Hopp til innholdet
Hjem » Innlegg » Hvordan kjøpe Microsoft aksjer 2024?

Hvordan kjøpe Microsoft aksjer 2024?

Kjøpe Amazon aksjer

Å investere i Microsoft aksjer vil kunne være et godt tilskudd til din investeringsportefølje. I løpet av de siste fem årene har Microsoft aksjer levert en avkastning på 165 prosent. Dette tilsvarer en årlig avkastning på godt over 30 prosent.

Microsoft er et av verdens største teknologiselskaper og produserer blant annet programvarer, elektronikk, datamaskiner og andre relaterte tjenester. Det er en lønnsom bedrift som jevnlig betaler utbytte til sine aksjonærer.

Les hvordan du investerer i Microsoft aksjer her.

Ønsker du oppdatert markedsinfo? Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Hvorfor kjøpe Microsoft aksjer?

Det kan være flere årsaker til å kjøpe aksjer i Microsoft. En av grunnene kan være at selskapet har en historie med å være lønnsomt og stabil, noe som kan gjøre det til en attraktiv investering for langsiktig portefølje diversifisering.

Bygg porteføljen med flere store selskap
Microsoft er en lønnsom bedrift som jevnlig betaler utbytte til sine aksjonærer.

Microsoft har også en sterk posisjon i teknologibransjen, med et bredt spekter av produkter og tjenester, inkludert Windows, Office, Xbox og Azure cloud computing. Dette kan gi selskapet et konkurransefortrinn og muligheter for fremtidig vekst.

Her er tre grunner til at Microsoft vil kunne stige i årene som kommer:

 1. Vekst innen cloud-computing: Microsoft har en sterk posisjon i cloud-computing, som refererer til bruken av internett-tilkoblede servere for å lagre, administrere og prosessere data, gjennom Azure-plattformen, og dette området forventes å vokse som flere selskaper og organisasjoner flytter dataene sine til skyen.
 2. Videreutvikling av Windows og Office: Microsofts Windows-operativsystem og Office-suite fortsetter å være populære blant forbrukere og bedrifter, og videreutvikling av disse produktene kan føre til økt inntjening.
 3. Økt etterspørsel etter dataspill: Xbox-konsollene til Microsoft og videospillene som tilbys gjennom Xbox Game Pass-tjenesten kan øke etterspørselen etter Microsoft-aksjer som dataspillindustrien fortsetter å vokse.

Til tross for at Microsoft har levert god avkastning over tid, er det viktig å gjøre egen research før man går i gang med å investere. Vi anbefaler å bygge en bred portefølje bestående av mange investeringer, for å redusere sjansen for tap.

Slik kjøper du Microsoft-aksjer

Det er enkelt å komme i gang med å kjøpe aksjer. Prosessen er svært enkel og tar lite tid å gjennomføre. For å gjøre det enklere for deg har vi laget en guide som drar deg gjennom hele prosessen. Du kan bruke denne guiden for å kjøpe Microsoft eller andre aksjer.

Steg 1 – Velg handelsplattform 

Det første man må gjøre, er å finne en handelsplattform som tilbyr kjøp og salg av Microsoft. Det er viktig å vurdere hvilken plattform du ønsker å benytte nøye, for du oppretter en konto. Her er noen faktorer du bør vurdere:

 • Er plattformen sikker? Det første du må finne ut av, er om plattformen er lisensiert og regulert. På den måten er du sikker på at dine finansielle midler er trygt oppbevart.
 • Har plattformen lave gebyrer? Høye gebyrer i form av innskudd, spread og kurtasje kan spise av deler av din gevinst. Vi anbefaler derfor å velge en handelsplattform som har lave gebyrer. Her er Nordnet et godt alternativ.
 • Er plattformen brukervennlig? Det trenger ikke være kompliserende å investere i aksjer. Derfor er det lurt å se etter en handelsplattform som er enkel å bruke.
 • Hva sier kundene? Sjekk hva andre forteller om plattformen. At mange bruker plattformen, og at de har et stort sosialt nettverk, er ofte et svært positivt tegn.
 • Har plattformen et stort utvalg av finansielle instrumenter? Det anbefales å velge en plattform som har et stort utvalg av diverse finansielle produkter. Dette vil gjøre det enklere å finne gode investeringer og bygge en bred investeringsportefølje.

Steg 2 – Opprett en konto 

Etter at du har valgt en plattform, må du opprette en konto.

Dette gjør du ved å klikke deg inn på nettsiden og deretter på «bli kunde». Følg så instruksene som blir gitt. Å opprette en konto tar ikke mer enn et par minutter og du kan hos noen plattformer benytte deg av BankID.

Steg 3 – Gjennomfør et innskudd for å kjøpe Microsoft-aksjer

Etter at du har verifisert din konto, må du sette inn penger. Du kan sette inn penger ved hjelp av bankoverføringer eller med andre løsninger, som betalingskort. Normalt har plattformene et minsteinnskudd, som kan variere fra noen hundrelapper til flere tusen kroner.

Steg 4 – Kjøp Microsoft-aksjer 

Når du har mottatt dine penger på kontoen, kan du komme i gang med å kjøpe Microsoft-aksjer. Den letteste måten å gjøre det på, er å søke opp selskapet i søkefeltet øverst i plattformen.

Hvis du ønsker å kjøpe Microsoft aksjer direkte, trykker du på kjøpe-knappen. På denne siden vil du også finne ytterligere informasjon om selskapet. Her kan du lese mer om selskapet, se kursutviklingen, få oversikt over finansielle resultater og mye mer.

Når du er klar til å investere i Microsoft, kan du trykke på «kjøpe». Da vil du få opp kjøpssiden.

Her fyller du enkelt inn beløpet du ønsker å investere for. I dette eksemplet ønsker vi å investere i 3 Microsoft-aksjer. Som du kan se utgjør dette omkring 9000 norske kroner. Du velger selv kursen du ønsker å kjøpe den for. Du kan også sette en dato for hvor lenge du ønsker at budet skal være i markedet.

Slik kjøpe du Microsoft gjennom handelsplattformen til Nordnet. Du kan følge akkurat samme metodikk dersom du ønsker å investere i andre selskap eller finansielle instrumenter.

Om Microsoft

Microsoft er en amerikansk teknologibedrift som er kjent for å utvikle og selge operativsystemer, programmervare og elektroniske enheter. Selskapet ble grunnlagt i 1975 av Bill Gates og Paul Allen.

Her er noen hovedpunkter om Microsoft:

 • Utvikler og selger et bredt spekter av produkter, inkludert Windows, Office, Surface-enheter, Xbox-spillkonsoller, og LinkedIn. Microsofts Windows-operativsystem er et av de mest brukte operativsystemene i verden, og Office-pakken er en av de mest populære programvarene for kontorarbeid.
 • Microsoft har vært en pioner innen teknologiutvikling, og har vært en ledende aktør innen forskning og utvikling av kunstig intelligens, skyteknologi og datalagring. Selskapet har også investert i flere start-ups og teknologiselskaper, og har etablert et eget venturekapitalfond for å finansiere fremtidige teknologisatsinger.
 • I tillegg til sine tradisjonelle produktlinjer, har Microsoft også vært involvert i flere andre områder av teknologi, som for eksempel mobiltelefoner (med Lumia-enheter), nettbrett (med Surface-enheter) og virtuell virkelighet (med HoloLens).
Microsoft har mange applikasjon.
Microsoft har mange populære applikasjoner som blir brukt av enkeltpersoner og selskaper over hele verden.

Microsoft har også et stort forsknings- og utviklingsmiljø, og har flere forskningssenter rundt om i verden. Selskapet har også etablert en rekke partnere og allianser for å styrke sin posisjon innen teknologiutvikling. Selskapet har også svært godt økonomisk fundament, med en markedsverdi på rundt 1,8 milliarder dollar.

Microsoft aksjekurs

Microsoft aksjer har hatt en svært positiv utvikling de siste 10 årene. Aksjekursen har økt betydelig fra starten av 2013 til nå, og selskapet har sett en solid vekst i inntekter.

Aksjekursen startet 2013 på rundt 27 dollar per aksje, og har økt gradvis år for år. Aksjene falt med rundt 20 % i 2022, og selv om dette er et vesentlig kursfall, er det et vesentlig mindre fall sammenlignet med andre selskap i samme sektor. Mye av årsaken til dette er fordi Microsoft er et stabilt selskap som har vist til høy omsetning i mange år.

I skrivende stund kan du kjøpe Microsoft-aksjer for 290 dollar per aksje. Dette tilsvarer en økning på over 780 % de siste 10 årene. Microsoft har klart å øke inntektene sine årlig, og i 2022 hadde de en inntekt på rundt 200 milliarder dollar. Dette har ført til at selskapet har kunnet dele ut gode utbytter til aksjonærene.

En av årsakene til denne positive utviklingen er selskapets evne til å omstille seg til å være en cloud-first selskapet, med skybaserte tjenester som Azure og Office 365 som har vært viktige bidragsytere til inntektene. I tillegg har selskapet også klart å opprettholde sin posisjon som en ledende aktør innenfor personlige datamaskiner og spillkonsoller med Xbox-serien.

Kjøp Shippingaksjer hos Nordnet. Investeringstips.
Finansielle verdipapirer kan både stige og falle i verdi. Det er en risiko for at du ikke får tilbake pengene du har investert.

Alternativer til Microsoft aksjer 

Vi anbefaler deg å bygge en bred portefølje av ulike aksjer. Her er noen andre selskaper i samme sektor som kan gi et alternativ til Microsoft aksjer:

 • Amazon – Et av verdens største selskap og sto for 40 % av all nettsalg i USA i 2022.
 • Apple – Verdens største selskap målt i børsverdi.
 • Alphabet (Google) – Den overlegent største søkemotoren i verden.
 • Intel – En av de største produsentene av prosessorer i verden.
 • Meta (Facebook) – Satser stort på metaverse-teknologien.
 • Samsung
 • Nvidia
 • Telenor
 • Nordic Semiconductor 
 • Tesla

Oppsummering

Microsoft har en lang historie med lønnsomhet og har vært i stand til å generere betydelige inntekter fra sine hovedprodukter og tjenester. Selskapet har også vært i stand til å utvide til nye områder, som cloud-tjenester og kunstig intelligens, som har muligheten til å drive fremtidig vekst.

I tillegg har Microsoft en solid balanse og genererer betydelige kontantstrømmer, noe som kan gjøre selskapet mer attraktivt for investorer som søker et stabilt aksjeselskap.

Det er viktig å huske på at aksjemarkedet kan være svært volatilt, og at historiske resultater ikke alltid kan være en indikasjon på fremtidig utvikling. Det er derfor viktig å gjøre egen research før man går i gang med å investere.

Kjøp Shippingaksjer hos Nordnet. Investeringstips.
Finansielle verdipapirer kan både stige og falle i verdi. Det er en risiko for at du ikke får tilbake pengene du har investert.

Ofte stilte spørsmål

Hvordan kjøpe Microsoft aksjer?

Du kan kjøpe Microsoft aksjer gjennom en nettmegler på nett. Vi kan anbefale handelsplattformen til Nordnet.

Hva er Microsofts markedsverdi?

Microsoft har en børsverdi på 1,8 milliarder dollar.

Hvilke sektorer er Microsoft involvert i?

Microsoft er involvert i flere sektorer, inkludert programvare, teknologi og elektronikk.

Betaler Microsoft utbytte til sine aksjonærer?

Microsoft har en historie med å dele ut et kvartalsvise utbytte til sine aksjonærer. Utbytte kan variere fra kvartal til kvartal og kan endres av selskapet basert på økonomiske forhold.

Hvorfor investere i Microsoft?

Selskapet kan vise til god inntjening, og Microsoft-aksjene har steget mye i løpet av de siste 10 årene.