Hopp til innholdet
Hjem » Innlegg » Hvordan kjøpe Decentraland (MANA)?

Hvordan kjøpe Decentraland (MANA)?

Decentraland er et desentralisert dataspill hvor kryptovalutaen MANA fungerer som betalingsmiddel. Spillplattformen betegnes som unik ettersom det er en åpen virtuell verden, kanskje bedre kjent som et metaverse, hvor man kan handle eiendeler fremstilt som NFT. 

Decentraland (MANA) har lenge vært en av de mest etterspurte kryptovalutaene. Det er markedets største “metaverse coin” målt i markedsverdi, og den har siden lanseringen i 2018 en vekst på mange tusen prosent. Vurderer du å kjøpe Decentraland krypto? Da vil du finne god nytte av å lese denne artikkelen. 

Her går vi igjennom alt som omhandler kjøpe MANA token. Men enda viktigere finner du informasjon om hva Decentraland og MANA er, hvordan både spillet og kryptovalutaen fungerer samt fordeler og ulemper med å kjøpe Decentraland.  

Kjøp Decentraland (MANA) hos Crypto.com. Investeringstips.
Kryptovaluta involverer høy risiko. Du kan tape dine penger.

Kjøp Decentraland – Komplett Guide 

Å kjøpe Decentraland er en kortfattet prosess, særlig med en god handelsplattform. Vårt foretrukne valg til å kjøpe MANA er Crypto.com, og det på grunn av flere faktorer. 

Crypto.com utmerker seg som en anvendelig plattform med lave gebyrer og et godt utvalg. Ikke minst er det en plattform med høye sikkerhetsstandarder. Dessuten er de forbeholdt alle kompetansenivå.

Uansett, for å komme i gang med handelen må du:

 1. Velge plattform å kjøpe i fra
 2. Opprette konto
 3. Sette inn penger
 4. Kjøpe MANA

Steg 1 – Velg plattform å kjøpe Decentraland fra 

Som nevnt er vårt foretrukne valg Carypto.com. Plattformen kan skilte med et godt utvalg, lave gebyrer et brukervennlig grensesnitt. De har også et godt omdømme og over 80 millioner brukere rundt om i verden. 

Dersom du vurderer andre plattformer er det mange gode aktører å velge mellom. Men det endelig valget bør falle først etter å ha vurdert elementære forhold som: 

 • Trygghet og sikkerhet: Her må du først og fremst undersøke regulatoriske tilsyn og hvilke lisenser som er utstedt. Stol kun på plattformene som er regulerte og som har gyldig lisens. Du bør også sjekke hva som er gjort for å beskytte dine midler. Har plattformen pengene dine på en separat konto de ikke har tilgang til? FTX-skandalen har vist hvor viktig dette kan være. 
 • Omdømme og rykte: Omdømme og rykte kan gi et godt innsyn i hvor trygg og pålitelig en plattform er. Antall brukere er også ofte en god pekepinn på plattformens legitimitet.  
 • Handelsgebyrer og øvrige avgifter: Kurtasje, spredning, og øvrige gebyrer spiser pengene dine. Av opplagte årsaker bør du velge plattformer med lave gebyrer og avgifter.  
 • Utvalg: Du bør også undersøke utvalget, både i forhold til instrument og aktiva, samt verktøy og funksjoner. Et større utvalg gir flere muligheter og gjør det blant annet enklere å diversifisere porteføljen. 
 • Brukervennlighet: Velg en plattform tilpasset ditt nivå. Du bør også undersøke om plattformen er egner seg til dine handler. Det er for eksempel ikke gitt at alle plattformer passer til langsiktige investeringer, noe som gjelder såkalte CFD-plattformer.   
Kjøp Decentraland (MANA) hos Crypto.com. Investeringstips.
Kryptovaluta involverer høy risiko. Du kan tape dine penger.

Steg 2 – Opprett konto 

Når du har bestemt deg for en handelsplattform er det bare å besøke hjemmesiden. Der er det bare å klikke på knappen hvor du kan registrere deg.

Klikk på bildet for å gå direkte til Crypto.com-plattformen. 

Registrer konto hos Crypto.com.
Kryptovaluta involverer høy risiko. Du kan tape dine penger.

Nå trenger du bare å følge instruksene som angis, før du tilslutt må verifisere identitet. Gjennom Crypto.com gjøres dette med en såkalt KYC-prosess. Der må du oppgi følgende:

 • Din identitet
 • Adresse og skattested
 • Svare på noen investeringsrelaterte spørsmål og om hvor dine midler stammer i fra. 

Denne prosedyren er lovpålagt, og det er et tiltak for å forhindre hvitvasking av penger. Merk at det ikke er mulig å gjøre innskudd- og uttak av med mindre du har oppgitt identitet.  

Steg 3 – Sett inn penger for å kjøpe MANA 

For å kjøpe MANA token må du ha penger på kontoen. Du kan gjøre innskudd med flere metoder, blant dem betalingskort, bankoverføring, Paypal og Skrill. Kort, Paypal og Skrill er nok det de aller fleste foretrekker. 

Dette fordi innskuddene er umiddelbare samt at minsteinskuddet ofte er lavere når du bruker disse metodene. Det er for øvrig enkelt å sette inn penger. Du klikker bare på knappen “deposit”, når du har fylt inn detaljene og hvor mye du ønsker å sette inn.

Steg 4 – Trade Decentraland (MANA)

Du er nå klare til å kjøpe Decentraland. Søk enkelt på objektet i søkefeltet til venstre og trykk deg inn på kryptovalutaen. Da vil du få opp kurshistorikk og kjøpssiden.

På høyre side velger du enkelt hvor mye du ønsker å kjøpe for. Når du har sett over alt, trykker du på «kjøp».

Som bildet viser kan du velge mellom “kjøp” og “selg”. Selg tilsvarer en handel hvor du spekulerer i fallende kurser. Her tjener du penger på at prisen på MANA token faller og ikke stiger. Dette er kjent som “shorting”. 

Hva er Decentraland? 

Decentraland er et dataspill hvor handlingen foregår i et åpent univers. Det er kanskje bedre kjent som et Metaverse, som kan beskrives som en virtuell virkelighet. Meningen med spillet er å bygge og utvikle land, byer og eiendom fremstilt som NFT-er. Dette gjøres med en digital avatar som skal representere deg selv. Også karakteren symboliserer en NFT.  

Videre er poenget å handle og prøve å tjene penger på det du utvikler og lager i Decentraland. Det er nemlig mulig å kjøpe et land som du bygger videre, og med tid kan du selge landet for profitt. MANA, altså Decentralands kryptovaluta, er det som fungerer som betalingsmiddelet. 

Decentraland game ble lansert i 2020, mens kryptovaluaten MANA kom på markedet i 2017. Dette etter et svært vellykket innledende mynttilbud (ICO), hvor det ble samlet inn hele 24 millioner dollar.   

Decentraland er bygget på blokkjeden til Ethereum, og følgelig er MANA token et såkalt ERC-20-token. Siden spillet er laget på Blockchain er det ikke eid eller kontrollert av et sentralt selskap, men av alle brukerne. Det er også Decentraland som er markedets største Metaverse game, eller rettere sagt kryptovaluta, om vi baserer oss på markedsverdi. 

Hvordan fungerer Decentraland?  

Decentraland beskrives som et metaverse med uendelige muligheter. I tillegg til bygging og handel av NFT-er kan brukere digitalt sosialisere seg med hverandre på en mer interaktiv måte. Dette gjennom NFT-karakterene. 

Gjennom disse spillkarakterene kan brukere chatte med hverandre, og gjøre “hverdagslige ting” som å besøke digitale butikker og markedsplasser. Utover det består Decentraland av flere distrikter som du kan fritt utforske som du vil. 

Innledningsvis ble det også nevnt at Decentraland er desentralisert, og av den grunn eid av alle brukerne. Dette muliggjøres takket være kryptovalutaen MANA. Eier du Decentraland-tokenet MANA har du rett til å stemme på forslag om hvordan spillplattformen skal fungere. Slike protokoller er kjent som DAO. 

I så måte har MANA en særdeles viktig rolle for Decentralands økosystem. I tillegg til å være betalingsmiddelet på plattformen er nettopp denne “mynten” som i det hele tatt får plattformen til å fungere på en desentralisert måte.   

Hvorfor kjøpe Decentraland crypto? 

Å kjøpe Decentraland som en måte å diversifisere porteføljen kan være fordelaktig av flere grunner. For det første er Decentraland et av de første eksemplene på et Metaverse. Selv om selve begrepet “metaverse” har eksistert i flere år, var det først høsten 2021 at det virkelig fanget folks oppmerksomhet. 

Det takket være Facebook, som skiftet navn til “Meta” for å tydeliggjøre egne metaverse-satsning. Metaverse ble da raskt vurdert som “fremtidens internett” eller som den “neste generasjonen til sosiale medier”. Dette på grunn av at metaverse kombinerer spilling, sosiale interaksjoner og handel av eiendeler på underholdene plattformer. 

Med det var det flere som rettet øynene mot Decentraland, og i løpet av kort tid ble det blant markedets mest etterspurte kryptovaluta. I dag er den største metaverse-kryptoen med en markedsverdi på over 1 milliard dollar. 

Decentraland game.

Metaverse, og følgelig også Decentraland, er av analytikere vurdert som en spennende investeringsmulighet. Dersom dette faktisk er den neste formen for sosiale medier, og dersom metaverset erstatter plattformer som Facebook og Twitter, vil nok en investering gi gode gevinster. 

At de store teknologi-kjempene, som nevnte Meta i tillegg til Microsoft og Apple, også investerer i dette nye konseptet vitner om at metaverset har kommet for å bli. Så gjenstår det bare å se om det faktisk er Decentraland eller de sentraliserte selskapene som står igjen som ledende-metaverse i fremtiden. 

Med andre ord, et kjøp av Decentraland tokens er med en viss risiko og noe du kan tape penger på. Vi gjør også oppmerksom på at investeringen vil svinge mye i verdi på kortere sikt. 

Bare i løpet av de første to ukene av januar 2023 steg Decentraland kurs med mer enn 100 prosent, mens kursen totalt sett i 2022 hadde et fall på mer enn 90 prosent.  Du må derfor være bevisst på viktigheten av å ikke bruke mer penger enn det du har råd til å tape. 

Fordeler og ulemper med å kjøpe MANA

 • Decentraland er markedets største Metaverse crypto målt i markedsverdi
 • Metaverse, og følgelig også Decentraland, er av analytikere vurdert som en spennende investeringsmulighet. Mange tror at den nye nisjen vil sakte, men sikkert erstatte sosiale plattformer som Facebook og Twitter. Dette fordi metaverse kombinerer sosiale interaksjoner med spilling og handel av NFT. 
 • Decentraland kurs er volatil. Dette muliggjør gevinster på kort sikt, men innebærer også større risiko. Verdien kan falle mye på kort tid.  
 • Du kan kjøpe Decentraland på flere handelsplattformer, som Skilling. Prisen er også forholdsvis lav, MANA token koster i skrivende stund 0,7 dollar. Merk at prisen endres raskt.  

Decentraland kurs historikk 

Decentraland kurs i meget volatil, som vil si at den varierer mye i verdi. Dette gjelder spesielt på kortere sikt. En daglig prisvariasjon på opptil 20 prosent, noen ganger langt mer, er ikke unormalt. 

Derimot er oppgangen svært god går vi tilbake til da Decentraland ble lansert, som var i 2017. Decentraland kurs var da 0,01 dollar, mens den i skrivende stund er 0,7 dollar. Dette tilsvarer en oppgang på flere tusen prosent. Beste notering noensinne var i november 2021 da kursen var på hele 5,8 dollar. 

Decentraland kurs.

Decentraland kurs prognose 

Det opprettes stadig vekk prisprognoser hvor analytikere estimerer hva Decentraland kurs kommer til å bli i fremtiden. Vi gjør oppmerksom på at prognoser kun er spekulative estimat som på ingen som helst måte må vurderes som garantier for fremtiden. 

Kursprognosene er også ofte basert på tekniske indikatorer og algoritmer, hvilket gjør at de kan endres raskt. Med det sagt, la oss se på hva ekspertene tror om fremtiden til Decentraland kurs. 

WalletInvestor er ikke veldig optimistiske i sine spådommer og tror at kryptovalutaen vil lide av det de mener er lite tillit til krypto blant investorene. De spår en kraftig nedgang og en kurs på 0,03 dollar ved utgangen av 2023. Samme selskap tror på ytterligere fall de påfølgende årene, og estimerer at kursen vil falle til om lag 0,006 dollar. 

I motsatt ende av skalaen finner DigitalCoinPrice og PricePrediction. De tror begge på en sterk vekst for Decentraland. De estimerer at prisen kan stige til rundt 2 dollar det neste året, og til hele 10 dollar innen 2030. Men som sagt, prognoser er kun spekulative estimat og ofte har de ingen rot i virkeligheten. 

Decentraland Norge – Hva er siste nytt? 

Decentraland har fått seg et løft den siste tiden og opplever nå ny optimisme, etter et år preget av røde tall og bekymrede investorer. Dette trolig på grunn av Apples varslede satsing på Metaverset. 

Apple planlegger nemlig å lansere VR-briller som vil tillate brukere å ferdes fritt rundt i en virkelighetsnær, men digital verden. Dette kan knyttes til Metaverset, og i så måte påvirke Decentraland positivt. 

 Du kan lese mer om saken her. 

Det Brønnøysundregistrene, skatteetaten og Sparebank 1 har også investert nokså store summer i Decentraland-land. Decentraland Skatteetaten-saken finner du her.

Oppsummering – Bør jeg kjøpe Decentraland nå? 

Decentraland, markedets største metaverse coin, kan vise seg som et spennende kjøp om plattformen fortsetter sin eksepsjonelle utvikling. Hvem vet, kanskje ser vi på starten av den neste store plattformen innen digital kommunikasjon? 

Dog møter Decentraland tøff konkurranse av store teknologiselskaper, og som en krypto-plattform må du belage deg på at et eventuelt kjøp vil være preget av kraftige svingninger. Om du burde kjøpe Decentraland avhenger derfor av din risikotoleranse. 

Har du allerede bestemt deg for å kjøpe, enten som investering eller for å trade, er det mange plattformer å velge mellom, men valget bør falle på en trygg aktør med lave gebyrer. 

Kjøp Decentraland (MANA) hos Crypto.com. Investeringstips.
Kryptovaluta involverer høy risiko. Du kan tape dine penger.

Ofte stilte spørsmål 

Hvordan kjøpe Decentraland i Norge?

For å kjøpe MANA må du ha konto på en handelsplattform Når kontoen er opprettet gjør du et innskudd, før du så søker etter MANA krypto. Deretter velger du beløpet du skal kjøpe for og klikker på Kjøp Decentraland. 

Hvor kan jeg kjøpe Decentraland (MANA)? 

Du kan kjøpe Decentraland på en handelsplattform/kryptobørs. Det er mange aktører å velge mellom, men vi anbefaler.  

Hvorfor kjøpe Decentraland? 

Decentraland er markedets største metaverse coin målt i markedsverdi. Metaverset er vurdert som en spennende investeringsmulighet av eksperter, men husk at alle kjøp av kryptovaluta innebærer risiko. 

Kommer MANA til å stige? 

Det er umulig å si for sikkert om prisen kommer til å stige. Men som en kryptovaluta vil den trolig variere mye i verdi på kortere sikt. 

Må jeg betale skatt ved kjøp og salg av Decentraland? 

Ja, du må skatte av alle kryptogevinster. Du kan lese mer her