Hopp til innholdet
Hjem » Innlegg » Hvordan kjøpe ChatGPT-aksjer? Slik investere du i OpenAI og kunstig intelligens!

Hvordan kjøpe ChatGPT-aksjer? Slik investere du i OpenAI og kunstig intelligens!

Kjøpe chatGpt aksjer

ChatGPT tok verden med storm etter at chat-roboten ble lansert, og nå lurer mange på hvordan man kommer i gang med å kjøpe ChatGPT aksjer. I denne artikkelen vil vi vise deg hvordan du kommer i gang med å investere i ChatGPT. I tillegg vil vi gi tips til flere selskaper som satser tungt på kunstig intelligens.

Hvordan investere i ChatGPT?

ChatGPT er en avansert tekstgenereringsmodell som ble tilgjengelig i november 2022. Selskapet bak tjenesten er OpenAI, som primært jobber med kunstig intelligens. Siden lanseringen har mennesker over hele verden vist sin beundring for tjenesten. Derfor er det ikke så rart at flere nå lurer på hvordan man kjøper ChatGPT-aksjer. 

Selv om det ikke er mulig å investere direkte i ChatGPT, siden OpenAI ikke er et børsnotert selskap, kan du likevel investere indirekte i teknologien. Det store teknologiselskapet Microsoft kjøpte nemlig 49 % av OpenAI aksjene til en verdi av 10 milliarder dollar. Ved å investere i Microsoft vil du derfor også investere i OpenAI og ChatGPT, i tillegg til alle produktene og tjenestene Microsoft tilbyr. 

kjøpe ChatGPT 2023

Er det smart å kjøpe ChatGPT?

Det er liten tvil om at OpenAI har utviklet en populær tjeneste. Dette er også grunnen til at Microsoft har valgt å kjøpe opp nesten halvparten av selskapet, fordi de ser et enormt potensial i teknologien. 

Derfor er det ikke så rart at mange lurer på om det er smart å kjøpe ChatGPT. Selv om det er umulig å spå fremtiden, er dette noen faktorer som taler for dette spørsmålet:

 • Ingen nettsider har vokst så raskt som ChatGPT, som både utkonkurrerer sosiale medieplattformer som Instagram og TikTok.
 • De hadde over 100 millioner brukere etter bare 2 måneder. 
 • Tjenesten har revolusjonert måten man skriver innhold på.
 • Flere bruker ChatGPT som en søkemotor, som derfor tar opp kampen mot Google.

Det er liten tvil om at kunstig intelligens (AI) vil ha en stor rolle i fremtiden. Her har OpenAI på mange måter kommet i forkjøpet på de store teknologigigantene. Og med 10 milliarder dollar fra Microsoft vil de både ha kapitalen og ressursene til å fortsette veksten videre. 

Invester i ChatGPT: Slik kommer du i gang!

For å komme i gang med å investere i teknologien, er du først og fremst nødt til å registrere deg hos en pålitelig handelsplattform som tilbyr kjøp og salg av aksjer. Vi kan anbefale Nordnet, som har et stort utvalg av teknologiaksjer. Dette er Nordens største investeringsplattform. 

Et annet godt valg er eventuelt Skilling, som er suverent valg om du foretrekker å trader aksjer. I artikkelen «beste nettmegler» finner du flere investeirngsplattformer. Under ser du hvordan du kommer i gang på bare noen få minutter:

Trinn 1: Opprett en konto

Det første du må gjøre er å opprette en konto. Dette gjør du på den hjemmesiden til din foretrukene plattformen Trykk på «begynn å investere» og fyll inn e-post, brukernavn og passord. Deretter mottar du en e-post som du må bekrefte. Fra denne linken vil du bli videreført til plattformen.

Opprett konto hos Nordnet
Illustrasjonsbilde av Nordnet

Trinn 2: Sett inn penger

Deretter er du nødt til å gjennomføre et innskudd. Noen plattformer har et minsteinnskudd, mens andre ikke. Nordnet har eksempelvis ingen krav til et minsteinnskudd. Skilling krever på sin side at man setter inn minst 1000 kroner. Du har flere måter å sette inn penger på, som inkluderer bankoverføring, via Debit- eller Mastercard og PayPal.

Trinn 3: Finn investeringen

Når pengene er overført, er du nødt til å finne aksjen du vil investere i. Ønsker du å investere i ChatGPT, vil du gjøre dette gjennom Microsoft. I så fall søker du opp selskapet i søkefeltet og trykker på logoen. Da blir du videreført til siden hvor du kan lese mer om selskapet, ser kurshistorikk, finansielle resultater og mye mer.

Er du usikker på hva du vil investere i, kan du benytte deg av plattformenes filtreringsverktøy. Alle våre favoritt-nettmeglere er ifølge oss brukervennlige.

Trinn 4: Kjøp ChatGPT aksjer

Nå er du kommet til siste steg i prosessen, hvor du faktisk går i gang med å kjøpe aksjer. Fra informasjonssiden trykker du på «invester». Deretter velger du hvor mye du ønsker å investere for. Til slutt trykker du på «åpne handel» og din investering er gjennomført.

Er markedet stengt? Da vil du få opp en knapp der det står «angi rekkefølge». Trykker du på den knappen, vil kjøpet gå i gjennom med en gang børsen åpnes.

Kjøp ChatGPT aksjer hos Nordnet. Investeringstips.
Finansielle verdipapirer kan både stige og falle i verdi, og det er en risiko for at du ikke får tilbake pengene du har investert.

Microsoft har steget med 250 % på fem år

Microsoft er kjent for å være et stabilt selskap med gode inntjeninger. I tillegg betaler de også jevnlig med utbytte, som tilsier at du også mottar passiv inntekt. Med sin eiendeler i OpenAI får de nå enda flere strenger å spille på. 

Kjøpe OpenAI aksjer

I skrivende stund har Microsoft-aksjen steget med 42 % hittil i år. På de siste tre årene er aksjene opp med 80 %. Ser man enda lenger bak i tid, har aksjene steget med 244 % på fem år, som gir i snitt en årlig avkastning på nesten 50 %. 

Hos Nordnet kan du enkelt investere i Microsoft. Det eneste du må gjøre er å opprette en investeringskonto og velge hvor mange aksjer du vil investere. I tillegg har du tilgang til et stort investeringsunivers, som inkluderer fond, indekser, valuta etc. 

Andre selskaper som utvikler kunstig intelligens enn OpenAI og ChatGPT

Dersom du ønsker å investere i kunstig intelligens, trenger du ikke begrense deg til å kjøpe ChatGPT eller Microsoft. Det er nå mange teknologiselskaper som har rettet blikket mot teknologien. Har du troen på kunstig intelligens videre, kan det være lurt å bygge en portefølje med flere selskaper med dette fokuset. 

Her er noen alternative aksjer som utvikler kunstig intelligens:

 • Alphabet (Google): Dette er verdens største søkemotor. Google vil ikke stå på sidelinjen og se på at ChatGPT tar over markedet. Selskapet lanserte nylig sin egen chat-tjeneste, kalt “Bard”.
 • IBM: Var et av verdens første selskaper som tok i bruk kunstig intelligens. De har flere ulike tjenester med teknologien.
 • Nvidia: Aksjene har hatt en enorm stigning hittil i 2023, mye på grunn av sitt fokus på kunstig intelligens. Det er den største produsenten av grafikkort som er kapabel til å drive AI-programvarer. 
 • Tesla: Det populære elbilselskapet bruker kunstig intelligens for å utvikle selvkjørende biler.
 • Huddly: Ønsker du å investere i et norsk AI-selskap? Se mot Huddly, som utvikler smarte konferansekameraer drevet av kunstig intelligens. Huddly kan kjøpes hos Nordnet.
 • Salesforce: Det amerikanske tek-selskapet har brukt kunstig intelligens i sine markedsførings- og kundebehandlingstjenester siden 2016. 

Finansielle verdipapirer kan både stige og falle i verdi, og det er en risiko for at du ikke får tilbake pengene du har investert.

Invester i AI-fond

Det finnes også flere børsnoterte fond (ETFer) som spesifikt fokuserer på selskaper innenfor denne nisjen. Å investere i et slikt fond gir en bred eksponering mot teknologien, samtidig som du slipper å følge opp investeringene selv – denne jobben gjør en profesjonell forvalter for deg. 

Her er noen børsnoterte fond som investerer i kunstig intelligens-selskaper:

 • ARK Next Generation Internet ETF (ARKW)
 • WisdomTree Cloud Computing Fund (WCLD)
 • Investor AI (Smart Portfolio)

Finansielle verdipapirer kan både stige og falle i verdi, og det er en risiko for at du ikke får tilbake pengene du har investert.

Å investere langsiktig i kunstig intelligens øker sjansen for suksess

Det har vært en stor hype rundt kunstig intelligens siden OpenAI lanserte ChatGPT i november i fjor. Dette kommer vi mest sannsynlig til å oppleve ved flere tilfeller i fremtiden, hvor et selskap kommer med en nyhet rundt sin videreutvikling av kunstig intelligens og deretter stiger markant på børs. 

Utvilsomt kommer det til å være svingninger på børs for selskaper som satser på kunstig intelligens. Likevel er det stor sannsynlighet for at kunstig intelligens er her for å bli, og selskapene som satser på teknologien nå vil ha et stort konkurransefortrinn. Derfor kan det være lurt å kjøpe ChatGPT og andre selskaper som utvikler AI.

Som en langsiktig investor vil du være mindre påvirket av korte svingninger. I tillegg vil du har en lengre periode til å ta igjen eventuelle tap, dersom du skulle være så uheldig å komme inn på et dårlig tidspunkt. 

Oppsummering

Har du lyst til å investere i ChatGPT? Som du har lest i denne artikkelen vil du kunne gjøre dette indirekte ved å kjøpe aksjer i Microsoft, som eier 49 % av OpenAI aksjer, utvikleren av chat-tjenesten. 

Likevel er det ikke bare OpenAI og ChatGPT som satser tungt på kunstig intelligens. Ønsker du å investere i teknologien, finnes det mange selskaper å velge mellom. Dette inkluderer blant annet Apple, Google, Salesforce og Tesla. Du kan også investere i børsnoterte fond som består av selskaper innenfor denne nisjen. 

Prøv Nordnet. Investeringstips.
Finansielle verdipapirer kan både stige og falle i verdi, og det er en risiko for at du ikke får tilbake pengene du har investert.

Ofte stilte spørsmål om å kjøpe ChatGPT

Kan jeg investere i ChatGPT?

ChatGPT er utviklet av OpenAI, som er et ikke-børsnotert selskap. Du kan derimot investere indirekte i tjenesten gjennom Microsoft, som eier 49 % av OpenAI.

Eier Microsoft ChatGPT?

Både nei og ja. Microsoft kjøpte 49 % av OpenAI, selskapet som utviklet ChatGPT. Kjøpet ble gjennomført i januar 2023 for 10 milliarder dollar. 

Hvordan kjøpe ChatGPT aksjer?

Du kan per dags dato ikke kjøpe ChatGPT aksjer. Du vil derimot kunne investere i tjenesten ved å kjøpe Microsoft-aksjer. Microsoft eier 49 % av OpenAi, som utviklet ChatGPT.

Hvordan investere i selskaper som OpenAI?

Ønsker du å investere i selskaper som utviklet kunstig intelligens? Tesla, Apple, Salesforce, Amazon og Microsoft er eksempler på noen selskaper.

Bør jeg investere i kunstig intelligens?

Etter all sannsynlighet vil kunstig intelligens fortsette å vokse i tiden fremover. Derfor kan det være lurt å investere i selskaper som utvikler denne teknologien.