Hopp til innholdet
Hjem » Innlegg » eToro skattemelding: Hvordan føre skatt av aksjer?

eToro skattemelding: Hvordan føre skatt av aksjer?

Skattemelding eToro

Vi er i perioden hvor mange er nødt til å føre inn opplysninger om realisasjon av aksjer og utbytte. Kjipt, men må gjøres. Og du er selv ansvarlig for at informasjonen i skattemeldingen er oppført riktig.

Har du investert i aksjer eller andre aktivaklasser gjennom eToro er det viktig å se over at alle tallene stemmer. Dette gjelder uavhengig av hvilken handelsplattform du bruker.

I denne artikkelen vil vi forklare hvordan du oppfører skattemeldingen riktig dersom du bruker eToro.

Du må selv rapportere skattemelding fra eToro

eToro rapporterer ikke inn til Skatteetaten for deg. Derimot kan du bruke opplysninger fra kontoutskriften til å beregne den skattepliktige inntekten. Dette er en relativt enkel prosess, og som du er lovpålagt å oppgi i selvangivelsen.

Slik fyller du inn eToro skattemelding:

 1. Gå til din portefølje

Dersom du har brukt eToro er du kjent med portefølje-siden. Det er her du ser alle dine investeringer og din avkastning. Klipp på knappen ved siden av «min portefølje» og gå videre til «historikk».

kontoutskrift eToro

2. Klikk på tannhjulet, og deretter på «kontoutskrift»

Deretter trykker du på tannhjulet helt på høyre side av siden, og trykker på «kontoutskrift». Her vil du enkelt kunne velge hvilken tidsperiode du ønsker å innehente opplysninger fra. Dersom det gjelder eToro skattemelding fra fjoråret, trykker du «siste år – 2022» og så på «opprett».

Skattemelding eToro

Da vil du få opp alle opplysninger om dine kjøp/salg og gevinster/tap. Med denne informasjonen har du alt du trenger for å fylle inn det selvangivelsen krever til skattemeldingen.

Kan jeg unngå å betale skatt gjennom eToro?

Du er pliktig til å se over at alt stemmer i din selvangivelse. eToro kan bli pålagt å oppgi informasjon om dine investeringer til dine lokale skattemyndigheter, i henhold til Foreign Account Tax Compliance Act (FATCA) og Common Reporting Standard (CRS).

Hvis du ikke oppgir riktige og fullstendige opplysninger i skattemeldingen kan du bli ilagt tilleggsskatt. Dersom du investerer gjennom et foretak kan du også risikere å få tvangsmulkt, som er en daglig bot fra Skatteetaten.

Husk at du er nødt til å skatte av alle finansielle instrumenter, enten det er i aksjer, fond, råvarer, kryptovaluta eller andre aktivaklasser. Kryptovaluta kan være et nytt område for andre. Her er skattesatsen på 22 %.

Ofte stilte spørsmål rundt eToro skattemelding

Hvordan føre aksjer i skattemelding?

Dersom du har investert i finansielle produkter, som for eksempel aksjer, fond, valuta eller råvarer, er du nødt til å oppgi denne informasjonen i din selvangivelse. Det er viktig å se at opplysningene stemmer. Hvis ikke er du nødt til å utføre endringer.

Må jeg skatte av mine aksjer?

Ja, du er nødt til å skatte av dine aksjer. Investerer du gjennom en aksjesparekonto (AKS) trenger du kun å skatte når du tar penger ut av kontoen.

Hvordan føre eToro skattemelding?

Du er nødt til å verifisere at skatten som står i din selvangivelse stemmer. Når du investerer gjennom eToro vil ikke din gevinst/tap bli oppført automatisk. Du finner derimot all nødvendig informasjon i plattformen. Du kan nedlaste kontoutskriften fra fjoråret, hvor alle tallene er oppført.

Hvordan unngå å skatte fra aksjer?

Du kan ikke unngå å skatte av din gevinst fra aksjer. Det du derimot kan er å utsette skatten. Handler du gjennom en aksjesparekonto (AKS) kan du kjøpe og selge aksjer og fond skattefritt. Du blir ikke skattet så lenge midlene ikke tas ut av kontoen.

Hvordan føre kryptovaluta i skattemeldingen?

Dersom du har investert i kryptovaluta er du nødt til å føre inn dette i selvangivelsen. Dette gjør du ved å fylle inn gevinst eller tap. Skatt av krypto er på 22 % for skatteåret 2022.

Stikkord:

4 kommentarer til “eToro skattemelding: Hvordan føre skatt av aksjer?”

 1. Hei, takk for tips 🙂 Jeg har et spørsmål, på etoro kopierer jeg andre investorer som driver med kjøp og salg på daglig basis så i min utskrift gjelder det flere tusen transaksjoner på akskjer, ETFs, krypto o.s.v. Etoro tilbyr nå en spesiell skattemeldings utskrfit på norsk med bedre oversikt en den tradisjonelle kontourskriften, men likevel, i skattemeldingen må jeg innføre hver eneste aksje eller verdipapir. Det må være noen enkel måte å føre inn sammendrag av gevist/ tap uten å må sitte i tre uker å føre inn hver og enkel for seg? Tusen takk for svar!

  1. Hei Andrea,

   Det er forståelig at det er krevende.

   Du har selv ansvar for å beregne og betale skatt i henhold til skatteetatens krav. Det betyr at du må regne gevinst og tap, men du trenger ikke å føre opp hver handel. Du må derimot kunne fremlegge dokumentasjon hvis skatteetaten etterspør. Dette er også informasjon eToro kan bli pålagt å oppgi til Skatteetaten.

 2. Hvor er den man legger inn gevinst og tap på aksjer sammenlagt? Når jeg prøver å legge inn sammenlagt må jeg legge inn hver aksje individuelt. Jeg trykker på legg til utenlandske aksjer men får bare valg om å legge til enkelt aksjer. Takk for svar:)

  1. Hei Stian,

   Det ser dessverre ikke ut til å være mulig å legge inn gevinst/tap på aksjene sammenlagt. Dette må legges inn individuelt.

   Når det gjelder virtuelle eiendeler/kryptovaluta er situasjonen en annen. Da kan du huke av: “Jeg vil legge inn summerte opplysninger for mange virtuelle eiendeler/kryptovaluta og må laste opp vedlegg som viser detaljer”. Dokumentasjonen som må lastes opp kan du hente fra din eToro-konto.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Invester i aksjer, fond og andre finansielle aktivaklasser Besøk eToro