Hopp til innholdet
Hjem » Innlegg » Nordnet anmeldelse 2024: Se våre erfaringer med plattformen

Nordnet anmeldelse 2024: Se våre erfaringer med plattformen

Nordnet er en Nordisk nettmegler hvor man kan spare penger i blant annet aksjer og fond, og det er en av de mest populære plattformene for aksjehandel her til lands. 

Takket være et forholdsvis enkelt operativsystem, lave gebyrer og et godt investeringsutvalg har Nordnet tiltrukket seg over 350,000 aktive brukere i Norge, og opptil 2 millioner brukere rundt om i resten av Norden.  

Hensikten med denne anmeldelsen er å gi deg oversikt over hvilken plattform dette er, og om den egentlig passer dine sparemål. Du finner informasjon om hvilke produkter de tilbyr, hva det koster å bruke plattformen, pluss at du kan lese om våre Nordnet erfaringer. Er du sikker i din sak og ønsker å prøve Nordnet? Da kan du opprette konto her

Finansielle verdipapirer kan øke og minke i verdi. Å investere innebærer en form for risiko.

Hva er Nordnet? 

Nordnet er en digital plattform hvor du kan kjøpe og selge finansielle produkter, som aksjer, fond og andre derivater. Plattformen kom på markedet i 1996, og den ble skapt for å «demokratisere sparing og investeringer». 

Nordnet har et overordnet mål om å gi privatpersoner tilgang til samme verktøy og funksjoner som det profesjonelle investorer har, og gjøre det enkelt for alle, uansett formål og kunnskapsnivå, å spare penger på finansmarkedet. 

Derfor har de utviklet en oversiktlig plattform hvor du kan enkelt handle aksjer på nett, enten ved hjelp av datamaskinen eller mobiltelefonen. Videre har Nordnet virksomhet i hele Nordnet, og kan vise til en god brukervekts de siste par årene. Totalt har de opp mot 2 millioner brukere, hvorav over 350,000 er i Norge.   

Plattform skreddersydd for langsiktig sparing 

Selv om Nordnet er en populær plattform også blant aktive spekulanter, tradere, er det liten tvil om at den er best egnet til langsiktig sparing i aksjer og fond. 

De tilbyr nemlig flere gunstige spareordninger, deriblant pensjonssparing og aksjesparekonto (AKS). Sistnevnte gir skattefordeler, mens Nordnets pensjonsordning er til for å gi deg bedre oversikt over egen pensjon, og ikke minst for å gi deg muligheten til å påvirke din fremtidige lønn. 

Utover det har Nordnet hundrevis av aksjer og fond, primært fra det nordiske markedet, men også fra resten av Europa og USA. dessuten innehar plattformen et sosialt handelsforum kalt for «Shareville», hvor investorer kan diskutere og følge hverandres investeringer. 

Eksistert siden1996
Regulering og lisensOvervåket av Finanstilsynet i Norge
MobilapplikasjonJa
KundeserviceLive chat, epost og telefon
Antall brukereRundt 2 millioner
Betalingsmetoder Bankoverføring
SpråkNorsk
Kostnader ved kontoopprettelse Gratis å opprette konto

Nordnet anmeldelse: Komplett gjennomgang 

Her tar vi et dypdykk i plattformen, og ser på alt fra Nordnet priser til investeringsprodukter. Vi tar også en kikk på hvilke verktøy og funksjoner som tilbys, og selvsagt også på brukervennligheten, der vi raskt går gjennom hvordan bruke Nordnet. 

Investeringsmuligheter 

Nordnet er et ypperlig valg for de som ønsker å investere i aksjer, fond og andre spareprodukter. Plattformen er best egnet for langsiktige investorer, og ikke tradere. Dette kommer blant annet av at de ikke tilbyr CFD-er, som gjør det enklere å trade finansielle produkter med gearing.

