Hopp til innholdet
Hjem » Innlegg » Hvordan bli millionær? Smarte tips alle kan bruke!

Hvordan bli millionær? Smarte tips alle kan bruke!

Hvordan bli millionær?

Drømmer du om å bli millionær, men opplever du det som en håpløs oppgave? Frykt ikke – det er faktisk mye enklere enn det mange tror.

Alle kan bli millionær, men det krever riktignok en god del disiplin, tålmodighet og smartness i måten man forvalter sine penger på. I denne artikkelen skal vi kikke på hvilke grep som må foretas for å realisere drømmen om å bli millionær. 

Hvordan bli millionær? Investeringstips.
Dine investeringer kan både stige og falle i verdi. Du kan tape dine midler.

Vil du bli millionær? Dette må til! 

Per definisjon er en millionær en person som har formue på én million kroner mer enn hva denne personen har i gjeld. Enkelt sagt er man millionær dersom man har én million på konto, eller i annen formue, og ingen gjeld. 

Baserer vi oss på Norges medianlønn, som ifølge SSB er på omtrent 570,000 kroner, betyr det at man må spare i underkant av to år for å bli millionær. Men som du sikkert vet, er det en tilnærmet umulig oppgave å sette av hele sin årsinntekt til sparing. For de aller fleste går store deler av lønnen til å dekke månedlige utgifter og ikke minst til å betale skatt. 

Så hvordan bli millionær på vanlig lønn når man har månedlige utgifter å ta hånd om? Trikset er å: 

 1. Redusere utgifter: Det er flere tiltak man kan gjøre for å redusere egne utgifter. Du kan blant annet prøve å bli kvitt gjeld og kutte ned på unødvendig forbruk. Det kan inkludere ubrukte abonnenter og småkjøp her og der. Sparer du 30 kroner om dagen, vil det utgjøre nesten 11,000 kroner om ett år. 
 2. Ikke bruke penger man har til rådighet: Pengene man sitter igjen med etter å ha kuttet ned på eget forbruk må deretter settes til side. Du må med andre ord spare pengene du har til rådighet. 

Kan man spare seg til en million? 

Sparing er altså et essensielt grep for å nå drømmen om å bli millionær. Man vil selvsagt realisere drømmen raskere med høy inntekt, nettopp fordi man kan spare mer. Så et godt tips er naturligvis å prøve å øke egen inntekt, men dette er ofte enklere sagt enn gjort. Derfor kan det kanskje være mer hensiktsmessig å heller kutte ned på utgiftene sine.    

Så, ja – det er fullt mulig å spare seg til en million, selv med et nokså beskjedent sparebeløp i måneden. Men skal du virkelig få fart på sakene må pengene investeres. Sparer du 12,000 kroner i året, altså 1000 kroner i måneden, vil det ta nesten 100 år å nå en million – om vi ser bort i fra avkastningen fra eventuelle renter. 

Tar vi med rentene som man kan forvente å få hos bankene, som ofte er på mellom 2 og 3 prosent, vil det ta rundt 50 år å nå én million. Så hvorfor er det å investere pengene så lurt? Jo, nettopp fordi at du kan forvente høyere avkastning på sparepengene dine. 

Hvordan bli millionær?

Investering er nøkkelen til å bli millionær 

Når man investerer gjør man det med et håp og en forventning om at pengene skal øke i verdi. Det går med andre ord ut på å kjøpe noe som man skal selge til en høyere pris på et senere tidspunkt. Som nevnt kan man forvente høyere avkastning på sparepengene på å investere kontra det å spare i bank: 

 • Sett i et historisk perspektiv har investeringer i fond i snitt gitt en årlig avkastning på omtrent 7%. 
 • Når man sparer i bank kan man sjeldent forvente en rente på særlig mer enn 2%, og i beste fall 3% prosent

Basert på ovennevnte punkter, vil det ta nesten dobbelt så lang tid å nå drømmen om å bli millionær med banksparing sammenlignet med en fondsinvestering. 

Man kan derfor stille spørsmål til hvorfor ikke flere investerer? Svaret har nok sammenheng med at investeringer innebærer en viss risiko. Det er nemlig ikke gitt at pengene øker i verdi, og er man veldig uheldig kan man tape mye av pengene som investeres. 

