Hopp til innholdet
Hjem » Innlegg » Oppkjøpsbud på Kahoot! Hvordan påvirker dette aksjonærene?

Oppkjøpsbud på Kahoot! Hvordan påvirker dette aksjonærene?

Kahoot aksjen oppkjøp bud

Denne artikkelen ble først publisert i vårt nyhetsbrev og har i etterkant blitt oppdatert.

De største aksjonærene i det folkekjære tek-selskapet Kahoot har gitt forhåndsaksept på et bud på over 17 milliarder kroner. Hva skjer med dine aksje-eiendeler dersom et selskap blir kjøpt opp og tatt av børs?

Verdsetter Kahoot for 35 kr. per aksje

Investorgruppen Kangaroo Bidco, som består av blant annet Goldman Sachs sin Private Equity-avdeling, General Atlantic og Glitrafjord AS, ønsker å kjøpe opp Kahoot for 35 kroner per aksje. Det vil verdsette selskapet til 17,2 milliarder kroner. Målet med budet er å ta selskapet av børs

Siste oppdatert

 • 11. september meldte Kahoot! at 63,54 % har akseptert budet
 • Dette er fortsatt langt under akseptgraden på 90 %
 • Tidsperioden har forlenget budet tredje og siste gang til 6. oktober klokken 23:00 norske tid.
 • Eier du Kahoot!-aksjer kan du akseptere budet via www.danskebank.no/Kahoot.

Dersom budet blir akseptert, er det mange investorer som vil gå på store tap. På det høyeste ble aksjene handlet for 137 kroner, som er over 290 % mer enn budprisen. Flere i Kahoot vil derimot oppnå store verdier. Ifølge E24 har ansatte, ledelser, enkelte konsulenter og styret i Kahoot opsjoner til over 600 millioner kroner. Dette vil gjøres opp i kontanter hvis oppkjøpet blir gjennomført.

De største aksjonærene har gitt forhåndsaksept på budet. Dette inkluderer daglig leder Eilert Hanoa, som er nest største aksjonær i selskapet. Han kontrollerer også Glitrafjord AS, som fortsatt vil ha store eierandeler i Kahoot også i etterkant dersom budet blir akseptert. 

– Blir overrasket om selskapet blir solgt

For at budet skal bli akseptert trenger de en akseptgrad på 90 %.

– Det gjenstår å se om de andre aksjonærene aksepterer. Gitt at budgiverne har med seg ledelsen på laget tror vi det er mindre sannsynlig med andre budgivere, men budet må kanskje økes for å oppnå en akseptgrad på 90 % slik som er kravet for transaksjonen, sier analytiker Kristoffer Pedersen i Nordea Markets til Dagens Næringsliv

DNB-forvalter Dag Hammer mener det er lite sannsynlig at budet vil oppnå en akseptgrad på 90 %. Han forvalter fondet DNB SMB, som eier Kahoot-eiendeler for rundt 340 millioner kroner. 

– Jeg blir overrasket om selskapet blir solgt for den prisen, sa han til Finansavisen etter at budet ble offentliggjort. 

Folketrygdfondet, som er tredje største aksjonær i Kahoot og eier rundt 5 % av alle aksjene, meldte til Finansavisen mandag 24. juli at de ikke vil godkjenne budet på Kahoot.

– Folketrygdfondet vil stemmet imot det fremsatte budet, da vi mener det ikke reflekterer selskapets verdipotensial, sa administrerende direktør Kjetil Houg til avisen.

Eier du Kahoot-aksjer? Da kan du stemme på budet

Fordelen med å kjøpe enkeltaksjer er at du som investor kan være med på å ta viktige beslutninger i selskapet. Dersom du eier Kahoot-aksjer vil du ha muligheten til å stemme på budet. Hvis du velger å bruke din stemme og si nei til budet, vil dette øke sjansen for at akseptgraden på 90 % ikke oppnås. Jo flere aksjer du eier, desto mer stemmerett vil du ha. En aksje tilsvarer én stemme. 

Stemme på bud Kahoot

Er du derimot fornøyd med budet, vil du kunne akseptere budet. Da vil verdiene du eier overføres til kontoen din etter at prosessen gjennomføres. Du vil i så fall motta 35 kroner per aksje du eier. 

Budfristen forlenges til 6. oktober

Nylig kom beskjeden om at Kangaroo Bidco forlenger budfristen til 6. oktober, som er siste forlenget bud. Derfor tyder det mye på at de ikke har oppnådd akseptfristen enda. For øyeblikket er det opplyst om at 64 % av aksjonærene har godtatt budet. Det betyr at man fortsatt må overbevise 26 % av aksjonærene for at Kahoot! blir kjøpt opp.

Etter all informasjon innhentet så langt, er det mye som tyder på at budet fremdeles ikke vil gå gjennom. Gaute Eie, investeringsdirektør i Eika Kapitalforvaltning, sier til E24 at mange har vært negative til budet og ikke vil selge, som øker sjansen for at budet ikke blir akseptert. Selv har de solgt sine Kahoot-eierandeler og plassert pengene i andre aksjer.

Du stemmer nei, men Kahoot-budet går gjennom

Hva vil egentlig skje med dine eiendeler dersom du stemmer nei på budet og oppkjøpet fortsatt går gjennom? Da vil aksjene dine bli tvangssolgt. Verdiene du eier vil overføres til kontoen du eier Kahoot-aksjene hos. Årsaken til dette er fordi Kangaroo Bidcos bud innebærer et oppkjøp av alle aksjene i selskapet. Det betyr at alle aksjene kjøpes opp og selskapet vil fortsette å operere som et ikke-børsnotert selskap. 

Hva skjer videre?

Det er usikkert hva som vil skje videre og om oppkjøpet blir akseptert eller ikke. I etterkant av nyheten steg Kahoot-aksjene med over 10 % og ligger nå på underkant av 35 kroner, altså rett under budprisen. 

Det er mange ulike scenarioer for hvordan Kahoot-kursen kan bevege seg videre i nærmeste fremtid:

 1. Budet aksepteres. Du mottar dine verdier på 35 kroner per aksje.
 2. Budet blir nedstemt. Kahoot-aksjen faller tilbake til nivået som aksjene ble handlet for i forkant av budet. 
 3. Et høyere bud blir lagt på bordet. I håp om å oppnå en akseptgrad på 90 % økes budet. Dette vil i så fall tilsvare at aksjonærer får mer penger for sine verdier.

Det er viktig å være klar over at slike bud kan ta lang tid før det materialiserer. Er du fornøyd med budet, kan det være en lur idé å heller selge aksjene til en kurs rett i underkant av 35 kroner. Da slipper du å ha aksjene låst i en lengre periode før salget går gjennom, og kan bruke disse pengene til å investere i et annet selskap.

Har du derimot troen på at budet blir avslått og at kursen vil stige fremover? Da kan du i så fall kjøpe Kahoot-aksjer hos Nordnet.

Ønsker du oppdatert markedsinfo? Registrer deg på vårt nyhetsbrev!

Slik investerer du i Kahoot-aksjer

Med tanke på at budet virker som å bli nedstemt, kan det bety at mange mener at prisen er for lav. Det betyr at investorer forventer et høyere bud i fremtiden eller at aksjene vil stige fra dagens verdi. Under ser du hvordan du investerer i Kahoot.

Steg 1 – Velg handelsplattform 

Først og fremst må du velge en plattform å handle fra. Vi kan anbefale Nordnet, som er Nordens største nettmegler. Dersom du allerede har en konto hos banken din, er dette også et alternativ.

Her er noen faktorer til hvorfor vi anbefaler Nordnet:

 • Nordens største handelsplattform for aksjer og fond
 • Gir deg tilgang til Shareville, det største sosiale investeringsnettverket i Norden
 • De har et stort utvalg av aksjer og fond
 • De har lave gebyrer og plattformen er svært brukervennlig

Steg 2 – Opprett konto 

Deretter må du i gang med å opprette en konto. Dette gjør du ved å klikke deg inn på nettsiden og deretter på «bli kunde». Du kan også registrere deg gjennom Nordnet-appen.

Opprett konto hos Nordnet

Å investere innebærer en form for risiko.

Steg 3 – Sett inn penger for å kjøpe Kahoot aksjer 

Etter at du har opprettet din konto gjennomfører du et innskudd. Du kan sette inn penger gjennom vanlig bankoverføring eller med Trustly. Nordnet har ingen minsteinnskudd, som gjør at du fritt velger hvor mye du ønsker å sette inn.

Overføre penger Nordnet

Steg 4 – Invester i Kahoot 

Når pengene er inne på kontoen kan du gå i gang med å kjøpe Kahoot-aksjer. Du søker bare på «Kahoot» i søkefeltet og klikker på logoen. Da vil du bli videreført til informasjonssiden hvor du finner info om aksjen, historisk kursutvikling, finansielle resultater og mye mer.

Kjøpe Kahoot aksjer Nordnet

På kjøpssiden velger du hvor mange aksjer du ønsker å kjøpe og kursen du er villig til å betale for.

Invester i Kahoot

Å investere innebærer en form for risiko.

Gode resultater for andre kvartal 2023

Torsdag 17. august presenterte Kahoot sine tall for andre kvartal 2023. Resultatet ble et inntektshopp på 14 % på årsbasis. Selskapets brutto driftsresultat (EBITDA) endte på 11 millioner dollar, som er en oppgang på 60 %. I tillegg økte antall abonnementer med 13 %, som resulterte i 20 000 nye brukere i andre kvartal.

I rapporten står det at Kahoot venter inntekter på minimum 170 millioner dollar for året som helhet. Dette vil i så fall gi en tosifret vekst på årsbasis. Med gode resultater og estimater for fremtid, reduseres sjansen for at budet blir akseptert.

Ofte stilte spørsmål

Er Kahoot kjøpt opp?

Kahoot er ikke blitt kjøpt opp enda. Dersom 90 % av aksjonærene aksepterer budet, vil Kahoot bli oppkjøpt for 17,2 milliarder kroner.

Hva skjer med Kahoot-aksjene mine?

Hvis Kahoot blir solgt til 35 kroner per aksje, vil du motta dine verdier når kjøpet er gjennomført. Det betyr at du mottar 35 kroner for hver Kahoot-aksje du eier.

Vil Kahoot kjøpet gå gjennom?

Det gjenstår å se. Budet fra Kangaroo Bidco trenger en akseptgrad på 90 % for å gjennomføres.

Hva skjer hvis Kahoot blir kjøpt opp?

Hvis Kahoot kjøpes opp vil selskapet bli tatt av børsen. Eier du Kahoot-aksjer vil du motta 35 kroner per aksje.

Kan jeg stemme på Kahoot-budet?

Dersom du eier Kahoot-aksjer, kan du stemme på budet. Du kan selv velge om du vil takke ja eller nei til budet som er mottatt. Blir budet nedstemt, vil Kahoot fortsette å være tilgjengelig på børs