Det er enkelt å lage en bred portefølje av aksjer og fond som representerer hele investeringsuniverset. Du kan både investere i store, internasjonale aksjer eller mindre selskaper, enten du ønsker å investere i USA, Europa eller utviklende markeder.

Les om hva det vil si å shorte aksjer her.  

Nordnet Aksjer 

En opplagt fordel med den nordiske nettmegleren er at du finner så å si alle Oslo Børs aksjer, samt aksjene fra øvrige børser i Norden. Plattformen har over 10 000 aksjer i sitt sortiment skal det ikke være noe problem å skape en diversifisert portefølje. 

Du kan kjøpe aksjer fra land som Tyskland, USA, Canada inklusive resten av Norden. Her ser du noen av de mest populære aksjene; 

 • Equinor 
 • Aker BP
 • Salmar
 • Vår Energi
 • Chevron
 • T-Mobil
 • Coca-Cola

Les om hva aksjer er her

Finansielle verdipapirer kan øke og minke i verdi. Å investere innebærer en form for risiko.

Nordnet Fond 

Det enorme fondsutvalget til Nordnet er trolig en av de viktigste årsakene til plattformens popularitet. Med over 800 fond og over 1000 ETF-er, børsfond hvor andeler av fondet kjøpes og selges på børs, er plattformen utvilsomt en av de største fondstilbyderne på markedet. 

Fordeler med å investere i fond er at du får en bred eksponering mot markedet i en enkelt investering. Å spare i fond har historisk gitt god avkastning over tid og det til redusert risiko. Dette er noen av de mest populære fondene hos Nordnet; 

 • DNB Global Indeks A 
 • Nordnet Indeksfond USA ESG
 • Nordnet Indeksfond Norge
 • Nordnet Indeksfond Teknologi 
 • Danske Invest Europe High Dividend A
 • iShares S&P 500

Finansielle verdipapirer kan øke og minke i verdi. Å investere innebærer en form for risiko.

Pensjonssparing

Pensjonsordningen til Nordnet går ut på at du kan flytte din nåværende ordning over til Nordnet, slik at du kan spare i deres fond og ETF-er. Hensikten er å gi deg bedre kontroll, oversikt og flere valgmuligheter i henhold til egen sparing. 

Du kan selv velge hvordan du vil forvalte pengene, eller så kan du benytte deg av nettmeglerens alderstilpassede profiler, som innebærer at det er Nordnets forvaltere og analytikere som velger hvilke fond og ETF-er det skal spares i. 

Råvarer 

Det siste tiåret har stadig flere «småsparere» fått opp øynene for råvareinvesteringer. Å investere i råvarer, gjennom såkalte sertifikater, også kjent som derivater, kan være en lur måte å redusere risiko. 

Prisene korrelerer også sjeldent med utviklingen til aksjemarkedet, og av den grunn er råvarer, særlig gull, populært brukt som en motinvestering for å forhindre tap skulle aksjemarkedet falle. Råvarer er også populære å trade ettersom prisene tidvis kan oppleve enorme svingninger. 

Hos Nordnet kan du investere og trade råvarer som; 

 • Gull
 • Olje
 • Sølv
 • Sukker
 • Kobber
 • Bomull 
 • Kaffe

Finansielle verdipapirer kan øke og minke i verdi. Å investere innebærer en form for risiko.

AksjerOver 10,000 aksjer, primært fra det nordiske markedet
ETF-erOver 1000 forskjellige ETF-er
FondOmkring 800 fond
Råvarer5+

Nordnet priser og gebyrer 

Selv om det er gratis å opprette konto, er det ikke kostnadsfritt å benytte seg av handelsplattformen. Å handle i børsnoterte produkter medfører alltid kostnader, og som regel er gebyret knyttet til selve handelen, og dette er kjent som kurtasje.  

Kurtasje er en avgift som belastes hver gang du kjøper eller selger aksjer, eller et annet finansprodukt. Nordnet kurtasje er langt mindre enn kurtasjen hos bankene som tilbyr finansprodukter, eksempelvis DNB og Nordea.

Der betaler du ingen kurtasje for å handle aksjer, men blir isteden belastet ved noe som heter «spreads». Spreads er raskt forklart forskjellen mellom kjøps og salgsprisen på et aktivum.   

Nordnet prisliste 

Nordnet anmeldelse. Nordnet prisliste.

Å undersøke gebyrsatsene før man begynner å handle er svært viktig. Betaler du mye i kurtasje, risikerer du å miste store deler av din fortjeneste. Hos Nordnet er minstekurtasjen på deres standardkonto 79 NOK, eller 0,049 %. 

Det betyr at du betaler enten 0,049 prosent av ditt investerte beløp i gebyrer, eller 79 kroner om du investerer for et beløp som er mindre enn det minstekurtasje tilsier. Med andre ord lønner det seg ikke å investere små beløp bruker du denne plattformen. 

Si at du ønsker å flere aksjer, som er lurt skal du skape en portefølje med redusert risiko, men har «kun» 2000 kroner å investere for. Du investerer dermed i 10 aksjer, og om du fordeler beløpet likt på hver aksje har du investert 200 kroner i hver aksje. 

Nordnet er kanskje ikke den billigste handelsplattformen på markedet, men det er langt fra den dyreste. I forhold til banker har den rimelige priser. I tillegg vil man, i motsetning til hos utenlandske plattformer, ha alt tilrettelagt i forhold til blant annet aksjesparekonto (ASK) og skatterapportering.

Verktøy og funksjoner 

Verktøy og funksjoner er også viktig å vurdere når du skal bestemme deg for en aksjeplattform. Alt i alt er den populære aksjeplattformen nokså funksjonsrik, men også her er de et stykke unna aktørene med størst utvalg. 

De har de nødvendige verktøyene til analyse, ikke de mest avanserte og komplekse trading-verktøyene vel å merke, men innehar graf over kursutvikling, selskapsinfo, og annen nyttig informasjon. 

Nordnet.

Det som derimot er meget positivt er at de har flere opplæringsfunksjoner, ment til et pedagogisk formål. Ikke minst har de et sosialt forum hvor investorer og tradere kan diskutere, hente inspirasjon og lære av hverandre. Dessuten tilbyr de forskjellige kontotyper, skreddersydd for ulike investeringsformål.   

Hvordan bruke Nordnet? 

Først og fremst må du opprette konto skal du bruke plattformen til å kjøpe aksjer eller fond. Det er en enkel prosess som gjennomføres med BankID. 

Opprett konto hos Nordnet.

Du må deretter gjøre et innskudd, og dette gjøres med en bankoverføring. Merk at det kan ta opptil 2–3 dager før innskuddet gjennomføres. Når pengene er på konto er det bare å begynne aksjehandelen. 

Aksjene finner du frem til ved å søke i søkefeltet, som du finner øverst i høyre hjørne. alternativt kan du gå til «Børs & Marked», og klikke på «Aksjer», eller «Fond» om det er det du ønsker å investere i. Da kan du bla gjennom hele utvalget. 

Nordnet erfaringer: Vår opplevelse av plattformen 

Vår umiddelbare oppfattelse av Nordnet er meget positiv. De har et godt utvalg av aksjer og fond, er brukervennlige og er også godt egnet for både nybegynnere og mer erfarne investorer. 

Det er særlig det enorme utvalget av Nordiske aksjer- og fond som gjør at plattformen utmerker seg, og ikke minst at de har flere smarte løsninger for pengesparing, eksempelvis at du kan flytte din nåværende pensjonssparing over til Nordnet. 

En annen fordel er at du kan raskt og enkelt registrere deg med BankID, og unngår dermed de såkalte KYC-protokollene som må gjennomføres bruker du utenlandske aktører. Dessuten er Nordnet kundeservice svært behjelpelig og svarer på ethvert spørsmål du måtte ha. 

Så alt i alt er det kun positive ting å si, men er det noe vi har å pirke på er det at de mangler et større utvalg av internasjonale aksjer, og at de ikke er like prisvennlige som de utenlandske nettmeglerne. 

Fordeler og ulemper med Nordnet 

 • Bredt utvalg av nordiske aksjer og fond
 • God brukervennlighet 
 • Enkel registrering med BankID
 • Tilbyr flere gunstige spareordninger 
 • Du må betale ganske høy kurtasje, spesielt sammenlignet med utenlandske nettmeglere. 
 • Plattformen har et noe snevert utvalg, om vi ser bort ifra nordiske aksjer og fond. 

Nordnet vs andre plattformer 

Nordnet er Nordens største handelsplattform og er velegnet for norske investorer. Plattformen har et bedre utvalg enn for eksempel banker, som ofte er andre alternativ for mange.

Sammenligner man plattformen med utenlandske aktører, har Nordnet kanskje noe høy kurtasje. Likevel mener vi dette er en pris som er verdt å betale, ettersom man slipper å styre med skatterapportering. Alt dette vil bli gjort for deg. I tillegg tilbys det ASK, som utenlandske plattformer ikke tilbyr.  

Nordnet har i det store og hele flere aksjer i sitt sortiment, over 10 000 aksjer og aksjefond og rentefond som representerer hele aksjemarkedet. Her vil du enkelt kunne velge og vrake mellom ulike investeringer, for å lage en portefølje ut fra dine målsettinger og strategier.

Se vår kåring av beste nettmegler her. 

Oppsummering av Nordnet anmeldelse 

I denne anmeldelse har vi gjennomgått det vi tror er det viktigste å se på hos en handelsplattform, nemlig gebyrene, utvalget, pluss mye mer. 

Vi kan konkludere med en gang at den høye populariteten er fortjent, og at det ikke er noen grunn til å betvile plattformens utsagn om at de skal «gi de beste forutsetningene for at du skal lykkes med investeringen». 

Med en total på nær 15,000 aksjer og over 1000 fond og ETF-er, skal det ikke være noe å sak å finne instrumenter å investere i. Samtidig må ikke glemme de eventuelle ulempene med plattformen, som at de krever en noe høy kurtasje.  

Ofte stilte spørsmål 

Hva er Nordnet? 

Nordnet er en nordisk nettmegler hvor du kan kjøpe aksjer og fond. 

Er Nordnet svindel? 

Nei, Nordnet er ikke svindel. Det er en investeringsplattform godkjent av Finanstilsynet i Norge. Ettersom den tilbyr børsnoterte produkter kan du tape penger benytter du deg av plattformen.  

Er Nordnet trygt?

Nordnet er trygg om du investerer penger på en ansvarsfull måte. Dette er ikke svindel, men merk at plattformen involverer risiko for tap av kapital. 

Hvorfor velge Nordnet?

Nordnet utmerker seg for sitt enorme aksje- og fondsutvalg, spesielt i det nordiske markedet. I tillegg har tilbyr de enkel registrering med BankID. 

Er Nordnet gratis? 

Nei, du må betale et gebyr som heter kurtasje hver gang du kjøper en aksje på Nordnet.  

Hva koster det å bruke Nordnet? 

Det koster ingenting å opprette konto hos Nordnet, men du blir belastet for et gebyr som heter kurtasje. du betaler kurtasje hver gang du kjøper og selger en aksje. Minstekurtasjen hos Nordnet er 29 kroner, men avhenger av hvilken konto du har. 

Hva er fordelen med Nordnet? 

Fordelen med Nordnet, i forhold til utenlandske aktører, er at de har et større utvalg av norske aksjer og fond. dessuten kan du registrere deg med BankID, og unngår med det KYC-protokollene.   

Hva tilbyr Nordnet? 

Nordnet tilbyr aksjer, fond, ETF-er råvarer og diverse kontoer forbeholdt investeringer og langsiktig sparing av penger.