Hopp til innholdet
Hjem » Innlegg » Apple går til angrep mot den tradisjonelle finansbransjen

Apple går til angrep mot den tradisjonelle finansbransjen

Apple konkurrerer mot finansbransjen og partner med Goldman Sachs

Apple er per tid, målt i markedsverdi, verdens største teknologiselskap. Hittil i år har aksjene steget med rundt 30 % og selskapet fortsetter å utvide sine produkter og tjenester. Nå har de gått inn i fintech-verden – og pengene har strømmet inn.

Apple inngår avtale med storbank

På et tidspunkt hvor flere amerikanske banker sliter med å beholde sine innskudd, har Apple valgt å tilby et nytt spareprodukt til sine amerikanske kunder. 19. april 2023 kunngjorde selskapet at de har inngått et samarbeid med storbanken Goldman Sachs. Sammen tilbyr de en helt ny høyrentekonto med 4,15 % årlig rente fra første krone, uten restriksjoner og bindingstid. Ifølge Forbes er dette en rente som er mer enn 10 ganger høyere enn gjennomsnittet i USA.

Apple bankkonto, høyrentekonto

Beholder kunder i sitt økosystem

Apple har svært lojale brukere. Den nylige bankkrisen, som startet med kollapsen av Silicon Valley Bank, har ført til at flere i USA har mistet tiltroen til banksystemet og de store bankene. Dette vil selskapet dra fordelen av, og den gode renten er et insentiv for å holde kundene inne i sitt økosystem. Allerede i løpet av de første 4 dagene hadde kunder satt inn nesten 1 milliarder dollar i innskudd.

Dette reduserer sjansen for at Apple-brukere går over til andre konkurrenter. De skaper en effekt hvor kunder er bundet til Apples økosystem: For å få Apple-kredittkortet trenger du en iPhone, og for å få tilgang til sparekontoen trenger du et kredittkort. Dette skiller seg ut fra hva både andre banktjenester og teknologiselskaper tilbyr for øyeblikket.

Det er rundt 2 milliarder mennesker som bruker en Apple-enhet i dag, men kun 10 % benytter seg av Apple Card. Produktet vil kunne føre til en økning av antall Apple Card, som i så fall vil kunne øke inntektene til selskapet over tid.

Åpnet Apple-butikk i India

Selskapet lå ikke på latsiden forrige måned. I april åpnet selskapet også sin aller første butikk i India, som er landet med nest flest mobiltelefonbrukere i verden. Dette tydeliggjør deres satsing i det sørasiatiske markedet. Flere Apple-entusiaster overnattet utenfor butikken for å ta del i åpningsfesten. Bloomberg Intelligence-analytiker Anurag Rana hevder at iPhone-salget i India kan stige med 17 prosent årlig det neste tiåret.

Apple India
Apples første butikk i India.

Kvartalsrapport blir offentliggjort på torsdag

Flere tech-giganter la ut deres resultater for første kvartal i forrige uke. Torsdag 4. mai er det Apple som står for tur. Mange venter i spenning på om Apple vil følge fotsporene til Meta, Amazon og Microsoft og overgå analytikernes forventninger. Det har vært en stor optimisme blant Apple-investorer hittil i år, og aksjene har steget med over 30 % så langt i 2023.

Ønsker du oppdatert markedsinfo? Registrer deg på vårt nyhetsbrev!

Kim Ingwersen Investeringstips
Kim Ingwersen

Kim Ingwersen er en journalist med stor interesse for finans og personlig økonomi. Her hos Investeringstips vil han bidra med innsiktsfull innhold som kan bidra til å skape en bedre forståelse for investering og sparing.

«For å oppnå en bedre økonomisk fremtid er det viktig å sette pengene til arbeid. Bankkontoen er en trygg oppbevaringsplass dersom man trenger midlene innen kort tid, men er ikke gunstig for langsiktig sparing. Derfor er det viktig å se etter investeringsalternativer som samstemmer med ens risikovillighet og tidshorisont.»

Kim er begeistret for utviklingen de siste årene og opplever at flere har tatt et aktivt ansvar for sine sparepenger. Han håper å bidra med å få flere til å tenke i samme baner.