Hopp til innholdet
Hjem » Innlegg » Hvordan kjøpe Apple aksjer?

Hvordan kjøpe Apple aksjer?

Aksjetips 2023 Apple. Hvilke aksjer bør jeg kjøpe nå?

Som aksjene til verdens største selskap målt i børsverdi, er Apple aksjer et populært investeringsmål. Apples produkter er godt kjent over hele verden, og selskapet har de siste årene generert inntekter på flere hundre milliarder dollar.  

I denne artikkelen kan du lære mer om Apple aksje, alt fra hvordan kjøpe aksjer i Apple til fordeler og ulemper med å inkludere aksjen i porteføljen. Du finner også viktig selskapsinformasjon, samt at vi diskuterer hvem denne aksjen passet for. 

Ønsker du oppdatert markedsinfo? Registrer deg på vårt nyhetsbrev!

Hvorfor investere i Apple aksjer? 

Det flere grunner til at du bør vurdere å kjøpe Apple aksjer. Først og fremst er det med ganske god margin verdens største selskap. Markedsverdien er ifølge companiesmarketcap på rundt 2000 milliarder dollar. 

Selskapets produkter er også noe du finner så å si overalt i verden, og ifølge Tim Cook, CEO i apple, har dem over 1,8 aktive enheter. Med andre ord er det et selskap som kan vise til en svært solid kontantstrøm. De siste fem årene har Apple gradvis økte inntektene, og i 2022 hadde de en omsetning på nærmere 400 milliarder dollar. 

Inntektene er heller ikke ventet å avta, tvert imot. Selskapet er nemlig kjent for sin nytenkning og Apple er anerkjent som en av verdens viktigste innovatører. Derfor er det forventninger om at de vil beholde sin ledende posisjon innen forbrukerelektronikk.

Apple

Blant annet Warren Buffett, en av verdens mest vellykkede investorer og grunnleggeren av holdingselskapet Berkshire Hathaway, har sin største beholdning i apple aksjer. Dette gjelder også oljefondet, som eier aksjer i Apple til en verdi av over 200 milliarder kroner. 

Andre ting som taler for en investering i apple aksjer er at selskapet betaler utbytte. Utbytteaksjer gir løpende inntekter uten at du trenger å selge aksjene, og er følgelig en meget god passiv inntektskilde. 

Å kjøpe aksjer med utbytte er av innlysende fordelaktig for langsiktige investorer. Da tjener du penger både når det betales utbytte og om aksjekursen stiger. Bare husk at alle aksjeinvesteringer er forbundet med risiko. Du kan tape penger når du investerer. 

Fordeler med å kjøpe aksjer i Apple 

 • Apple er for tiden verdens største selskap målt i børsverdi
 • Apple har generert årlige inntekter på langt over 70 milliarder dollar de siste fem årene. Inntektene er også ventet å stige eller holde seg på et noe stabilt nivå, grunnet Apples nytenkning. Selskapets produkter er også svært populære og forbrukervennlige. 
 • Apple betaler normalt utbytte. Dette gir løpende inntekter. 
 • Å investere i Apple kan karakteriseres som en defensiv investering. Dog er selskapet også i en syklisk sektor, som kan gjøre at den opplever nokså betydelig svingninger på kortere sikt. 

Slik kjøper du aksjer i Apple 

 1. Velg handelsplattform: Det første du må gjøre er å velge en passende handelsplattform som tilbyr et bredt utvalg av aksjer. Det er mange plattformer å velge mellom, men valget bør falle på en prisvennlig aktør med et godt utvalg.
 2. Opprett en konto: Deretter må du gå til plattformens hjemmeside og opprette din konto. Dette innebærer å fylle inn opplysninger om deg selv og din økonomi.
 3. Sett inn penger: Sett så inn et beløp du ønsker å investere med.
 4. Kjøp aksjer: Velg selskapet og investere i aksjen.

