Hopp til innholdet
Hjem » Innlegg » Beste utbytteaksjer i Europa 2024

Beste utbytteaksjer i Europa 2024

Utbytteaksjer i Europa

Europeiske utbytteaksjer kan gi god avkastning over tid samt bidra til passive inntekter. Derfor kan det være lurt å tilføye slike aksjer i en investeringsportefølje.

Utbytteaksjer blir ofte omtalt som stabile selskaper som regelmessige betaler utbytte til sine investorer. Det betyr at de deler sitt overskudd med de som velger å investere i deres selskap.

I denne artikkelen kan du lære om hva utbytteaksjer er og hvordan du kommer i gang med å investere i europeiske utbytteaksjer. Du får også presentert en liste over populære selskaper fra Europa som betaler utbytte.

Kjøp Shippingaksjer hos Nordnet. Investeringstips.
Finansielle verdipapirer kan både stige og falle i verdi, og det er en risiko for at du ikke får tilbake pengene du har investert.

Hva er utbytteaksjer?

Utbytteaksjer er selskaper som betaler deler av sitt overskudd regelmessig til sine investorer. På den måten vil de som eier aksjer i slike selskap kunne tjene en god passiv inntekt, i tillegg til det man kan tjene ved at aksjene stiger i verdi.

Dersom du eier aksjer i en såkalt utbytteaksje vil du motta en prosentandel av aksjene du eier i form av kapital. Du kan se på det som en verdsettelse fra selskapet for at du har troen på selskapets visjon. Med pengene du mottar kan du gjøre hva du vil. Du kan reinvestere det inn i selskapet du mottok utbytte fra, du kan investere pengene i andre aksjer eller du kan ta ut pengene til din bankkonto.

Hvorfor investere i utbytteaksjer?

Utbytteaksjer blir som regel omtalt som stabile og trygge aksjeselskaper. Det som kjennetegner mange er at de har opplevd gode resultater over flere år. Siden de har så store markedsandeler trenger de ikke å reinvestere all overskuddet i ny teknologi forskning og utvikling, men velger heller å betale sine investorer.

Et hvert selskap har en ulike utbyttestrategi. Noen betaler kvartalsvis, andre hvert halvår og noen en gang i året. Du vil motta en prosentandel av aksjen, som tilsier at jo mer aksjer du eier i et utbytteselskap, desto mer penger vil du motta.

Fordeler med å investere i utbytteselskap

Utbytteaksjer blir ofte omtalt som «kjedelige», fordi de ikke nødvendigvis introduserer de nyeste teknologiene på markedet. Men de har ofte en stabil og god vekst, som gir en god årlig avkastning.

Her er to fordeler du får ved å investere i utbytteselskap:

 1. Motta passiv inntekt gjennom utbytte, enten kvartalsvis, hvert halvår eller en gang i året
 2. Mulighet til å oppnå god avkastning over tid

De fleste som investerer i utbytteaksjer er langsiktige investorer som ønsker å beholde aksjene over en lengre periode.

Slik kjøper du europeiske utbytteaksjer

Vi har laget en guide for deg som ønsker å komme i gang med å investere i utbytteaksjer.

1. Velg handelsplattform

Det første du må gjøre er å velge en handelsplattform. Det finnes mange plattformer å velge mellom, og det er flere faktorer du bør se på når du skal i gang med å investere.

Vår foretrukne plattform er Nordnet. De har rekke kunder rundt om i Norden, og det er umåtelige populære her til lands. Plattformen byr på et stort utvalg av investeringer og har svært lave gebyrer sammenlignet med andre aktører.

Kjøp Shippingaksjer hos Nordnet. Investeringstips.
Finansielle verdipapirer kan både stige og falle i verdi, og det er en risiko for at du ikke får tilbake pengene du har investert.

2. Opprett konto

Andre steget i prosessen er å opprette en konto. Vi velger å ta utgangspunktet i Nordnet, der du klikker på registreringsknappen på deres hjemmeside. Deretter fyller du inn kontaktinformasjonen og og registrerer deg gjennom BankID.

Opprett konto hos Nordnet
Finansielle verdipapirer kan både stige og falle i verdi, og det er en risiko for at du ikke får tilbake pengene du har investert.

3. Gjennomfør et innskudd

Før du kan investere i aksjer er du nødt til å gjennomføre et innskudd. Noen aktører kan ha et minsteinnskudd. Dette er ikke tilfellet hos Nordnet. Normale innskuddsmetoder er blant annet bankoverføring, Visa- og mastercard og PayPal.

4. Kjøp europeiske utbytteaksjer

Etter at pengene har kommet inn på kontoen kan du gå i gang med å kjøpe europeiske utbytteaksjer eller andre investeringsobjekter. Hvis du allerede vet hvilket selskap du vil investere i, kan du søke på selskapet i søkefeltet øverst. Hvis du ønsker å utforske ulike selskap, kan du filtrere ut fra diverse kategorier.

Novo Nordisk, som er et dansk selskap innenfor forskning, utvikling og produksjon av farmasøytiske produkter, er et godt eksempel på en utbytteaksje. Aksjen har steget med 130 % de siste 3 årene og betalte i fjor utbytte på 8,15 kroner per aksje.

For å investere i aksjen trykker du på «handle». For å finne ut om og hvor mye selskapet betaler i utbytte kan du klikke deg inn på selskapet og du finner all informasjonen under «statistikk». Så enkelt er det å komme i gang med å investere i europeiske utbytteaksjer. Du kan følge akkurat samme metode dersom du ønsker å investere i et annet produkt.

Kjøp Shippingaksjer hos Nordnet. Investeringstips.
Finansielle verdipapirer kan både stige og falle i verdi, og det er en risiko for at du ikke får tilbake pengene du har investert.

De beste utbytteaksjene i Europa 2024

Det finnes en rekke gode kvalitetsaksjer som tilbyr utbytte i Europa. Når du skal finne en utbytteaksje å investere i, er det viktig at du vurderer flere faktorer, som blant annet selskapets historiske utvikling, utbyttepolitikk og fremtidsutsikter.

Liste over de mest populære utbytteaksjer i Europa

 • Hugo Boss: De fleste har hørt om klesmerket Hugo Boss, som er produsent av høykvalitets klær og kosmetikk. De siste 5 årene har selskapet gitt et utbytte på 3,5 %. 
 • BMW: Den tyske bilprodusenten betalte utbytte på over 8 % i 2022 og har et rykte for å betale godt i utbytte til sine aksjonærer.
 • Hennes & Mauritz: Det svenske selskapet kjent som H&M opererer over hele verden. Morningstar har kåret H&M som et av de mest bærekraftige utbytteaksjene.
 • Novartis: Det sveitsiske selskapet er et av verdens største legemiddel-selskap og betaler utbytte kontinuerlig.
 • Iberdrola: Et av verdens største strømselskap, som forøvrig også har et samarbeid med det norske hydrogenselskapet NEL, betalte utbytte på over 4 % i 2022.
 • Novo Nordisk: Et dansk legemiddelselskap som er verdensledende innenfor diabetesprodukter. Selskapet betaler utbytte og aksjen har steget med over 130 % de siste 3 årene.
 • Nestle: Et sveitsisk selskap som er verdens største produsent av mat- og drikkevarer. Dette er en typisk, stabil utbytteaksje som kan gi god avkastning over tid.

Er europeiske utbytteaksjer gode investeringer?

Utbytteaksjer i Europa blir ofte omtalt som stabile selskap som gir deler av sitt overskudd til sine aksjonærer. På den måten vil man kunne motta løpende inntekter kun ved å eie deres aksjer. Dette gir mulighet for å tjene penger på både avkastningen og utbytte.

De fleste som investerer i utbytteaksjer er langsiktige investorer, og det har i flere tilfeller vist seg å være en god investeringsstrategi. Dersom man reinvesterer pengene man mottar vil man i tillegg kunne oppnå en god renters-rente-effekt.

Likevel står du fritt til å velge hva du ønsker å gjøre med pengene du mottar gjennom utbytte. Dette gir deg som investor stor frihet, i tilfelle du ønsker å bruke disse pengene på andre investeringer som kan gi høyere avkastning, men med betydelig høyere risiko, som teknologiaksjer eller metaverse.

utbytteaksjer i Europa, utbytte, frihet, passiv inntekt
Ved å investere i utbytteaksjer kan du oppnå god avkastning samtidig som du mottar passiv inntekt. Dette vil kunne gi deg mer frihet til å gjøre det du ønsker.

Husk at i likhet med andre investeringer, er det viktig at du gjør en grundig research av selskapet før du går i gang med å investere. At selskapet blir betegnet som en utbytteaksjer trenger ikke nødvendigvis å være positivt. Se på faktorer som blant annet:

 • Selskapets historiske utvikling
 • Selskapets fremtidsutsikter
 • Markedet selskapet er i
 • Ledelsen i selskapet
 • Selskapets siste investeringer

Les også:Ofte stilte spørsmål om utbytteaksjer i Europa

Hva er europeiske utbytteaksjer?

Dette er selskaper i Europa som regelmessig betaler deler av sitt overskudd til sine investorer. Å investere i utbytteaksjer fra Europa kan gi en god passiv inntekt i tillegg til avkastningen man kan oppnå.

Hva er beste utbytteaksjer i Europa 2023?

Det er vanskelig å spå hvilke utbytteaksjer i Europa som vil oppnå best avkastning i tillegg til å betale utbytte fremover i tid. Noen spennende investeringer er Hugo Boss, Iberdrola og Novo Nordisk.

Hvordan investere i utbytteaksjer fra Europa?

Man kan enkelt investere i slik aksjer gjennom handelsplattformen til Nordnet. Der er det gratis å kjøpe og selge aksjer.

Hva er de beste utbytteaksjene i Europa?

Det finnes flere selskaper i Europa med gode fremtidsutsikter som betaler utbytte til sine aksjonærer. Noen eksempler er Novo Nordisk, H&M og Nestle.

Hvilke europeiske selskaper betaler utbytte?

Det finnes mange selskaper i Europa som betaler utbytte til sine investorer. Noen er Hugo Boss, BMW, H&M, Novartis og Novo Nordisk.