Hopp til innholdet
Hjem » Innlegg » Hvordan kjøpe Johnson & Johnson aksje 2023?

Hvordan kjøpe Johnson & Johnson aksje 2023?

Lær om Johnson & Johnson aksje (JNJ) ved å lese denne artikkelen. Her finner du alt fra nyttig selskapsinformasjon til fordeler og ulemper med å være aksjonær i det amerikanske legemiddelselskapet. 

Johnson & Johnson aksjer er klassifisert som defensive. Det vil si at du kan forvente en stabil og jevn vekst i tillegg til utbetaling av utbytte. Av den grunn er det en ypperlig aksje for langsiktige investorer. 

Les videre og se hvordan kjøpe aksjer i Johnson & Johnson. Vi forklarer også hvem vi mener er beste plattform å kjøpe JNJ aksjer i fra. 

eToro, aksjer, registrer konto, invester

Hvorfor kjøpe Johnson & Johnson aksjer? 

Johnson & Johnson aksjer har vært, og er fortsatt, en av de mer populære aksjene på børs. Det amerikanske legemiddelselskapet er nemlig et av de største selskapene i verden med en børsverdi på over 400 milliarder dollar. 

Dette gjør det til verdens største legemiddelselskap, hvilket betyr at det er et selskap som har prestert stabilt svært godt over lengre tid. Kontantstrømmen til selskapet har vært jevnt økende i flere år på rad, selv i økonomiske nedgangstider. 

Dette kommer av at selskapet selger livsnødvendige produkter og tjenester, som folk er “avhengige” av. Dermed vil inntektene til Johnson & Johnson påvirkes lite av makroøkonomiske forhold.

Johnson & Johnson er derfor klassifisert som en defensiv aksjetype. Fordelene med defensive aksjer er flere, særlig om du er en langsiktig investor som ønsker lav risiko. Du kan da forvente at en forholdsvis stabil aksjeutvikling samt at selskapet er kjent for å betale utbytte. 

Johnson & Johnson.
Johnson & Johnson er verdens største selskap innen helsesektoren.

Et utbytte er når selskapet gir en del av sitt overskudd tilbake til sine aksjonærer. For deg som eier aksjene betyr det løpende inntekter uten at du behøver å selge aksjene. Les om utbytteaksjer her

JNJ aksjer kan selvsagt oppleve perioder med fall, og følgelig er det en viss risiko å eie aksjene til selskapet. Men på et generelt grunnlag er det å investere i Johnson & Johnson aksjer kategorisert som lite risikabelt.  

Utover det er Johnson & Johnson angivelig det mest mangfoldige helsefirmaet i verden. De tilbyr et bredt spekter av produkter og tjenester innen både forbrukerhelse og medisinsk utstyr. 

Til sammenligning har mange av de øvrige farmasøytiske selskapene særegne fokusområder. For eksempel Novo Nordisk, som i størst grad tilbyr diabetesprodukter. 

Fordeler med å kjøpe aksjer i Johnson & Johnson

 • Johnson & Johnson er det største legemiddelselskapet i verden. Det er også et av verdens største selskaper, med en markedsverdi på over 400 milliarder dollar. 
 • Johnson & Johnson betaler normalt utbytte. Utbytte gir løpende inntekter, noe som er meget gunstig for en langsiktig investor. 
 • Johnson & Johnson aksjer er klassifisert som defensive. Du kan derfor forvente en jevn og stabil kursutvikling. Dette fordi selskapets inntekter ikke påvirkes nevneverdig av makroøkonomiske forhold. 
 • Du kan kjøpe Johnson & Johnson aksjer på de fleste handelsplattformer, som eToro og Nordnet.  

Hvor kan jeg kjøpe Johnson & Johnson aksje? 

Det er flere plattformer hvor du kan kjøpe Johnson & Johnson aksjer. Her ser du våre favoritter; 

 1. eToro – Vår favoritt fordi du kan kjøpe aksjer uten kurtasje. Plattformen kan også skilte med et godt utvalg av aksjer og fond, samt at de har en rekke spennende og ikke minst nyttig funksjoner. eToro er også forbeholdt alle nivå, også for tradere og investorer. En annen fordel er at du kan kjøpe aksjer til noen få hundrelapper. Les vår anmeldelse av eToro her
 2. Skilling – Et godt alternativ om du ønsker å trade aksjer. Hos Skilling må imidlertid de fleste aksjekjøp geares, som involverer høyere risiko. Du har heller ikke rett på utbytte kjøper du aksjen hos Skilling.    
 3. Nordnet – Et godt alternativ om du ønsker et godt utvalg av nordiske aksjer og fond. Les vår anmeldelse av Nordnet her.  

Her kan du lese vår kåring av beste nettmeglere 2023

Kjøp Johnson & Johnson aksje hos eToro.

Slik kjøper du aksjer i Johnson & Johnson 

Å kjøpe aksjer er enkelt og lite tidkrevende. Under finner du en guide som både beskriver hvordan du investerer og trader i det populære legemiddelselskapet.  

Steg 1 – Velg handelsplattform 

Valg av plattform må selvsagt baseres på personlige preferanser. Likevel er det et par faktorer du ikke kommer unna og som er svært viktig å vurdere, som for eksempel; 

 • Trygghet og sikkerhet: Stol kun på regulerte plattformer. Du bør også undersøke hva som er gjort for å beskytte brukerkontoen mot hacking og annen uredelig aktivitet. 
 • Omdømme og rykte: Antall brukere og generelt omdømme kan være en god pekepinn på hvor god eller dårlig en plattform er. 
 • Handelsgebyrer og øvrige avgifter: Kurtasje, spredning og øvrige avgifter spiser mye av pengene dine. Unngå kostbare handelsplattformer. Hos for eksempel eToro kan du kjøpe aksjer uten å betale kurtasje. 
 • Utvalg: Du bør også vurdere utvalget til plattformen, både i forhold til antall aktivum samt verktøy og funksjoner. Et større utvalg gir flere muligheter, i tillegg til at det gjør det enklere å skape en diversifisert portefølje. 
 • Brukervennlighet: Velg en plattform tilpasset dine mål og din erfaring. Skal du investere på lang sikt er det lite hensiktsmessig med CFD-plattformer forbeholdt tradere.

Mye av grunnen til at vi foretrekker eToro er at det er en prisvennlig plattform med et godt rykte og omdømme. De kan også vise til et gigantisk utvalg og flere spennende funksjoner. 

De har blant annet en nyhetsfeed hvor du finner oppdatert informajson om de ulike investeringsobjektene. I tillegg er eToro verdens største sosiale handelsnettverk, med over 25 millioner aktive brukere. 

Steg 2 – Opprett konto 

Når du har valgt en nettmegler er neste steg å opprette konto. Dette gjøres ved å fylle ut registreringsskjemaet og gjennomgå en såkalt KYC-prosess. Denne innebærer å svare på noe spørsmål og sende kopi av et godkjent ID-kort. Dette for å verifisere identitet. KYC-prosessen er lovpålagt og er til for å forhindre hvitvasking av penger. Dette tar ikke mer enn et par minutter å gjennomføre. 

eToro.

Steg 3 – Sett inn penger for å kjøpe JNJ aksjer 

Når kontoen er opprettet må du gjøre et innskudd. Du kan sette inn penger ved hjelp av bankoverføringer, med debet/kredittkort eller ved hjelp av digitale lommebøker som Skrill og Paypal. 

Minsteinnskuddet hos eToro er på 50 dollar, som tilsvarer omkring 500 kroner. Pengene overføres umiddelbart om du bruker kort, Paypal eller Skrill. Med bankoverføring kan det ta opptil 3 dager før pengene er tilgjengelig.

Sett inn penger eToro.

Steg 4 – Kjøp Johnson & Johnson aksje 

Når pengene er på konto kan du kjøpe Johnson& Johnson aksjer. Du søker bare i søkefeltet, og klikker deg inn på resultatet. Du finner da selskapsinformasjon og annen relevant informasjon om aksjen, som historisk utvikling nåværende kurs, blant mer. 

Johnson & Johnson aksje eToro.

Det er i tillegg mulig å finne Johnson & Johnson kursmål. Denne satt av eToros utvalgte eksperter og analytikere. For å begynne handelen klikker du på “Handle”. 

På kjøpssiden velger du beløpet du ønsker å kjøpe for, alternativt antall Johnson & Johnson aksjer. Klikk deretter på “Åpne handel”, eller “Angi rekkefølge” om børsen er stengt. 

Kjøp JNJ hos eToro.

Som aktivt spekulant kan det også være relevant å “shorte aksjen”. Du tjener da penger om Johnson & Johnson aksjekurs faller i verdi. For å shorte aksjen klikker du på “selg” istedenfor “kjøp”, som du finner øverst på handelssiden. 

Som illustrasjon også viser kan du investere så lite som 10 dollar. Dette uavhengig av kursen. I et slikt tilfelle kjøper du noen brøkdeler av en aksje, som kan være fordelaktig skal du skape en diversifisert portefølje, men uten å bruke betydelige pengesummer.  

Om Johnson & Johnson 

Johnson & Johnson er et amerikansk legemiddelselskap som ble grunnlagt i 1886. Selskapet driver med produksjon, utvikling og salg av en rekke produkter innen forbrukerhelse, farmasøytisk- og medisinsk utstyr. 

Johnson & Johnson er basert i New Jersey, men opererer rundt om i hele verden, over 175 land for å være noe eksakt. Selv om selskapet er verdensomspennende genereres over halvparten av inntektene i USA.

Videre er Johnson & Johnson børsnotert på New York Stock Exchange (NYSE) med en markedsverdi på over 400 milliarder dollar. Dette gjør det til et av de største selskapene i hele verden, og til det desidert største selskapet innenfor sitt felt. 

Selskapet er også, som nevnt, klassifisert som det mest mangfoldige helsefirmaet i verden. Dette innebærer at Johnson & Johnson er selskapet innen helse med flest fokusområder. Selskapets virksomhet strekker seg over alt fra diagnostikk og behandling til reseptfrie velværeprodukter. Avslutningsvis kan selskapet vise til stabilt gode inntekter de siste fem- og ti årene, hvor omsetningen i 2022 var på 93 milliarder dollar.  

Les mer om Johnson & Johnson her.

Johnson & Johnson aksjekurs 

Johnson & Johnson aksjekurs er i skrivende stund 160 dollar, som tilsvarer om lag 1640 kroner etter dagens kurs. Dette er i nærheten av den høyeste noteringen noensinne, som for øvrig var i april 2022. Da var kursen per JNJ aksje 186 dollar. 

I et lang tidsperskpeitv har aksjene steget jevnt og trutt. Går vi fem år tilbake i tid er oppgangen på omtrent 20 prosent, men går vil tilbake til starten av 2013, da kursen vaket på rundt 70 dollar, er veksten på godt over 200 prosent. 

Går vi helt tilbake til 70-tallet har Johnson & Johnson aksjer steget med om lag 13,000 prosent. Som illustrasjonen også viser har kursen periodevis opplevd mindre fall. Dette er imidlertid normalt, og sammenlignet med andre aksjer er Johnson & Johnson særs stabile, i alle fall på lengre sikt.    

Johnson & Johnson aksjekurs

Johnson & Johnson utbytte

Johnson & Johnson er kjent for å betale utbytte til sine aksjonærer. Det betyr at dersom du velger å kjøpe Johnson & Johnson aksjer kan du forvente å få utbetalt en del av selskapets overskudd. Utbyttet betales kvartalsvis, som er fire ganger iløpet av et år. 

Det globale helseselskapet har også betalt et jevnt økende utbytte de siste årene. Dette er for utbytteinvestorer et solid kjøpssignal. Typisk for selskaper som betaler utbytte er at de varierer utbetalingen etter hvor godt de presterer. 

Det at Johnson & Johnson har hatt et økende utbytte hvert år de siste fem årene, tyder på at det er et selskap med et godt overskudd og standhaftige inntekter. 

I 2022 lå utbyttet på 1,13 dollar per aksje. Hadde du eid 20 aksjer i selskapet i 2022 hadde du fått utbetalt 22,6 dollar hvert kvartal, som gir et årlig utbytte på 90,4 dollar.   

Johnson & Johnson utbytte historikk: 

 • 1,13 dollar
 • 1,06 dollar
 • 1,01 dollar
 • 0,95 dollar
 • 0,9 dollar 

Alternativer til Johnson & Johns aksje 

Ønsker du å skape en diversifisert portefølje? Eller kanskje du ønsker å sjekke ut andre selskaper i helsesekoren? Nedenfor ser du noen alternativer til Johnson & Johnson aksje. 

 • Novo Nordisk 
 • Pfizer
 • Novartis
 • Moderna
 • Abbott Laboratories

Les artikkelen beste aksjer 2023 for flere aksjetips. 

Oppsummering 

Ønsker du å skape en langsiktig og lite risikable aksjeportefølje tror vi Johnson & Johnson aksje er et utmerket valg. Aksjen er forbundet med lav volatilitet, den er altså stabil, og den har steget jevnt og trutt de siste fem- og ti årene. 

Dessuten kan du som aksjonær i selskapet nyte et kvartalsvis utbytte, som forøvrig har vært stabilt økende. Det er med andre ord mye tiltalende med aksjene til et av verdens største selskaper, men som med alle aksjer er de ikke uten risiko. Den kan falle i verdi, og avkastning er aldri garantert. 

En annen ting du bør være obs er at kursen per aksje er noe høy. Heldigvis kan du hos eToro kjøpe brøkdeler av en aksje, som er innebærer at du kan kjøpe Johnson & Johnson aksjer til kun 10 dollar. Dette er svært fordelaktig ønsker du å diversifisere porteføljen. 

eToro.

Ofte stilte spørsmål 

Hvordan kjøpe Johnson & Johnson aksjer?

For å kjøpe aksjer i Johnson & Johnson, et av verdens største selskaper, må du ha konto på en handelsplattform, som eToro. Alt du må gjøre er å registrere bruker, verifisere identitet og sette inn penger. 

Hvor kan jeg kjøpe Johnson & Johnson aksje? 

Du kan kjøpe JNJ aksjen hos en nettmegler, aksjeplattform, som eToro eller Nordnet. 

Hvor mye koster Johnson & Johnson aksje? 

JNJ aksjekurs er i skrivende stund 160 dollar. 

Er Johnson & Johnson en god investering? 

JNJ aksje er et ypperlig valg om du ønsker å skape en langsiktig aksjeportefølje med lav risiko. Aksjen er lite volatil og selskapet betaler også utbytte. Dette betyr at du får løpende inntekter.  

Hvor mye betaler Johnson & Johnson i utbytte? 

Johnson & Johnson har hatt et økende utbytte de siste årene. I 2022 var utbyttet på 1,13 dollar per aksje. 

Når betaler Johnson & Johnson utbytte? 

Selskapet betaler normalt et kvartalsvis utbytte, som er fire ganger i løpet av et år. 

Hvordan selge aksjer i Johnson & Johnson? 

Skal du selge Johnson & Johnson aksjer må du gå til porteføljen din, klikke deg inn på aksjen og velge hvor mange aksjer du skal selge, for å så avslutte handelen. Prosessen kan dog variere noe fra plattform til plattform. 


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Invester i aksjer, kryptovaluta og fond Prøv eToro