Hopp til innholdet
Hjem » Innlegg » Beste kryptovaluta 2024 – Se våre krypto tips

Beste kryptovaluta 2024 – Se våre krypto tips

Beste kryptovaluta.

Planer om å kjøpe kryptovaluta, men usikker på hvilken du skal velge? Her får du oversikt over det som ofte omtales som beste kryptovaluta. 

Det er naturligvis umulig å forutsi hvilke kryptovaluta som vil stige. Likevel er det en del faktorer kjennetegner det som normalt karakteriseres som markedets mest lovende kryptovaluta. 

Nettopp dette skal vi se på i denne artikkelen. Vi deler også våre krypto tips, der vi beskriver hva du bør se på for å finne beste kryptovaluta å investere i. 

Beste kryptovaluta. Crypto.com. Investeringstips.
Kryptovaluta involverer høy risiko. Du kan tape dine penger.

Hva er beste krypto 2024? 

Kryptomarkedet består i dag av over 20,000 kryptovalutaer, og det dukker opp nye varianter så å si hver eneste dag. Det er derfor umulig å gi et veldig presist svar på spørsmålet: «Hva er beste kryptovaluta?»

Mange argumenterer derimot for at det er de største og allerede veletablerte som er de beste, noe vi forsåvidt er enige i. Dog har mange av de største kryptoene en oppgang på flere tusen, om ikke millioner, prosent siden de først så dagens lys. Dermed har du de som mener at det nå er for sent å kjøpe for eksempel Bitcoin. 

På en annen side har fenomenet krypto ikke eksistert særlig lenge. Nettopp av den grunn hevder også mange at vi bare har sett begynnelsen på eventyret til Bitcoin og de øvrige markedslederne. 

Det vi vil frem til er at du selv må vurdere hvilke eller hvilken krypto du tror er best. Vi skal ta en titt på hva du må vurdere for å finne beste krypto senere i artikkelen, men først skal vi se nærmere på populære varianter innenfor ulike sjangere. 

Beste kryptovaluta målt i markedsverdi   

Markedsverdien, eller totalverdien, brukes for å rangere kryptovalutaer. For å finne markedsverdien kan du multiplisere prisen per mynt med det tilbudet, altså hvor mange mynter som eksisterer. 

 1. Bitcoin Det første eksemplet på en kryptovaluta, og den første protokollen til å ta i bruk blokkjede-teknologi. Bitcoin har en markedsverdi på om lag 1000 milliarder dollar.
 2. Ethereum En plattform for såkalte smarte-kontrakter. Ethereum muliggjør rask og forholdsvis enkel opprettelse av nye krypto-protokoller, som før Ethereum var en tidkrevende og kompleks prosess.  
 3. Tether – En såkalt stablecoin. Tether følger prisen til en amerikansk dollar, som gjør det til en prisstbail kryptovaluta.
 4. BNB – Den offisielle kryptovalutaen til verdens største kryptobørs, Binance. 
 5. Solana: Kryptovalutaen med best vekst i 2023 og så langt i 2024. Er en plattform støtter smarte kontrakter, i likhet med Etheruem.
 6. XRP – En kryptovaluta som i likhet med Bitcoin muliggjør direkte pengeoverføringer mellom personer uten behov for et mellomledd. Forskjellen på XRP, eller rettere bestemt Ripple, og Bitcoin er at førstnevnte klarer å gjennomføre transaksjoner langt raskere. 
 7. Lido Staked Ether: Er en staking-protokoll for Ethereum.
 8. USD Coin – Nok en prisstabil krypto som sporer utviklingen til den amerikanske dollaren.  
 9. Dogecoin – Ble utviklet basert på en spøk, men har fått mye elsk av flere kryptofans. Det er derfor en svært populær kryptovaluta.
 10. Toncoin – Er et lynraskt nettverk som spesialiserer seg på såkalte DeFi- og DAO-tjenester.
Bitcoin. Beste kryptovaluta målt i markedsverdi.

Beste DeFi Coins 

DeFi er en samlebetegnelse på normale finanstjenester, bare at behovet for mellomleddet er fjernet. I så måte er DeFi Coins kryptovaluta som er relaterte til DeFi, eller “desentralisert finans” som det egentlig heter. 

 1. Ethereum – De fleste DeFi-protokoller er bygget på Ethereum. Ethereum er derfor den mest aktive DeFi-blokkjeden på markedet. 
 2. Cardano –  En protokoll som minner om Ethereum, da den er ment til opprettelse av nye kryptovaluta og krypto-relaterte prosjekter. Det er derimot det første eksemplet på en “staking coin”. 
 3. Polygon –  En protokoll som skal løse problemet med skalering. Det vil si at Polygon skal gjøre det mulig for forskjellige blokkjeder, eksempelvis Ethereum og Bitcoin, å samarbeide og dele informasjon. 
 4. Uniswap – En desentralisert kryptobørs, hvor kryptovaluaten “UNI” er betalingsmiddelet. 
 5. Aave – Et økosystem for lån- og utlån av digitale midler. 

Beste Metaverse coins 

Metaverse er spillplattformer som kombinerer sosiale interaksjoner med handel av digitale eiendeler. Flere selskaper, blant annet Facebook, nå Meta, satser hardt på utviklingen av et metaverse. Metaverse kryptovaluta er krypto som brukes til betalinger i en såkalt Metaverse-plattform. 

 1. Decentraland En spillplattform hvor hensikten er å bygge land, byer og boliger med en avatar som skal representere en selv. Alle eiendelene i Decentraland er i form av NFT-er, og kan derfor kjøpes og selges for å tjene penger. 
 2. The Sandbox – Har mange likheter med Decentraland, da poenget er å skape, utvikle og bygge NFT-eiendeler som kan selges videre for profitt. 
 3. Axie Infinity – Et kampbasert Metaverse som kan minne om den berømte tv-serien Pokemon. Her skal man avle små monstre som skal brukes i konkurranser mot andre.
Kjøp beste kryptovaluta hos crypto.com
Kryptovaluta involverer høy risiko. Du kan tape dine penger.

Beste Stablecoins 

Stablecoins er prisstabile kryptovaluta. Skal du tjene penger på kjøp og salg av krypto er ikke dette variantene å gå for. Disse vil ikke stige i verdi på samme måte som for eksempel Bitcoin. De er derimot bedre egnet til betalinger, da de ikke svinger like mye i verdi som for eksempel Bitcoin. Tether og USD Coin er to eksempler på populære stablecoins. 

Beste meme-coins 

Meme-coins er kryptovalutaer som spiller på humor og som skal være morsomme. De har med andre ord ikke et seriøst formål. Å kjøpe meme-coins er meget risikabelt. Ja, de kan stige mye, men siden de ikke har en reell hensikt er sannsynligheten ganske stor for prisras når hypen avtar.   

De beste eksemplene på meme coins er Dogecoin og Shiba Inu. Førstnevnte får mye elsk av Tesla-sjef Elon Musk. Kryptovalutaen skapte sjokkbølger i 2021, da den steg opp fra null og ingenting, til en markedsverdi på flere titalls milliarder dollar. Det er i dag en av markedets største kryptovalutaer. Shiba Inu spiller i grunn kun videre på Dogecoin-hypen. 

Kryptovaluta tips – Slik finner du beste krypto 

Nå som vi har sett på det som ofte blir ansett som beste krypto innenfor ulike sjangre, lurer du kanskje på hvem av dem du bør velge? Som presisert er dette noe du må selv finne ut av. 

Først og fremst må du ha en plan på hvorfor du kjøper krypto i utgangspunktet. Er det for å være langsiktig eier, eller vil du aktivt spekulere i prisbevegelser for å oppnå rask profitt? Så, i utgangspunktet må du vurdere om du ønsker å trade kryptovaluta eller om du vil investere

Nå er riktignok samtlige krypto godt egnet til trading på grunn av kraftige prissvingninger, men vi tør påstå at ikke alle er like godt egnet til langsiktige investeringer. Dette gjelder særlig meme-coins, hvor utviklingen utelukkende drives av hype og trender. 

Hvilken kryptovaluta skal jeg investere i 2024? 

Aller først ønsker vi å understreke at krypto er en ny type teknologi som ikke er garantert å eksistere i fremtiden. Å investere på kryptomarkeder er i så måte meget spekulativ, og ikke minst risikabelt. Det er derfor viktig å investere på en ansvarsfull måte. 

Med det sagt, er det veldig mye som peker mot at kryptomarkedet vil eksistere også om 10 og 20 år. Blant annet fordi at stadig flere selskaper og til og med myndigheter har begynt å utforske de mange mulighetene med krypto og da især blokkjede-teknologi. 

Uansett, når du investerer i kryptovaluta er det viktig med en langsiktig tankegang og tålmodighet. Med andre ord bør du sitte stille i båten, selv når kursene faller – i alle fall til en viss grad. Normalt stiger kursene tilbake etter perioder med fall, men kollapser kryptovalutaen på grunn av at den ikke har en fremtid, skal du selvfølgelig selge deg ut. 

Derfor er det også ekstra viktig å vurdere hvem du tror har best forutsetning til å bli fremtidens kryptovaluta. Eller rettere sagt, hvilken kryptovaluta mener du ser mest lovende ut? For å finne ut av dette, bør du enkelt og greit lese hva hensikten med kryptovalutaen er, hva krypto-prosjektet skal løse og om det er andre ting som kan indikere til fremtidig vekst. 

Spare penger

Beste kryptovaluta for langsiktig investering

Vi er av den oppfatning av at kryptoprosjekter med et seriøst formål er de som egner seg best til investeringer. Altså, kryptovaluta som har en målrettet plan om å innovere.

Bitcoin, for eksempel, ble utviklet med et mål om å være en global og uavhengig valuta. Visjonen er ganske enkel, nemlig å fungere som et demokratisk betalingsmiddel styrt av et fellesskap, i motsetning til vanlige valuta, som norske kroner, som kontrolleres av myndigheter.   

Derfor opplever vi Bitcoin som en meget seriøs kryptovaluta, som vil passe godt i en langsiktig krypto-portefølje. Det samme gjelder Ethereum, som er en protokoll som forenkler prosessen med å lage nye krypto-prosjekter. 

Vi tror i tillegg at det er langt tryggere å investere i veletablerte kryptovaluta med en betydelig markedsposisjon. Av den grunn kan følgende krypto passe godt til investeringer: 

 • Bitcoin 
 • Ethereum 
 • Solana
 • Cardano
 • Polygon
 • XRP  

Hvilke kryptovaluta skal jeg trade? 

Å trade kryptovaluta går ut på å spekulere i prisbevegelser. Her er målet altså å kjøpe når prisene er lave og selge når prisene er høye, og det innenfor korte tidsrom. Kryptovaluta Trading er svært risikabelt og ikke anbefalt med mindre man har god kunnskap om hva som påvirker kryptovaluta kursene.  

I grunn kan hele kryptomarkedet sies å være egnet til trading, til og med de største som Bitcoin og Ethereum. Dette på grunn av at de varierer mye i verdi på kort sikt. I løpet av en knapp uke kan prisene variere med så mye som flere titalls prosent, om ikke vesentlig mer. 

Skal du derimot gå for de variantene med de kraftigste prisendringene bør du se mot meme-coins og de med en lav kurs, populært kalt Penny Crypto, som er kryptovaluta hvor kursen er under 1 dollar. 

Det disse krypto-typene har til felles er at de drives i vesentlig grad av hype, omtale og trender. For eksempel Dogecoin, det som er den mest kjente meme-kryptoen på markedet, stiger og faller som regel i takt med Twitter-aktiviteten til Elon Musk. 

Beste krypto til trading 

 • Dogecoin 
 • Shiba Inu
 • Decentraland
 • The Sandbox

Hvordan begynne med kryptovaluta? 

Bestemt deg for å begi deg ut på kryptomarkedet? Det er en enkel og lite tidkrevende prosess. Slik kommer du i gang med å kjøpe kryptovaluta

 1. Velg kryptobørs: I dag er det mange kryptobørser å velge mellom. Du bør imidlertid velge en plattform med lave gebyrer, et rikelig utvalg og som er regulert. Vi har testet et bredt utvalg av nettmeglere, og opplever Crypto.com som et godt valg til kjøp av kryptovaluta. Skilling er et annet alternativ, særlig om du vil trade krypto, mens Firi er en populær aktør her til lands. Hos Nordnet kan man også investere i Bitcoin ETF, som er en trygg og enkel måte å investere i Bitcoin.
 2. Opprett konto: Å opprette konto gjøres ved å oppgi informasjonen som kreves av din valgte plattform. Noen aktører, som Skilling, tilbyr registrering med BankID. Bruker du derimot andre utenlandske aktører, som Crypto.com, må du gjennomgå en såkalt KYC-prosess. 
 3. Gjør et innskudd: Neste steg er å gjøre et innskudd. Normalt kan du bruke konvensjonelle betalingsmetoder, som kort og bankoverføring. Hvor mye du må sette inn varierer fra plattform til plattform. Det samme gjelder eventuelle gebyrer. Hos nevnte Skilling og Crypto.com er alle innskudd kostnadsfrie. 
 4. Kjøp kryptovaluta: Nå er det bare å begynne handelen. Dette gjøres ved å søke i søkefeltet etter den respektive kryptovalutaen og velge beløpet du vil investere/trade for. 
Hos Nordnet kan du investere i Bitcoin ETF-fond, som er god løsning om du er nybegynner. Merk at slike fond involverer høy risiko.

Oppsummering 

Å plukke ut de beste kryptovalutaen er ingen enkel oppgave. Du vil derimot bli en del klokere på hva som er beste krypto for deg, har du en planlagt strategi. Enda viktigere er det å gjøre seg kjent med de forskjellige typene, og rett og slett lære hva kryptovaluta er for noe. Da kan du i større grad velge ut variantene du selv tror vil gi deg avkastning.  

Ikke det at vi vet hvilke kryptovaluta som vil stige mest, men vi er av den oppfatning at godt etablerte krypto med en seriøs hensikt, som Bitcoin og Ethereum, er de beste. Dette på grunn av at de har vært sammenhengende markedsledende i flere år, og av den grunn anser vi dem som mest levedyktige. 

Dog er historisk utvikling ikke garantier for fremtiden. Så, hvem vet – kanskje det er noen av de nye kryptovalutaene som er de største og mest verdifulle i fremtiden? Egen forskning er således nødvendig.  

Crypto.com. Investeringstips.
Kryptovaluta involverer høy risiko. Du kan tape dine penger.

Ofte stilte spørsmål 

Hvilken krypto er best i 2024?

Vi opplever markedets to største, Bitcoin og Ethereum, som de beste kryptovalutaene. Det på grunn av at de har vært markedsledende i flere år. Du bør derimot gjøre en egen vurdering på hvilke krypto du mener er best.  

Hvordan finner jeg de beste kryptovalutaene? 

Du må først og fremst vurdere om kryptovalutaen passer til dine mål og din strategi. Skal du investere i kryptovaluta og holde på investeringen over tid, tror vi det er fordelaktig å velge seriøse prosjekter med en reell hensikt. 

Vil Bitcoin stige i 2024? 

Bitcoin har så langt i 2023 en oppgang på rundt 100 prosent, og er for tiden på sitt høyeste nivå på omtrent et år. Det er også mye som tyder på at veksten kan fortsette. 

Hvor bør jeg kjøpe Crypto?

Det er mange plattformer som tilbyr kjøp og salg av krypto. Du bør imidlertid velge en plattform med lave gebyrer og med et godt utvalg. 

Hva er mest lovende kryptovaluta? 

Det er umulig å peke ut hva som er den mest lovende kryptovalutaen, men vi tror de største variantene har best forutsetning for å oppleve vekst i fremtiden. 

Hvilken kryptovaluta skal jeg investere i 2024? 

Du må selv vurdere hvilke kryptovaluta du ønsker å investere i, men vi tror det er minst risikabelt å investere i store kryptovaluta, som Bitcoin og Ethereum. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *