Hopp til innholdet
Hjem » Innlegg » Aksjetips 2024: Hvilken aksjer bør du investere i nå?

Aksjetips 2024: Hvilken aksjer bør du investere i nå?

Aksjetips 2024

Fjorårets aksjemarked endte med store jubelsbrøl. At prisveksten dempet seg kraftig, renteøkningene ble endelig satt på brems og utviklingen av kunstig intelligens er noen viktige drivere for oppgangen.

Selv om avkastningen var nokså god på Oslo Børs, som endte med en positiv avkastning på rundt 10 %, var det i USA at den virkelige gevinsten kom. Den brede indeksen S&P 500 steg med 24 %, mens den teknologitunge indeksen Nasdaq endte året med en avkastning på hele 43 %. 

Hva børsåret 2024 vil bringe er uvisst, og mange eksperter har svært ulike meninger om vi vil få et godt år i aksjemarkedet eller ikke. Det som er sikkert, er at det alltid finnes gode selskaper å investere i. Les våre aksjetips 2024 her.

Ønsker du oppdatert markedsinfo? Registrer deg på vårt nyhetsbrev!

Aksjetips 2024 – Tre aksjer som kan gi god avkastning 

I fjor var det teknologigiantene som stakk av som vinnere. Faktisk ville ikke S&P-indeksen prestert så bra om det ikke var for de syv største teknologiselskapene, nemlig Nvidia, Meta, Tesla, Amazon, Alphabet, Microsoft og Apple. 

På bildet under kan du se den elleville oppgangen til de syv aksjene, som var hovedriveren til at S&P 500-indeksen endte med så gode resultater.

Aksjetips 2024

Vil de samme aksjene fortsette å vokse eller er det en risiko å investere i disse nå? 

Flere mener at børsåret 2024 kan være et år for det brede aksjemarkedet. Den elleville oppgangen har ført til at flere av de største tech-selskapene nå er dyrere priset. Selv om de fortsatt kan stige, er det utenkelig at de vil gi en like høy avkastning i år. 

I fjor listet vi opp 3 aksjetips for 2023, som var Amazon, Apple og Equinor. Under kan du lese våre aksjetips 2024:

Eli Lilly

Høydepunkter:

 • Legemiddelselskapet økte inntektene med 37 % fra tredje kvartal 2022 til samme periode i fjor. Fra år til år steg inntektene med nesten 10 %
 • I løpet av de første tre kvartalene dro selskapet inn 1,41 milliarder dollar fra diabetesmedisinen Mounjaro. Det forventes at etterspørselen etter medisinen vil fortsette å stige. 
 • Slankemedisinen Zepbound ble godkjent i slutten av fjoråret. Flere analytikere spår at medisinen vil bli en bestselger.
Eli Lilly aksjetips 2024

I løpet av aksjeåret 2023 steg Eli Lilly-aksjen med 59 %. Til tross for den positive oppgangen, er det ikke utenkelig at aksjen vil fortsette å stige i løpet av året. Det er en enorm etterspørsel etter diabetes- og slankemedisiner, og selskapet har virkelig tatt opp kampen mot Novo Nordisk.

Bare i Norge doblet omsetningen av medisiner med effekt på overvekt i 2023. Dette er en utvikling vi ser globalt. I tillegg til enorme inntekter fra sin diabetesmedisin Mounjaro, fikk Eli Lilly også grønt lys fra USAs mat- og legemiddeltilsyn (FDA) på tampen av fjoråret om å rulle ut slankemedisinen Zepbound. 

Zepbound er omtrent 20 % lavere priset en Novo Nordisks slankeprodukt Wegovy. I 2024 forventes Zepbound å bringe inn 3,8 milliarder dollar i salg, og vokse til 11,4 milliarder dollar innen 2028.

Kjøp aksjer hos Nordnet. Investeringstips.
Finansielle verdipapirer kan både stige og falle i verdi. Det er en risiko for at du ikke får tilbake pengene du har investert.

Alphabet (Google)

Høydepunkter:

 • I tredje kvartal 2023 steg Alphabets annonseinntekter med 9 %, en betydelig forbedring fra tidligere kvartaler.
 • Selskapet introduserte nylig sin største og mest avanserte AI-modell, Gemini. Dermed kan de få et fotfeste i utviklingen av kunstig intelligens.
 • Har 25 % markedsandeler i det digitale annonsemarkedet med sine plattformer: YouTube, Google, Android og Chrome.
Alphabet Google Aksjetips 2024

Selv om Alphabet er blant de syv største tech-selskapene og endte børsåret svært positivt i fjor, er selskapet fortsatt i vår liste over aksjetips 2024.

Som følge av en svekket økonomi, opplevde Alphabet en betydelig nedgang i annonsering i 2022. Med dette bak oss, kan aksjen fortsette sin positive retning. Som verdens største søkemotor, nettannonsør og blant de tre størtse leverandørene av skyinfrastruktur, er det ventet at inntjeningene vil fortsette å øke. 

I tillegg kan vi ikke vende kunstig intelligens ryggen. De lanserte nylig Gemini, som blir nevnt som det mest avanserte generative AI-systemet per dags dato. Dette kan øke etterspørselen etter et av Alphabets mange produkter. Ser vi på Alphabets prising, er aksjen også relativt billig.

Kjøp aksjer hos Nordnet. Investeringstips.
Finansielle verdipapirer kan både stige og falle i verdi. Det er en risiko for at du ikke får tilbake pengene du har investert.

Schibsted

Høydepunkter:

 • Vil motta 31 milliarder kroner i kontanter i løpet av de neste månedene, som følge av salget av Adevinta og andre nyhetsmedier.
 • Det er ventet et betydelig utbytte og større aksjetilbakekjøp, som gjør aksjen attraktiv blant investorer. 
 • Forventninger om at volumtrender innen mobilitetstjenester og -løsninger vil normalisere seg, som vil kunne bidra til omsetningsvekst.
Schibsted aksjetips 2024

Schibsted er vår norske aksjetips for aksjeåret 2024. I november i fjor meldte konsernet om et salg av 60 % av deres Adevinta-aksjer, som gir selskapet 25 milliarder kroner i kontanter. Disse pengene vil frigjøre penger til andre investeringer, samtidig som deler av beløpet vil gå til utbytter til aksjonærer. 

I tillegg ønsker de å skille ut mediehusene i en egen enhet, som investorer ser på som en positiv nyhet. Det betyr at blant annet Aftenposten og VG kan få ny eier. Det gjør at Schibsted kan vie mer tid og krefter på markedsplassene, hvor den største finansielle verdien ligger. Dette inkluderer Finn, Blocket i Sverige og Helthjem. 

Schibsted-aksjen har for øyeblikket en P/E-ratio, som på norsk betyr «pris til fortjeneste» på 4,49, som betyr at aksjen er nokså attraktivt priset. Vi tror aksjen har rom for videre kursøkning.

Kjøp aksjer hos Nordnet. Investeringstips.
Finansielle verdipapirer kan både stige og falle i verdi. Det er en risiko for at du ikke får tilbake pengene du har investert.

Disclaimer: Våre aksjetips 2024 er ingen kjøpsanbefaling, og er kun ment som inspirasjon og innsikt. Det er viktig at du foretar egen research før du investerer i aksjer.

Hvordan investere i aksjer?

Ovenfor har du lest våre aksjetips 2024. Men hvordan investere i disse aksjene, eller noen andre? Det er rimelig enkelt å kjøpe aksjer på nett. Slik setter du i gang:

1. Opprett en konto

Først velg en handelsplattform. Vi kan anbefale Nordnet. Trykk på “bli kunde”, fyll inn kontaktinformasjon og opprett din konto. Hos Nordnet kan du registrere deg gjennom BankID.

Gjennomfør et innskudd

Deretter er du nødt til å overføre penger til plattformen. Du velger selv hvor mye du ønsker å sette inn. Husk at én aksje hos et selskap har en minstepris.

Velg aksje

Etter at pengene er kommet på kontoen, velger du hvilken aksje eller fond du ønsker å investere i.

Utfør kjøpet

Til slutt velger du hvor mange aksjer du vil kjøpe og hvilken kurs du vil kjøpe for. Deretter fullfører du kjøpet.

Prøv Nordnet. Investeringstips.

Finansielle verdipapirer kan både øke og minke i verdi. Du risikerer å tape dine penger.

Invester ut fra din investeringsprofil

Det er viktig at du har et mål med dine investeringer og at du utfører egen research før du kjøper en aksje. Først og fremst bør investeringen stå i tråd med din investeringsstrategi

Ha dette klart på forhånd:

 • Hvor lenge planlegger du å ha pengene plassert i markedet?
 • Hvor mye risiko er du villig til å ta?
 • Har du bygget en portefølje som passer med dine mål og risikovillighet?

Å investere i enkeltaksjer, inkludert aksjene vi har listet opp, kommer med betydelig risiko. Dersom du ikke har tid eller kunnskap til å følge opp aksjene, kan det være en god idé å heller investere i aksjefond

Hvis du investerer i et norsk indeksfond og et globalt indeksfond, vil du ha alle disse tre aksjene i din portefølje. Dette i tillegg til hundrevis av andre selskaper, som bidrar til å reduserer risikoen.

Oppsummering av våre aksjetips 2024

Først og fremst vil vi utdype at det er umulig å spå hvilke aksjer som vil prestere best fremover i tid. Det er viktig å følge med på utviklingen i økonomien og holde deg oppdatert på selskapsnyheter og finansielle resultater. 

I fjor var det de største teknologiselskapene som leverte best resultater. Et knippe selskaper sto for mye av oppgangen i det amerikanske markedet, som førte til at blant annet S&P 500-indeksen og Nasdaq oppnådde svært gode resultater. Vil optimismen rundt kunstig intelligens vedvare i 2024?

Vi har listet opp tre aksjetips 2024 som vi tror har potensialet til å stige i verdi i år. Det er viktig å være klar over at dette ikke er kjøps- eller salgsanbefalinger, og kun våre egne prognoser. 

Du er nødt til å gjøre opp din egen mening før du går i gang med å investere. Aldri invester med mer penger enn du har råd til å tape!

Ofte stilte spørsmål om aksjetips 2024

Hvilke aksjer bør jeg investere i 2024

Det er umulig å spå hvilken aksjer som vil prestere best i tiden fremover. Det er viktig å gjøre egen research før du investere. Vi trekker frem selskapene Eli Lilly, Alphabet (Google) og Schibsted.

Hvilke aksjer er best å kjøpe nå?

Hadde vi hatt en spådomskule hadde vi vært søkkrike. Dessverre har vi ikke det, som gjør det umulig å spå beste aksjer å kjøpe nå. Vi har derimot troen på at aksjene til Eli Lilly, Alphabet og Schibsted kan stige i tiden fremover.

Hva er aksjetips 2024?

Det er mange selskaper som har gode forutsetninger for vekst. Våre aksjetips 2024 er blant annet Eli Lilly og Alphabet

Hva er beste norske aksjer for 2024?

Å spå hvilken norske aksjer som vil stige mest er vanskelig, men vi mener Schibsted er i en posisjon for videre positiv vekst.

Investor
+ innlegg

Invester i aksjer, fond og mer. Alle investeringer tas på egen risiko.

X