Hopp til innholdet
Hjem » Innlegg » Hvordan kjøpe Google aksjer 2024?

Hvordan kjøpe Google aksjer 2024?

Hvordan kjøpe Google aksjer?

Hvordan kommer man i gang med å kjøpe Google-aksjer? Aksjene til det store teknologiselskapet har i løpet av de siste 10 årene steget med over 550 %, som tilsvarer en årlig avkastning på over 50 %.

Det er derfor ikke så merkelig at Google er en svært populær aksje blant investorer. I tillegg til Google Search, som er verdens mest brukte søkemotoren, tilbyr selskapet flere tjenester, som blant annet Google Maps, YouTube og Google Cloud.

På grunn av deres markedsposisjon, samt at de generer inntekter fra flere tjenester, er det flere som spår at Google-aksjene vil kunne gi god avkastning også i tiden som kommer. Les mer om Google og hvordan du kommer i gang med å investere i tech-giganten her.

Ønsker du oppdatert markedsinfo? Registrer deg på vårt nyhetsbrev!

Hvorfor investere i Google-aksjer?

Det kan være flere årsaker til å kjøpe aksjer i Google. Selskapet har en sterk posisjon i teknologibransjen, et bredt spekter av produkter og tjenester som gir selskapet et konkurransefortrinn, og muligheter for fremtidig vekst. I tillegg har Google en historie med å være lønnsomt og stabil, noe som kan gjøre det til en attraktiv investering for langsiktige investorer.

Hvorfor investere i Google aksjer?
Google har et bredt spekter av ulike tjenester, som Google Maps, Google Translate og Googel Drive.

Google har også en sterk posisjon i søkemotormarkedet, med Google Search som den mest brukte søkemotoren på nettet, og dette gir selskapet et konkurransefortrinn og muligheter for fremtidig vekst.

De har også et bredt spekter av andre tjenester, som inkluderer blant annet Google Maps, YouTube, Gmail, Google Drive, Google Assistant, Google Translate, Google Cloud og Google Play, Google Home, som gir selskapet et konkurransefortrinn og muligheter for fremtidig vekst.

Til tross for at Google er i en stabil posisjon og gode muligheter for å oppnå betydelige inntjeninger fremover i tid, er det viktig å gjøre grundig research før man investerer. Vi anbefaler også å bygge en bred portefølje for å redusere sjansen for tap.

Fordeler med å kjøpe Google-aksjer

  • Finansiell avkastning: Google har gitt en avkastning på over 550 % de siste 10 årene, som tilsvarer over 50 % i årlig avkastning. På grunn av deres markedsposisjon kan selskapet fortsette å levere god avkastning til sine aksjonærer.
  • Stabil inntjening: Google er et veletablert selskap med en stabil inntjening, noe som gir en viss grad av sikkerhet for investeringene.
  • Vekstpotensial: Google er et teknologiselskap som stadig vokser og utvikler seg, og har et potensial for å fortsette.
  • Tung vekt på teknologi: Google er en leder i teknologi- og Internett-industrien, og har et stort potensial for å dra nytte av fremtidig vekst i disse sektorene.

Slik kjøper du Google-aksjer

Å investere i Google eller andre børsnoterte selskap er en enkel og lite tidkrevende prosess. For å gjøre det enklere for deg, har vi laget en guide som drar deg gjennom alt du behøver å vite. Denne guiden gjelder for alle aksjer.

Steg 1 – Velg handelsplattform 

Første steg er å velge en handelsplattform som passer din investeringsprofil. Når du skal velge en plattform, er det viktig å se på et par faktorer:

  • Plattformen er sikker og regulert: Slik kan du forsikre deg om at du investerer gjennom en sikker nettmegler.
  • Gebyrer og kurtasje: Dersom en plattform har høye gebyrer vil dette kunne spise av din fortjeneste. Det er derfor lurt å finne en nettmegler som tilbyr lave gebyrer for kjøp og salg av aksjer.
  • Utvalg av aksjer: Du vil kunne enklere finne gode investeringsmuligheter dersom plattformen har et bredt utvalg av aksjer og andre finansielle produkter. På den måten vil du også kunne bygge en bred investeringsportefølje.
  • Brukervennlighet: Å investere trenger ikke være krevende, uavhengig om du er ny i aksjemarkedet eller en erfaren investor.

Det er flere årsaker til at vi kan anbefale Nordnet. Det er Nordens største nettmegler, har et stort utvalg av finansielle produkter og er enkel å benytte. Her vil du også få all den nødvendige informasjonen du trenger for å gjøre gode handler.

Finansielle verdipapirer kan øke og minke i verdi. Å investere innebærer en form for risiko.

Steg 2 – Opprett en konto 

Når du har valgt din foretrukne handelsplattform, er du nødt til å opprette en konto.

Velger du Nordnet, klikker du deg inn på deres hjemmeside og deretter på «bli kunde». Når dette er gjort følger du instruksene videre. Det tar kun et par minutter å opprette en konto hos Nordnet, spesielt siden de opererer ut fra norske retningslinjer.

Opprett konto hos Nordnet

Steg 3 – Gjennomfør et innskudd for å kjøpe Google-aksjer

Når du har opprettet din konto, vil du måtte sette penger inn i kontoen. Dette kan du gjøre på mange måter, som via bankoverføring, med debet- eller kredittkort eller via andre elektroniske løsninger, som Trustly.

Nordnet har ingen minsteinnskudd. Det betyr at du kan investere i Google med det beløpet du er komfortable med, eller andre objekter.

Overføre penger Nordnet

Steg 4 – Invester i Google-aksjer 

Når pengene er inne på kontoen, kan du komme i gang med å investere i Google. Den enkleste måten å gjøre dette på, er å søke opp selskapet i søkefeltet øverst i plattformen. Husk at Google er under Alphabet, så det er det du må søke etter i plattformen.

kjøpe Google aksjer

Du vil også ha tilgang til analysefunksjoner og selskapsinformasjon på denne siden. Dette kan gi deg verdifull innsikt som du kan bruke når du skal finne ut om det er en aksje som passer inn i din portefølje eller ikke.

Når du har bestemt deg for å kjøpe aksjene, trykker du på kjøp. Deretter velger du antallet Google-aksjer du ønsker å investere i og til hvilken kurs du vil kjøpe de for. Når du har sett over at alt stemmer fullfører du kjøper.

Investere i Google nå

Så enkelt er det å komme i gang med å kjøpe Google gjennom Nordnet. Du kan følge akkurat samme metodikk dersom du ønsker å investere i andre aksjer, som eksempelvis Apple eller Amazon.

Om Google

Google ble grunnlagt i 1998 av Larry Page og Sergey Brin mens de var doktorgradsstudenter ved Stanford University. De begynte å utvikle en søkemotor som kunne gjøre det lettere å finne relevant informasjon på nettet ved å bruke en algoritme som kunne rangere nettsider etter relevans.

I løpet av de første årene vokste Google raskt, og i 2001 ble selskapet børsnotert. Selskapet har vokst til å bli en av de største og mest lønnsomme teknologiene i verden, med en rekke produkter og tjenester.

Kjøpe Google aksjer 2023
Google har vokst til å bli verdens største søkemotor.

Selskapet genererer også mye inntekter fra reklame gjennom annonsering på Google Search, Google Maps, YouTube og andre plattformer. Dette har bidratt til å gjøre selskapet til en av de mest lønnsomme i verden.

Google har også etablert seg som en aktør i kunstig intelligens og maskinlæring, og har investert i teknologi som kan hjelpe selskapet å øke sin posisjon i disse områdene.

De har også begynt å utvikle teknologi for selvkjørende biler, som kan være en ny vekstdriver for selskapet i fremtiden. Google er også en ledende aktør i cloud computing gjennom Google Cloud-plattformen, som gir tjenester for lagring, databehandling, analyse og mer.

Finansielle verdipapirer kan øke og minke i verdi. Å investere innebærer en form for risiko.

Googles (Alphabet) kursutvikling

Google aksjene, nå kjent som Alphabet Inc, har hatt en solid utvikling de siste 10 årene. Aksjekursen har hatt sine opp- og nedturer, men generelt sett har den hatt en positiv utvikling.

I begynnelsen av 2011 var aksjekursen rundt 15 dollar per aksje. I skrivende stund kan du kjøpe Google-aksjer for 98 dollar. Dette tilsvarer en kursøkning på 553 %. Dette er en svært god avkastning sammenlignet med resterende aksjemarkedet, og tilsvarer en årlig avkastning på 55 %.

På grunn av Googles posisjon i markedet, og hvor mye de investerer i Research & Development (R&D), er det godt tenkelig at Google-aksjene vil kunne fortsette å gi god avkastning også i fremtiden. Dette er også årsaken til at selskapet ikke betaler ubytte til sine aksjonærer ettersom kapitalen er forbeholdt til å investere i langsiktig vekst for selskapet.

Alternativer til Google aksjer 

Ønsker du å skape en diversifisert portefølje, eller kanskje du heller foretrekker andre teknologiaksjer? Her ser du alternativer til Apple aksjer; 

Oppsummering

Google har en ledende posisjon i sitt marked og kan vise til imponerende finansielle resultater over lang tid. I løpet av de siste 10 årene har Google-aksjene steget med over 550 %, som har gitt investorer en årlig avkastning på over 50 %.

Selskapet tilbyr et bredt spekter av tjenester, som gir selskapet et konkurransefortrinn og muligheter for fremtidig vekst innenfor flere marked. Google har derfor flere strenger å spille på, som er en stor fordel for investorer.

Du kan komme i gang med å invester i aksjer gjennom handelsplattformen til Nordnet. Det er viktig å være klar over at historisk utvikling ikke garanterer fremtidig suksess. Det er viktig at du gjør grundig research før du investere i Google eller en annen aksje.

Finansielle verdipapirer kan øke og minke i verdi. Å investere innebærer en form for risiko.

Ofte stilte spørsmål

Hvordan kjøpe Google aksjer?

For å investere i Google er du nødt til å registere deg hos en handelsplattform. Vi kan anbefale Nordnet, hvor du får investert i Google enkelt og billig.

Hvor kan jeg kjøpe Google aksjer?

Du kan investere i Google gjennom en nettmegler som Nordnet. Det er viktig å utføre selskapsanalyse før du går i gang med å investere.

Vil Google aksjer gi god avkastning fremover?

Google-aksjene har steget med over 550 % i løpet av de siste årene. Selskapet har betydelig markedsandeler, som kan indikere at aksjene også vil stige fremover i tid.

Når bytter Google navn til Alphabet?

Google ble erstattet med navnet Alphabet i 2015, og Google ble deretter et av deres mange underselskaper. Søkemotoren kalles fortsatt Google.

Betaler Google utbytte?

Nei, Google betaler ikke utbytte til sine aksjonærer. De har uttalt at de bruker sine midler primært til å investere i videre vekst.

Finans sparing økonomi
Finansjournalist
+ innlegg

Invester i aksjer, fond og mer. Alle investeringer tas på egen risiko.

X