Hopp til innholdet
Hjem » Innlegg » Aksjehandel på nett – kjøp aksjer billig og enkelt

Aksjehandel på nett – kjøp aksjer billig og enkelt

Aksjehandel på nett

Aksjehandel på nett er en enkel, effektiv og billig måte å komme i gang med å kjøpe aksjer på. Alt foregår gjennom en brukervennlig plattform, som gjør at du kan invester når og hvor du vil.

Kurtasjen ved å handle på nett er langt lavere, og du får tilgang til et bredt utvalg av aksjer fra hele verden. Dette har gjort det enklere for nordmenn å ta del i aksjemarkedet. Vi viser deg hvordan du kommer i gang med aksjehandelen på nettet.

Ønsker du oppdatert markedsinfo? Registrer deg på vårt nyhetsbrev!

Fordeler med aksjehandel på nett

Det er mange fordeler ved å utføre aksjehandel på nett fremfor å utføre handlene gjennom banken. Under ser du noen av fordelene:

Investeringstips Nordnet
 Finansielle verdipapirer kan både øke og minke i verdi. Det er en risiko for at du ikke får tilbake pengene du har investert.

Åpne konto for å handle aksjer på nett

Det har aldri vært enklere å komme i gang med aksjehandel på nett. Gjennom en nettmegler som for eksempel eToro eller Nordnet vil du få all informasjonen du trenger for å analysere selskaper – og komme i gang med handelen.

Slik kommer du i gang med å handle aksjer på nett:

  1. Velg en handelsplattform som er brukervennlig og tilbyr de finansielleproduktene du ønsker å investere i.
  2. Registrer en konto ved å fylle inn din kontaktinformasjon og verifiser din identitet.
  3. Gjennomfør et innskudd til handelsplattformen.
  4. Når pengene er mottatt, kan du gå i gang med aksjehandelen. Du velger selv om du vil utføre kjøpene via PC-en eller gjennom appen til nettmegleren.

Vi anbefaler Nordnet og eToro

Det finnes mange handelsplattformer å velge mellom. For deg som ønsker å komme i gang med aksjehandel på nett, kan vi anbefale Nordnet og eToro. Nordnet er Nordens største handelsplattform og tilbyr et stort utvalg av nordiske aksjer og fond. eToro kan derimot være et bedre valg hvis du ønsker å trade aksjer eller andre finansielle instrumenter.

Investeringstips Nordnet
Investeringstips eToro

Disclaimer: Finansielle verdipapirer kan både øke og minke i verdi. Det er en risiko for at du ikke får tilbake pengene du har investert. {etoroCFDrisk} av ikke profesjonelle kunder taper penger når de handler med CFD. Vi anbefaler kun handelsplattformer som vi selv har testet, men kan motta en liten provisjon fra plattformene vi skriver om.

Hva slags aksjer kan man investere i på nett?

Som nevnt tidligere, vil du ha tilgang til et stort utvalg av aksjer gjennom en nettmegler. Det er en rekke aksjer tilgjengelig for online investeringer, og valget bør i stor grad påvirkes ut fra din investeringsstrategi, mål og risikotoleranse.

Her er noen eksempler på hva du kan investere i gjennom aksjehandel på nett:

  1. Store teknologiaksjer som Apple, Amazon, Alphabet (Google) og Meta (Facebook) er populært blant investorer på grunn av deres globale innflytelse og høye inntjeningsvekst. Disse selskapene er ofte i forkant av innovasjon, og deres aksjer kan være attraktive for de som søker langsiktig vekst.
  2. Selskaper med fokus på helse og medisinsk innovasjon. Aksjer i slike selskaper være attraktive for de som ønsker å investere i selskaper med stor samfunnsmessig betydning. Eksempler på dette er Eli Lilly og Novo Nordisk.
  3. Du kan investere i de største norske selskapene på Oslo Børs, som inkluderer blant annet Equinor, DNB og Schibsted.
  4. Det er derimot ikke kun aksje du kan kjøpe via en handelsplattform. Du kan også velge mellom et stort utvalg av blant annet aksjefond, rentefond, råvarer etc.
Aksjehandel på nett
Aksjehandel på nett gjør det enklere å investere. En populær aksje er Apple, som har gitt gode gevinster til sine investorer over tid.

Aksjehandel fra mobilen

Tidligere var man nødt til å kjøpe aksjer gjennom en bank eller en forvalter. Denne prosessen er både tidkrevende og kostbar. Dette vil man unngå når man handler aksjer på nett. 

I tillegg vil du ha all informasjonen du trenger til stede. Og dersom du ser en god kjøpsmulighet kan du investere i aksjen på et blunk. 

Investerer du gjennom eToro vil du like enkelt kunne investere like lett gjennom mobilen som gjennom PC-en. Med deres brukervennlige mobilapp vil du kunne gjennomføre kjøp og salg av aksjer når og hvor du vil. 

Aksjehandel på nett
Gjennom en aksjeapp kan du kjøpe og selge aksjer hvor og når du vil.

{etoroCFDrisk} % av ikke-profesjonelle kunder taper penger ved å handle CFDer. Du bør vurdere om du har råd til å ta den høye risikoen for å tape pengene dine.

Aksjehandel på nett gjør investeringer mer tilgjengelig

På grunn av prosessen og kostnaden tilknyttet å investere i aksjer, var det krevende å komme i gang med å kjøpe aksjer tidligere. Myten om at aksjer kun er forbeholdt de velstående stemmer ikke lenger. 

I dag kan man komme i gang med å investere i aksjer og fond selv med en svært liten sum. Man kan faktisk starte sin investering med kun noen hundrelapper. Dette har gjort at flere kan dra nytte av verdiøkningen som oppstår i finansmarkedene. Dette har blitt mulig på grunn av flere nettmeglere tilbyr aksjehandel på nett. 

Flere nordmenn har satt i gang en månedlig spareavtale, der de setter inn et lite beløp hver måned. Dette er en god måte å kjøpe aksjer på. Dette gir jevnlig investering over tid, hvor små beløp over tid kan bli verdt store summer. 

Oppsummering

Ved å investere i aksjer på nett, vil du selv ha full kontroll over dine eierandeler. Du vil ikke ha behovet for å ringe en forvalter for å kjøpe deg inn eller selge deg ut av en posisjon. Dette gjør rett og slett aksjehandelen mye lettere.

Aksjehandel på nett er en enkel, effektiv og billig måte å komme i gang med å investere i aksjer på. Dette gir deg muligheten til å kjøpe aksjer når og hvor du vil. 

Vi kan anbefale å kjøpe aksjer eller fond gjennom handelsplattformen til eToro. De har et bredt utvalg av aksjer og blir brukt av over 25 millioner investorer over hele verden. 

eToro registrering

{etoroCFDrisk} % av ikke-profesjonelle kunder taper penger ved å handle CFDer. Du bør vurdere om du har råd til å ta den høye risikoen for å tape pengene dine.

eToro is a multi-asset platform which offers both investing in stocks,  as well as trading CFDs.

Please note that CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. 76% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work, and whether you can afford to take the high risk of losing your money.

Past performance is not an indication of future results. Trading history presented is less than 5 complete years and may not suffice as basis for investment decision.

Copy Trading does not amount to investment advice. The value of your investments may go up or down. Your capital is at risk.

Ofte stilte spørsmål rundt aksjehandel på nett

Hva er fordelene med aksjehandel på nett?

Det er mange fordeler med å kjøpe aksjer på nett. Du kan utføre kjøpet når og hvor du vil, gebyrene er langt lavere og du har et mye større tilbud av aksjer. I tillegg vil du ha all nødvendig informasjon for å gjøre gode kjøp, som selskapsinformasjon og tilgang til rapporter.

Hvordan kjøpe aksjer på nett?

For å komme i gang med aksjehandelen på nett, må du først finne en velegnet handelsplattform. Deretter overfører du penger og investere i aksjen du ønsker å eie.

Er det lett å kjøpe aksjer på nett?

Aksjehandel på nett har aldri vært enklere enn det er i dag. Det eneste man trenger å gjøre er å opprette en konto hos en nettmegler, gjennomføre et innskudd og investere i aksjene til selskapet man ønsker å investere i.

Bør jeg investere i aksjer på nett?

Det kan være smart å komme i gang med aksjehandel på nett. Da vil du ha tilgang til et bredt utvalg av investeringer, som inkluderer både norske og internasjonale aksjer. Du vil til enhver tid har oversikt over din portefølje og følge med på hvordan dine investeringer presterer. Gjennom en nettmegler vil du kunne utføre handlene både via PC, mobilapp eller nettbrett.

Finans sparing økonomi
Finansjournalist
+ innlegg

Invester i aksjer, fond og mer. Alle investeringer tas på egen risiko.

X