Hopp til innholdet
Hjem » Innlegg » Oljeprisen fortsetter å stige. Gunstig tidspunkt å investere i oljeaksjer?

Oljeprisen fortsetter å stige. Gunstig tidspunkt å investere i oljeaksjer?

Oljeprisen stiger.

Denne artikkelen ble først publisert i vårt nyhetsbrev.

Oljeprisen har skutt kraftig opp den siste tiden, og steg med hele 10 prosent i juli. Prognoser viser at prisen vil stige også de neste månedene.

OPEC har varslet at de vil fortsette å kutte ned på oljeproduksjonen til ut september, noe som gjør at det nå går mot de beste månedene for oljeprisen siden januar i fjor. I den forbindelse har analytikere plukket ut aksjene de tror vil dra fordel av stigende oljepris.

5 aksjer som vil kunne dra nytte av høyere oljepris

Under ser vi på følgende fem oljeaksjer som kan stige i pris de neste månedene:

  1. ConocoPhillips – Det amerikanske oljeselskapet kom nylig ut med deres kvartalsrapport, som viser at selskapet har underprestert. Inntjeningen var lavere sammenlignet med samme tid i fjor, men det er forventninger om at aksjene vil høste fruktene av den stigende oljeprisen. Analytikere fra Wells Fargo har blant annet oppjustert sin anbefaling til “kjøp”, med et kursmål på 138 dollar. Aksjen er i skrivende stund prissatt til 132 dollar.
  2. Exxon Mobil – Flere store meglerhus, deriblant UBS, gir Exxon Mobil-aksjene en moderat kjøpsanbefaling. Den siste måneden har aksjen steget med omtrent 4 prosent.
  3. Devon Energy Corporation – Aksjene til Devon har hatt en kruttsterk vekst den siste måneden, og er opp med hele 11 prosent. Brorparten av analytikerne roper også “kjøp” når det kommer til Devon-aksjer. Flesteparten av analytikerne har oppjustert kursmålet, hvor det i snitt ligger på 59 dollar. Dette tilsvarer en vekst på 17 prosent sammenlignet med nåværende kurs. 
  4. APA Corporation – Ifølge CNBC er APA Corporation aksjen som har tettest korrelasjon med oljeprisen. CNBC måler APA-aksjen til en korrelasjonsverdi på 0,71. Jo nærmere verdien er 1, desto sterkere er forholdet mellom aksjen og oljeprisen. Dersom korrelasjonen holder seg og oljeprisen stiger, vil dette føre til at kursen stiger.
  5. Chevron – Aksjene til Chevron har i likhet med ExxonMobil opparbeidet seg status som “moderat kjøp” hos analytikere. Gjennomsnittlig kursmål er 190 dollar, der dagens kurs er 159 dollar. Oljegiganten, som for øvrig er verdens tredje største oljeselskap, har sett aksjekursen falle med om lag 8 prosent så langt i år. Vil kursen nå snu fra en nedgangsperiode til en oppgangsperiode?

Kan være spennende å holde øye med norske oljegiganter 

Når det gjelder selskapene på Oslo Børs er det nærliggende å tro at både Equinor og Aker BP vil dra nytte av en stigende oljepris. De norske meglerhusene har i alle fall klokketro på de norske oljegigantene, og da særlig AkerBP. 

AkerBP har en klar overvekt av “kjøp”, hvor nåværende median kursmål ligger på 337 kroner. Equinor har på sin side et median kursmål på 346 kroner, der nåværende kurs er 316 kroner.  Både aksjene til Equinor og AkerBP har falt siden nyttår, men mye tyder på at dette sentimentet kan snu.

Equinor. Oljeaksje.

Oljeaksjer er volatile 

En stigende oljepris vil selvsagt ikke automatisk bety at de nevnte aksjene vil stige i verdi. Selskapenes interne forhold vil påvirke i vel så stor grad som oljeprisen. Man må derfor ikke kjøpe aksjer kun basert på at oljeprisen stiger, men heller bygge opp en mening ved å gjøre en mer helhetlig vurdering av selskapene. 

Oljeaksjer er også en aksjetype som kan tidvis svinge mye i verdi på kortere sikt. Dette gjelder for øvrig de aller fleste aksjetypene. Det som derimot er gunstig med oljeaksjer, er at de ofte betaler utbytte. Dette kan være en kjempefordel, da det gir løpende inntekter uten at man trenger å selge aksjene. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *