Hopp til innholdet
Hjem » Innlegg » Hvordan kjøpe Intel aksjer 2023?

Hvordan kjøpe Intel aksjer 2023?

Hvordan kjøpe Intel aksjer

Har du vurdert å kjøpe Intel aksjer? Intel er et amerikansk teknologiselskap som produserer mikroprosessorer. Selskapet ble grunnlagt i 1968 og kan vise til gode finansielle resultater over lang tid.

På børsen har Intel underprestert de siste årene sammenlignet med markedsutviklingen i teknologisektoren. I løpet av de siste fem årene har Intel-aksjene falt med over 30 prosent.

Mange analytikere mener derimot at Intel-aksjen er undervurdert og at aksjene vil stige i årene fremover.

Les hvordan du investerer i Intel her.

Hvorfor kjøpe Intel aksjer?

Det kan være flere årsaker til å kjøpe aksjer i Intel. En av grunnene kan være at selskapet har en historie med å være lønnsomt og stabil, noe som kan gjøre det til en attraktiv investering for langsiktig investorer.

Intel har også en sterk posisjon i teknologibransjen, spesielt som en ledende produsent av prosessorer for PC-er og datasentre, noe som gir selskapet et konkurransefortrinn og muligheter for fremtidig vekst.

Intel er en ledende produsent av prosessorer for PC-er.
Intel er en ledende produsent av prosessorer for PC-er.

Selskapet har også begynt å etablere seg i kunstig intelligens og maskinlæring-markedet, og har investert i teknologi som kan hjelpe selskapet å øke sin posisjon i disse områdene.

Her er tre grunner til at Intel aksjer kan stige i verdi i tiden fremover:

 1. Vekst i datasentre: Intel er en ledende produsent av prosessorer for datasentre, som blir stadig viktigere i takt med økt bruk av skytjenester og internett-tilkoblede enheter. Økt etterspørsel etter datasenterprosessorer kan bidra til å øke inntektene til Intel.
 2. Økt etterspørsel etter 5G teknologi: Intel er en viktig aktør i utviklingen av 5G teknologi, og økt etterspørsel etter 5G-nettverk kan føre til økt etterspørsel etter Intels produkter og tjenester.
 3. Økt etterspørsel etter AI-tjenester: Intel har etablert seg som en aktør i kunstig intelligens (AI) og maskinlæring, og med økt interesse for disse teknologiene, kan dette føre til en økt etterspørsel etter Intels produkter og tjenester som kan bidra til å øke selskapets inntjening.

Slik kjøper du Intel aksjer

Ønsker du å investere i Intel eller andre aksjer? Å kjøpe aksjer er en enkel prosess og tar svært lite tid. Vi har gjort prosessen enklere for deg ved å lage en steg-for-steg guide. Lær hvordan du kjøper Intel aksjer under.

Steg 1 - Velg handelsplattform 

Det første steget i prosessen er å velge en passende handelsplattform å handle fra. Først og fremst må du forsikre deg om at plattformen tilbyr kjøp og salg av Intel.

Flere faktorer bør vurderes når du skal velge en handelsplattform, som inkluderer:

 • Plattformens sikkerhet: Forsikre deg om at plattformen er regulert og lisensiert. På den måten vil du være sikker på at dine midler er trygge.
 • Brukertilfredshet: Hva sier investorer som benytter seg av plattformen? Det er lurt å velge en handelsplattform som er populær og blir brukt av mange investorer.
 • Gebyrer: Du bør også undersøke hva plattformen krever av diverse gebyrer, som blant annet overføringsgebyrer og kurtasje for kjøp og salg av aksjer. Vår foretrukne plattform er eToro, som har svært lave gebyrer sammenlignet med resterende marked. Her kan du blant annet kjøpe Intel aksjer helt gratis.
 • Utvalg: For å kunne bygge en bred portefølje bestående av mange investeringer, er det viktig å finne ut om plattformen har et stort utvalg av finansielle instrumenter. Dette vil også gjøre det enklere for deg når du skal finne nye investeringer.
 • Brukervennlighet: Enten du er en langsiktig investor eller en trader som benytter seg av teknisk analyse, skal det være enkelt å utføre selskapsanalyser og kjøpe og selge aksjer.

Av flere grunner kan vi anbefale plattformen til eToro. Denne nettmegleren på nett blir brukt av over 25 millioner investorer, har et stort utvalg av finansielle produkter og er svært brukervennlig. Du har også all informasjonen om selskaper, og de har også verdens største sosiale nettverk for investorer.

Apple aksjer eToro.

Steg 2 - Opprett en konto 

Når du har valgt en handelsplattform, må du i gang med å opprette en konto. Vi tar utgangspunkt i eToro.

Inne på hjemmesiden trykker du på "bli med nå", fyller inn registreringsskjemaet og gjennomgår en såkalt KYC-prosedyre. Denne prosedyren er lovpålagt å gjennomføre, og bidrar til å forhindre ulovlig aktivitet. Hele prosessen tar ikke mer enn et par minutter å gjennomføre, og innebærer at du svarer på noen spørsmål om din økonomi og godkjenner din ID.

Kjøpe Apple aksjer eToro.

Steg 3 - Gjennomfør et innskudd for å kjøpe Intel aksjer

Etter at du har opprettet kontoen, må du i gang med å sette inn penger. Dette kan du gjøre på flere måter, som blant annet:

 • Debet- eller kredittkort: Pengene blir overført umiddelbart
 • Elektroniske løsninger som Skrill og PayPal: Pengene blir overført umiddelbart
 • Bankoverføring: Kan ta opptil tre dager før pengene er tilgjengelig på kontoen

eToro har et minsteinnskudd på 50 dollar, som tilsvarer omkring 500 norske kroner.

Steg 4 - Invester i Intel aksjer 

Når pengene overføres til kontoen, kan du gå i gang med å investere i teknologiselskapet Intel. For å gjøre dette kan du enten søke opp selskapet i søkefeltet øverst i plattformen, eller finne selskapet ved å bruke eToros filtreringssystem. Førstnevnte er derimot det enkleste alternativet.

Søke Intel aksjer eToro

Trykk på logoen dersom du ønsker å lese mer om Intel, som inkluderer historisk kursbevegelse, finansielle resultater, siste nytt om selskapet, kursmål fra analytikere osv. Hvis du ønsker å gå direkte til kjøpssiden, trykker du på handle-knappen.

Selskapsinformasjon hos eToro

For å gå videre til å kjøpe Intel aksjer, trykker du på investere-knappen. Da blir du overført til kjøpssiden, hvor du enkelt fyller inn hvor mye du ønsker å investere i Intel for. I eksemplet ønsker vi å investere 1000 dollar i Intel, som tilsvarer rundt 10000 norske kroner.

Hvis markedet er stengt, som er tilfelle nå, trykker du på "angi rekkefølge". Da blir handelen gjennomført når markedet åpner. Er markedet åpent, trykker du i så fall på "åpne handel".

etoro investering

Så enkelt er det å komme i gang med å invester i Intel aksjer. Du vil hele tiden kunne følge din investering i din portefølje, og du kan så klart selge aksjene når du ønsker. Du følger samme oppskrift dersom du ønsker å investere i andre selskap.

Om Intel

Intel-logo

Intel er en amerikansk teknologibedrift som er kjent for å produsere prosessorer og andre komponenter for datamaskiner. Selskapet har vært en ledende aktør innen forskning og utvikling av ny teknologi, som for eksempel trådløs kommunikasjon, sikkerhet og kunstig intelligens.

Her er noen viktige punkter om selskapet:

 • Grunnlagt i 1968 av Robert Noyce og Gordon Moore.
 • En av de største produsentene av prosessorer i verden, spesielt kjent for sine x86-prosessorer som brukes i de fleste bærbare og stasjonære datamaskiner.
 • Har også en rekke andre produktlinjer, inkludert datalagring, nettverkskomponenter, programvare og tjenester.

Intel har i tillegg flere datterselskaper, som inkluderer Intel Security og Intel Capital. De har vært involvert i flere store aktører i IT-bransjen, som Intel Inside og Intel Pentium-prosessor.

Intel aksjekurs

Intel aksjen har ikke prestert på samme nivå som mange andre teknologiselskaper, som Amazon, Google og Apple, de siste årene. Til tross for en mer redusert aksjeutvikling, er det flere grunner til å tro at Intel aksjen vil kunne gi en stabil og god avkastning over tid.

Selskapet har også en stor inntjening gjennom årene. De har hatt et solid inntjeningsvekst og har vært i stand til å generere betydelige inntekter fra sine prosessorer for PC-er og datasentre. Intel har også vært i stand til å øke inntektene gjennom å utvide til andre områder, som kunstig intelligens og internett-tilkoblede enheter.

Selskapet har også vært i stand til å generere betydelige kontantstrømmer, og har i løpet av de siste kvartalene overgått analytikernes forventninger. Intel betaler også jevnlig utbytte, som gjør aksjene attraktive blant utbytteinvestorer.

Apple aksjer eToro.

Alternativer til Intel aksjer 

Vi oppfordrer alle til å lage en bred portefølje bestående av flere aksjer. Under ser du noen alternativer til Intel, som befinner seg i samme sektor:

Ofte stilte spørsmål

Hvilken sektor befinner Intel seg i?

Intel er involvert i teknologisektoren, spesielt som en produsent av prosessorer for PC-er og datasentre.

Betaler Intel utbytte til sine aksjonærer?

Intel har en historie med å dele ut et kvartalsvise utbytte til sine aksjonærer. Utbytte kan variere fra kvartal til kvartal og kan endres av selskapet basert på økonomiske forhold.

Hvordan investere i Intel?

Du kan investere i Intel gjennom en handelsplattform, som eToro. Du velger enkelt hvor mye du ønsker å investere for.

Hva er Intels markedsverdi?

Intel har en markedsverdi på 125 milliarder dollar.

Er Intel en god investering?

Intel har underprestert de siste årene sammenlignet med teknologimarkedet ellers. Det er dog mange som mener at aksjene vil kunne prestere bedre i årene som kommer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Invester i aksjer, kryptovaluta og fond Prøv eToro