Av den grunn kan banksparing oppfattes som en tryggere løsning, men det mange ikke er klar over er at pengene spises opp av inflasjon når de ligger i banken. Står pengene på sparekontoen over flere år, er det risiko for at de blir mindre verdt. Nettopp derfor er investeringer å anbefale dersom man ønsker å bli millionær raskest mulig. 

Investeringer øker effekten av “rentes rente” 

Det går mange gjetord om den såkalte “rentes rente-effekten”, noe som ikke er så veldig overraskende. Rentes rente er det som gjør at pengene kan vokse eksponentielt. Dette fordi at man tjener på avkastningen sin, og ikke bare på innskuddet. 

Du vil med andre ord tjene på det du allerede har tjent, og dette gjør at pengene vokser raskere mot målet om å bli millionær. Rentes rente er populært sammenlignet med en snøball som ruller. Til å begynne med er snøballen liten, men jo mer den ruller, desto større blir den. 

Denne effekten vil kanskje være noe beskjeden til å begynne med, men den kommer virkelig til sin rett når du har investert over en lengre periode. Effekten øker tilsvarende desto bedre avkastning man får. Akkurat derfor er investeringer å anbefale. Dette dog med en forutsetning om at man aksepterer større svingninger i pengeverdien.

Nordnet. Investeringstips. Hvordan bli millionær?
Dine investeringer kan både stige og falle i verdi. Du kan tape dine midler.

Hva kan man investere i? 

Det er flere ting du kan investere i. Her til lands har særlig aksjer og fond vært populære investeringsobjekter. I nyere tid har også kryptovaluta blitt et populært mål. Selv om det er en viss risiko med samtlige investeringer, kan man i nokså stor grad styre risikonivået selv. 

Eksempler på investeringsobjekter

Det er også slik at desto større risiko man tar, jo høyere avkastning kan man potensielt få. Derimot betyr også større risiko at sjansene for å tape penger øker. La oss ta en rask titt på de ulike investeringsobjektene.  

 • Investering i aksjer: Å kjøpe aksjer passer deg som ønsker full kontroll over hvilke selskaper du investerer i. Det er du selv som er ansvarlig for å velge aksjeselskaper, og også hvor mye du penger du skal plassere i hvert enkelt selskap. 
 • Investering i fond: Å investere i fond er det absolutt enkleste om man er nybegynner. Da investerer du i flere selskaper gjennom en enkelt investering. I tillegg er det en profesjonell som bestemmer hvilke aksjer fondet skal inneholde. Alternativt kan man investere i et indeksfond, der vektleggingen av aksjer er automatisk basert etter en bestemt markedsindeks.   
 • Investering i kryptovaluta: Å kjøpe krypto er meget risikabelt. Derimot har mange kryptovalutaer steget i et overveldende tempo de siste årene. Er ikke å anbefale, med mindre du er tilfreds med at verdien kan oppleve betydelige svingninger. 
Aksjemarkedet har vært en god plass å investere penger for å bli millionær.
Å investere på aksjemarkedet kan være en god løsning om du vil bli millionær.

Fond er nok å anbefale om du vil bli millionær uten å måtte ta så alt for stor risiko. På en annen side er nok det aller beste å spre investeringene over både aksjer, fond og krypto. 

Da får man en god risikospredning, i tillegg som man kan dra nytte av avkastningspotensialet til mer risikable investeringsobjekter. Men til syvende og sist må du velge investeringsformene som passer til dine behov. 

Usikker på hva du skal investere i? Trenger du tips, eller kanskje du lurer på hva som er beste aksjer og hva som er beste fond? Her på investeringstips finner du mye nyttig informasjon.

Hvordan begynne å investere for å bli millionær? 

Er du klar til å begynne investeringen for å realisere drømmen om å bli millionær? Det er heldigvis en relativt enkel prosess, og alt du trenger å gjøre er å følge stegene nedenfor:

 1. Velg en investeringsplattform: Når du skal velge deg en plattform å investere fra, bør du vurdere faktorer som kostnader, utvalg og sikkerhet. Du bør i tillegg velge en plattform som står i tråd med ditt brukernivå. Det som er den beste nettmegleren for deg, behøver ikke nødvendigvis være det for en annen. Vi er imidlertid av den oppfatning at Nordnet er det beste valget, tett etterfulgt av Skilling. 
 2. Opprett konto: Når du har valgt plattform må du opprette konto. Dette gjøres raskt og enkelt ved å følge instruksene som gis på den respektive plattformen. Hovedsakelig innebærer prosessen å oppgi epost og navn, samt å identifisere seg. 
 3. Gjør et innskudd: Når kontoen er klar, er neste steg å sette inn penger. Som regel har de ulike plattformene et minsteinnskudd. Dette gjelder imidlertid ikke for Nordnet. Hos Skilling er minsteinnskuddet på 1000 kroner. Normale betalingsmetoder er bankinnskudd og kort. 
 4. Begynn investeringen: Før du begynner investeringen må du selvsagt velge hva du skal investere i. Er det usikker, er det bare å bla gjennom sortimentet. Vet du hva du skal investere i, er det bare å søke i søkefeltet. Når det er gjort, klikker du på søkeobjektet, velger beløpet du skal investere i og klikker på kjøp!  
Opprett konto hos Nordnet
Alle investeringer involverer en viss risiko. Bruk kun penger du kan ta deg råd til å tape.

Hvor lang tid tar det å bli millionær?  

Tiden det tar for å bli millionær avhenger av flere faktorer. Det avhenger av hvor mye du sparer/investerer hver måned og ikke minst av hvor høy avkastning du får. Som presisert vil investeringsobjekt og risiko påvirke hva du kan forvente av avkastning. 

Nedenfor ser du eksempler på hvor lang tid det tar å bli millionær ved ulike sparebeløp og til ulik avkastning. Det er ikke tatt høyde for skatt eller inflasjon. 

500 kr/mnd1000 kr/mnd10,000 kr/mnd
2% avkastning i året73 år49 år7 år
8% avkastning i året33 år26 årLitt over 6 år
10% avkastning i året29 år23 år6 år
15% avkastning i året23 år18 år5 år

Oppsummering av hvordan bli millionær 

Så, hvordan blir man egentlig millionær? Raskt oppsummert er du helt nødt til å sette til side så mye av inntekten din som overhode mulig. Deretter bør pengene investeres. Oppskriften ser kanskje enkelt ut, men realiteten er en helt annen. 

Å bli millionær krever faktisk at man ikke bruker sine hardt opptjente penger. Ikke minst krever det at man er tålmodig. De færreste blir millionærer over natten, med mindre man har griseflaks og vinner i lotto. 

Men jo tidligere man starter på reisen, desto bedre er det. Og er det gjennom investeringer du ønsker å nå målet, er det utrolig viktig å være tro mot sin investeringsplan. Dette gjelder selv når det stormer i finansmarkedene. Holder du fast ved din opprinnelige plan, vil du øke sannsynligheten for å bli millionær betraktelig. 

Nordnet. Investeringstips.
Dine investeringer kan både stige og falle i verdi. Du kan tape dine midler.

Ofte stilte spørsmål

Hvordan bli millionær? 

For å bli millionær er du helt nødt til å sette pengene du tjener til side. Det beste er å investere dem. Da kan pengene vokse i verdi. 

Hvor lang tid tar det å bli millionær? 

Det kommer helt an på hvor mye du klarer å spare/investere i måneden og hvor høy avkastning du får. Investerer du 1000 kroner i månedene og får en årlig avkastning på 10%, tar det 23 år å bli millionær. 

Hvor mye må jeg spare for å bli millionær? 

Sparer du 500 kroner i måneden, altså 6000 kroner i året, og får en årlig avkastning på 2 prosent, tar 73 år å bli millionær. Investerer du pengene derimot, vil du med samme beløp og med en forventet årlig avkastning på 8 prosent, bli millionær i løpet av 33 år.    

Hvordan bli millionær på vanlig lønn? 

Å bli millionær på vanlig lønn, som i Norge er rundt 500,000 kroner, krever at man bruker en god del av pengene man tjener til investeringer. Har du mange utgifter, bør disse prøve å kuttes ned på. 

Hvordan bli millionær raskt? 

Desto mer penger man sparer og investerer, desto raskere blir man millionær. En god idé er derfor å prøve å øke inntektene sine eller alternativt kutte ned på eget forbruk.

Hvordan bli millionær på aksjer? 

For å bli millionær på aksjer må du først og fremst kjøpe aksjer som stiger i verdi. Det er også slik at desto mer man investerer, jo raskere kan man bli millionær. Husk bare på at det å kjøpe aksjer er forbundet med risiko.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *