Hopp til innholdet
Hjem » Innlegg » Hvordan kjøpe Nike aksje 2023? 

Hvordan kjøpe Nike aksje 2023? 

Investere i selskaper

Lær hvordan kjøpe Nike aksje ved å lese denne artikkelen. Her finner du alt av viktig informasjon. Vi beskriver hvilken type aksje det er, fordeler med å eie aksjer i Nike og hvilke plattformer som egner seg best til å kjøpe Nike aksjer.  

Nike driver hovedsakelig med salg av treningsklær og annet sportsutstyr, og det er et av mest kjente merkevarene i hele verden. Følgelig har de eldste aksjonærene i selskapet opplevd en vanvittig verdistigning.  

Bare iløpet av de ti siste årene har Nike aksjekurs steget med smått utrolige 1100 prosent, sammenlignet med kursen i skrivende stund. Nike er derfor en av de mer populære aksjene på børs. 

Kjøpe Nike aksjer eToro.

Hvorfor kjøpe Nike aksjer? 

Om du leter etter en forholdsvis trygg aksjeinvestering, er det mye som peker mot at Nike aksjer er et godt valg. Selskapet er blant de største i verden med en børsverdi på over 100 milliarder dollar, og sammen med Adidas er Nike den største leverandøren av sportsklær- og utstyr. 

Nike kan derfor vise til en meget god omsetning og høy inntjening. I 2022 hadde selskapet en omsetning på hele 46 milliarder dollar mens inntektene lå på om lag 6 milliarder dollar. Inntjeningen har også vært på et relativt stabilt, men samtidig økende nivå de siste par årene. Dette tyder på at selskapet har vekstpotensial, selv om det allerede har en betydelig markedsposisjon. 

Det amerikanske selskapet får dessuten skussmål for å være innovativt. De leter stadig etter nye muligheter for å bedre sine produkter, og for å være up to date med de nyeste trendene. Dette skinner tydelig igjennom ved at de aktivt har gått inn i Metaverse

Nike.

I samarbeid med spillplattformen Roblox har Nike skapt en digital klesbutikk kalt for “Nikeland”. Dette underbygger påstanden om at Nike aktivt leter etter nye muligheter, som kan bidra til fremtidig vekst.  

Å eie aksjer i Nike betyr i tillegg at du får utbetalt utbytte. Utbytteaksjer gir flere fordeler, som at du kan forvente en forutsigbar avkastning med redusert risiko. En annen ting som er verdt å merke er at Nike utbytte har vært jevnt økende de fire siste årene, som tyder økonomisk sunt selskap. 

Tilslutt må vi heller ikke glemme den formidable prisveksten til Nike aksjer. I det lange løp har aksjene gitt enorme gevinster til dets investorer, over 1000 prosent de 10 siste årene. Dette tilsvarer en årlig avkastning på godt over 100 prosent. 

Med det sagt kan aksjer også falle i verdi, som betyr at det å kjøpe Nike aksje involverer risiko. Likevel er aksjene karakterisert som “trygge”, i og med at det er aksjene til et av de største og mest stabile selskapene på børs. 

Fordeler med å kjøpe aksjer i Nike

 • Nike betaler utbytte: Utbytte gir løpende inntekter uten at du behøver å selge aksjene. Du kan derfor forvente en stabil avkastning med redusert risiko. 
 • En av de mest kjente merkevarene i verden: Nike er sammen med Adidas den største og mest kjente leverandøren av sportsuttys. De selger produktene over hele verden, og er et av de desidert største selskapene på børs. 
 • Forutsigbar inntjening: Nike har en stabil inntjening, som ikke påvirkes nevneverdig av makroøkonomiske forhold. Det kan i så måte karakteriseres som en defensiv aksje. 
 • Høy avkastning: Aksjekursen til Nike har historisk steget svært mye. Historisk avkastning er riktignok ikke garantier for fremtiden, men selskapets nytenkning gjør at de har gode vekstmuligheter i fremtiden.  

Hvor kan jeg kjøpe Nike aksje? 

Det er flere plattformer hvor du kan kjøpe Nike aksjer. Her ser du våre favoritter; 

 1. eToro – Vår favoritt fordi du kan kjøpe aksjer uten kurtasje. Plattformen kan også skilte med et godt utvalg av aksjer og fond, samt at de har en rekke spennende og ikke minst nyttig funksjoner. eToro er også forbeholdt alle nivå, også for tradere og investorer. En annen fordel er at du kan kjøpe aksjer til noen få hundrelapper. Les vår anmeldelse av eToro her
 2. Skilling – Et godt alternativ om du ønsker å trade aksjer. Hos Skilling må imidlertid de fleste aksjekjøp geares, som involverer høyere risiko. Du har heller ikke rett på utbytte kjøper du aksjen hos Skilling.    
 3. Nordnet – Et godt alternativ om du ønsker et godt utvalg av nordiske aksjer og fond. Les vår anmeldelse av Nordnet her.  

Her kan du lese vår kåring av beste nettmeglere 2023

eToro, aksjer, registrer konto, invester

Slik kjøper du aksjer i Nike

Å kjøpe aksjer er enkelt og lite tidkrevende. Under finner du en guide som både beskriver hvordan du investerer og trader aksjene til klesgiganten..  

Steg 1 – Velg handelsplattform 

Valg av plattform må selvsagt baseres på personlige preferanser. Likevel er det et par faktorer du ikke kommer unna og som er svært viktig å vurdere, som for eksempel; 

 • Trygghet og sikkerhet: Stol kun på regulerte plattformer. Du bør også undersøke hva som er gjort for å beskytte brukerkontoen mot hacking og annen uredelig aktivitet. 
 • Omdømme og rykte: Antall brukere og generelt omdømme kan være en god pekepinn på hvor god eller dårlig en plattform er. 
 • Handelsgebyrer og øvrige avgifter: Kurtasje, spredning og øvrige avgifter spiser mye av pengene dine. Unngå kostbare handelsplattformer. Hos for eksempel eToro kan du kjøpe aksjer uten å betale kurtasje. 
 • Utvalg: Du bør også vurdere utvalget til plattformen, både i forhold til antall aktivum samt verktøy og funksjoner. Et større utvalg gir flere muligheter, i tillegg til at det gjør det enklere å skape en diversifisert portefølje. 
 • Brukervennlighet: Velg en plattform tilpasset dine mål og din erfaring. Skal du investere på lang sikt er det lite hensiktsmessig med CFD-plattformer forbeholdt tradere.

Mye av grunnen til at vi foretrekker eToro er at det er en prisvennlig plattform med et godt rykte og omdømme. De kan også vise til et gigantisk utvalg og flere spennende funksjoner. 

De har blant annet en nyhetsfeed hvor du finner oppdatert informajson om de ulike investeringsobjektene. I tillegg er eToro verdens største sosiale handelsnettverk, med over 25 millioner aktive brukere. 

Steg 2 – Opprett konto 

Når du har valgt en nettmegler er neste steg å opprette konto. Dette gjøres ved å fylle ut registreringsskjemaet og gjennomgå en såkalt KYC-prosess. Denne innebærer å svare på noe spørsmål og sende kopi av et godkjent ID-kort. Dette for å verifisere identitet. KYC-prosessen er lovpålagt og er til for å forhindre hvitvasking av penger. Dette tar ikke mer enn et par minutter å gjennomføre. 

Opprett konto eToro.

Steg 3 – Sett inn penger for å kjøpe Nike aksjer 

Når kontoen er opprettet må du gjøre et innskudd. Du kan sette inn penger ved hjelp av bankoverføringer, med debet/kredittkort eller ved hjelp av digitale lommebøker som Skrill og Paypal. Minsteinnskuddet hos eToro er på 50 dollar, som tilsvarer omkring 500 kroner. Pengene overføres umiddelbart om du bruker kort, Paypal eller Skrill. Med bankoverføring kan det ta opptil 3 dager før pengene er tilgjengelig.

eToro innskudd.

Steg 4 – Kjøp Nike aksje 

Når pengene er på konto kan du kjøpe Nike aksjer. Du søker bare i søkefeltet, og klikker deg inn på resultatet. Du finner da selskapsinformasjon og annen relevant informasjon om aksjen, som historisk utvikling nåværende kurs, blant mer. 

Nike aksje eToro.

Det er i tillegg mulig å finne Nike kursmål. Denne satt av eToros utvalgte eksperter og analytikere. For å begynne handelen klikker du på “Handle”. 

På kjøpssiden velger du beløpet du ønsker å kjøpe for, alternativt antall Nike aksjer. Klikk deretter på “Åpne handel”, eller “Angi rekkefølge” om børsen er stengt. 

Kjøp Nike aksjer eToro.

Som aktivt spekulant kan det også være relevant å “shorte aksjen”. Du tjener da penger om Nike aksjekurs faller i verdi. For å shorte aksjen klikker du på “selg” istedenfor “kjøp”, som du finner øverst på handelssiden. 

Som illustrasjon også viser kan du investere så lite som 10 dollar. Dette uavhengig av kursen. I et slikt tilfelle kjøper du noen brøkdeler av en aksje, som kan være fordelaktig skal du skape en diversifisert portefølje, men uten å bruke betydelige pengesummer.  

Om Nike 

Nike er et amerikansk selskap som utvikler og selger et bredt utvalg treningsklær og sportsutstyr. Selskapets historie strekker seg tilbake til 1964, da som Blue Ribbon Sports, men skiftet navn til Nike i 1978. 

Nike er i dag et av de største selskapene i hele verden, og de driver virksomhet i mer enn 170 forskjellige land. De er også kjent for å drive omfattende sponsorvirksomhet, og de er i dag hovedsponsor for en rekke velkjente idrettslag- og utøvere. Blant dem Liverpool FC, Paris Saint Germain, Cristiano Ronaldo, Erling Braut Haaland, Tiger Woods, LeBron James, for å nevne noen.   

Dermed er det et av de mest gjenkjennelige merkene i hele verden, og udiskutabelt et av de største navnene innen sport. Nike er videre notert på børsen NYSE, mens aksjene er inkludert på de toneangivende indeksene Dow Jones Industrial Average og S&P 500

Du finner mer informasjon om Nike her.  

Nike aksjekurs 

Nike aksjekurs har hatt en formidabel utvikling de 10-20 siste årene. Kursen har riktignok opplevd perioder med nokså betydelige fall, men den generelle utviklingen er alt i alt svært god. 

Tilbake i 2010 hadde aksjen en kurs på omkring 15 dollar, mens den i dag er på 118 dollar. Dette tilsvarer en prisvekst på over 1000 prosent, som har gitt en årlig avkastning på godt over 100 prosent de siste årene. 

Nike kurs har dog falt en del siden toppnoteringen i november 2021, da kursen var 177 dollar, men skal vi tro analytikere er den generelle konsensusen et sterk kjøp. Dette begrunnes med at økonomien i Kina ser ut til å komme seg, som er positivt nytt for Nikes inntekter. 

Nike aksjekurs.

Nike aksjeutbytte

Nike betaler normalt utbytte hvert kvartal, altså fire ganger iløpet av et år. Utbytte har vært jevnt økende siden 2019, som er ikke annet enn imponerende med tanke på at både Covid og høy inflasjon har preget verdensøkonomien de siste årene. 

Ved å eie utbytteaksjer kan du generere passive inntekter, samtidig som det gir redusert risiko. Skulle Nike kursen fall kan utbyttet utjevne et eventuelt tap. Enhver investorer som ønsker å spare på lengre sikt kan få god nytte av å inkludere utbytte aksjer i porteføljen. 

Nike utbytte historikk: 

 • 0,34 USD
 • 0,31 USD
 • 0,31 USD
 • 0,31 USD
 • 0,31 USD
 • 0,28 USD
 • 0,28 USD
 • 0,28 USD
 • 0,28 USD
 • 0,25 USD

Alternativer til Nike aksje 

Leter du etter andre aksjer i samme sektor? Da kan det være verdt å ta en titt på følgende selskaper: 

 • Adidas
 • Shimano
 • JD Sports
 • Puma
 • Levi Strauss
 • H&M
 • Under Armour

Les artikkelen beste aksjer 2023 for flere aksjetips. 

Oppsummering 

Skal du kjøpe Nike aksjer er det flere handelsplattformer du kan velge mellom. Vi opplever derimot eToro, Nordnet og Skilling som de beste alternativene, der eToro utmerker seg aller mest. Dette fordi at eToro tillater deg å kjøpe Nike aksjer uten kurtasje. 

Det er også flere fordeler med å være aksjonær i Nike, som at du får utbytte og at du kan forvente en nokså forutsigbar kursutvikling. Uten risiko er aksjene selvsagt ikke, men sammenlignet med andre aksjetyper er Nike forbundt med langt mindre risiko.  

Fortrinnet til Nike er at de er av de største, om ikke den aller største, produsenten av sportsutstyr. Derfor er det ikke uventet en av de mest populære aksjene på børs.  

eToro.

Ofte stilte spørsmål 

Hvordan kjøpe Nike aksjer?

For å kjøpe aksjer i Nike må du ha konto på en handelsplattform, som eToro. Alt du må gjøre er å registrere bruker, verifisere identitet og sette inn penger. 

Hvor kan jeg kjøpe Nike aksje? 

Du kan kjøpe Nike aksjen hos en nettmegler/aksjeplattform, som eToro eller Nordnet. 

Hvor mye koster Nike aksje? 

Nike aksjer er i skrivende stund 118 dollar. 

Er Nike en god investering? 

Nike betegnes som en relativt trygg aksjeinvestering ettersom selskapet er et av de største i verden. Følgelig er inntektene til Nike på et stabilt nivå, som gjør dem i stand til å betale utbytte. Utbytte gjør at du får løpende inntekter uten at du trenger å selge aksjene. 

Hvor mye betaler Nike i utbytte? 

Nike har hatt et økende utbytte de siste årene. I 2022 var utbyttet på mellom 0,31-0,34 dollar per aksje. 

Når betaler Nike utbytte? 

Selskapet betaler normalt et kvartalsvis utbytte, som er fire ganger i løpet av et år.

Hvordan selge aksjer i Nike? 

Skal du selge Nike aksjer må du gå til porteføljen din, klikke deg inn på aksjen og velge hvor mange aksjer du skal selge, for å så avslutte handelen. Prosessen kan dog variere noe fra plattform til plattform. 


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Invester i aksjer, kryptovaluta og fond Prøv eToro