Hopp til innholdet
Hjem » Innlegg » Beste kryptobørs 2024 – Stor test og kåring! 

Beste kryptobørs 2024 – Stor test og kåring! 

Beste kryptobørs 2023. Investeringstips.

En kryptobørs er et nettsted, også kjent som en nettmegler, hvor du kan kjøpe og selge kryptovalutaer raskt og enkelt fra din PC eller mobiltelefon. I dag finnes det flere titalls børser, men hvem bør du egentlig velge? 

Individuelle behov bør selvsagt være den tyngste tungen på vektskålen når du skal ta ditt valg. Samtidig er det flere ting som kjennetegner de beste kryptobørsene. Hvilke kjennetegn dette er skal vi utforske i denne artikkelen. Vi skal også ta en titt på hvem vi mener er årets beste kryptobørs. 

Topp 3 Beste kryptobørser i 2024 

1. Crypto.com: Ifølge oss Norges beste kryptobørs. Har det største kryptoutvalget og flest funksjoner. Det inkluderer Crypto Wallets, staking-funksjon, en NFT-markedsplass pluss mye mer. Plattformen kan også skilte med en kundemasse på over 80 millioner.   

2. Firi: Beste norske kryptobørs. Firi er regulert av det norske finanstilsynet og derfor et trygt og godt valg. De tilbyr også rask og enkel registrering med BankID, og er spesialtilpasset for norske nybegynnere. 

3. Skilling: Ikke en tradisjonell kryptobørs, men er likevel et godt valg. Det gjelder særlig om du vil trade kryptovaluta. Skilling har om lag 90 kryptovalutaer i sitt sortiment i tillegg til øvrige instrumenter som aksjer, råvarer og ETF-er. Vi gjør dog oppmerksom på at alle instrument handles som CFD, som innebærer større risiko enn om du kjøper på normalt vis. 

I tillegg til de ovennevnte kryptobørsene finnes det utallige andre plattformer. Vi har ikke et eksakt antall, men det som skal til for å falle under kategorien «kryptovaluta børs» er at man tilbyr kjøp og salg av kryptovaluta. Grunnet den høye populariteten til krypto er dette noe de fleste nettmeglere gjør. Det er med andre ord mange kryptobørser å velge mellom.  

Vi har av ulike årsaker ikke valgt å inkludere flere enn nevnte Crypto.com, Firi og Skilling. Dette skyldes hovedsakelig at disse tre innfrir våre kriterier, og følgelig har de det vi mener en børs bør inneholde. Om du likevel skulle vurdere andre plattformer, kan vi anbefale å sjekke ut navn som NBX – en norsk kryptobørs, Coinbase og Kraken. 

Prøv kryptobørsen Crypto.com. Investeringstips.
Krypto innebærer høy risiko. Du risikerer å tape dine penger

En nærmere titt på våre favoritter 

Under skal vi kikke nærmere på plattformene vi mener er best for kryptovaluta: 

Crypto.com – Mest komplette kryptobørs i 2024 

Beste kryptobørs i 2023. Crypto.com

Leter du etter fullstendig kryptobørs, altså en plattform som inneholder alt av kryptoprodukter, bør Crypto.com være ditt valg. Den populære plattformen tar sikte på å fremskynde “web3”-revolusjonen på en sømløs og brukervennlig måte. Dette ved at de tilbyr alt av tjenester og produkter relatert til krypto gjennom en enkel app. 

Uavhengig om du skal aktivt trade krypto, holde på myntene over tid for å tjene renter eller spille ulike kryptospill har Crypto.com det du trenger. Plattformen har også alt på det rene når det kommer til sikkerhet, i og med at de er forsikret og at de tilbyr en Wallet. Dessuten er kundenes midler separat fra plattformens egne kontoer. Det vil si at Crypto.com ikke har tilgang til kundenes midler. 

Det vi opplever som ulempene med kryptobørsen, er at de har et noe komplekst gebyrsystem. Hva det koster å kjøpe og selge gjennom dem varierer i stor grad, og det avhenger av flere ulike faktorer. Blant annet hvor lojal man er som kunde, som baseres på hvor man CRO-tokens man eier og hvor aktiv man er på deres plattform. 

Fordeler og ulemper med Crypto.com som kryptobørs

✅ Soleklart best på utvalg, både når det kommer til antall kryptovaluta og produkter/tjenester

✅ Omfattende sikkerhetstiltak – kunder er forsikret samt at kundenes midler er separert fra plattformen

✅ Over 80 millioner brukere

✅ Har samarbeid med flere verdensledende selskaper og merkevarer

❌ Utenlandsk kryptobørs

❌ Avansert gebyrsystem 

❌ Må gjennom en KYC-prosess ved registrering 

Kryptovalutaer involverer høy risiko. Du kan tape dine penger.

Firi – Beste kryptobørs for nybegynnere

Beste norske kryptobørs. Firi.

Er du helt ny på krypto og setter du sikkerhet høyere enn alt annet, er det liten tvil om at Firi er den beste kryptobørsen. Den norske plattformen er regulert av myndighetene her til lands, tilbyr rask og enkel registrering med BankID og er alt i alt spisset inn mot de som ønsker å lære seg mer om krypto. 

Firi har derfor et særskilt fokus på å orientere sine kunder om teknologien som helhet, altså blockchain, og opplyse om de mange fordelene med den. Dermed skiller Firi også seg markant fra andre aktører, som ofte spiller utelukkende på økonomisk vinning. Firi er videre Nordens største kryptobørs med om lag 200,000 brukere. 

Vi har i grunn ingen gode argumenter for å ikke velge Firi, men skal du aktivt kjøpe og selge krypto er nok ikke dette den riktige handelsplattformen for deg. Det kommer av at de har nokså høye gebyrer ved kjøp og salg. Så om du foretar flere handler i løpet av et døgn kan plattformen fort koste deg mye penger. Det gjelder i alle fall om vi sammenligner med andre handelsplattformer for kryptovaluta.  

Fordeler og ulemper med Firi som kryptobørs

✅ Nordens største handelsplattform for kryptovaluta 

✅ Regulert av det norske finanstilsynet

✅ Rask og enkel registrering med BankID

✅ Best til nybegynnere

❌ Snevert utvalg

❌ Nokså høye gebyrer

Kryptovalutaer involverer høy risiko. Du kan tape dine penger.

Skilling – Best til kryptotrading 

Skilling

Aktive spekulanter har trykt Skilling tett til sitt bryst de siste årene. Det med god grunn. Den skandinaviske CFD-plattformen byr på et bredt utvalg av prisbelønte verktøy til analyse og har i bunn og grunn det en trader trenger for å lykkes på finansmarkedet. 

Men det er ikke Skilling som helhet vi skal bedømme her, men hvordan de er som en kryptobørs. Og det som gjør Skilling til en god kryptobørs er først og fremst deres gode utvalg. Best av alt er deres lave gebyrer. De har bortimot markedets laveste spredning på krypto, noe som gjør plattformen til et opplagt valg om du ønsker å spekulere i de raskt skiftende kryptoprisene. For dette formål er Skilling et suverent valg. 

Skilling er imidlertid en plattform hvor risikoen for å tape penger er stor. Alle krypto må kjøpes som CFD og de fleste posisjonene må også geares. Dette innebærer at du kan tape mer enn det handelen egentlig tilsier. Det gjelder også motsatt, som vil si at du potensielt forstørrer dine gevinster. 

Vi har derfor konkludert med at Skilling er beste kryptoplattform om du skal trade, men den egner seg lite til kryptoinvesteringer og om du er nybegynner. 

Fordeler og ulemper med Skilling

✅ Bredt utvalg

✅ Lave gebyrer

✅ Har flere prisbelønte verktøy til analyse

✅ Beste valg om du vil trade krypto

❌ Egner seg ikke til kryptoinvesteringer

❌ Alle handler må gjøres som CFD

{etoroCFDrisk} % av ikke-profesjonelle kunder taper penger ved å handle CFDer.

Dette har vi vektlagt når vi kåret beste kryptobørs i 2024 

Hvorfor stikker Crypto.com, Firi og Skilling seg ut som de beste kryptobørsene i 2024? Kort oppsummert skårer de best på våre testkriterier. Disse er som følger; 

 • Sikkerhet
 • Utvalg
 • Kostnader
 • Brukervennlighet
 • Renommé

Under tar vi et dypdykk i testkriteriene. 

Sikkerhet 

Når det gjelder sikkerheten til kryptobørsene er det flere ting vi har undersøkt. Regulering og lisens er av opplagte årsaker viktige punkter, men kanskje enda viktigere er hvordan plattformene beskytter brukernes personvern og ikke minst brukernes penger. 

Både Firi og Skilling er regulerte av norske myndigheter og således beste kryptobørser når det kommer til sikkerhet. Crypto.com er på sin side under tilsyn av flere myndigheter, og er også et trygt valg. 

Når det er sagt er det på sin plass å være kritiske til visse plattformer for kryptovaluta, noe FTX-kollapsen er et klokkeklart eksempel på. Særlig utenlandske plattformer bør man være forsiktige med. 

Vi opplever likevel Crypto.com et trygt valg. De har ifølge seg selv bransjens mest omfattende forsikringsdekning, i tillegg til at det er en av svært få kryptoselskaper som har oppnådd høyeste sikkerhetsnivå når det kommer til personvernbeskyttelse. En annen ting som er verdt å nevne er ettersom de har over 80 millioner brukere og at de har en bevisst likviditet.

Prøv kryptobørsen Crypto.com. Investeringstips.
Krypto innebærer høy risiko. Du risikerer å tape dine penger

Utvalg 

I forhold til utvalget har vi sett både på antall kryptovalutaer og antall funksjoner. På dette området er Crypto.com ikke annet enn suverene. De har det klart største kryptoutvalget, mer enn 250 kryptovalutaer, samt at de har så å si alle kryptofunksjoner og tjenester. 

De tilbyr on- og off-chain staking, en Crypto Wallet og en rekke DeFi-funksjoner. Ikke nok med det, de har også et såkalt kryptokort og en NFT-markedsplass. Kort fortalt har de det meste av produkter relatert til kryptovaluta. 

Kryptobørsene Firi og Skilling kan ikke vise til et like imponerende utvalg. Førstnevnte tilbyr kjøp og salg av totalt 17 kryptovalutaer, mens sistnevnte har rundt 90 i sitt sortiment. Firi gjør imidlertid godt opp for seg ved at de har andre nyttige produkter, som en Wallet samt en del pedagogiske ressurser. 

Skilling mangler de tradisjonelle krypto-funksjonene, som kommer av at de ikke har spesialisert seg inn mot krypto. Dette er en trading-plattform, en såkalt CFD-handelsplattform, hvor hensikten er å profitere på prisbevegelsene til bestemte instrumenter. 

Bitcoin. Kryptobørs.

Kostnader 

Når det kommer til kostnader stiller de tre kryptoplattformene seg relativt likt. Det er ingen av dem som stikker seg ut som soleklare vinnere eller tapere. 

Det er for eksempel billigst å gjøre innskudd og uttak hos Skilling, men de krever i gjengjeld mer i gebyrer på andre områder. Hos Skilling er det også langt dyrere å holde på krypto over tid sammenlignet med de øvrige kryptobørsene i topplisten vår, selv om de har lavere spread og kurtasje. Det kommer av at de har en såkalt rollover-rente på de fleste kryptoposisjoner, Dette er en avgift som trekkes fra din konto på daglig basis, om du holder dine posisjoner over natten. 

Crypto.com har også et gebyrsystem hvor det skal lønne seg å være aktiv på deres plattform, og ikke minst eie deres offisielle kryptovaluta “CRO”. Kort fortalt vil alt av avgifter, særlig relatert til handel, reduseres dersom man er aktiv og eier CRO. 

Kostnader er åpenbart uhyre viktig å ha med i en kåring som denne. I korte trekk vil høye kostnader resultere i at du selv sitter igjen med mindre penger. Det handler derfor om å passe seg for plattformer som krever mye i gebyrer og avgifter.

Følgende gebyrer er normale på en handelsplattform for kryptovaluta: 

 • Ved innskudd og uttak: Enkelte plattformer krever en liten avgift hver gang du setter inn penger og/eller når du tar ut penger. Firi tar eksempelvis et gebyr på 3,9% dersom du setter inn penger med Vipps- eller betalingskort, mens Crypto.com har et gebyr på 2,99% av innskuddsummen. 
 • Valutaveksling: Gjelder kun om du handler fra utenlandske kryptoplattformer. Da kan det hende at du må betale en liten avgift for å konvertere NOK om til den aksepterte valutaen, som ofte er enten USD eller EUR, eller begge deler. 
 • Spread og kurtasje: Spread og kurtasje er det du betaler for å kjøpe og selge krypto. Disse kommer du ikke utenom, og det er noe samtlige kryptobørser har. Spread er mest gjeldende når du trader krypto i form av CFD-er, mens kurtasje er et slags forvaltningsgebyr. 
 • Øvrige gebyrer: Visse plattformer kan kreve at du betaler for å bli kunde. Dette er derimot sjeldent. Et gebyr som er normalt, er et såkalt inaktivitetsgebyr. Her betaler du et lite beløp dersom du ikke har vært pålogget på kontoen din på en stund. 

Brukervennlighet 

Firi regelrett knuser konkurrentene på brukervennlighet. Det handler først og fremst om at de har spisset seg inn mot de som er helt nye på kryptovaluta og ikke minst fordi det er en norsk aktør. Firi byr videre på et enkelt design og et entydig navigasjonssystem, i tillegg til at de har drøssevis av opplæringsmateriale.

Crypto.com og Skilling er også brukervennlige, men de har enkelte funksjoner som kan oppleves som komplekse, særlig om man er nybegynner. Skilling er her et godt eksempel: siden de er en plattform forbeholdt for trading, tilbyr de kun handel som CFD. Slike handler er noe mer komplekst enn om man kjøper krypto på “normalt” vis. Utover det har vi kun positive ting å si om brukervennligheten til de to plattformene. 

Renommé

Når vi så på omdømmet til plattformene var det tilbakemeldinger fra kunder, antall brukere og eventuelle prisbemerkelser vi så etter. Crypto.com har soleklart flest brukere. Firi og Skilling er snevret inn mot det nordiske markedet, og sånn sett er det naturlig at de ikke har like stor kundemasse. 

Når det er sagt, er det en imponerende prestasjon av Crypto.com å tiltrekke seg så mange som 80 millioner brukere. Dette gjør dem til en av de største aktørene innenfor sitt felt. Det enorme kundeantallet er nok også en årsak til at Crypto.com kommer dårligst ut når vi ser på tilbakemeldingene fra kundene. 

Det er nemlig ikke unaturlig at plattformer med mange brukere skårer dårligere på kundeanmeldelser av ulike årsaker. En årsak kan være at de har tregere responstid på kundehenvendelser. Firi og Skilling får tilsynelatende kun gode skussmål av sine brukere, i alle fall om vi baserer oss på Trustpilot. 

Videre skårer de tre plattformen høyt på øvrige anmeldelser, og alt i alt har de alle et godt renommé.  

Hvilken kryptobørs er den beste for meg? 

Så, hvilken kryptobørs bør du velge – hva er den riktige plattformen for dine behov? For å svare på dette kan det være lurt å stille seg selv følgende spørsmål: 

 • Hvilke kryptovaluta vil du egentlig kjøpe?
 • Hvorfor vil du kjøpe krypto – hva er ditt mål?
 • Hvilke funksjoner trenger du?
 • Hvor mye erfaring med krypto har du fra før?
 • Hvor mye tid vil du dedikere og hvor aktiv ønsker du å være? 

Trygghet og sikkerhet bør av opplagte grunner være de fremste pekepinnene på hvilken kryptobørs du skal velge. Våre favoritter er alle trygge, men som følge av de mange kryptoskandalene de siste årene, eksempelvis FTX-kollapsen, har det blitt populært blant nordmenn å velge norske/nordiske aktører.

Det har vi stor forståelse for, så om du setter sikkerhet foran alt annet tror vi Firi er det beste valget. Firis største ankepunkt er, som poengtert, at de ikke er i nærheten av utvalget til de to øvrige kandidatene. Dermed bør Crypto.com og Skilling foretrekkes dersom du har behov for et større utvalg. 

Gebyrene bør også nøye overveies før du tar et valg. Skal du for eksempel kjøpe og selge krypto på daglig basis, er Skilling trolig det beste valget. Hos dem kjøper og selger du til de laveste gebyrene. Skal du derimot holde på krypto-myntene over tid, vil det ikke lønne seg å velge Skilling, men heller Crypto.com eller Firi. 

Sist, men ikke minst bør din erfaring også spille en viss rolle på ditt valg. Er du helt ny på krypto vil avanserte CFD-plattformer, eksempelvis Skilling, være lite hensiktsmessig. Da ville vi heller ha vendt snuten andre plasser.

Oppsummering av beste kryptobørs

Crypto.com, Firi og Skilling er etter vår mening de beste kryptobørsene i 2024. Firi er best om du søker en trygg kryptobørs, mens Skilling passer best til trading. Crypto.com utmerker seg for sitt enorme utvalg, og er derfor det beste valget om du vil utforske de mange mulighetene som hører med krypto og teknologien for øvrig. 

Til syvende og sist må du selv velge hvilken børs som passer deg best, men det skader heller ikke å velge flere på en gang. Kanskje kan du dra fordelen av sikkerheten til Firi, samtidig som du tar i bruk DeFi-tjenestene til Crypto.com? 

Er det ingen av de nevnte plattformene som faller i smak, er det flere andre aktører som er verdt å sjekke ut. Men husk på at det også er mange useriøse plattformer der ute. Grundige undersøkelser er avgjørende for å finne en trygg børs for kryptovaluta. 

Crypto.com. Investeringstips.
Krypto innebærer høy risiko. Du risikerer å tape dine penger

Ofte stilte spørsmål 

Hva er den beste kryptobørsen? 

Du må selv avgjøre hvilken kryptobørs som passer deg best. Vår oppfatning er imidlertid at Crypto.com er best på utvalg, Firi best på sikkerhet, mens Skilling er best til kryptotrading.  

Hvordan velge riktig kryptobørs?

For å finne kryptobørsen som passer til dine behov bør du sjekke ut utvalget, sikkerheten og kostnader blant flere andre ting.  

Hva kjennetegner en god plattform for kryptovaluta? 

En god kryptobørs bør ha et stort utvalg, lave gebyrer, bra brukervennlighet og et responsivt kundesenter. 

Hvilke kryptobørser er godkjent av Finanstilsynet i Norge? 

Firi og NBX er norske kryptobørser som er godkjent av finanstilsynet. 

Hva er nordens største kryptobørs? 

Firi er nordens største kryptobørs med mer enn 200,000 kunder. 

Admin
Website | + innlegg

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Invester i aksjer, fond og mer. Alle investeringer tas på egen risiko.

X