Hopp til innholdet
Hjem » Innlegg » Beste kredittkort i 2024 – Sammenligning og kåring av kredittkort i Norge!

Beste kredittkort i 2024 – Sammenligning og kåring av kredittkort i Norge!

Beste kredittkort 2023!

Sammenlign Norges beste kredittkort her! Vi har tatt på oss oppgaven med å utforske det enorme kredittkortmarkedet. Dette for å hjelpe deg å finne kredittkortet som passer til dine behov. I artikkelen forklarer vi også hva du bør se etter når du skal velge et kort, samt at vi avslører hvem vi mener er beste kredittkort i 2024.     

Topp 3 Beste kredittkort i Norge

Trenger du hjelp til å finne det beste kredittkortet? Nedenfor har vi listet opp våre favoritter. Hvert kort byr på ulike fordeler som er mulig å dra nytte av, enten du skal reise, shoppe eller ønsker andre bonuser.    

Rangeringen er gjort på grunnlag av flere faktorer, men særlig renter og gebyrer var et avgjørende ledd i vår søken etter beste kredittkort i Norge. Vi la også stor vekt på de ulike fordelsprogrammene. Til syvende og sist er det kredittkortet med den beste helheten som kom til topps i vår oversikt. 

TF Bank Mastercard

 • Kåret til beste kredittkort 2024
 • 43 rentefrie dager
 • Gratis avbestillings- og reiseforsikring
 • Gratis egenandelsforsikring for leiebil og ID-tyveriforsikring
 • Dealpass, som har et store rabatter (opptil 30 %) på netthandel, reise, shopping etc.
 • Gebyrfri bruk verden over

(Annonse) Eksempel: Eff. Rente 26,69% kr 25.000/12 mnd, kost. 3 337 totalt kr. 28 337

Morrow Bank kredittkort

 • Opptil 100 000 kroner i kredittgrense
 • 100 % gebyrfritt kredittkort og ingen årsavgift
 • Gebyrfrie kontantuttak og inntil 50 dager rentefri betaling
 • Reise- og avbestillingsforsikring, kjøpsforsikring og ID-tyveriforsikring inkludert
 • 2 % bonus på kjøp av varer på internett*
Morrow bank beste kredittkort

(Annonse) Eksempel: Effektiv rente 24,42 %, 12 000 kr o/12 md, kostnad 1 481 kr, totalt 13 481 kr.

Instapay Mastercard

 • Lav rente på 15,9 %
 • Bruk i alle minibanker og utsalgssteder som tar Mastercard
 • Ny rabatt hver måned
 • Opptil 100 000 kr i kreditt
 • Betal enkelt ved å «tappe»
 • Få full oversikt over transaksjoner på instabank.no
Instapay kredittkort

(Annonse) Eksempel: eff.rente 19,35%, 45 000, o/1 år, kostnad: 4 356, Totalt: 49 356

Best i Test – En nærmere titt på topp 3 kredittkort 

I dette avsnittet skal vi kikke nærmere på våre topp 3 favoritt-kredittkort! 

TF Bank Mastercard – Det mest komplette kredittkortet

Trenger du et allsidig kredittkort? Da tror vi TF Bank Mastercard er perfekt for deg. Her får du et kort med høy fleksibilitet, med tilpassede kredittgrenser og flere gunstige forsikringer. Du kan også ta ut penger uten gebyrer, både her til lands og i utlandet. 

Det som kanskje er det mest tiltalende med kortet derimot, er at man kan få inntil 30 prosent i rabatt hos hundrevis av forskjellige forhandlere. Som om det ikke var nok, med TF Bank Mastercard kan man også få en kredittramme på inntil 150,000 kroner. 

Særlig reiseglade nordmenn har trykket dette kortet tett til sitt bryst, som ikke er så veldig rart med tanke på alle fordelene det gir. 

Morrow Bank – En god allrounder

En rekke nettsider har kåret Morrow Bank til beste kredittkort i 2023. Ikke bare tilbyr de et bredt spekter av kredittkortalternativer, de har også gode rentebetingelser. Dette kortet passer godt for all slags mulig bruk og kommer med både cashback og rabatter.

Andre fordeler med Morrow Bank er at de ikke har årsavgift på bruk, og de tar heller ikke gebyrer for uttak av kontanter. Alt i alt tilbyr Morrow Bank det som er å forvente av et godt kredittkort. Med andre ord: dette kortet passer til enhver smak.

Instapay – Beste rentebetingelser 

Dette kredittkortet er et opplagt valg om du ønsker lav rente fleksible betalingsløsninger. Instapay byr på det som trolig er markedets laveste rente, kun 16,9 prosent! I tillegg kan du få inntil 100,000 i kreditt samt et helt lass med andre eksklusive rabatter.  

En annen fordel med kredittkortet til Instapay, er at de ikke krever noen årsavgift. De er også kjent for sine innovative betalingsløsninger, som muliggjør enkle og lynraske transaksjoner. Det som imidlertid er viktig å være klar over, er at dette kortet ikke har rentefrie dager. Her påløper rentene fra kjøpstidspunktet, hvilket gjør kortet egnet til dem som foretrekker å betale kredittkortregningen over tid. 

Våre testkriterier 

For å finne de beste kredittkortene i Norge har vi vurdert følgende faktorer: 

 • Rente- og kredittbetingelser: Den desidert viktigste forutsetningen for å kunne bli beste kredittkort, er at rentebetingelsene er gode. Med det mener vi at renten er lav. Dessuten er fleksibilitet i forhold til kredittgrensen og antall rentefrie dager faktorer som ifølge oss er viktige.  
 • Rabatter og bonuser: Kort som tilbyr flere bonuser i form av cashback og andre rabatter vil alltid skåre høyt i en kåring som denne. 
 • Gebyrer og avgifter: Ingen seriøse aktører vil kreve unødvendig mye i gebyrer og avgifter. Vi har derfor sett nøye på kostnadene hos hvert enkelt kort. 
 • Forsikringer: De beste kredittkortene tilbyr forsikringer av ulikt slag. Hvilke forsikringer som tilbys, og hvor mange, hadde stor betydning for vårt endelige testresultat. 

I bunn og grunn skal et godt kredittkort gjøre hverdagen bedre og enklere. Kort sagt vil flere fordeler som tilbys bety bedre kort. Det vil imidlertid variere fra person til person hvilke fordeler og goder man faktisk trenger. Av den grunn må du vurdere hva ditt egentlige behov er. På den måten vil du enklere kunne finne det beste kredittkortet for deg.    

Slik finner du det beste kredittkortet for ditt behov

Med så mange tilbydere der ute, er det selvsagt ikke alltid like enkelt å vite hva som faktisk er det beste kredittkortet. Det er imidlertid flere ting du kan gjøre for å forenkle prosessen med å finne kortet som passer til dine behov. Nedenfor har vi listet opp ting du bør å tenke på før du velger deg et kredittkort: 

 • Reiser du mye? Om du reiser en del, er det ingen tvil om at de beste kredittkortene for deg bør inkludere reiseforsikring og avbestillingsforsikring. I tillegg kan det være smart å velge et kort som inkluderer rabatter på flybilletter, hotellopphold, leiebil etc.  
 • Handler du mye på nett? Et godt kort til netthandel bør inneholde forsikring mot ID-tyveri. Det skader heller ikke med bonuser i form av cashback eller at man får prisavslag på utvalgte varer.    
 • Skal kortet brukes på dagligvarer? Dersom kortet vil bli brukt på dagligvarer er cashback-bonuser et must. Slike kredittkort kan spare deg tusenvis av kroner i året. 
 • Har du bil? Mange av markedets beste kredittkort tilbyr flere goder på bilhold. Det kan inkludere rabatter på drivstoff, bilvask eller lading av elbiler. 
 • Hvor hyppig tror du du vil bruke kredittkortet? Om du ser for deg å bruke kortet en hel del – på daglig basis – bør det ikke være gebyrer knyttet til bruk. Dette bør riktignok gjelde uansett hvor hyppig du ønsker å bruke kortet, men skal du for eksempel kun bruke kredittkortet på reise vil det kanskje være mer hensiktsmessig å betale litt ekstra i gebyrer for å få fordelen et godt reisekort gir? 
slik finner du det beste kredittkortet for din bruk.

Andre ting du også bør overveie er rentene og den rentefrie perioden. Renten sier noe om hvor dyrt eller billig kortet er å bruke. Høyere rente er lik dyrere kort. Motsatt er lavere rente lik et billigere kort. Rentene begynner imidlertid ikke, som nevnt, å løpe før etter den rentefrie perioden er over.

Det betyr at du ikke betaler renter frem til forfallsdato. Nettopp derfor kan det også være lurt å velge et kort på grunnlag av den rentefrie perioden. Desto kortere denne perioden er, jo kortere tid tar det før rentene begynner å løpe.   

Beste kredittkort for dagligvarer

Det er flere kredittkort som tilbyr både bonuser, rabatt eller cashback på blant annet matvarer. Noen aksepterer til og med at man overfører eventuelle bonuspenger man opparbeider seg til egen bankkontoen. Med en slik bonus tjener man nesten penger på å bruke kredittkortet på dagligvarehandel. 

Om du leter etter et daglivarekort er det flere aktører vi kan anbefale. Trumf Visa er eksempelvis et godt kredittkort om du handler mye på Meny, Kiwi eller Spar. Er det derimot Coop som er din “go-to-butikk”, er det Coop Mastercard du bør velge.  

Beste kredittkort for reise 

Er du mye på reise er det kredittkortene som tilbyr avbestilling- og reiseforsikring som er de beste for deg. Forsikring mot ID-tyveri, gebyrfrie kontantuttak i tillegg til rabatter på hotell og andre reiserelaterte tjenester er faktorer som bør inkluderes i et godt reisekort. 

Vår oppfatning er at Morrow Bank er det beste kredittkortet for reise. Her får du flere fordeler når du er i utlandet, deriblant reise- og avbestillingsforikring. Dog er det en rekke andre kort som kan være verdt å vurdere. 

Beste kredittkort for drivstoff 

Drivstoffrabatt er ikke uventet en viktig faktor for mange når de skal velge et kredittkort. Både diesel- og bensinprisene har skutt i været de siste årene. Velger man et bra bensinkort er det mange penger å spare i løpet av et år. Det gjelder ikke bare når man fyller drivstoff, men kan også inkludere når man kjøper noe på bensinstasjonen eller når man lader elbilen. 

I hovedsak finnes det to typer bensinkort: 

 1. Rabattkort som gir avslag på literprisen 
 2. Bonuskort som gir oppspart bonus hver gang du bruker kortet

Kjører du mye bil? Da er det veldig smart å anskaffe et bensinkort. 

Hva er kredittkort? 

Et kredittkort er nesten som et vanlig bankkort, men skiller seg ved at det ikke er direkte tilknyttet en bankkonto. I stedet for å bruke egne penger, låner man penger hver gang man bruker kredittkortet. Det vil si at du kan handle selv om bankkontoen din skulle være tom, og at du handler på kreditt. 

Bankene setter individuelle kredittrammer og det ut fra dine økonomiske forhold. Det er ikke mulig å låne mer enn satt kredittramme.   

Pengene du låner må selvsagt tilbakebetales, noe som gjøres i ettertid. Det er utrolig viktig å betale tilbake pengene før den såkalte “rentefrie” perioden er utgått. Så lenge du gjør det, vil du i prinsippet motta et gratis lån. Om du ikke betaler kredittkortlånet før forfallsdatoen, vil det påløpe renter. 

Rentene er det som gjør at mange er skeptiske til kredittkort, og det med god grunn. Den effektive renten på kredittkort ligger normalt på mellom 15 og 30 prosent, noe som er meget høyt. Det betyr at man risikerer å skylde mye penger, om man ikke betaler regningene i tide. 

Fordeler og ulemper med kredittkort      

En opplagt fordel med å skaffe et kredittkort er at det gir økonomisk fleksibilitet. Ikke minst kan man få flere goder, som for eksempel reiseforsikring og cashback. Det er med andre ord mange fordeler med kredittkort, men noen skyggesider er det også.  

Den største ulempen er knyttet til rentene. Som nevnt kan et kredittkortlån bli av det kostbare slaget, om man ikke er flink nok til å tilbakebetale pengene. I tillegg kan det i visse tilfeller forekomme årsavgifter og andre gebyrer. Et siste ankepunkt er at det krever en del disiplin. 

For mange kan et kredittkort være en invitasjon til luksusfellen, da man relativt enkelt får mer penger å rutte med. Så for at det skal være lønnsomt med et kredittkort, er det ekstremt viktig å ikke bruke mer enn det man klarer å betale tilbake i ettertid. 

✅Større økonomisk fleksibilitet

✅Bonuser, reiseforsikring og andre fordeler 

✅Enkel oversikt over eget kortbruk

✅Trygghet mot feil og svindel 

❌Høy rente

❌Årsavgifter og andre gebyrer kan påløpe 

Kan alle få kredittkort? 

For å få et kredittkort er det noen kriterier som må innfris. Man må blant annet ha fylt 18 år og ha fast inntekt. Som regel er det et krav om at man må ha en inntekt på minst 100,000 i året, og enkelte tilfeller kan kravet om inntekt være enda høyere. Det man i hvert fall ikke kan ha, er betalingsanmerkning. 

Videre vil det bli tatt en kredittsjekk av deg før man blir innvilget et kredittkort. Kravene kan variere fra kredittkortselskap til kredittkortselskap, men for de aller fleste er det viktigste at man er myndig, har inntekt og på generelt basis en sunn økonomi. 

Føler du at du innfrir følgende punkter, men at søknadene likevel blir avslått? Da kan årsaken være at du har for høy gjeld i forhold til din inntekt. Finanstilsynet retningslinjer for utlån av kreditt sier nemlig at man ikke kan ha gjeld som er høyere enn fem ganger brutto årsinntekt. 

Oppsummering 

Fordelene og betingelsene varierer fra kredittkort til kredittkort. Dermed er det ikke gitt at det vi mener er det beste kredittkortet, er det beste kortet for deg. Ditt behov er derfor den viktigste rettesnoren. 

Med det sagt, er det noen klare kjennetegn hos de mest populære leverandørene. De har ofte fleksible vilkår, tilbyr flere gunstige bonuser og forsikringer, samt de er uten skjulte gebyrer. 

Basert på ovennevnte faktorer har vi tre klare favoritter når det kommer til beste kredittkort i Norge. Disse er Morrow Bank, Instapay og TF Bank Mastercrad. Men med så mange tilbydere her til lands, kan vi ikke heller ikke garantere at disse er egnet for din bruk. Egne undersøkelser er nødvendige, og kun på den måten kan du finne et kort skreddersydd for deg. 

Ofte stilte spørsmål

Hva er Norges beste kredittkort? 

Hva som er beste kredittkort avhenger av ens egne behov. Dine forbruksvaner, økonomi og livsstil er det som betyr mest for hvilket kort som er det beste for deg. 

Hvilket kredittkort skal jeg velge? 

For å finne kredittkortet som passer best til seg selv, bør man tenke nøye gjennom hva man skal bruke kortet til. Er det utelukkende til reise du skal bruke kortet til, er det for eksempel kredittkortene med de beste forsikringene i forhold til reise du bør velge.   

Hvilke fordeler får jeg med et kredittkort? 

Markedets beste kredittkort inneholder en rekke fordeler, som for eksempel bonuser, rabatter, cashback, og fleksible kredittrammer. 

Hva koster et kredittkort? 

Kredittkort varierer meget i pris. Noen er helt uten gebyrer og årlige kostnader, mens andre ikke er det. Det man ikke slipper unna derimot, er renter. Også rentene varierer i stor grad fra tilbyder til tilbyder. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *