Hopp til innholdet
Hjem » Innlegg » Hvordan kjøpe Mowi aksjer 2024?

Hvordan kjøpe Mowi aksjer 2024?

Vurderer du å kjøpe Mowi aksjer? Da tror vi denne artikkelen faller i smak. Her finner du nyttig informasjon om det norske oppdrettselskapet. Mowi aksje er meget populær, ikke bare blant norske investorer, men også utenlandske. 

Det norske selskapet har mer enn doblet sin børsverdi de siste fem årene, og det er en av laksebransjens ubestridte enere. Mowi aksjonærer kan også forvente utbytte, noe som gjør det til en ypperlig investering på lang sikt. 

Les videre for å lære mer om Mowi aksjer.     

Ønsker du oppdatert markedsinfo? Registrer deg på vårt nyhetsbrev!

Hvorfor kjøpe Mowi aksjer? 

Å kjøpe aksjer i Mowi, verdens største produsent av atlanterhavslaks, kan være fordelaktig av flere årsaker. Først og fremst er det et av de største selskapene på Oslo Børs. Selskapet er også som nevnt ledende innenfor sitt felt, og dekker så mye som en femtedel av den globale etterspørselen på lakseprodukter. 

Videre kan Mowi eiere forvente et kontinuerlig og stabilt utbytte. I så måte er Mowi en utbytteaksje, som betyr at du får løpende inntekter uten at du trenger å selge aksjene. Utbytteaksjer er ypperlige tilskudd i en enhver portefølje, nettopp fordi det kan gi passive inntekter.   

Mowi aksje kursmål er også skrudd betydelig opp den siste tiden, og i skrivende stund er det en klar overvekt av kjøpsanbefalinger. Dette har en sammenheng med at det er sterke forventninger om økte laksepriser, grunnet en stram tilbudsside.  Det vil i så fall bety økte inntekter for Mowi.   

Mowi.

De fleste analytikere er derfor samstemte i at Mowi aksjer har et gode forutsetninger for kursvekst i fremtiden. Andre ting som kan gjøre aksjen til et spennende kjøp er at Mowi kurs periodevis kan oppleve betydelig svingninger. 

Av den grunn er Mowi aksjer også populære blant tradere, som søker fortjeneste på kort sikt. Alt i alt er det mye tiltalende med å inkludere Mowi aksje i porteføljen, men de nevnte kursendringene gjør at du må belage deg på investeringen kan falle i verdi fra tid til annen.    

Fordeler med å kjøpe aksjer i Mowi

 • Mowi er ledende produsent av atlanterhavslaks. Oppdrettsselskapet opererer på globalt nivå, og er et av de største selskapene på Oslo Børs med en markedsverdi på rundt 96 milliarder kroner. 
 • Mowi betaler normalt utbytte. Utbytte gir løpende inntekter, noe som er meget gunstig for en langsiktig investor. 
 • Mowi aksjekurs kan oppleve betydelig svingninger på kortere sikt. Derfor er Mowi aksje populær blant tradere. Å trade innebærer å spekulere i prissvingninger for å oppnå fortjeneste på kort sikt. 
 • Aksjene er tilgjengelig på de fleste store og populære handelsplattformer

Slik kjøper du Mowi-aksjer 

Å kjøpe aksjer er enkelt og lite tidkrevende. Under finner du en guide som både beskriver hvordan du investerer og trader i den populære lakseaksjen.  

Steg 1 – Velg handelsplattform 

Valg av plattform må selvsagt baseres på personlige preferanser. Likevel er det et par faktorer du ikke kommer unna og som er svært viktig å vurdere, som for eksempel; 

 • Trygghet og sikkerhet: Stol kun på regulerte plattformer. Du bør også undersøke hva som er gjort for å beskytte brukerkontoen mot hacking og annen uredelig aktivitet. 
 • Omdømme og rykte: Antall brukere og generelt omdømme kan være en god pekepinn på hvor god eller dårlig en plattform er. 
 • Handelsgebyrer og øvrige avgifter: Kurtasje, spredning og øvrige avgifter spiser mye av pengene dine. Unngå kostbare handelsplattformer.
 • Utvalg: Du bør også vurdere utvalget til plattformen, både i forhold til antall aktivum samt verktøy og funksjoner. Et større utvalg gir flere muligheter, i tillegg til at det gjør det enklere å skape en diversifisert portefølje. 
 • Brukervennlighet: Velg en plattform tilpasset dine mål og din erfaring. Skal du investere på lang sikt er det lite hensiktsmessig med CFD-plattformer forbeholdt tradere.

Mye av grunnen til at vi foretrekker Nordnet er at det er en prisvennlig plattform med et godt rykte og omdømme. De kan også vise til et gigantisk utvalg og flere spennende funksjoner. De har blant annet en nyhetsfeed hvor du finner oppdatert informasjon om de ulike investeringsobjektene.

Steg 2 – Opprett konto 

Når du har valgt en nettmegler er neste steg å opprette konto. Dette gjøres ved å fylle ut registreringsskjemaet og gjennomgå en såkalt KYC-prosess. Denne innebærer å svare på noe spørsmål og sende kopi av et godkjent ID-kort. Dette for å verifisere identitet. Hos Nordnet og Skilling er denne automatisert gjennom BankID-registreringen.

KYC-prosessen er lovpålagt og er til for å forhindre hvitvasking av penger. Dette tar ikke mer enn et par minutter å gjennomføre. 

Invester hos Nordnet
Å investere penger er med en viss risiko. Du kan tape på dine investeringer.

Steg 3 – Sett inn penger for å kjøpe aksjer 

Når kontoen er opprettet må du gjøre et innskudd. Du kan sette inn penger ved hjelp av bankoverføringer, med debet/kredittkort eller ved hjelp av digitale lommebøker som Skrill eller Paypal. 

Minsteinnskuddet hos de ulike plattformen kan variere. Hos Nordnet er det imidlertid ingen krav om et minsteinnskudd. Pengene overføres umiddelbart om du bruker kort, Paypal eller Skrill. Med bankoverføring kan det ta opptil 3 dager før pengene er tilgjengelig.

Steg 4 – Kjøp aksje 

Når pengene er på konto kan du gå i gang med å kjøpe aksjene du ønsker, som f.eks. Mowi aksjer. Du søker bare i søkefeltet, og klikker deg inn på resultatet. Du finner da selskapsinformasjon og annen relevant informasjon om aksjen, som historisk utvikling nåværende kurs blant mer. 

Hos Nordnet vil du også få tips fra Nordnets utvalgte eksperter og analytikere, som blant annet innebærer kursmål. For å begynne handelen klikker du på “Kjøp”. 

Som aktivt spekulant kan det også være relevant å “shorte aksjen”. Du tjener da penger om aksjekurs faller i verdi. For å shorte en aksje klikker du på “selg” istedenfor “kjøp”, som du finner øverst på handelssiden. 

Om Mowi 

Mowi er et norsk oppdrettsselskap som produserer og distribuerer sjømatprodukter rundt om i hele verden. Primært består produktene av atlanterhavslaks, og de tilbyr produktene gjennom merkevarer som Pieters, Sterling, Mowi Salmon og Supreme Salmon.  

Selskapet ble grunnlagt i 1964, først som Marine Harvest, men skiftet navn til Mowi i 2018. Det er i dag et av de største selskapene på Oslo Børs med en børsverdi på om lag 96 milliarder kroner. 

Mowi er også den største leverandørene av atlanterhavslaks, og de dekker omtrent en femtedel av den globale etterspørselen. Selskapets dominerende posisjon gjør at de kan vise til stabilt gode inntekter de siste årene. 

Mowis Oslo Børs verdi har blant annet mer enn doblet seg de siste fem årene, og i fjerde kvartal 2022 rapportere selskapet om en omsetning på 1,25 milliarder euro. I 2021 var omsetningen på hele 4,2 milliarder euro. 

Mowi aksjekurs 

Mowi aksje nok er i skrivende stund rundt 185 kroner. Dette tilsvarer en vekst på 11 prosent så langt i 2023. I begynnelsen av det nye året var kursen 164 kroner. 

Historisk sett har Mowi kurs holdt seg på et relativt stabilt nivå. Dog har aksjen opplevd perioder med betydelige opp- og nedturer, og på et generelt grunnlag er kursen ganske volatil. 

Det betyr at Mowi aksjepris  Går vi fem år tilbake i tid, nærmere bestemt til 2018, er oppgangen på 40 prosent. Men ser vi på utviklingen det siste året har aksjen falt med om lag 15 prosent. 

Mowi aksjekurs.

Du må derfor belage deg på at aksjen kan tidvis variere mye i verdi, men som nevnt kan dette være fordelaktig om du aktivt søker fortjeneste på kortere sikt. Dessuten vil trolig du utjevne de kortsiktige svingningene om du er tålmodig og tenker langsiktig. 

Det er flere sammensatte årsaker til at Mowi aksjer svinger i verdi, men i hovedsak handler det om at selskapets inntekter styres i betydelig av lakseprisene. Lakseprisene påvirkes igjen av elementære forhold som tilbud og etterspørsel. 

Mowi utbytte

Mowi er kjent for å betale utbytte til sine aksjonærer. Det betyr at dersom du velger å kjøpe Mowi aksjer kan du forvente å få utbetalt en del av selskapets overskudd. Mowi utbytte betales normalt kvartalsvis, altså fire ganger i løpet av et år. 

Eksakt hva selskapet betaler i utbytte varierer også, og da i forhold til hvor godt selskapet har prestert. Er det et år, eller et kvartal for den saks skyld, hvor selskapet har prestert godt er det ikke unormalt at de betaler et høyere utbytte. Følgelig vil utbyttet reduseres, eller i verste fall bortfalle, i periode hvor resultatet ikke er like godt. 

Ved forrige utbyttebetaling, som var i november 2022, betalte selskapet 1,7 kroner per aksje. Det innebærer at du hadde tjent 170 kroner hadde du eid 100 Mowi aksjer.   

Mowi utbytte historikk: 

 • 1,7 kroner
 • 2,3 kroner
 • 1,44 kroner
 • 0,51 kroner
 • 1 krone
 • 0,4 kroner
 • 0,93 kroner
 • 1 krone 

Burde jeg kjøpe Mowi aksjer? 

Mowi aksje er som vi har diskutert en såkalte utbytteaksje. Du kan derfor som aksjonær i selskapet forvente å få utbetalt en del av selskapets overskudd. Mowi har normalt betalt utbytte fire ganger i løpet av et år, og dette gjør at du kan generere passive inntekter. 

Utbyttet er riktignok ikke det høyeste, men med tid vil summen akkumulere. Mowi er også ledende innenfor sitt felt, og dekker en femtedel av den globale etterspørselen på atlanterhavslaks. Følgelig tror vi aksjen passer godt til de som ønsker å skape en diversifisert portefølje og som ønsker å sitte stille i båten. 

Dog kan aksjen også egne seg godt til trading, ettersom kursen kan, og vil nok, oppleve perioder med nokså betydelig svingninger. Om du burde kjøpe aksjer i Mowi bør baseres på om det er en aksje som passer din portefølje og strategi, og om det er en aksje du selv har tro på. 

Det er da flere ting du bør overveie, som sektoren selskapet opererer i og om de har forutsetninger for å skape verdier i fremtiden. 

Alternativer til Mowi aksje 

Har du tro på lakseaksjer og ønsker å sjekke ut andre alternativer til Mowi? Da kan disse aksjene verdt å ta en titt på:  

 • Salmar
 • Atlantic Sapphire 
 • Lerøy SeaFood
 • Grieg Seafood

Les artikkelen beste aksjer 2023 for flere aksjetips. 

Oppsummering av kjøpe Mowi aksjer 

Dersom du skal kjøpe Mowi aksjer er det mange plattformer du kan velge mellom. Både Nordnet og Skilling er gode alternativer, men Skilling kan aksjene kun kjøpes som CFD som hos enkelte kan medføre viss ulempe.

Selv om Mowi aksje er et spennende kjøp, og det av flere årsaker, innebærer det en viss grad av risiko. Du må derfor aldri bruke penger du ikke kan ta deg råd til å tape. 

Kjøp Mowi aksjer hos Nordnet. Investeringstips.
Å investere penger er med en viss risiko. Du kan tape på dine investeringer.

Ofte stilte spørsmål 

Hvordan kjøpe Mowi aksjer?

For å kjøpe aksjer i Mowi, et av verdens største oppdrettsselskap, må du ha konto på en handelsplattform. Alt du må gjøre er å registrere bruker, verifisere identitet og sette inn penger. 

Hvor kan jeg kjøpe Mowi aksjer? 

Du kan kjøpe Mowi aksjen hos en nettmegler, aksjeplattform, som Nordnet. 

Hvor mye koster Mowi aksjen? 

Mowi kurs er i skrivende stund rundt 186 kroner. 

Er Mowi en god investering? 

Mowi aksjen kan passe godt både til langsiktige investeringer og til trading. Det er en utbytteaksje og selskapet er ledende innenfor sitt felt. Samtidig er kursen forbundet med ganske betydelig svingninger på kortere sikt. Husk også at et kjøp innebærer en viss risiko.  

Hvor mye betaler Mowi i utbytte? 

Mowi aksjeutbytte varierer. Ved forrige utbytte betalte selskapet 1,7 kroner per aksje til Mowi eiere. 

Når betaler Mowi utbytte? 

Mowi betaler normalt et kvartalsvis utbytte, som er fire ganger i løpet av et år. 

Hvordan selge aksjer i Mowi? 

Skal du selge Mowi aksjer må du gå til porteføljen din, klikke deg inn på aksjen og velge hvor mange aksjer du skal selge, for å så avslutte handelen. Prosessen kan dog variere noe fra plattform til plattform.