Hopp til innholdet
Hjem » Innlegg » De beste amerikanske utbytteaksjer 2024: Se vår topp 10 liste her!

De beste amerikanske utbytteaksjer 2024: Se vår topp 10 liste her!

Amerikanske utbytteaksjer 2022

Amerikanske utbytteaksjer har vist seg å være gode investeringer over tid. Å inkludere amerikanske utbytteaksjer i sin investeringsportefølje kan bidra til god avkastning samtidig som man vil oppnå passiv inntekt.

Det kan være krevende å finne de beste aksjene i USA som tilbyr utbytte. Derfor har vi laget en liste over noen av de mest spennende utbytteaksjene i USA, som både gir utbytte og har et stort potensial til videre vekst.

I denne artikkelen vil du også lære hvordan du investerer i amerikanske utbytteaksjer på bare noen få minutter, og helt gratis.

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Topp 10 amerikanske utbytteaksjer 2024

Å finne de aksjene i USA som har prestert godt samt betalt jevnlig utbytte kan være krevende. Derfor har vi laget en liste over 10 amerikanse utbytteaksjer med stort potensiale for videre vekst:

Johnson & Johnson

Dette er verdens største selskap innenfor helsesektoren, og har betalt jevnlig utbytte over lengre tid. Aksjen går under betegnelsen som en «stabil utbytteaksje» og har gitt en avkastning på rundt 20 % de siste 5 årene. Les mer om Johnson & Johnson her.

American Express

Det amerikanse kredittkortselskapet er en god investering for investorer som ønsker utbytte kvartalsvis. Selskaper har prestert svært godt de siste årene og har gitt en avkastning på nesten 50 % de siste 5 årene.

Visa

Et av verdens mest verdifulle selskaper. De betaler jevnlig utbytte, og aksjene har gitt en avkastning på over 70 % de siste 5 årene.

Exxon Mobil

Olje- og gasselskapet har dratt nytte av dagens økonomiske situasjon. De kan vise til et stabilt regnskap og betaler jevnlig utbytte til sine aksjonærer. Aksjen har steget med nesten 70 % i løpet av ett år.

Coca-Cola

Et av verdens største bedrifter og den største produsenten av drikkevarer. Selskapet betaler utbytte kvartalsvis, og aksjene har økt med over 20 % de siste 5 årene.

Nike

En stor favoritt blant flere idrettsutøver. Men det kan også være lurt å ha Nike i en investeringsportefølje. Selskapet betaler kontinuerlig utbytte, og aksjen har steget med nesten 60 % de siste årene. Aksjen har falt mye hittil i år, som kan gi et god investeringsmulighet? Les mer om Nike her.

Intel

Et amerikansk utbytteselskap som produserer mikroprosessorer. De har en utbyttegrad på over 5 %, som gjør aksjen attraktivt for mange investorer. Her finner du mer informasjon om Intel aksjer.

JP-Morgan

Verdens største bankkonsern med en markedsverdi på over 300 milliarder dollar. Finanssektoren tjener på dagens høye renter, som kan gi insentiv for god avkastning.

Colgate Palmolive

Bruker du Colgate på tannbørsten? Da er du ikke den eneste. Selskaper er blant de størte distributørene og produsentene av helsepleieprodukter, som deodoranter og tannkrem. De betaler regelmessig utbytte.

Apple

Den gigantiske teknologiselskapet har de siste årene begynt å betale utbytte til sine aksjonærer. Selv om det ikke er så mye som de andre på listen, kan Apple være en god aksje å ha i sin portefølje. De har prestert bra over flere år, og deres salgsinntekter er svært imponerende. Her finner du mer informasjon om Apple aksjer.

Les videre for å lese mer om amerikanske utbytteaksjer og hvorfor mange velger å investere i disse aksjene.

Hva er utbytteaksjer?

Før du går i gang med å investere i utbytteaksjer, er det viktig å ha innsikt i hva det egentlig er og hvorfor selskaper velger å betale utbytte til sine aksjonærer.

Når et aksjeselskap betaler utbytte til de som eier deres aksjer, gir de en del av sitt finansielle overskudd. Det er ofte store, stabile selskaper som velger å betale ut utbytte. Hvorfor? Fordi de ikke trenger å bruke så mye penger på å investere i nye produkter, tjenester eller forsking & utvikling sammenlignet med selskaper i startfasen.

Det at de gir sine investorer utbytte, er en form for takknemlighet for at du som investor velger å investere dine penger i nettopp deres selskap.

Å finne stabile selskaper som gir jevnlig utbytte er attraktivt for mange investorer. På den måten vil man tjene penger på både avkastningen over tid samt passiv inntekt gjennom utbytte, også kalt direkteavkastning. Og amerikanske utbytteaksjer har vært blant de mest populære, både for nordmenn og for utenlandske investorer.

Slik kjøper du utbytteaksjer

Hvis du er interessert i å kjøpe utbytteaksjer, kan du lære hvordan med vår guide under. Her ser du hvordan du kjøper aksjer steg-for-steg.

1. Velg handelsplattform

For å kjøpe amerikanse utbytteaksjer, må du først i gang med å velge en nettmegler som tilbyr slike handler. Vår foretrukne plattform er Nordnet. De har et stort utvalg av amerikanske og internasjonale utbytteaksjer, og deres plattform er svært brukervennlig.

Nordnet er videre den mest populære aksjeplattformen her til lands. Dersom du ønsker å sjekke ut andre plattformer, kan du sjekke ut vår artikkel «beste nettmegler«. Her har vi kåret plattformene vi mener er de beste.

Kjøp amerikanske utbytteaksjer hos Nordnet. Investeringstips.
Finansielle verdipapirer kan både stige og falle i verdi. Det er en risiko for at du ikke får tilbake pengene du har investert.

2. Opprett konto

For å opprette en bruker, trykker du på «bli med nå» inne på deres hjemmeside. Du kan også laste ned Nordnet-mobilapp og følge samme steg der. Når du har gjort dette fyller du inn din kontaktinformasjon. Deretter registrerer du deg med BankID.

Hos enkelte aktører kan det hende at du må svare på noen spørsmål relatert til dine investeringer og din økonomi. I tillegg må du kanskje også sende kopi at et godkjent ID-kort. Dette er en såkalt KYC-prosedyre, som alle regulerte plattformer er lovpålagt å gjennomføre. Dette er for å verne dine midler og for å unngå kriminell aktivitet som hvitvasking av penger.

Opprett konto hos Nordnet
Finansielle verdipapirer kan både stige og falle i verdi. Det er en risiko for at du ikke får tilbake pengene du har investert.

3. Gjør et innskudd

Når du har opprettet en konto, er neste steg å gjennomføre et innskudd til plattformen. Nordnet har ikke et minsteinnskudd, som kan være tilfellet hos noen plattformer. Du kan overføre pengene via metoder som blant annet bankoverføring, debetkort og PayPal. Foruten bankoverføring, blir pengene overført umiddelbart.

4. Kjøp utbytteaksjer

Det siste steget i prosessen, og den viktigste, er å kjøpe amerikanske utbytteaksjer, eller andre aksjer om du vil. Å kjøpe aksjer fra Nordnet er så enkelt som man kan få det. Man søker enten opp aksjen man ønsker å kjøpe, eller finner aksjen ved å filtrere seg gjennom ulike kategorier i plattformen.

Vi illustrerer hvordan du investerer i Visa-aksjen, et selskap som betaler jevnlig med utbytte.

  • Søk på aksjen i søkefeltet øverst.
  • For å finne ut om den aksjen du ønsker å investere i betaler utbytte, kan du trykke deg inn på «statistikk»-siden. Her står det tydelig om selskapet betaler utbytte, og hvor mye de betaler.
  • For å kjøpe aksjene, trykker du på «investere». Her velger du hvor mye du ønsker å investere for. Når du har gjort dette trykker du på «kjøp».

Så enkelt er det å komme i gang med å investere i amerikanske utbytteaksjer. Du følger akkurat samme metodikk dersom du ønsker å gjennomføre andre investeringer.


Les også:


Er utbytteaksjer fra USA en god investering?

Ved å investere i riktig type utbytteaksjer kan gi god avkastning over tid. På samme måte som alle andre marked og sektorer, er det viktig å gjøre en grundig research på forhånd. Selv om noen utbytteaksjer kan gi en svært god årlig avkastning samt passive inntekter, er det andre som kan levere negativ avkastning.

Utbytteaksjer er mest populært for langsiktige investorer, som ønsker å opparbeide seg en passiv inntekt over tid. Samtidig må aksjenes finansielle resultater også være gode, for at man skal tjene penger. For hva er poenget med å få passiv inntekt, dersom avkastningen er negativ? Da vil man fortsatt sitte igjen med mindre penger enn når man investerte.

Flere av aksjene vi har listet opp ovenfor er eksempler på selskaper som både har levert god avkastning samt gitt jevnlig utbytte til sine investorer. Da får man det man virkelig er ute etter:

  1. God avkastning
  2. Passiv inntekt
Apple, aksje, California
Apple har betalt utbytte til sine aksjonærer de siste årene. De kan vokse til å bli en favoritt utbytteaksje blant investorer. I bildet ser du deres hovedkvarter i Cupertino, California.

Fordeler med å investere i amerikanske utbytteaksjer

Å investere i amerikanske utbytteaksjer har vært populært over lengre tid. Dette er ikke så merkelig, i og med at det har gitt god avkastning og trygghet i form av passiv inntekt.

Ettersom selskaper betaler utbytte ut fra en prosentandel av aksjene, vil antall aksjer du eier ha en stor påvirkning på hvor mye du mottar i utbytte fra dine aksjeandeler. Det kan også være greit å være klar over at ulike selskaper har ulike utbyttepolicy. Noen betaler utbytte kvartalsvis, mens andre vært halvår eller årlig.

Ser man på S&P U.S. Dividend Growers, som er en indeks som måler resultatene til amerikanske selskaper som har økt sitt utbytte hvert år i minst 10 år på rad, har disse selskapene samlet sett gitt en årlig avkastning på over 9 % de siste 10 årene.

Det vil si at man ville ha doblet sine penger dersom man investerte i amerikanske utbytteaksjer for 10 år siden. Dette er selvsagt en indeks, og består av mange selskaper. Noen av disse selskapene har gitt en vesentlig dårligere avkastning, og noen en vesentlig bedre. Likevel gir det en pekepinn på at amerikanse utbytteaksjer har vært en lønnsom investering for investorer.

Amerikanske utbytteaksjer siste 10 årene

Les også:


Invester i en portefølje av amerikanske utbytteaksjer

Gjennom Nordnet har du også muligheten til å investere i en portefølje av utbytteaksjer, altså et fond som innehar aksjer innenfor denne kategorien. På den måten vil du enkelt bygge en portefølje av selskaper som betaler jevnlig med utbytte.

Ofte stilte spørsmål om amerikanske utbytteaksjer

Hva er amerikanske utbytteaksjer?

Det er amerikanske aksjeselskap som betaler regelmessig utbytte til sine aksjonærer. Det betyr at de gir deler av sitt overskudd til de som investerer i deres aksjer.

Hva er beste utbytteaksjer i USA 2024?

Det er vanskelig å svare hvilke amerikanske utbytteaksjer som vil prestere godt over tid. Visa, Nike og Exxon Mobil er tre selskaper som har gitt god avkastning de siste 5 årene.

Hvordan investere i utbytteaksjer fra USA?

For å investere i slike selskaper er man nødt til å finne en velegnet handelsplattform. Vi kan anbefale Nordnet. Her kjøper og selger man amerikanske utbytteaksjer helt gratis.

Hvilke amerikanske utbytteaksjer vil gi god avkastning i fremtiden?

Det er ofte stabile og større selskap som blir kategorisert som utbytteaksjer. Det er vanskelig å spå hvilke som vil gi best avkastning, men noen man kan følge med på er Johnson & Johnson, Coca Cola og Apple.

Hvilke amerikanske selskaper betaler utbytte?

Det finnes mange aksjeselskap i USA som betaler utbytte til sin aksjonærer. Noen eksempler på slike selskaper er JP-Morgan, American Express, Nike og Visa.

Hva er de beste amerikanske utbytteaksjer 2024?

Det er vanskelig å spå hvilke selskap som vil gi best avkastning og utbytte frem i tid. Noen spennende aksjer som gir utbytte er Apple, Nike og Coca Cola.