Hopp til innholdet
Hjem » Innlegg » De beste norske utbytteaksjer 2023

De beste norske utbytteaksjer 2023

Norske utbytteaksjer

Å fylle opp din investeringsportefølje med noen norske utbytteaksjer kan gi god avkastning over tid samtidig som det kan bidra til passiv inntekt.

Det er ofte store, stabile selskaper som betaler utbytte til sine aksjonærer. Det betyr at de gi deler av sitt overskudd til sine aksjonærer, som inkluderer alle investorer som eier selskapets aksjer.

I denne artikkelen kan du lære om hva utbytteaksjer er og hvordan du investerer i slike selskaper. Vi presenterer også en liste over 10 populære norske utbytteaksjer.

eToro. Utbytteaksjer
80.2% av ikke-profesjonelle kunder taper penger ved å handle CFDer

Hva er utbytteaksjer?

Et utbytte er når et selskap betaler deler av sitt overskudd til sine aksjeeiere, også kalt aksjonærer. Alle selskap som betaler utbytte til sine aksjonærer blir kalt utbytteaksjer.

Dersom du eier aksjer i et utbytteselskap vil du motta en prosentandel av aksjene. Dette er som en takk fra selskapet for at du har valgt å investere i dem. Du har frihet til å gjøre hva du selv vil med disse pengene, enten du ønsker å reinvestere pengene tilbake i selskapet, ta de ut fra kontoen eller investere i noe annet.

Fordeler med å investere i utbytteaksjer

Ettersom utbytte fra selskapene er en prosentandel av aksjene, vil antallet aksjer du eier i et selskap ha en påvirkning på hvor mye du vil motta. Jo flere aksjer du eier, desto mer vil du motta i utbytte.

Det er primært to fordeler du vil dra nytte av ved å investere i stabile utbytteaksjer:

 1. Du vil kunne få en god avkastning over tid
 2. Du vil motta passive inntekter i form av utbytte

Ulike selskap har forskjellig utbytte policies. Noen betaler utbytte årlig, andre hvert halvår eller kvartalsvis. For å få en indikasjon på hvor mye du vil motta, er det lurt å se på hvor mye selskapet har betalt i årlig utbytte (i prosent) de siste fem årene.

Slik kjøper du norske utbytteaksjer

Dersom du ønsker å komme i gang med å investere i norske utbytteaksjer har vi laget en guide som viser deg hvordan du kommer i gang under.

1. Velg handelsplattform

Først og fremst er du nødt til å velge en passende handelsplattform, også ofte omtalt som nettmegler. Det finnes mange plattformen å velge mellom. Vår favoritt er eToro. Dette er en internasjonal, anerkjent plattform med et stort utvalg av aksjer, inkludert en rekke utbytteaksjer oslo børs. Via denne plattformen betaler man ingen gebyrer for kjøp og salg av utbytteaksjer.

eToro. Utbytteaksjer
80.2% av ikke-profesjonelle kunder taper penger ved å handle CFDer

2. Opprett konto

Det neste steget i prosessen er å opprette en konto. Inne på hjemmesiden trykker du på den grønne knappen «bli med nå». Deretter fyller du inn din kontaktinformasjon og svarer på noen investeringsrelaterte spørsmål. Dette er en såkalt KYC-prosedyre som alle lisensierte plattformer er lovpålagt å følge. Dette er for å bevare din midler sikkert samt for å unngå ulovlige aktiviteter, som hvitvasking av penger.

Å opprette en konto hos eToro tar ikke mer en ett par minutter.

eToro.

3. Gjør et innskudd

Før du kan starte med å investere i norske utbytteaksjer er du nødt til å gjennomføre et innskudd. Hos eToro er minsteinnskuddet på 50 dollar, som er ca. 500 norske kroner. Plattformen godtar de fleste innskuddsmetoder, som inkluderer blant annet bankoverføring, Visa- og Mastercard og PayPal. Innskuddene blir gjennomført umiddelbart.

Dersom du ønsker å teste ut plattformen før du investerer med ekte penger kan du også bruke eToros demokonto. Da investerer du med fiktive penger.

4. Kjøp norske utbytteaksjer

Når du har gjort dette kommer du til det siste og viktigste punktet, nemlig å investere i aksjen du ønsker. Dersom du allerede vet hva du ønsker å investere i, kan du søke på selskapet i søkefeltet øverst i plattformen. Hvis ikke, kan du filtrere ut fra ulike kategorier, og bla gjennom utvalget av utbytteaksjer fra Oslo Børs..

Under illustrerer vi hvordan du går i gang med å kjøpe Equinor-aksjer. Equinor er Norges største selskap ut fra markedsverdi og betaler regelmessig utbytte til sine aksjonærer.

Søk på aksjen i søkefeltet:

eToro.

Du kan se om selskapet betaler utbytte kan du trykke på statistikk. Under kan du se at Equinor betaler omkring 2 % i utbytte. For å kjøpe aksjen trykker du på «investere» og velger beløpet du ønsker å investere for.

Kjøpe aksjer på eToro.
På selskapsoversikten finner du oversikt over hvor mye selskapet betaler i utbytte.

Så enkelt er det å komme i gang med å investere i norske utbytteaksjer. Du kan enkelt følge med på utviklingen til din investering i porteføljen inne i eToro-plattformen. Det er like enkelt å investere fra mobilen gjennom deres app som gjennom nettleseren.

Hva er de 10 beste norske utbytteaksjene 2023?

Det finnes flere norske aksjeselskap som betaler utbytte, enten årlig, hvert halvår eller kvartalsvis. Når du skal finne utbytteaksjer er det viktig at du ser etter selskaper på samme måte som andre investeringer. Har selskapet prestert godt over tid? Hva er aksjen priset for? Og hvordan ser selskapets fremtidsutsikter ut?

Under ser du en liste over de mest populære utbytteaksjene i Norge, gjerne sett på som beste utbytteaksjer Oslo børs.

 • Equinor: Dette er Norges desidert største basert ut fra markedsverdi. Equinor har også levert gode resultater over tid. Selskapet betalt utbytte kvartalsvis, altså fire ganger årlig, til sine aksjonærer.
 • DNB: Dersom du har troen på finanssektoren, er DNB en fin utbytteaksje å investere i. DNB faller også under kategorien «stabile utbytteaksjer», da de betaler et jevnt utbytte.
 • Golden Ocean Group: Selskapet har levert solide resultater de siste årene. Dette har aksjonærene blitt godt belønnet for, ettersom selskapet har gitt utbytte på 30 % av aksjenes verdi.
 • Mowi: Dette er verdens største produsent av atlantisk laks. Selskapet er en svært populær utbytteaksjer for norske investorer.
 • Gjensidige Forsikring: Dette er Norges største skadeforsikringsselskap og opererer også i Danmark, Sverige og Baltikum. I 2022 vil selskapet betalte utbytte på 7,7 kroner pr. aksje.
 • MPC Container Ships: Som et resultat av gode resultater har skipsrederiet betalt høyt utbytte til sine aksjonærer det siste året.
 • Salmar: Oppdrettselskapet har en stabil utbytte policy og betaler som regel mellom 2 til 4 prosent i årlig utbytte.
 • Telenor: Det norske telefonselskapet er ledende i Norden innen mobil, bredbånd og TV. Telenor har betalt utbytte regelmessig til sine investorer.
 • Schibsted: Det store mediekonsernet som er eier av blant annet Finn.no og VG.no, betaler som regel rundt 2 kroner i utbytte pr. aksje.
 • Yara International: Yara er en gjødselsprodusent som betaler normalt sett rundt 30 kroner pr. aksje i utbytte.

Er norske utbytteaksjer gode investeringer?

På generell basis er det vanskelig å svare på om norske utbytteaksjer er en god investering eller ikke. I likhet med alle andre kategorier er det viktig å analysere hvert selskap individuelt. Selv om noen norske utbytteaksjer absolutt kan være en god investering, er det på motsatt side flere selskaper som ikke vil være det.

Dersom selskapet har levert gode resultater over tid, og har gode fremtidsutsikter, er det absolutt positivt å investere i norske utbytteaksjer. Det betyr at det vil dele deler av overskuddet med deg som investor. Du vil dermed kunne opparbeide deg en god passiv inntekt.

Du velger selv hva du ønsker å gjøre med utbytte du mottar, enten du velger å ta ta ut pengene, reinvestere pengene i selskapet eller f.eks. putte pengene i indeksfond. Over tid vil du kunne merke at utbyttet vil akkumuleres til å få en betydelig verdi.

norske utbytteaksjer, passiv inntekt
Med norske utbytteaksjer har du mulighet til å opparbeide deg betydelig med passiv inntekter. På den måten vil du ha skape frihet til å gjøre mer av det du interesserer deg for.

Husk at, i likhet med alle andre aksjer, er det viktig at du gjør grundig research av selskapet før du går i gang med å investere. Det er også lurt å bygge en investeringsportefølje som består av flere aksjer. Det kan være lurt å ha noen gode, norske utbytteaksjer som en del av en bred portefølje.

eToro, aksjer, registrer konto, invester
80.2% av ikke-profesjonelle kunder taper penger ved å handle CFDer

Ofte stilte spørsmål rundt norske utbytteaksjer

Hva er norske utbytteaksjer?

Det er norske selskaper som betaler deler av sitt overskudd til sine aksjeeiere. Å investere i utbytteaksjer kan gi en god passiv inntekt.

Hva er beste norske utbytteaksjer 2023?

Det er vanskelig å spå hvilken norske utbytteaksje som vil prestere best over tid. Eksempler på norske selskaper som betaler utbytte er DNB, Yara og Salmar.

Hvordan investere i norske utbytteaksjer?

Det er enkelt å investere i norske utbytteaksjer. Det eneste du trenger å gjøre er å opprette en konto hos en handelsplattform, gjennomføre et innskudd og velge aksjen du vil investere i.

Hvilke norske selskaper betaler utbytte?

Det finnes mange norske selskaper som betaler utbytte. Dette inkluderer blant annet Equinor, Mowi og Schibsted. Se vår liste her.

Hvor kan man investere i norske utbytteaksjer?

Du kan investere i norske utbytteaksjer gjennom eToro. De tar 0 kroner i gebyrer for kjøp og salg av aksjer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Invester i aksjer, fond og mer. Alle investeringer tas på egen risiko.

X