Hopp til innholdet
Hjem » Innlegg » Investeringstips for økonomi, helse og livskvalitet!

Investeringstips for økonomi, helse og livskvalitet!

Investeringstips, invester i deg selv

I de fleste sammenhenger når man snakker om investeringstips, er det ofte relatert til økonomi. Men i en hektisk hverdag kan det være vanskelig å vie tid til seg selv. Derfor er det vel så viktig å investere i din egen kropps mentale og fysiske helse for at du skal kunne yte ditt beste.

Men mange av oss opplever høye forventninger som skal oppfylles, enten det er i jobbsammenheng, blant venner eller familie. I perioder kan dette skape unødvendig mye press.

Å ta vare på deg selv, er utvilsomt den beste investeringen du kan gjøre. Ikke vil du bare føle deg lykkeligere, men du vil også ta bedre avgjørelser. I denne artikkelen får du presentert 5 investeringstips som går ut på din egen fysiske og psykiske helse. 

Invester hos Nordnet

Annonse: Finansielle verdipapirer kan både øke og minke i verdi. Det er en risiko for at du ikke får tilbake pengene du har investert.

Hvorfor investering i seg selv er så viktig

Mange er på søken etter å tjene mye penger, som er veldig forståelig. Selv om en bedre økonomi vil kunne gi deg mye frihet, er det noe som er viktigere, nemlig din egen fysiske og psykiske helse.

Det som er viktig å forstå er at muligheten for å oppnå bedre økonomi vil også øke dersom du tar vare på din egen kropp. I en travel hverdag er det dessverre mange som glemmer nettopp dette.

Under vil du se en liste 5 tips som er viktig for å oppleve et bedre liv, enten det er fysisk, psykisk eller økonomisk:

Investeringstips nr. 1: Få nok søvn

Flere studier er enstemmige om at søvn er viktig for å kunne prestere optimalt. Søvnen du får er viktig for blant annet hukommelse, læring, humør og produktivitet. Ikke nok med det vil en stabil døgnrytme redusere sjansen for angst, depresjon, demens og mange andre lidelser. 

søvn, investeringstips, helse

De siste ti-årene har søvnlengden blitt redusert. I motsetning til før er samfunnet belaget seg på at man skal være pålogget og aktiv til alle døgnes tider, enten det er på jobb eller på sosiale medier. Smarttelefoner, dataspill og TV gjør det også fristende å være oppe lenger. Man må jo så klart kose seg litt på slutten av dagen etter en tung arbeidsdag?

I våre innlegg skriver ofte om hva man kan gjøre for å spare eller tjene penger. For å klare å gjøre dette er søvn vesentlig, ettersom kreativiteten og yteevnen reduseres betraktelig av søvnmangel. 

Vi mennesker er vanedyr, og det samme gjelder når det gjelder søvn. Forsøk derfor å skape en vane for når du går til sengs og når du står opp. Kroppen vil sette pris på en fast døgnrytme!

Investeringstips nr. 2: Ha et godt kosthold

Hvis man ønsker et godt og produktivt liv, er man nødt til å prioritere helsen først. Å ha et godt kosthold vil resultere i bedre livskvalitet samtidig som man eliminerer muligheten for sykdommer. Hva du fyller kroppen din med vil ha en stor påvirkning på både din fysiske og mentale helse. 

Kosthold, spis sunt

Sukker er svært avhengighetsskapende, på samme måte som tobakk, kokain og morfin. Selv om mat og drikke som inneholder mye sukker kan føles godt, gir det en reduksjon i dopamin nivåer over tid.

Å ha et godt kosthold vil øke din yteevne og føre til bedre prestasjoner, både i det daglige og på jobb. Her er noen tips til et bedre kosthold:

 • Kjøp frukt og grønnsaker i sesong
 • Unngå brus med sukker
 • Unngå fettholdig mat
 • Lag mat fra bunn av

Investeringstips nr. 3: Beveg kroppen

Det er ingen hemmelighet at trening er bra for kroppen. For det første forebygger regelmessig trening stressnivået samtidig som det holder kroppen i form. I tillegg vil du få mer overskudd og energi i hverdagen.

Dette vil gjør deg mer produktiv samt gjør at du tar bedre avgjørelser. Å trene har mange positive helseeffekter, som blant annet:

 • Tenke raskere
 • Være mer konsentret 
 • Bedre hukommelse
 • Mindre stress

Dersom du ikke har trent mye opp gjennom ditt liv kan det være tungt å starte. Likevel er de positive effektene så store, at det er absolutt anbefalt. For å lære mer om de positive effektene rundt trening anbefaler vi boken ”Hjernesterk” av Anders Hansen

Trene, helse, beveg kroppen

Investeringstips nr. 4: Invester penger for fremtiden

Vi lever lenger enn noen gang, og det er derfor vesentlig viktigere å tenke langsiktig når det kommer til sin økonomi. Ved å planlegge tidlig, vil du kunne oppleve å ha mye mer penger å rutte med over tid.

Her er noen tips til å investere dine penger:

 • Sett av et fast beløp i måneden til å investere
 • Å spare penger i aksjer har gitt en vesentlig bedre avkastning over tid sammenlignet med å ha pengene sine i en sparekonto
 • Jo tidligere du starter å investere, desto mer vil du dra nytte av renters-rente-effekten. 

Vi kan anbefale plattformen til Nordnet dersom du ønsker å investere. De har et stort utvalg av aksjer og fond, samt gir deg tilgang til Nordnes største læringsplattform for investeringer. ,

Invester hos Nordnet

Annonse: Finansielle verdipapirer kan både øke og minke i verdi. Det er en risiko for at du ikke får tilbake pengene du har investert.

Investeringstips nr. 5: Prioriter din lidenskap

Vi har begrenset av tid på denne planeten. Et godt tips er derfor å gjøre det som er viktig for deg, det du virkelig brenner for. Å bruke tiden på det man liker å gjøre er noe av det viktigste man kan gjør. 

Ønsker du å ta et salsakurs? Eller å lære å surfe? Kanskje å vie mer tid til kunst? Hva enn det måtte være, hopp ut i det. 

Det flere eldre sier når de er på vei mot sine siste år, er at de angrer på at de ikke sa ja til mer eller tok mer sjanser. 

Så, hva stopper deg i å prioritere din lidenskap?

Salsakurs, tips, lidenskap

Andre gode investeringstips

Ovenfor har du fått presentert noen tips for å investere i deg selv. Økonomi og investeringer er viktig, men først og fremst er det viktigst å være lykkelig. At dette på mange måter henger sammen er en selvfølge, ref. tips nr. 4.

Likevel kan det, i visse tider, være en bedre investering å ta et steg tilbake og lytte på kroppen. Her er noen andre tips til hvordan du kan investere i deg selv:

 • Vær en livslang student: Fortsett å studer og les om ting du interesserer deg for. Det trenger ikke være i form av formell utdanning, men av nysgjerrighet.
 • Kos deg med filmer: Mange har fått oppfatningen av å se på filmer og serier ikke er produktivt, og derfor assosierer dette med en negativ ting. I visse tider er dette likevel akkurat det som kanskje må til for å koble av hjernen i noen timer.
 • Se dokumentarer: Ønsker du dermed å slappe av i kombinasjon med at du lærer noe nytt kan dokumentarer være en god ide. Et godt tips er Waterbear. De viser nye dokumentarer fra hele verden.
 • Hør på podcast: Slapp av hjemme på kvelden med en podcast for å roe ned sinne. Eller kanskje på bussen på vei til jobb? Det finnes mange gode podcaster ute, enten det primært er for hygge eller om du ønsker å lære noe nytt. «Oppdatert», «Hidden Brain», «Unexplainable» og «Freakonomics» er noen av mine favoritter.

Ofte stilte spørsmål

Hva er beste investering for helsen?

Det er mange ting å fokusere på for å oppnå en god helse. Dette gjelder både fysisk og mentalt. Å trene regelmessig, ha god nok søvn, men også ha et godt forhold til din økonomi vil gi en bedre helse.

Hvorfor er kosthold så viktig?

Med et godt kosthold vil du ha mer energi i hverdagen. Du vil også kunne oppleve andre positive helseeffekter, som bedre hukommelse og fokus.

Hvorfor er økonomi knyttet til helsen?

Hvis man sliter økonomisk kan dette skape stress. Ved å ha et bevisst forhold til sin økonomi vil man også kunne oppleve bedre helse. Derfor anbefaler vi å investere for fremtiden.

Hva er beste form for læring?

Dersom du har en genuin interesse for å lære noe nytt vil du kunne gjøre dette på flere måten, enten det er i form av formell utdanning, dokumentarer, bøker eller podcast.