Hopp til innholdet
Hjem » Innlegg » Hvordan overføre Bitcoin til Wallet? 

Hvordan overføre Bitcoin til Wallet? 

Hvordan overføre Bitcoin til wallet?

I denne guiden skal vi vise deg hvordan du overfører Bitcoin og andre kryptovalutaer til din wallet. Fremgangsmåten er i grunn veldig enkel, men det er noen fallgruver du må se opp for. Derfor har vi utformet denne enkle veiledningen, nettopp for å hjelpe deg med å gjøre overføringen på en knirkefri måte.   

Crypto.com har en egen wallet du kan overføre bitcoin til.
Kryptovaluta er risikable instrumenter som varierer mye i verdi. Du risikerer å tape dine penger.

Slik overfører du Bitcoin til din Wallet 

Å overføre Bitcoin til wallet er en prosess som nokså generell, uavhengig av hvilken kryptolommebok og kryptobørs du bruker: 

Kopier din wallet-adresse 

Det første du må gjøre er logge inn i din kryptolommebok. Dersom du ikke har en fra før, kan du sjekke ut vår kåring av de beste kryptolommebøkene her. Deretter må du finne din wallet-adresse og kopiere denne. 

En wallet-adresse, eller kryptolommeboksadresse som vi ville sagt her til lands, består av en tilfeldig kombinasjon av tall og bokstaver, og den fungerer nesten som et kontonummer. 

For å finne denne adressen må du gå til seksjonen hvor det står “receive”, “motta”, “motta krypto” eller noe i den duren. 

Her ser du to eksempler på wallet-adresser: 

0x71C7656EC7ab88b098defB751B7401B5f6d8976F

1BvBMSEYstWetqTFn5Au4m4GFg7xJaNVN2

Merk at hver adresse er unik for hver lommebok, og det er svært viktig at denne er riktig skrevet. Selv den minste feilstavelsen vil høyst sannsynlig føre til at du taper dine midler. 

Logg inn i børsen der du eier dine kryptovalutaer  

Når du har logget deg inn i børsen må du gå til porteføljen din. Herfra er det bare å bruke disse stegene: 

 1. Klikk på kryptovalutaen du vil overføre.
 2. Skriv inn din personlige wallet-adresse.
 3. Angi beløpet du vil sende.
 4. Dobbeltsjekk adressen og bekrefte overføringen. 

Husk dette når du overfører Bitcoin og krypto til wallet  

Er det virkelig så enkelt å overføre Bitcoin til wallet? Ja, faktisk, men samtidig er det en del ting du må være obs på. For det første er det ikke alle kryptovalutaer som er mulig å sende. 

Har du kjøpt krypto på såkalte CFD-plattformer som Skilling, vil du ikke kunne sende “myntene” til din lommebok. Årsaken er at slike plattformer ikke tilbyr krypto, men en kontrakt som gir deg rett til å følge prisbevegelsen til bestemte kryptovalutaer. Det vil si at du ikke eier kryptovalutaen, men altså en kontrakt. Dette er noe flere har brent seg på, da det kan være vanskelig å vite om man faktisk kjøper krypto som CFD eller ikke. 

Det andre du må huske på, og dette er også vesentlig, er å velge en lommebok som faktisk godtar den kryptovalutaen du vil overføre. Si at det er Bitcoin du skal overføre til din wallet, da må denne lommeboken være kompatibel med BTC. 

Dette trenger ikke å være en selvfølge. Noen av de mest populære lommebøkene, som Meta Mask, støtter for eksempel ikke Bitcoin. Så dette må du undersøke nøye. Her ser du noen wallets du kan overføre Bitcoin til: 

 1. Crypto.com
 2. Ledger
 3. Trezor
 4. Electrum

Les også om: 


Det koster penger å overføre krypto til en annen wallet

En annen ting som har overrasket mange i det de overfører krypto til en wallet, er at de blir bedt om å betale et gebyr. Ofte omtales dette gebyret som en “gas fee”, som er gebyret du må betale for å gjennomføre betalinger på nettverket til Ethereum. 

Ethereum er blokkjeden som gjennomfører flest transaksjoner, og derfor er det den såkalte gas feen som oftest popper opp. Uansett, gjennomføres det mange transaksjoner i det du skal overføre krypto til din kryptolommebok, øker dette gebyret og du må betale mer. 

For mange plattformer kan det også oppfattes som et nederlag at du ønsker å sende krypto til en annen lommebok. Av denne grunn kan de prøve å gjøre overføringen mer innviklet enn den behøver å være. 

Kjøp krypto hos crypto.com og overfør til din wallet.
Kryptovaluta er risikable instrumenter som varierer mye i verdi. Du risikerer å tape dine penger.

Vi har for eksempel opplevd at enkelte plattformer og børser ber oss om å opprette en internt wallet, altså plattformens egen lommebok, før vi kan sende krypto over til vår egen. Dette er veldig unødvendig, spør du meg. Når det er sagt, kan det ha noe med at børsene opprinnelig ikke støtter transaksjoner over blockchain, og derfor må du opprette en intern wallet som du bruker til å overføre krypto med. 

Sist, men ikke minst må du huske på å bruke riktig overføringsnettverk. Velger du feil nettverk, risikerer du å tape midlene. Dette er derfor uhyre viktig, om ikke det aller viktigste. Under ser du de mest brukte nettverkene: 

 • Bitcoin (BTC): Bitcoin transfer network
 • Ethereum (ETH): Ethereum transfer network. Merk de fleste kryptovalutaer sendes over Ethereums nettverk på grunn av at omtrent 90 prosent av dagens kryptovalutaer er utviklet på Ethereum. 
 • Litecoin (LTC): Litecoin transfer network
 • Cardano (ADA): Cardano transfer network
 • Solana (SOL): Solana transfer network
 • Binance Coin (BNB): Binance Smart Chain 

Oppsummering 

Å overføre Bitcoin og annen krypto til wallets trenger ikke å være krevende, men da må du også ha satt deg godt inn i hvordan dette gjøres. I dette tilfellet er det spesielt viktig å være nøye når du kopierer din lommeboksadresse. Ikke minst må du huske å bruke riktig nettverk. Skal du sende Bitcoin, er det Bitcoins nettverk – kjent som Bitcoin Transfer Network – du må bruke.   

Oppleves prosessen med å sende krypto over til wallet som vanskelig, kan du kjøpe krypto direkte fra lommeboken din. Da vil dine “coins” overføres automatisk til din adresse. Alternativt kan du oppbevare myntene i børsen du kjøpte for, og for mange er dette et foretrukket valg. Dette er også trygt, i alle fall så lenge du har valgt en pålitelig kryptobørs.

Crypto.com
Kryptovaluta er risikable instrumenter som varierer mye i verdi. Du risikerer å tape dine penger.
Investor
+ innlegg

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Invester i aksjer, fond og mer. Alle investeringer tas på egen risiko.

X