Ønsker du en full guide på hvordan du kommer i gang med å kjøpe aksjer? Her får du all informasjon du behøver å vite.

Om Apple 

Apple er et amerikansk teknologiselskap som ble grunnlagt i 1976 av den sagnomsuste Steve Jobs. Jobs ble sammen med Steve Wozniak, medgründer i Apple, etterhvert genierklært, men det tok lang tid før de virkelig lyktes.  

Til å begynne med utviklet de datamaskiner, som ble en suksess, men det først tiåret var preget av flere mislykkede produkter og mye intern uro. På midten av 80-tallet var selskapet på randen av konkurs, og Jobs ble til og med bedt om å gå av sin stilling som sjef for selskapet. Det var først da han kom tilbake i 1997 at selskapet fikk nytt liv igjen. 

Det var også da de begynte utviklingen av de i dag velkjente elektronikkproduktene iPod, iPhone og Mac. Senere kom også iPad, iTunes, Airpods, Apple TV, iWatch, samt iCloud og Apple Pay, som resulterte i en voldsom inntektsvekst. I løpet av en tiårsperiode, fra 2010 til 2020, utviklet selskapet seg til en av verdens soleklart største selskaper målt i markedsverdi. 

I skrivende stund er det altså verdens største selskap med en børsverdi på over 2000 milliarder dollar, og de har fabrikker, kontorer og butikker over hele verden. Totalt har de over 160.000 ansatte, og siden 2017 har selskapets inntekter vært på over 70 milliarder dollar. I 2022 var inntektene på hele 122 milliarder dollar, som tilsvarer 1,2 billioner norske kroner.  

Les mer om teknologikjempen her.     

Apple aksjekurs 

Apple aksjer kurs er i skrivende stund på 125 dollar, noe som tilsvarer om lag 1250 kroner. Børsåret 2022 var alt annet enn godt for Apple, og andre teknologiselskaper forøvrig. Gjengangeren var blodrøde tall og totalt falt aksjen med 28 prosent. 

Sammenlignet med toppnoteringen, som var desember 2021 da kursen var på 179 dollar, er apple aksjen ned mer enn 30 prosent. På tross av en negativ utvikling har Apple likevel klart å beholde sin posisjon som mest verdifulle selskap i verden. 

Selskapets aksjeutvikling er også svært god går vi lengre tilbake i tid. Siden 2019 har prisen steget med 82 prosent, opp fra en pris på 74 dollar per aksje, og går vi fem år tilbake i tid har Apple aksjekurs steget med 185 prosent. 

Går vi helt tilbake i Apple aksje historie, altså ved første børsdag, er oppgangen på eventyrlige 104,000 prosent. Som illustrasjonen viser har utviklingen på lang sikt vært stabilt stigende. Derimot er aksjen innen en sektor som normalt påvirkes i stor grad av makroøkonomiske forhold. Nokså betydelige svingninger på kortere sikt kan derfor forekomme.  

Apple aksjekurs.

Apple utbytte

Apples utbytte har steget med imponerende 143 prosent de siste ti årene, og det har vært jevnt stigende siden de begynte å betale utbytte igjen i 2012. Det er heller ikke mange aktører i samme bransje som betaler utbytte, hvilket gjør Apple aksjen unik. 

Utbyttet har vært nokså beskjedent, vel og merke, kun 0,23 dollar per aksje i 2022, men det at de har betalt utbytte kontinuerlig er et sunnhetstegn. Dessuten er det rom for videre utbytteøkninger, siden Apple til nå har betalt mindre enn 15 prosent av deres inntjening. 

Utbytte apple aksjer gjør som nevnt at du får løpende inntekter. Om vi forholder oss til 2022, da det kvartalsvise utbyttet var på 0,23 dollar, ville du ha tjent 23 dollar i hvert kvartal om du eide 100 Apple aksjer. Det gir en årlig inntekt på 92 dollar. 

Kanskje en beskjeden sum, men med et langsiktig perspektiv vil slike små summer akkumulere, og sammen med en eventuell kursvekst kan det gi god avkastning på sikt.   

Apple aksjeutbytte historikk: 

 • 0,23 dollar
 • 0,22 dollar
 • 0,21 dollar
 • 0,19 dollar
 • 0,18 dollar 

Få oversikt over beste amerikanske utbytteaksjer her

Hvem passer Apple aksjer for? 

Selv om Apple aksje er i en normalt syklisk sektor, det er nemlig en tech-aksje, medfører det større riktighet å betegne den som defensiv. Selskapet kan vise til en stabil vekst, om vi ser bort ifra “unntaksåret” 2022, de har en særs sterk og økende kontantstrøm samt at de betaler kvartalsvis utbytte. Ikke minst er de en dominant på globalt nivå. 

Alt dette er sjekkpunkt langsiktige investorer leter etter. Mange vegrer seg kanskje fordi aksjene har steget mye de siste fem- og ti årene (frykter at toppen er nådd), men det er lite som tilsier at miste fotfeste som pioner innen teknologisektoren. 

Apple ruller stadig ut nye, banebrytende produkter som er meget populære rundt om i hele verden. Så alt i alt er Apple et gunstig valg om du skal investere på lang sikt og ønsker å skape en portefølje med lav risiko. 

Det betyr likevel ikke at avkastning er garantert, og selv de største og mest fremtredende selskapene kan oppleve betydelig tap. Som en teknologi-aksje kan den også, som nevnt, falle ganske vesentlig i perioder ved for eksempel høy inflasjon. Dette kan være gunstig for tradere, men betyr også at du må tåle kurssvingninger på kortere sikt.      

Les om defensive aksjer her

Les om sykliske aksjer her

Alternativer til Apple aksje 

Ønsker du å skape en diversifisert portefølje, eller kanskje du heller foretrekker andre teknologiaksjer? Her ser du alternativer til Apple aksjer; 

Oppsummering av kjøpe Apple aksjer 

Dersom du skal kjøpe Apple aksjer er det mange plattformer du kan velge mellom. Nordnet er et godt alternativ. Der kan du handle aksjer til nokså lave gebyrer.

Som en av de fremste innovatørene og grunnet selskapets massive inntekter er Apple aksjer også et gunstig valg til enhver portefølje. Imidlertid er aksjeinvesteringer forbundet med risiko. Du må derfor investere på en ansvarsfull måte, ikke bruke penger du ikke kan tape, samtidig som det kan være lurt å skape en diversifisert aksjeportefølje for å spre risiko. 

Kjøp Shippingaksjer hos Nordnet. Investeringstips.
Finansielle verdipapirer kan både stige og falle i verdi. Det er en risiko for at du ikke får tilbake pengene du har investert.

Ofte stilte spørsmål 

Hvordan kjøpe Apple aksjer?

For å kjøpe aksjer i Apple må du ha konto på en handelsplattform. Alt du må gjøre er å registrere bruker, verifisere identitet og sette inn penger. 

Hvor kan jeg kjøpe Apple aksjer? 

Du kan kjøpe Apple aksjen hos en nettmegler, aksjeplattform, som Nordnet. 

Hvor mye koster Apple aksjen? 

Apple kurs er i skrivende stund 125 dollar. 

Er Apple en god investering? 

Å investere i Apple innebærer at du investerer i verdens mest verdifulle selskap, som har god omsetning og høy inntjening. Du får også betalt utbytte, noe som gir passive inntekter, men husk at alle aksjeinvesteringer er forbundet med risiko. 

Hvor mye betaler Apple i utbytte? 

Apple aksjeutbytte varierer, men de betalte 0,23 dollar per aksje i 2022. 

Hvordan selge aksjer i Apple? 

Skal du selge Apple aksjer må du gå til porteføljen din, klikke deg inn på aksjen og velge hvor mange aksjer du skal selge, for å så avslutte handelen. Prosessen kan dog variere noe fra plattform til plattform.