Hopp til innholdet
Hjem » Innlegg » Forbrukslån (2024): Sammenlign tilbud her!

Forbrukslån (2024): Sammenlign tilbud her!

Forbrukslån.

Trenger du et forbrukslån? Investeringstips hjelper deg med å finne det beste forbrukslånet til ditt behov. Vi guider deg gjennom alt du trenger å vite om denne typen lån. Det inkluderer blant annet fordeler og ulemper, og hva som er viktig å tenke på før du legger inn en søknad. 

Vi gjør oppmerksom på at vi selv ikke tilbyr lån, men samarbeider med ulike långivere og sammenligningstjenester. Vårt mål er å gjøre det enkelt for våre lesere å lete gjennom det enorme markedet. Samtlige foretak vi har samarbeid med er gratis og uforpliktende for deg å bruke.  

Finn det beste forbrukslånet til ditt behov

Lendo

 • Få tilbud fra over 20 långivere
 • 10,000 – 500,000 kroner
 • Rente fra 5,33% – 49,92%
 • Uforpliktende og gratis

(Annonse) Eksempel: Nom rente 9,59% , Eff. rente 11,19%, kr 130.000, o/5 år. Kostnad kr 37.988, totalt kr 167.988.

Zensum

 • Få tilbud fra 15 långivere
 • 20,000 – 500,000 kroner
 • Rente fra 5,35%
 • Uforpliktende og gratis

Lån 2 000 000 kr, 25 år, nom. rente 5,26%, eff. rente 5,52%. Totalkostnad: 3 644 705 kr. Faktisk månedsbeløp og totalbeløp kan avvike fra kalkulator. Etab.gebyr 1-4 %. Rente fastsettes individuelt. (Dette er en annonse)

Nano Finans

 • Få tilbud fra 23 långivere
 • 10,000 – 600,000 kroner
 • Rente fra 5,16% – 23,6%%
 • Kostnadsfritt og uforpliktende

(Annonse) Eksempel: Nominell rente 11,9%, effektiv rente 13,14%, lånebeløp kr 200 000 med nedbetaling over 5 år, kostnad kr 69 078, totalt kr 269 078.

Hva er et forbrukslån? 

Et forbrukslån er et lån uten sikkerhet. Det betyr at långiveren ikke tar pant i dine eiendeler. At noen tar pant i dine eiendeler vil si at de har rett på dem dersom du ikke betaler pengene du skylder. Et eksempel på et slikt lån er et boliglån.

Siden forbrukslån er uten sikkerhet, er det ansett som høyere risiko for långiver. Det er også derfor slike lån har høyere rente enn sikrede lån. Dog har forbrukslån lavere rente enn kredittkort. 

En annen ting som skiller et forbrukslån fra mange andre lån, er at du kan bruke pengene til hva enn du vil. Dette er ikke tilfellet med et boliglån eller billån, hvor lånet er bundet til henholdsvis boligen og bilen. 

For å få innvilget et forbrukslån må privatøkonomien være på stell. Man må ha hatt en stabil inntekt og kan vise til god betalingshistorikk over lengre tid. Da vil man også øke sannsynligheten for å få lavere renter. Dersom man får søknaden om forbrukslån avvist skyldes det ofte inkassosaker, betalingsanmerkninger og andre bemerkelser. 

Er forbrukslån bra? 

Skulle det oppstå uforutsette utgifter, eller om du bare ønsker ekstra, økonomisk spillerom kan et forbrukslån være tingen for deg. Dette er penger du kan bruke til hva enn du vil, enten det er å pusse opp eller å dra på ferie. 

Det er imidlertid uhyre viktig å ha en klar plan på hvordan pengene skal tilbakebetales. Betaler man ikke det man skylder drar man på seg unødvendig gjeld, og da kan man raskt havne i økonomiske problemer. 

Du må også være klar over at lånet blir dyrere desto lengre nedbetalingstid du har. Dette på grunn av at du betaler mer i renter. Så, er forbrukslån farlig? Ikke så lenge du vet at du klarer å tilbakebetale pengene, men er man ikke betalingskyndig kan det som nevnt oppstå problemer.  

Derfor er det nok mer hensiktsmessig å heller prøve å spare penger for å på den måten dekke uforutsette utgifter, men skulle bufferen av en eller annen grunn være tom kan et forbrukslån være nyttig.

Fordeler og ulemper 

 • Du kan bruke pengene til hva enn du vil
 • Du trenger ikke å pantsette eiendeler
 • Fleksibel nedbetalingstid
 • Nokså høy rente, men samtidig lavere rente enn et kredittlån. 

Hvor mye kan man låne med forbrukslån? 

Hvor mye man får gjennom et forbrukslån varierer, og det avhenger av foretaket man låner av. Det er imidlertid mulig å låne opptil 600,000 kroner og ofte er minimumsgrensen et sted mellom 5000 og 10,000 kroner. 

Som nevnt er det en del kriterier som må innfris for å få et forbrukslån. Du må være fylt 18 år i tillegg til at det er en del krav individuelle krav satt av de enkelte långiverne. Det vil alltid bli gjort en kredittsjekk av deg når du søker om et forbrukslån.  

Er du usikker på din kredittscore, kan du bruke tjenesten uScore, tidligere Defero. Med uScore kan du, i tillegg til å sjekke din kredittscore, få tips til hva slags grep du kan ta for å bedre din privatøkonomi. Ifølge uScore selv har mer enn 160,000 medlemmer spart penger på å bruke deres tjenester.   

Når bør jeg søke om et forbrukslån?

Når man trenger litt ekstra penger kan det være lurt å vurdere et forbrukslån. Det gjelder som nevnt om man vil investere i et nytt bad eller kjøkken, noe som kan gi økonomisk gevinst den dagen du selger boligen/leiligheten din. 

Mange velger også å ty til kredittkortet når de skal betale utgifter de i utgangspunktet ikke har penger til i det bestemte øyeblikket. Så, hva bør man velge: kredittkort eller forbrukslån

Hva som er best avhenger av situasjonen du står i. Skal du dekke mindre utgifter og kan betale tilbake pengene innen kort tid, er det utvilsomt best med et kredittkort. Dette på grunn av at du får en rentefri periode. Er det derimot større beløp du har behov for, samt at du trenger lengre tid på å betale ned lånet, er et forbrukslån en bedre løsning. Det som følge av lavere rente. 

Å ta opp et forbrukslån kan også være en lur måte å rydde opp i privatøkonomien. Det gjelder særlig om du har flere lån å betjene. Dersom du da søker om et nytt forbrukslån, i form av refinansiering, kan du samle alle dine lån i ditt nye lån. Det gir større kontroll i tillegg til at det kan redusere kostnadene. Å refinansiere lån kan potensielt spare deg mye penger. 

Dette bør du tenke på

Når du skal i gang med å søke om et forbrukslån er det flere ting du bør tenke på. Men det aller viktigste er å vurdere kostnadene. Nedenfor ser du våre tips til å finne et billig forbrukslån

 • Sjekk rentene: Høyere rente betyr dyrere lån. Velg derfor lånetilbydere med lav rente. På sikt vil dette spare deg mye penger. 
 • Vurder løpetiden: Desto lengre løpetid, jo mer renter betaler du. Det lønner seg med andre ord å betale ned lånet fortest mulig. Dog vil en kortere løpetid bety at du må betale mer i måneden. Av den grunn må man finne en balanse der man klarer å betale mest mulig i måneden, men uten at det går utover andre utgifter. 
 • Sjekk eventuelle avgifter: I tillegg til rentene kan det også løpe andre avgifter. Dette kan være en startavgift eller et månedsgebyr. 
 • Bruk sammenligningssider: Markedet bugner over av foretak som tilbyr forbrukslån. Derfor er det ikke nødvendigvis så enkelt å navigere gjennom de mange aktørene. Heldigvis kan du ta i bruk sammenligningssider. Disse nettsidene gir deg en rask og enkel oversikt over markedet, slik at du lettere kan finne det beste alternativet for deg. 

Oppsummering 

Et forbrukslån kan gi økonomisk fleksibilitet i trange tider. Pengene kan brukes til hva enn man vil og for mange har det vært redningen når det oppstår uventede regninger. Men som med alle lån er det penger som må betales tilbake, og da med renter. 

For deg som låntaker handler det derfor om å vinne forbrukslånet med de beste betingelsene og vilkårene. Bedre sagt må du finne lånet som passer til dine behov og din økonomiske situasjon. Den beste fremgangsmåten er da å innhente tilbud fra flere banker, som du kan gjøre gjennom en sammenligningstjeneste. 

Ofte stilte spørsmål 

Hva er et forbrukslån?

Et forbrukslån er et usikret lån. Pengene kan du bruke til hva som helst. 

Hva kjennetegner et forbrukslån?

Det beste kjennetegnet med et forbrukslån er at man ikke behøver å stille med eiendeler som pant. I tillegg har det nokså høye renter, dog lavere enn kredittkort, i tillegg til fleksibel nedbetalingstid.  

Kan forbrukslån være bra? 

Ja, forutsatt at du betaler det du skylder. Fordelene med et forbrukslån er flere, deriblant at det kan dekke uforutsette og plutselige utgifter. 

Hva er negativt med forbrukslån?

Det som er negativt med forbrukslån er at det er en type lån med høye renter. Man må kun søke om forbrukslån dersom man er helt sikker på at man klarer å tilbakebetale pengene. 

Hva skal til for å få forbrukslån?

Man må først og fremst være fylt 18 år for å få forbrukslån. Dessuten må man ha stabil inntekt og kan vise til god betalingshistorikk. 

Hvor mye inntekt for å få forbrukslån?

Hvor mye man må tjene for å få forbrukslån er individuelt, men som regel er den nedre grensen på 120,000 kroner i året. 

Admin
Website | + innlegg

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Invester i aksjer, fond og mer. Alle investeringer tas på egen risiko.

X