Hopp til innholdet
Hjem » Innlegg » Beste rente på sparekonto (2024): Her får du best innskuddsrente

Beste rente på sparekonto (2024): Her får du best innskuddsrente

Beste rente sparekonto

Tall er oppdatert 10.01.2024.

Visste du at hvilken bank du bruker vil kunne ha en stor påvirkning på hvor mye penger du tjener på å ha pengene dine i en sparekonto? Rentene fra én sparekonto hos en bank kan variere med flere prosentpoeng. 

Å velge sparekonto med best rente vil du kunne tjene flere tusen kroner i året. Under gir vi en oversikt over hvilke banker som i dag har den beste sparekontoen. Ved å bytte bank i dag kan du oppnå en bedre økonomi i 2024.

Renten på sparekonto hos de største bankene

DNB, som er Norges største bank, har per dags dato 2,75 % i renter på sin vanlige sparekonto. For at DNBs kunder skal ha tilgang til Sparekonto Pluss må man ha et innskuddsbeløp på minimum 500.000 kroner. Først da vil man kunne få tilgang til deres sparekonto med vesentlig høyere renter.

Unødvendig å si, men ikke alle har et så stort beløp tilgjengelig. Så hva med Nordea, som er landets nest største bank?

Her vil man få en bedre rente med et lavere innskuddsbeløp. Med et innestående beløp på under 100.000 kroner, vil man få 3,50 % i renter. Dette er 0,75 prosentpoeng høyere enn hos DNB. 

Banker med beste rente på sparekonto nå

De største bankene er også de bankene som tjener mest penger. De har derfor et mindre insentiv til å tilby de beste rentene, i og med at de vet at de vil beholde mange kunder uavhengig av tilbudet. 

Flere mindre banker ønsker derfor å tilby bedre produkter, i håp om å kunne ta markedsandeler. For kundenes del betyr dette at man kan spare vesentlig mer i løpet av et år. 

Ifølge Finansportalen tilbyr følgende banker beste innskuddsrente for øyeblikket, med utgangspunkt i et innskuddsbeløp på 100 000 kroner og ingen bindingstid:

BankEffektiv rentePenger tjent med et innskudd på 100 000
Næringsbanken 4,62 %4620 kroner
Aprila Bank4,61 %4610 kroner
MYBANK4,61 %4610 kroner
Collector4,60 %4600 kroner
Svea Bank4,60 %4600 kroner
Fana Sparebank4,50 %4500 kroner
Handelsbanken NUF4,50 %4500 kroner
Morrow Bank (nye kunder)4,50 %4500 kroner
Instabank4,41 %4410 kroner
Himla Banktjenester4,40 %4400 kroner

Tjen flere tusen kroner på å bytte bank

Det er store forskjeller om du har pengene på DNBs konto med 2,75 % i rente og den sparekontoen med beste rente, som for øyeblikket er Næringsbanken. 

Med 1,87 prosentpoeng forskjell, vil du altså tjene 1870 kroner mer i løpet av ett år dersom du har 100 000 kroner i en sparekonto hos Næringsbanken kontra hos DNB.

Du betaler skatt på renten hos en sparekonto

Husk at du betaler skatt på renteinntektene du oppnår gjennom å spare pengene i en sparekonto. La oss gi et eksempel:

 1. Du setter 100 000 kroner i sparekontoen til Næringsbanken, som gir en rente på 4,62 %.
 2. Etter ett år vil du sitte igjen med 104 620 kroner.
 3. Av renteinntektene på 4620 kroner beskattes du 22 %, som tilsvarer 1016 kroner. Etter skatt sitter du igjen med en inntjening på 3604 kroner. 

Dersom man har midler man trenger innen kort tid, vil det være lurt å se etter en sparekonto med høy rente. Hvis du derimot ikke behøver å bruke pengene innen nærmeste fremtid, kan det være lurt å se etter andre alternativer.

Hvor bør jeg plassere pengene?

Medregner man inflasjon og skatt, vil man over tid tape penger på å ha pengene i banken. Årsaken er fordi prisen på varer og tjenester øker mer enn renteinntektene man får. 

Av nettopp denne grunnen kan det være en god idé å se etter andre alternativer. Her er noen alternativer:

 1. Nedbetal gjeld: Har du dyre lån eller kredittkortgjeld? Da bør du først og fremst fokusere på å bli kvitt dyr gjeld. Avkastningen man oppnår på å spare sine penger vil være lavere enn renten man har på et forbrukslån eller billån. Bli kvitt disse først som sist!
 2. Spare i BSU: Er du mellom 18 år og 34 år og sparer til din første bolig? Da er det lurt å sette penger i en BSU-konto. Her får man en rente på 3,5 % og et skattefradrag på 10 %. Men husk at man maks kan spare 27 500 kroner i løpet av ett år. 
 3. Sett pengene i et aksjefond: Aksjemarkedet har over tid gitt høy avkastning og har vist seg å være et godt sted å putte sine sparepenger. På den måten lar du pengene jobbe for deg, i stedet for at pengene reduseres i verdi gjennom å ha dem i en sparekonto hos banken.

Oppsummering

Du kan tjene flere tusen kroner på å sette pengene dine i en sparekonto som tilbyr høye renter. Ikke la latskapen hindre deg i å bytte bank. Hos Finansportalen, som er en tjeneste fra Forbrukerrådet, kan du sammenligne renter og bytte bank - helt digitalt. 

Dersom du har penger som du ikke trenger i nærmeste fremtid, kan det være lurt å se etter bedre alternativer. Investering i aksjer er et godt alternativ. Aksjemarkedet har gitt høy avkastning over tid.

Ofte stilte spørsmål

Hvilken bank har best rente på sparekonto?

I skrivende stund har Næringsbanken beste sparekonto-rente, med en rente på 4,62 %. Svea Bank følger tett i hæl med en rente på 4,6 %.

Bør jeg bytte sparekonto for å få bedre rente?

Ja, du kan faktisk tjene flere tusen kroner i løpet av et år på å bytte til en bank med bedre rente. Gjennom tjenesten til Finansportalen kan du sammenligne banker og renter.

Hvilke banker gir best rente?

Dette avhenger av alder, innskuddsbeløp og bindingstid. Ser vi på vanlig sparekonto, er det Næringsbanken som gir best rente for øyeblikket. De største bankene, som DNB og Nordea, slår nokså dårlig ut.

Bør jeg sette pengene mine i en sparekonto?

Det kommer an på når du trenger pengene. Behøver du pengene innen to år, kan det være en god løsning. Hvis ikke, kan det være lurt å vurdere andre muligheter. Rentefond og aksjefond er gode alternativer for langsiktig sparing.

Hvordan bytte bank for å få bedre sparekonto-renter?

I dag er det nokså enkelt å bytte bank for å få bedre renter. Du kan for eksempel bruke Finansportalen, som er en tjeneste fra Forbrukerrådet. Her kan du sammenligne banker og renter og bytte bank helt digitalt.

Hva er beste innskuddsrente 2024?

I skrivende stund har Næringsbanken den sparekontoen med best rente. Banken har en rente på 4,62 %, som er vesentlig høyere enn DNB på 2,75 %. Har du et beløp på 100 000 kroner i sparekontoen, vil du altså kunne tjene 1870 kroner i løpet av ett år.

2 kommentarer til “Beste rente på sparekonto (2024): Her får du best innskuddsrente”

 1. Jon Erland Fløgstad

  Hvis jeg skal spare kr 2500000,- på sparekonto, og uten pengene blir utilgjengelige/bundet i mer enn en måned. Er det Næringsbanken som gir best rente?
  Hvilken bank bør man kontakte for dette formålet?

 2. Hei Jon Erland,

  Du kan sammenligne renter på Finansportalen. Gå til «Innskudd i bank» og fyll inn beløp og alder. P.t. virker det som NORDirekt (Skagerrak Sparebank) gir høyeste rente i ditt tilfelle, med en rente på 4,85 % uten bindingstid.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *