Hopp til innholdet
Hjem » Innlegg » Hvordan kjøpe Amazon aksjer?

Hvordan kjøpe Amazon aksjer?

Hvordan kjøpe Amazon aksjer

Å investere i Amazon aksjer kan være et fint tilskudd til en investeringsportefølje. Selskapet har en markedsverdi på nesten 1000 milliarder dollar, og er det femte største selskapet i verden målt i børsverdi.

I 2022 sto Amazon for 40 % av all nettsalg i USA. I tillegg er selskapet den ledende aktøren innen datalagring samt et av verdens største selskaper innenfor annonsemarkedet. De jobber kontinuerlig med å ekspanderer sin virksomhet i ulike marked, og jobber nå med å erobre helsemarkedet.

Få innsikt i om Amazon er en aksje som passer i din investeringsportefølje, og hvordan du går i gang med å kjøpe Amazon aksjer.

Hvorfor kjøpe Amazon aksjer?

Amazon har for øyeblikket en oppført markedsverdi på 972 milliarder dollar. Dette gjør Amazon til verdens femte største selskap i verden, målt i markedsverdi. 

I løpet av de siste fem årene har Amazon-aksjene levert en avkastning på 47 %, til tross for at aksjene ble redusert med rundt 50 % i løpet av aksjeåret 2022. Selskapet befinner seg i teknologisektoren, som samlet sett falt kraftig i fjor. 

Amazon er et kvalitetsselskap 

Selv om Amazon fulgte resterende marked, er det ventet at aksjene vil stige igjen fremover i tid. Store børsfall bidrar ofte til å skille klinten fra hveten, der kvalitetsselskapene overlever og opplever videre vekst, mens svakhetene fra selskaper uten positive finansielle resultater kommer til lys. 

Amazon har store markedsandeler, både i USA, men også globalt. Dette gir gode indikasjon om at aksjene vil kunne stige i tiden fremover. Og det positive med et større aksjefall, er at aksjene er rimeligere per dags dato enn de var før fallet. 

Selv om man bør være forsiktig med å bruke dette som et argument, er Amazons P/E-verdi, som viser forholdet mellom en bedrifts markedsverdi og årsresultat, vesentlig lavere i dag sammenlignet med for ett år siden. 

Aksjetips 2023 Amazon aksjer
Amazon har åpnet opp flere selvbetjente butikker i USA de siste årene.

Sto for 40 % av all nettsalg i USA i 2022

Ifølge Ameco Research sto Amazon for 40 % av all nettsalg i USA i fjor. Dette viser selskapets enorme posisjon i et marked som fortsatt er i enorm vekst. Samme rapport viser at netthandel-markedet vil vokse med 13 % per år frem til 2030. 

Amazon vil derfor kunne fortsette å generere høye inntekter fra dette markedet. Selv om Amazon fortsette å levere på denne fronter, opererer de i tillegg i flere andre lønnsomme marked. 

Gigantisk annonsør

Et annet marked Amazon generer inntekter fra, er annonsemarkedet. I løpet av de siste årene har de vist at de kan konkurrere mot søkemotoren til Google. Blant amerikanske forbrukere blir det søkt på flere produkter på Amazons egen hjemmeside enn på Google. Dette åpner opp et stort marked, og gjør Amazon til en svært attraktiv annonsepartner. 

Markedet nærmer seg å være verdt 1 milliard dollar, men det er ventet at det vil fortsette å øke betraktelig i årene som kommer. Amazon har ikke offentliggjort hvor mye de forventer å tjene på dette markedet, men tar vi en titt på Google har de en driftsmargin på 30 %. Det er ikke utenkelig at Amazon vil ligge på samme nivå. 

Størst innen datalagring

En annen ting mange kanskje ikke vet om Amazon, er at de også er den største aktøren innen datalagring, også kjent som cloud computing. Dette er et marked som gir høye marginer og som er i stor vekst. 

Ifølge Grand View Research sin rapport Cloud Computing Market Size, er det ventet at dette markedet vil vokse fra 369 milliarder dollar i 2021 til 1555 milliarder dollar i 2030. Dette tilsvarer en årlig økning på 15,7 %, som Amazon vil kunne kapitulere på. 

tre årsaker til at Amazon-aksjer vil stige

Som du har lest, er det mye å være optimistisk rundt Amazons fremtidsutsikter. Her er tre hovedårsaker til at Amazon-aksjene vil kunne fortsette å stige i årene som kommer:

 • Selskapet har store markedsandeler i flere markeder som vil vokse i årene som kommer, inkludert netthandel, datalagring og annonsering. 
 • Amazon sto for 40 % av all salg på nett i USA i fjor. Dette er et marked som er estimert å øke med 13 % årlig frem til 2030. 
 • Flere benytter deres plattform til å søke på produkter. Dette gjør Amazon til en svært attraktiv plattform for reklametjenester. 
Å investere i Amazon aksjer har gitt god avkastning
Langsiktige investorer har fått høy avkastning fra sine Amazon-investeringer.

Slik kjøper du Amazon-aksjer

Å kjøpe aksjer er en enkel prosess som tar lite tid. For å gjøre det enklere har vi laget en guide som tar deg gjennom hvordan du kommer i gang med å kjøper Amazon eller andre aksjer.

 1. Velg handelsplattform: Det første du må gjøre er å velge en passende handelsplattform som tilbyr et bredt utvalg av aksjer. Det er mange plattformer å velge mellom, men valget bør falle på en prisvennlig aktør med et godt utvalg.
 2. Opprett en konto: Deretter må du gå til plattformens hjemmeside og opprette din konto. Dette innebærer å fylle inn opplysninger om deg selv og din økonomi.
 3. Sett inn penger: Sett så inn et beløp du ønsker å investere med.
 4. Kjøp aksjer: Velg selskapet og investere i aksjen.

Så enkelt er det å komme i gang med å kjøpe Amazon aksje. Du kan følge akkurat samme metodikk dersom du ønsker å investere i andre aksjer, som eksempelvis Apple eller Equinor. Ønsker du en full guide på hvordan du kommer i gang med å kjøpe aksjer? Her får du all informasjon du behøver å vite. 

Om Amazon

Amazon er et amerikansk teknologiselskap som tilbyr handel over nett. Selskapet ble grunnlagt i 1994 av Jeff Bezos, som i dag er en av verdens rikeste menn. Plattformen startet med å selge bøker gjennom plattformen, men denne ideen videreutviklet seg fort til å også selge andre produkter. 

I dag kan man få kjøpt det aller meste av varer og produkter gjennom plattformen til Amazon. Dette inkluderer alt fra kjøkkenutstyr til elektronikk til leker osv. 

Amazon har også kjøpt opp flere andre selskaper de siste årene, som bidrar til flere inntektskilder. Dette gjelder blant annet Audible, Goodreads, Twitch og Zappos. 

Amazon, eier av Twitch.
Livestreamingtjenesten Twitch er bare ett av mange selskap som eies av Amazon.

Selskapet har vokst til å bli et av verdens største selskaper, og de har i dag en markedsverdi på underkant av 1000 milliarder dollar. 
I tillegg til å ta være en ledende aktør innenfor flere markeder, som netthandel, annonsering og datalagring, har Amazon planer om å ekspandere sin virksomhet i flere markeder i årene som kommer. Neste marked på blokka er å ekspandere innenfor helsesektoren.

Kjøp Shippingaksjer hos Nordnet. Investeringstips.
Finansielle verdipapirer kan både stige og falle i verdi. Det er en risiko for at du ikke får tilbake pengene du har investert.

Amazons aksjekurs

I skrivende stund selges Amazon-aksjer for 95 dollar, som tilsvarer rundt 950 kroner per aksje. Fjoråret var et mørkt år for Amazons aksjer, der investorer opplevde at sine aksjeverdier falt med hele 51 %. 

Selv om dette er et stort fall, har langsiktige investorer i Amazon all grunn til å smile. For i løpet av de siste 5 årene har aksjene steget med omkring 48 %. Og tar vi blikket enda lenger tilbake, og ser på aksjen de siste 10 årene, har Amazon-aksjene steget med omkring 600 %. 

For nye investorer med en lang investeringshorisont, gir dette et klart bilde over hvorfor man bør forsøke å unngå å se på korte svingninger dersom man investere i selskaper man planlegger å beholde over flere år.

Alternativer til å investere i Amazon aksjer 

Vi anbefaler å bygge en diversifisert portefølje bestående av forskjellige aksjer. Selv om du planlegger å investere i Amazon, bør du også inkludere andre selskaper i din investeringsportefølje. Her finner du andre teknologiaksjer som kan gi deg en mer robust portefølje:

 • Apple 
 • Alphabet (Google) 
 • Intel
 • Samsung
 • Nvidia
 • Meta (Facebook)
 • Telenor
 • Nordic Semiconductor 

Oppsummering av å kjøpe Amazon aksjer 

Amazon kan være et fint tilskudd i en diversifisert investeringsportefølje. Selskapets aksjer har gitt god avkastning over tid, og det er ventet at de vil oppnå høye inntekter i tiden som kommer.

Selskapet er en ledende aktør i flere voksende marked, som inkluderer nettsalg, datalagring og annonsemarkedet. I tillegg ekspanderer de sin virksomhet i flere marked, hvor de nå ønsker å ta en ledende rolle i helsesektoren.

Ønsker du oppdatert markedsinfo? Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Ofte stilte spørsmål

Hvordan kjøpe Amazon aksjer?

Du kan enkelt komme i gang med å kjøpe Amazon-aksjer gjennom handelsplattformen til Nordnet. Det eneste du trenger å gjøre er å opprette en konto, gjennomføre et innskudd og velge hvor mye du ønsker å investere for.

Hvor kan jeg kjøpe Amazon-aksjer?

Den enkleste måten å investere i Amazon eller andre aksjer på, er å benytte seg av en nettmegler. Vi kan anbefale Nordnet.

Hvor mye koster Amazon aksjen?

I skrivende stund er Amazon-aksjene priset til 95 kroner per aksje. Amazon har en markedsverdi på neste 1000 milliarder dollar.

Er Amazon en god investering?

Amazon er en ledende aktør innenfor flere voksende marked, som netthandel, cloud computing og annonsering. De har en høy omsetning, og det er ventet at selskaper vil fortsette å vokse i årene som kommer. Dette gjør at Amazon kan være et fint tilskudd i en investeringsportefølje.

Hvem er grunnleggeren bak Amazon?

Jeff Bezos grunnla Amazon i 1994. Han er i dag en av verdens rikeste mennesker og eier flere aksjer i Amazon.

Investor
+ innlegg

Invester i aksjer, fond og mer. Alle investeringer tas på egen risiko.

X