Hopp til innholdet
Hjem » Innlegg » Crypto.com anmeldese (2023): Grundig gjennomgang 

Crypto.com anmeldese (2023): Grundig gjennomgang 

Crypto.com anmeldelse. Investeringstips.

Crypto.com er en av verdens største og mest kjente kryptobørser. Plattformen, som har mer enn 80 millioner brukere, byr på en rekke innovative produkter og tjenester relatert til kryptovaluta. Det inkluderer kjøp og salg til nokså lave gebyrer, staking, en markedsplass for NFT, en egen kryptolommebok, pluss mye mer. 

Crypto.com har ikke uventet opparbeidet seg et godt rykte siden oppstarten i 2016. Men som følge av de mange kryptoskandalene de siste årene har mange stilt spørsmål til hvor trygt det egentlig er å bruke den verdensledende kryptoplattformen. 

Nettopp dette skal vi utforske i denne Crypto.com anmeldelsen. Vi tar også et dypdykk i plattformens utallige funksjoner, før vi til slutt deler våre erfaringer. 

Crypto.com
Kryptovaluta er forbundet med høy risiko. Du risikerer å tape dine penger.

Hva er Crypto.com: En kort introduksjon

Crypto.com

Crypto.com er en komplett kryptobørs som tilbyr det meste av kryptorelaterte produkter og tjenester. Børsen ble introdusert tilbake i 2016 og har siden den gang vokst til å bli en av de mest populære plattformene innenfor sitt felt. De har mer enn 80 millioner brukere i 90 ulike land, er stasjonert i Hong Kong og er en av de største kryptobørsene i hele verden. 

Crypto.com er videre tilgjengelig både som app og gjennom nettleser. Hovedfokuset til kryptoselskapet er å gi brukerne enkel tilgang til det raskt voksende krypto-universet. Det er derfor plattformen er stappfull av forskjellige tjenester, også utenom kjøp og salg av kryptovalutaer. 

Således er plattformen spisset inn mot enhver krypto-entusiast, enten målet er å trade, investere, stake eller samle på NFTs. Gjennom Crypto.com får man dessuten tilgang til en kryptolommebok samt en rekke andre DeFi-tjenester, inklusive et kryptokort. 

Alt i alt har den populære plattformen det man trenger om man vil utforske kryptovaluta og teknologien som helhet, noe som er en viktig årsak til at stadig flere oppfatter det som den beste kryptobørsen i verden. 

Eksistert siden2016
Regulering og lisensEn rekke lisenser, blant annet som elektronisk pengeinstitusjon utstedt av FCA
Kundeservice Døgnåpent kundesenter via epost og live-chat
MobilappJa
BetalingsmetoderEn rekke betalingsmetoder, inkludert bankoverføring og betalingskort
MinsteinnskuddAvhenger av betalingsmetoden man foretrekker
SpråkEngelsk
Kostnader ved kontoopprettelseGratis

Crypto.com Anmeldese: Alt du må vite om plattformen

I denne delen av vår Crypto.com anmeldelse skal vi sjekke ut hva plattformen har å by på. Vi tar også en titt på hva det koster å bruke plattformen. 

Kryptobørs 

Crypto.com har over 250 forskjellige kryptovalutaer i sitt sortiment. Sortimentet inkluderer både store large-cap-coins og mindre mynter, ofte kalt «penny-krypto». Det skal med andre ord ikke være noe problem å skape en diversifisert kryptoportefølje gjennom Crypto.com. Under ser du noen av myntene du kan kjøpe: 

 • Bitcoin
 • Ethereum
 • Dogecoin
 • Solana
 • Avalanche
 • Shiba Inu 
 • Polkadot
 • Litecoin
 • Cardano 
 • Ripple

En annen fordel, utenom det enorme utvalget, er at plattformen er tilpasset til både trading og investering. Risikotolerante tradere, altså de som søker fortjeneste på kort sikt, kan benytte seg av funksjoner som gearing – en funksjon som forstørrer potensielle gevinster. Dessuten er det mulig å spekulere og tjene penger på fallende kryptopriser, en type handel som er kjent som shorting.  

Crypto.com er også gunstig om man ønsker å holde på myntene over tid. Dette blant annet ved at man kan oppbevare investeringene i en såkalt non-custodial-lommebok i tillegg til at man kan stake. Dette skal vi kikke nærmere senere i anmeldelsen. 

Verktøy og funksjoner 

Kort fortalt er Crypto.com et helt økosystem av tjenester knyttet til kryptovaluta. Den drifter til og med sin egen blokkjede og kryptovaluta – sistnevnte kalt for CRO. Hensikten med økosystemet er ifølge dem selv å fremskynde krypto-revolusjonen, som også omtales som DeFi-revolusjonen. 

DeFi, eller desentralisert finans som det er forkortelse for, involverer normale finanstjenester bare at behovet for tredjepartsformidlere er fjernet. Under skal vi kikke nærmere på komponentene som utgjør DeFi-økosysmetet til Crypto.com

Crypto Earn

Gjennom Crypto Earn kan du oppnå renter på dine kryptovalutaer. Du kan blant annet få opptil 1,5% rente på Bitcoin og hele 2% rente på Ethereum. Forutsetningen er at du låser dine mynter i en viss periode. Det betyr simpelthen at du mister tilgang til dine mynter i denne perioden.  

I skrivende stund er det mulig å tjene renter på 21 kryptovalutaer og samtlige stabelcoins. Det utgjør en total på omtrent 40 mynter. Renteinntektene varierer, og avhenger av flere faktorer. Blant annet kryptovalutaen du ønsker å tjene renter på, og hvor lenge du låser kryptovalutaen. På det meste kan man tjene opptil 11% i renter. 

Fordelene med Crypto Earn er opplagte. På lik linje med en høyrentekonto, tjener du potensielt passive inntekter og på sikt kan det gi høy økonomisk gevinst. Men det er likevel en viss risiko forbundet med dette, utelukkende som følge av låseperioden. Skulle kryptovalutaen din falle drastisk i verdi, har du ikke mulighet til å selge deg ut før denne perioden er over, noe som kan resultere i tap.  

Kryptovaluta er forbundet med høy risiko. Du risikerer å tape dine penger.

Staking 

Crypto.coms staking-funksjon minner mye om Crypto Earn. Også når man staker krypto vil man få renter på kryptovaluatene man velger å stake. Forskjellen fra Crypto Earn er at låsetiden er fleksibel. Du mister med andre ord ikke tilgang til myntene, og kan selge dem når enn du vil. Dermed er også staking en fin måte å passivt generere krypto, men uten risikoen som er forbundet med Crypto Earn. 

Når det er sagt, er det kun mulig å stake kryptovalutaer som er driftet på blokkjeder av typen “proof-of-stake”. Det betyr at man ikke kan stake for eksempel Bitcoin eller Dogecoin, som begge er såkalte “Proof-of-work”-blokkjeder.  

Staking fungerer for øvrig som et insentiv for å få folk til å opprettholde driften og sikkerheten til et nettverk. Dette ved at man blir belønnet av blokkjedens kryptovaluta. Så, når du staker – la oss si Ethereum – vil du bidra til at dette blokkjedenettverket holder seg operativt. 

Staking. Crypto.com

Crypto.com Wallet

Over til det som kanskje er kryptobørsens fremste trekkplaster – nemlig Crypto.com Wallet. Dette er en digital lommebok, populært kalt kryptolommebok, hvor man kan lagre alle typer digitale eiendeler, enten det er krypto eller NFT.  

Fordelene med denne er at den er “non-custodial”. Det vil si at du kan lagre dine eiendeler uavhengig av Crypto.com. Det er kun du som vet dine passord, noe som gir deg full kontroll over lommeboken. Å benytte seg av kryptolommebøker som dette er utvilsomt den tryggeste måten å oppbevare kryptovaluta på. 

Med Crypto.com Wallet kan du attpåtil surfe gjennom web3, det som gjerne omtales som “fremtidens internett”. 

Crypto.com Wallet

Risikoen med en slik lommebok er at det er fort å miste tilgang til den, særlig om man er glemsk. Husker du ikke ditt passord, vil du ikke kunne be om en passordgjenopprettelse. Årsaken er at Crypto.com ikke er ansvarlig for driften av lommeboken, men deg selv. 

Av den grunn må du være nøye på å ikke glemme ditt passord, alternativt skrive det ned og oppbevare det på et lurt sted. Det finnes flere skrekkhistorier av personer som har glemt passordet, og følgelig tapt betydelige kryptoverdier. 

NFT-markedsplass

Non-fungible tokens, bedre kjent som “NFT”, har skapt både begeistring og forundring de siste årene. Mange forbinder kanskje dette med bilder av dyr og rare skapninger kledd i besynderlige klær. Og for mange er dette kun en utdøende trend. 

Men sannheten er at NFT-er kan brukes til så mangt, og det har en sentral plass i visjonen om å skape et mer desentralisert samfunn i fremtiden. Kort fortalt er det digitale filer lagret på blokchain, og det fungerer som et bevis på eierskap og autentisitet.  

Uansett, gjennom Crypto.com, enten det er Crypto.com app eller wallet, kan man enkelt kjøpe, selge og lagre NFT-er. 

Crypto.com NFT.

Kryptokort og Crypto.com Pay

Sist, men ikke minst tilbyr Crypto.com et Visa-debetkort som kan brukes i utvalgte butikker og nettbutikker rundt om i verden. Det er i tillegg mulig å benytte seg av en betalingsløsning kalt for Crypto.com Pay. Visa-kortet og Crypto.com Pay skal gjøre det lett for kundene å bruke kryptovalutaer på dagligdagse ting, på samme måte som man bruker fiat-valuta. 

For de aller fleste er det nok i dag mest aktuelt å kun bruke krypto som en måte å tjene penger, men kanskje er det likestilt med vanlige valuta, som NOK, en gang i fremtiden? Da vil et slikt kort i så fall være utrolig hensiktsmessig. 

I tillegg vil eiere av Visa-kortet til Crypto.com få en rekke bonuser og fordeler. Det inkluderer blant annet Cashback på utvalgte tjenester og produkter på opptil 8%. Du får blant annet cashback på Netflix og Spotify, bruker du Visa-kortet til Crypto.com.  

 

Gebyrer hos Crypto.com 

I likhet med de fleste kryptobørser bruker Crypto.com en gebyrstruktur kalt “maker-taker”. Dette er en modell som er gunstig for de som handler hyppig, noe som skyldes at gebyrene reduseres desto hyppigere man handler. 

Brukere får også rabatt av å eie og stake CRO-tokens, som altså er Crypto.coms offisielle kryptovaluta. Staker du mer enn 50 millioner CRO kan du handle uten å betale noe i avgifter. 

I forhold til gebyrer ved innskudd og uttak, er førstnevnte gebyrfritt. Det kan imidlertid forekomme gebyrer ved uttak, men dette varierer og avhenger av flere forhold. Alt i alt er Crypto.com en prisvennlig kryptobørs, noe som spesielt gjelder om man eier CRO.  

Er Crypto.com en trygg plattform? 

Kryptomarkedet har vært preget av en rekke skandaler og mye svindel de siste årene. Følgelig er det helt på sin plass å rette kritiske spørsmål til hvor legitime plattformer for kryptovalutaer egentlig er. Det gjelder særlig utenlandske aktører. 

Så, er Crypto.com en trygg plattform? Vi har all grunn til å tro at Crypto.com er en trygg plattform: 

 • De er regulerte og lisensierte og er godkjent som en elektronisk pengeinstitusjon av blant annet Financial Conduct Authority (FCA). 
 • Brukernes midler er separert fra plattformens midler. Det vil si at Crypto.com ikke kan bruke kundemidler til egen vinning, noe som var tilfellet i FTX-svindelen. 
 • Kryptobørsen er forsikret og har bevist at de er likvide. 
 • De benytter seg av såkalte MFA-autentiseringer for å beskytte brukerkontoer. 
 • De er tilsynelatende det eneste kryptoselskapet i verden som har oppnådd det høyeste nivået når det kommer til personvernbeskyttelse samt beskyttelse mot hacking. 

Selv hevder Crypto.com å være bransjeledende i forhold til trygghet og sikkerhet. Påstanden får naturligvis en del tyngde av ovennevnte punkter. Det at plattformen har over 80 millioner brukere er ifølge oss et tydelig signal på at dette er en aktør man kan stole på. 

Med det sagt, er alt relatert til krypto forbundet med høy risiko. Verdien på dine eiendeler kan og vil nok variere mye i verdi. Du må derfor gjøre deg godt kjent med hva dette egentlig er og hva slags risiko som er involvert. 

Våre Crypto.com erfaringer 

Så, over til våre erfaringer med Crypto.com. Hva liker vi, hva kunne vært bedre og bør man egentlig opprette en konto? Eller rettere sagt: Hvem bør vurdere å opprette konto hos Crypto.com? 

Helhetsinntrykket vårt er meget positivt. Her finner du regelrett alt av produkter og tjenester knyttet til krypto. Det har ingenting å si om du ønsker å aktive spekulere i digitale valutaer for å tjene penger, eller om du har troen på at dette fremtidens betalingsmiddel. Dette gjør det til en plattform skreddersydd for enhver som interesserer seg for og som har erfaring med kryptovalutaer. 

Sikkerheten virker også å være av ypperste kvalitet, og alt av regler er tilsynelatende overholdt. Det at brukerne er forsikret samt at kundemidler er separert fra Crypto.com, er også et betydelig trygghetstegn. 

Best til erfarne kryptobrukere

I forhold til forbedringspotensial har vi en del ting å bemerke. For det første tror vi plattformen kan være noe avansert og kompleks for en som er helt ny på krypto. Crypto.com hevder selv at de vil appelere til både nybegynnere og erfarne, men enkelte funksjoner er ikke annet enn knotete og vanskelige å skjønne seg på. 

Plattformen har riktignok en del veiledningsguider og en ofte stilte spørsmål-seksjon, hvor man kan få svar på det man måtte lure på. Dog er det ikke nødvendigvis så lett å finne svarene man leter etter, noe som leder oss over til neste punkt – nemlig kundeservice. 

Crypto.com gir seg selv anerkjennelse for å ha et døgnåpent kontaktsenter via både live-chat og e-post, men hva er hensikten med kontaktsenteret når det nærmest er fraværende? Har man behov for bistand må man forvente treg responstid og lite utfyllende svar. Kundeservicen til Crypto.com får med andre ord strykkarakter. 

Så, bør man opprette konto hos Crypto.com? Alle som ønsker en altomfattende kryptobørs bør vurdere å bli kunde hos Crypto.com. Når det er sagt, tror vi særlig nybegynnere også bør vurdere norske kryptobørser som er godkjent av finanstilsynet. Dette på grunn av de mer spisset inn mot nye kryptobrukere, men da vil man i gjengjeld miste tilgang til en del funksjonaliteter.  

Fordeler og ulemper 

 • Komplett kryptobørs som inneholder det mest av funksjonaliteter
 • Over 250 kryptovalutaer i sitt sortiment  
 • Oppnår de høyeste standardene når det gjelder beskyttelse av personvern
 • Brukermidler er separert fra plattformen
 • Anerkjent aktør med over 80 millioner brukere
 • Kompleks gebyrstruktur 
 • Enkelte funksjoner er lite brukervennlige

Oppsummering av Crypto.com anmeldese

Leter du etter en allsidig alt-i-ett-plattform for kryptovaluta, er Crypto.com et utmerket valg. Her kan du gjøre langt mer enn å bare investere i kryptovaluta, da det er et helt økosystem for krypto-relaterte tjenester. 

Men som tidligere påpekt i denne Crypto.com anmeldelsen, kall det gjerne en Crypto.com test, har plattformen en del mangler. Av opplagte årsaker trekker disse manglene totalscoren noe ned, men vår opplevelse er likevel at plattformen har flere fordeler enn ulemper. Vi kan dermed konstatere at deres gode rykte er vel fortjent. Tatt alt i betraktning er det en plattform vi kan anbefale, spesielt om man har litt erfaring med krypto fra før.  

Crypto.com
Kryptovaluta er forbundet med høy risiko. Du risikerer å tape dine penger.

Ofte stilte spørsmål 

Hva er Crypto.com? 

Crypto.com er en komplett kryptobørs/app som inneholder det meste av tjenester knyttet til kryptovaluta. Det inkluderer kjøp og salg, funksjoner for staking, en wallet, et kryptokort pluss mye mer.  

Har Crypto.com en app?

Ja, man kan bruke Crypto.com både som app og på nettleser. 

Er det trygt å bruke Crypto.com?

Crypto.com er en anerkjent børs med over 80 millioner brukere. Plattformen følger også alle forskrifter til punkt og prikke, og skal følgelig være et trygt valg. 

Hva koster det å bruke Crypto.com? 

Crypto.com har en gebyrstruktur som belønner de som eier plattformens offisielle kryptovaluta CRO, og de som handler hyppig. Dermed vil faktiske kostnader variere og avhenge av hvor “lojal” man er som kunde.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *