Hopp til innholdet
Hjem » Innlegg » Beste billån 2024 – Slik får du det beste billånet

Beste billån 2024 – Slik får du det beste billånet

Beste billån

Hvordan finne det beste billånet for deg? Enten du allerede har et lån på en bil eller planlegger å kjøpe en ny bil, er det mye å spare ved å velge et billån som passer til din situasjon. I denne artikkelen går vi gjennom hvordan du finner det beste billånet. 

Sammenlign tilbud for å finne beste billån

Lån til bil er ofte et av de største lånene vi har, foruten boligglån. Dersom du tegner en avtale med høy rente vil lånet kunne være langt dyrere enn nødvendig. Derfor er det lurt å sammenligne tilbud når du skal i gang med å finne det beste billånet ut fra din situasjon. 

Den enkleste måten å gjøre dette på er å bruke en sammenligningstjeneste. Da vil du motta tilbud fra ulike banker, ved å sende inn én søknad. På den måten kan du sammenligne rentene, betingelsene og løpetiden på lånet – som gjør det mye enklere å finne det beste billånet for deg.

Vi anbefaler Lendo

  • Få tilbud fra over 20 långivere
  • 10 000 – 500 000 kroner
  • Rente fra 5,33% – 49,92%
  • Uforpliktende og gratis

(Annonse) Eksempel: Pris på bil 500 000 kr over 5 år, egenkapital 200 000 kr, effektiv rente 7,72%, totalpris over 5 år, 57 048 kr, totalt 357 048 kr.

Hva er et billån?

Enkelt forklart er et billån et lån hvor du låner penger fra banken for å kjøpe bilen. Man skiller gjerne mellom to typer billån:

  1. Billån med sikkerhet: Dette betyr at du får et billån med pant i bilen. Det betyr at banken kan kreve at du selger bilen dersom du ikke betaler ned lånet. Slike lån er tryggere for banken og gir deg som regel lavere rente. 
  2. Billån uten sikkerhet: Dersom du søker om et lån uten sikkerhet, enten med bilen eller andre eierandeler, vil dette komme med høyere risiko for banken. Da vil du mest sannsynlig måtte belage deg på et dyrere lån. 

Viktig å sammenligne lån for å finne det beste billånet

Som kort nevnt, vil du kunne tape mye penger på å godta et lån med høy rente. I tillegg er det viktig å finne et lånetilbud som passer deg, i forhold til blant annet låneperiode, gebyrer og eventuelt andre betingelser. 

Lånetilbud kan variere i stor grad fra bank til bank. Ved å innhente lånetilbud fra flere banker, vil du enklere kunne sammenlinge lånetilbud og velge det gunstigste lånet for din økonomiske situasjon. 

Du kan selvfølgelig innhente tilbud fra individuelle banker. Likevel vil vi anbefale å bruke en tjeneste som Lendo. Da søker du kun én gang, helt kostnadsfritt, og mottar tilbud fra over 20 långivere. 

(Annonse) Eksempel: Pris på bil 500 000 kr over 5 år, egenkapital 200 000 kr, effektiv rente 7,72%, totalpris over 5 år, 57 048 kr, totalt 357 048 kr.

Egenkapital vil kunne ha stor påvirkning

Belåningsgraden, som betyr hvor mye du faktisk lånet i forhold til bilens verdi, vil kunne spille en stor rolle på hvor godt tilbud du mottar. 

Kan du stille med egenkapital, som vil gi lavere belåningsgrad, vil du ha et bedre utgangspunkt for å motta et godt lånetilbud. Dette gjør at banken ser på deg som en tryggere kunde. Og tryggere kunder får som regel lavere renter på lånet!

Eksempler på billån:

  1. Du kjøper en bil til 300 000 kroner og stiller med en egenkapital på 50 000. Dette tilsvarer at du stiller med litt under 17 % av lånet med egne penger. På grunn av litt lite egenkapital gir banken deg et tilbud på et lån med 8 % i effektiv rente. 
  2. Du øker egenkapitalen til 100 000, som tilvarer 33,3 % av den totale summen. Dette gjør det tryggere for banken å gi deg et lån, og gir deg en effektiv rente på 5,5 %. Det betyr at du har et lån med 2 % bedre i renter.

Se på den effektive renten når du sammenligner billån 

Dersom du velger å søke etter et nytt billån ved å bruke en sammenligningstjeneste, vil du motta flere lånetilbud fra flere banker. Da kan det kanskje virke litt vanskelig å vite hva man bør se på. 

En enkel huskeregel er at det er den effektive renten som viser hvor dyrt lånet er. Den nominelle renten er renten du betaler på selve lånet, mens den effektive renten også inkluderer ulike gebyrer og avgifter som følger med. 

Et lån med kortere nedbetalingstid vil ofte ha en noe høyere effektiv rente. Dette er fordi gebyrer, som blant annet etableringsgebyr, vil utgjøre en større andel av renten. Har du derimot to lånetilbud hvor begge har en 10 års nedbetalingstid? Da vil lånet med lavest effektiv rente være det billigste valget!

Hvordan få det beste billånet?

For mange kan det virke overraskende enkelt å få et billån. Men dette er ikke så rart. Bankene lever av å låne ut penger til deg – og vil tilby deg et lån så fremt at de ikke anser at risikoen er for høy. 

Av akkurat denne grunnen ender kunder opp med å ta et lån fra banken de allerede har en tilhørighet til. Beklagligvis vet mange banker dette, og ender opp med å gi et tilbud med en høyere rente enn du kan få andre steder. 

Derfor bør du sammenligne ulike tilbud når du skal i gang med å søke om et billån. Da vil bankene konkurrere om deg som kunde, som betyr at prisene på lånet presses ned. Dette er en stor fordel for deg som ser etter et godt billån. 

Beste billån i 2024

Helt uforpliktende å sende inn en søknad om billån

Er du usikker på hvor mye du kan låne og renten du vil få på et billån? Da kan det være godt å vite at det er helt uforpliktende å sende inn en lånesøknad! 

Bruker du Lendo, er søknaden helt uforpliktende og gratis. Du kan takke nei til ethvert tilbud dersom du føler at tilbudet ikke er godt nok. Om du derimot finner ut av at du vil takke ja til et av tilbudene du mottar, vil du signere lånetilbudet med banken på en helt vanlig måte. 

(Annonse) Eksempel: Pris på bil 500 000 kr over 5 år, egenkapital 200 000 kr, effektiv rente 7,72%, totalpris over 5 år, 57 048 kr, totalt 357 048 kr.

Oppsummering

Billån er for mange et av de dyreste lånene de har, som også betyr at man har potensielt mye å spare. For å finne det beste billånet bør man sammenligne lånetilbud fra flere banker. Dette øker sjansen for å finne et billig billån som passer til din finansielle situasjon. 

Husk at du også kan påvirke renten på billånet. Dersom du har en god økonomi, stiller med mer i egenkapital eller setter pant i bilen, vil bankene kunne tilby deg en bedre rente. Dette er rett og slett fordi du blir vurdert som en tryggere kunde. 

Ofte stilte spørsmål

Hvordan finne beste billån?

Den beste måten å finne et godt billån på er å sammenligne lånetilbud fra flere banker. På den måten vil du enklere finne et lån som passer din finansielle situasjon.

Hvordan søke om et billån med lav rente?

Ved å innhente tilbud fra flere banker, vil bankene konkurrere om deg som kunde. Dette vil kunne gi deg et billån med bedre betingelser.

Hva er et godt billån?

Et godt billån tilsier et lån med lav effektiv rente og en nedbetalingstid som passer din økonomi. For å finne beste billån bør du sammenligne tilbud fra flere banker.

Hvilke bank tilbyr beste billån 2024?

Tilbud om billån kan variere i stor grad fra bank til bank. Tilbudet du mottar vil i stor grad påvirkes av din økonomiske situasjon. For å finne det beste billånet bør du innhente tilbud fra flere banker.

Må jeg ha egenkapital for å søke om et billån?

Nei, det er ingen krav om å ha egenkapital for å søke om et billån. Egenkapital kan derimot gi deg et lån med gunstigere rente.