielle verdipapirer kan både øke og minke i verdi. Du risikerer å tape dine penger.

Oppsummering

Ønsker du å oppnå stabil inntekt fra aksjer? Da er nok aksjer med månedlig utbytte perfekt for deg. I motsetning til øvrige aksjetyper gir de en kontinuerlig, og ikke minst en månedlig inntektsstrøm. Dette har flere positive oppsider. 

Men å utelukkende kjøpe månedlige utbytteaksjer, er kanskje ikke det lureste. Investeringsporteføljen bør balanseres med en god blanding av flere aksjetyper, og kanskje også andre verdipapirer. Er du ute etter noen saftige aksjetips, kan vi anbefale å lese artikkelen “beste aksjer i 2024”. 

1 kommentar til “Topp 10 aksjer med månedlig utbytte i 2024!”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *