Hopp til innholdet
Hjem » Innlegg » eToro skattemelding: Hvordan føre skatt av aksjer?

eToro skattemelding: Hvordan føre skatt av aksjer?

Skattemelding eToro

Vi er i perioden hvor mange er nødt til å føre inn opplysninger om realisasjon av aksjer og utbytte. Kjipt, men må gjøres. Og du er selv ansvarlig for at informasjonen i skattemeldingen er oppført riktig.

Har du investert i aksjer eller andre aktivaklasser gjennom eToro er det viktig å se over at alle tallene stemmer. Dette gjelder uavhengig av hvilken handelsplattform du bruker.

I denne artikkelen vil vi forklare hvordan du oppfører skattemeldingen riktig dersom du bruker eToro.

Du må selv rapportere skattemelding fra eToro

eToro rapporterer ikke inn til Skatteetaten for deg. Derimot kan du bruke opplysninger fra kontoutskriften til å beregne den skattepliktige inntekten. Dette er en relativt enkel prosess, og som du er lovpålagt å oppgi i selvangivelsen.

Slik fyller du inn eToro skattemelding:

 1. Gå til din portefølje

Dersom du har brukt eToro er du kjent med portefølje-siden. Det er her du ser alle dine investeringer og din avkastning. Klipp på knappen ved siden av «min portefølje» og gå videre til «historikk».

kontoutskrift eToro

2. Klikk på tannhjulet, og deretter på «kontoutskrift»

Deretter trykker du på tannhjulet helt på høyre side av siden, og trykker på «kontoutskrift». Her vil du enkelt kunne velge hvilken tidsperiode du ønsker å innehente opplysninger fra. Dersom det gjelder eToro skattemelding fra fjoråret, trykker du «siste år – 2022» og så på «opprett».

Skattemelding eToro

Da vil du få opp alle opplysninger om dine kjøp/salg og gevinster/tap. Med denne informasjonen har du alt du trenger for å fylle inn det selvangivelsen krever til skattemeldingen.

Kan jeg unngå å betale skatt gjennom eToro?

Du er pliktig til å se over at alt stemmer i din selvangivelse. eToro kan bli pålagt å oppgi informasjon om dine investeringer til dine lokale skattemyndigheter, i henhold til Foreign Account Tax Compliance Act (FATCA) og Common Reporting Standard (CRS).

Hvis du ikke oppgir riktige og fullstendige opplysninger i skattemeldingen kan du bli ilagt tilleggsskatt. Dersom du investerer gjennom et foretak kan du også risikere å få tvangsmulkt, som er en daglig bot fra Skatteetaten.

Husk at du er nødt til å skatte av alle finansielle instrumenter, enten det er i aksjer, fond, råvarer eller andre aktivaklasser.

{etoroCFDrisk} % av ikke-profesjonelle kunder taper penger ved å handle CFDer. Du bør vurdere om du har råd til å ta den høye risikoen for å tape pengene dine

eToro is a multi-asset platform which offers both investing in stocks,  as well as trading CFDs.

Please note that CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. {etoroCFDrisk}% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work, and whether you can afford to take the high risk of losing your money.

Past performance is not an indication of future results. Trading history presented is less than 5 complete years and may not suffice as basis for investment decision.

Copy Trading does not amount to investment advice. The value of your investments may go up or down. Your capital is at risk.

Ofte stilte spørsmål rundt eToro skattemelding

Hvordan føre aksjer i skattemelding?

Dersom du har investert i finansielle produkter, som for eksempel aksjer, fond, valuta eller råvarer, er du nødt til å oppgi denne informasjonen i selvangivelsen. Det er viktig å se at opplysningene stemmer. Hvis ikke er du nødt til å utføre endringer.

Må jeg skatte av mine aksjer?

Ja, du er nødt til å skatte av dine aksjer. Investerer du gjennom en aksjesparekonto (AKS) trenger du kun å skatte når du tar penger ut av kontoen.

Hvordan føre eToro skattemelding?

Du er nødt til å verifisere at skatten som står i din selvangivelse stemmer. Når du investerer gjennom eToro vil ikke din gevinst/tap bli oppført automatisk. Du finner derimot all nødvendig informasjon i plattformen. Du kan nedlaste kontoutskriften fra fjoråret, hvor alle tallene oppført.

Hvordan unngå å skatte fra aksjer?

Du kan ikke unngå å skatte av din gevinst fra aksjer. Det du derimot kan er å utsette skatten. Handler du gjennom en aksjesparekonto (AKS) kan du kjøpe og selge aksjer og fond skattefritt. Du blir ikke skattet så lenge midlene ikke tas ut av kontoen.

Stikkord:

18 kommentarer til “eToro skattemelding: Hvordan føre skatt av aksjer?”

 1. Hei, takk for tips 🙂 Jeg har et spørsmål, på etoro kopierer jeg andre investorer som driver med kjøp og salg på daglig basis så i min utskrift gjelder det flere tusen transaksjoner på akskjer, ETFs, krypto o.s.v. Etoro tilbyr nå en spesiell skattemeldings utskrfit på norsk med bedre oversikt en den tradisjonelle kontourskriften, men likevel, i skattemeldingen må jeg innføre hver eneste aksje eller verdipapir. Det må være noen enkel måte å føre inn sammendrag av gevist/ tap uten å må sitte i tre uker å føre inn hver og enkel for seg? Tusen takk for svar!

  1. Hei Andrea,

   Det er forståelig at det er krevende.

   Du har selv ansvar for å beregne og betale skatt i henhold til skatteetatens krav. Det betyr at du må regne gevinst og tap, men du trenger ikke å føre opp hver handel. Du må derimot kunne fremlegge dokumentasjon hvis skatteetaten etterspør. Dette er også informasjon eToro kan bli pålagt å oppgi til Skatteetaten.

 2. Hvor er den man legger inn gevinst og tap på aksjer sammenlagt? Når jeg prøver å legge inn sammenlagt må jeg legge inn hver aksje individuelt. Jeg trykker på legg til utenlandske aksjer men får bare valg om å legge til enkelt aksjer. Takk for svar:)

  1. Hei Stian,

   Det ser dessverre ikke ut til å være mulig å legge inn gevinst/tap på aksjene sammenlagt. Dette må legges inn individuelt.

   Når det gjelder virtuelle eiendeler/kryptovaluta er situasjonen en annen. Da kan du huke av: “Jeg vil legge inn summerte opplysninger for mange virtuelle eiendeler/kryptovaluta og må laste opp vedlegg som viser detaljer”. Dokumentasjonen som må lastes opp kan du hente fra din eToro-konto.

 3. Oversikten man får fra Etoro sin utskrift er jo ikke enkelt oppsummert for hvert selskap/finansprodukter dersom man foretar seg flere kjøp/salg innenfor samme selskap. Det fremstilles jo da veldig rotete, og slik jeg ser det veldig vanskelig å legge inn enkelt og oversiktlig…for å ikke snakke om særdeles tidkrevende når man har hundrevis av handler. Det må jo finnes en enklere måte enn dette å rapportere det inn på, og jeg kan ikke forstå at Skatteetaten ønsker hundrevis av skjemaer/oppføringer?

  1. Hei Christer,
   Vi er veldig enige i det du skriver. Det er en svært tidkrevende og innviklet prosess. Skatteetaten har dessverre ikke utarbeidet en mer effektiv måte å løse dette på. Man er derfor nødt til å legge inn hver enkelt handel i selvangivelsen. Vi håper at Skatteetaten vil forbedre dette.

 4. Hei. Fint hvis dere kan følge opp de spørsmålene som stilles. Christer har lagt inn kommentar 29. Mai. Jeg har selv veldig lyst til å prøve plattformen deres, og blir det min valgte plattform, så vil det også for meg dreie seg om flere hundre handler i året. Men, det er med skrekk og gru å tenke på all innrapportering og hvor mye tid det vil ta. Har Nordnet nå. Der måtte jeg innrapportere selv handler i ETF’r (som heldigvis ikke var mange, kanskje 50). Men det tok mye tid. Så, hvis jeg skal måtte føre rundt 500 handler i aksjer på en tungvint måte, så blir det verdt det. Vil det komme noen bedre løsning hos dere?

  1. Hei Rune,
   Nå er det slik at utfordringen ligger hos Skatteetaten. Det er de som er nødt til å utarbeide sine løsninger, noe vi håper de vil gjøre. Men foreløpig er man dessverre nødt til å føre inn hver eneste handel av aksjer fra eToro i selvangivelsen. Dette er heller ikke en situasjon som kun gjelder eToro, men alle utenlandske aktører.

 5. La oss si hvis jeg putter 10 000 kr i etoro og jeg trader en stock med x5 leverage med 0 fees(exempel bare) hvor jeg får +100% (exempel) profit.
  Dette tilsvarer titusen og hvis det er 37.5% skatt per trading belønning så blir det 6250 kr tjening istedet.
  Jeg har nå 16250kr i kontoret. Men, hvis jeg skal ta de pengene ut igjen så må jeg betale enda en 37.5% skatt igjen som blir 10156kr. Så med den +100% profit(10 000 kroner tjening) så har jeg bare tjent 156 kroner ekstra.
  Er det sånn det fungerer?

  Eller hvis jeg hadde bare hadde tatt ut de 6250kr som jeg har tjent istedet for absolutt alle pengene mine så ville jeg ha tjent 6250 – 37.5% = 3906kr ?

  1. Hei,

   Du trenger kun å skatte av fortjenesten på selve traden og ikke av pengene du overfører til din bankkonto, forutsatt at disse ikke har blitt brukt på andre trades.

 6. Hei,
  Tenker å realisere tap på aksjer og crypto, og ta ut hele resterende kapitalen fra eToro-kontoen. Må jeg også i tillegg avslutte/slette min eToro konto for å kunne realisere tapet på neste års (2024) selvangivelsen? Eller kan jeg beholde min konto aktiv slik at jeg kan bruke den i januar-2024?

 7. Hei. Hvis eg trade i Etoro plattform og fekk gevinst, men eg ikkje overfører penger til banken fordi eg vil reinvest må eg betale skatt uansett?.
  Eller det skal bli skatt kun når eg overføre gevinst til banken?
  Takk for svar.

 8. Hei,

  Nordnet har en AF konto der man må skatte ift gevinst/tap ved hvert salg, og føre opp hvert salg i selvangivelsen. Men de har også en investeringskonto zero der man kan kan selge/kjøpe/trade utenlandske/ amerikanske aksjer så mye man vil uten å skatte umiddelbart og uten å måtte føre opp hver trade/ hvert salg/gevinst/tap. Man skatter kun som helhet når man tar penger ut fra kontoen, basert på om kontoen i sin helhet da står i minus/pluss. Og så trenger man ikke føre opp hver trade/salg i selvangivelsen.
  Fungerer ikke etoro sin investeringskonto på samme måte? Så lenge man holder pengene inne på investeringskonto hos etoro, kan man ikke trade så mye man vil inne på investeringskontoen uten å måtte føre opp hver enkel trade i selvangivelsen hvert år?
  Jeg har nordnet nå. Men vil gjerne ha etoro pga kurtasjefri handel. Men om jeg må føre opp for eks 100-500 ulike trades i selvangivelsen pr år virker det helt håpløst å velge etoro.

  1. Hei,

   Du kan fint bruke eToro sin konto til å trade så mye du vil uten å måtte skrive inn hver handel i selvangivelsen. Skatt/fradrag oppgir du først når du overfører pengene til din bankkonto.

   1. Hei,
    I kommentaren din litt lenger opp fortellerer du at en “… trenger kun å skatte av fortjenesten på selve traden og ikke av pengene du overfører til din bankkonto, forutsatt at disse ikke har blitt brukt på andre trades.”
    Kan en velge mellom disse måtene?

 9. Hei!
  Kan jeg legge inn Aksjer og råvarer i virtuelle eiendeler / kryptovaluta?

  Takk for svar!

  Peter

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *