Hopp til innholdet
Hjem » Innlegg » Beste kredittkort for reise i 2024: Topp 3 kredittkort i Norge!

Beste kredittkort for reise i 2024: Topp 3 kredittkort i Norge!

Beste kredittkort for reise i 2023!

Skal du ut og reise? Da kan det være både smart og praktisk å bruke kredittkort. Det gir en rekke fordeler, som reiseforsikring, avbestillingsforsikring og andre belønningsfordeler, eksempelvis cashback på enkelte varer og tjenester. Men hvilket kredittkort er best på reise? Vi har undersøkt saken, og her finner du topp 3 kredittkort å bruke på reise i 2024.  

Topp 3 kredittkort for reise 

Det er mange tilbydere av kredittkort, og av den grunn kan det være krevende å sortere seg gjennom det mektige utvalget. Vi har vurdert de ulike tilbyderne, slik at du enklere kan finne kredittkortet som passer til dine reisevaner og behov.   

 1. TF Bank Mastercard: Beste kredittkort med reiseforsikring! Her får du dekket inntil 300,000 kroner på bestilling, dekning av forsinket bagasje etter fire timer og ikke minst medisinsk dekning. Sistnevnte inkluderer akutte innleggelser, kirurgi og ambulanse i tillegg til hjemtransport ved sykdom eller skade.  Rabatter og cashback er også inkludert.
 2. Morrow Bank: Morrow Bank er en meget populær kredittkorttilbyder. Det er heller ikke så rart. Her får man flere fordeler, som null årsavgifter, fly- og reiseforsikring samt ID-tyveriforsikring. Leter du etter beste kredittkort å bruke i utlandet, tror vi at Morrow Bank er et godt valg. 
 3. Instapay Mastercard: Dette kredittkortet utmerker seg mest for å ha lav rente. Her er den nominelle renten på kun 15,9 prosent, og det er heller ingen årsavgift. Du får også reiseforsikring som gjelder hele året.          

Sammenligning av beste kredittkort for reise i 2024 

TF Bank Mastercard

 • Kåret til beste kredittkort 2024
 • 43 rentefrie dager
 • Gratis avbestillings- og reiseforsikring
 • Gratis egenandelsforsikring for leiebil og ID-tyveriforsikring
 • Dealpass, som har et store rabatter (opptil 30 %) på netthandel, reise, shopping etc.
 • Gebyrfri bruk verden over
TF Bank Mastercard

(Annonse) Eksempel: Eff. Rente 26,69% kr 25.000/12 mnd, kost. 3 337 totalt kr. 28 337

Morrow Bank kredittkort

 • Opptil 100 000 kroner i kredittgrense
 • 100 % gebyrfritt kredittkort og ingen årsavgift
 • Gebyrfrie kontantuttak og inntil 50 dager rentefri betaling
 • Reise- og avbestillingsforsikring, kjøpsforsikring og ID-tyveriforsikring inkludert
 • 2 % bonus på kjøp av varer på internett*
Morrow bank beste kredittkort

(Annonse) Eksempel: Effektiv rente 24,42 %, 12 000 kr o/12 md, kostnad 1 481 kr, totalt 13 481 kr.

Instapay Mastercard

 • Lav rente på 15,9 %
 • Bruk i alle minibanker og utsalgssteder som tar Mastercard
 • Ny rabatt hver måned
 • Opptil 100 000 kr i kreditt
 • Betal enkelt ved å «tappe»
 • Få full oversikt over transaksjoner på instabank.no
Instapay kredittkort

(Annonse) Eksempel: eff.rente 19,35%, 45 000, o/1 år, kostnad: 4 356, Totalt: 49 356

Derfor bør du bruke kredittkort på reise 

Det er som nevnt flere fordeler med å bruke kredittkort når man skal ut å reise. Blant de viktigste fordelene inkluderer: 

✅Du kan få forsikringsdekning ved tapt eller forsinket bagasje 

✅Beskyttelse mot kortsvindel 

✅Du kan spare penger på både fly, hotell og leiebil

✅Gebyrfri betaling av varer og tjenester 

✅Du får avbestillingsforsikring og ulykkesforsikring 

Andre fordeler med å anskaffe et kredittkort når man skal på ferie, er at man kan få tilgang til flyselskapenes lounger. Noen gir også rabatter på restauranter og utvalgte tjenester, som fotballkamper eller konserter. 

Det som derimot er de største argumentene for å bruke et kredittkort på reise, er at man får reise- og avbestillingsforsikring. Skulle flyavgangen av en eller annen grunn bli kansellert, har du rett på pengene tilbake bruker du enkelte kredittkort. 

Rent økonomisk er det kanskje billigere å bruke et vanlig debetkort til uttak, men det er likevel anbefalt å bruke kredittkortet til kontantuttak. Årsaken? Jo, nettopp for å unngå svindel. Skulle kredittkortet ditt bli tappet for penger, er det langt enklere å få tilbake pengene enn om du bruker ditt vanlige bankkort.    

Smart bruk av kredittkort på ferien er viktig 

En forutsetning for at det skal være lønnsomt å bruke kredittkortet på reise er at du betaler før renteperioden er over. Gjør du ikke det, må du rett og slett betale mer enn det du har brukt. Da kan man fort havne i en økonomisk knipe og slite med å bli kvitt gjeld. Med en fornuftig kredittkortbruk kan du spare mye penger, men det er også flere fallgruver man må se opp for. 

Her ser du våre tips til hvordan bruke kredittkortet smart under ferien: 

✅Skaff deg kontroll over hvor mye du bruker til enhver tid

✅Påse at du ikke bruker mer enn det du faktisk har til rådighet

✅Sjekk vilkårene og øvrige punkter nøye slik at du får den dekningen du trenger 

✅Velg kredittkortet som passer dine reisevaner og behov. Bør du mye på hotell vil det være gunstig med et kredittkortselskap som har en form for samarbeid med de ulike hotellkjedene.


Les også om:


Oppsummering

Som du sikkert vet er det mange kredittkort å velge mellom. Vi er imidlertid av den oppfatning at Morrow Bank, Instapay Mastercard og TF Bank Mastercard er de beste kredittkortene til reise. Dette handler om at de har alle en overkommelig rente, gratis reiseforsikring inkludert i tillegg til goder som cashback. 

Bare husk på viktigheten av å betale gjelden i tide, slik at du ikke går på en økonomisk smell. Du gjør også lurt i å vurdere din økonomiske situasjon før du tar et endelig kredittkortvalg.  

Ofte stilte spørsmål 

Hvilket kredittkort er best på reise? 

Vi har vurdert en rekke reisekort og kom til slutt frem at Morrow Bank, Instapay Mastercard og TF Bank Mastercard er de beste kredittkortene til reise. 

Hvilke kredittkort gir reiseforsikring? 

Det er flere kredittkort tilbydere som gir reiseforsikring, som for eksempel Morrow Bank og TB Bank Mastercard. 

Hvilket kredittkort er best å bruke i utlandet?

Hvilket kredittkort som er best å bruke i utlandet kommer helt an på dine behov og ditt kortbruk, men Morrow Bank og TF Bank Mastercard er to tilbydere som har gunstige fordeler og en forholdsvis lav rente.  

Hvorfor bruke kredittkort på reise? 

Du bør bruke kredittkort på reise fordi at det gir gratis reiseforsikring. I tillegg er du forsikret om kortet blir stjålet eller kontoen bli tappet. 

Er det billigere å bruke kredittkort i utlandet?  

Det er ikke nødvendigvis billigere å bruke kredittkortet i utlandet, men det gir flere fordeler som forsikring mot tyveri.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *